×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал в ОбС-Айтос! Съветник на Лютви Местан готов да се бие с ДПС, за да брани проект на соросоидната "Америка за България"


Скандал в ОбС-Айтос! Съветник на Лютви Местан готов да се бие с ДПС, за да брани проект на соросоидната "Америка за България"
Салих Метраш напусна партията през май, като обяви Хафъзов за валяк, който ще сгази Доган и Делян
28 Юни 2016, Вторник, 19:40 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Отцепник от ДПС: Държите електората си необразован, за да гласува за Вас

Общинският съветник от Айтос Салих Метраш, който през март се прочу в национален план, напускайки с кърваво писмо Движението за права и свободи(ДПС), обвини, че бившата му партия иска да държи електората си необразован, за да го манипулира по-лесно. Изказването му предизвика бурни реакции на днешната сесия на местния парламент, като двама от колегите му от ДПС демонстративно напуснаха залата.

Причина за дебата стана докладната записка на кмета Васил Едрев за предоставяне на 10 хиляди лева от общинския бюджет на ОУ „Светлина” в село Тополица, за да участва школото със своя дял по проект „Училища на бъдещето”, финансиран по от фондация „Америка за България”.

Първи на трибуната за изказване излезе местният лидер на ДПС Ружди Хасан. Общинският съветник похвали работата на директора на училището Дора Русинова, но пък от една страна упрекна това, че учениците намаляват, тъй като за по-добро образование родилите им ги записват в училища в Айтос.


Двамата общински съветници напуснаха залата, без да изслушат докрай колегата си

В школото в момента се обучават малко над 100 деца. Учениците са не само село Тополица, там се обучават и малчугани от съдедни села. Чрез този проект ще се даде ниво на качестено обучение, увери общинските съветници директорът на училището Дора Русинова.

Веднага след нея се изказа отцепникът от ДПС Салих Метраш. Съветникът, който е от село Тополица, обини Ружди Хасан, че изказванията са му противоречиви. Той призова за съпричастност за развитието на училището, като се поощрят подобни проекти. След това каза, че широко разпространено е, че ДПС се опитва да държи електората си необразован, за да гласува за тях. След изказването му общинските съветници Ереджеб Аптали и Юзджан Юмер напуснаха залата.

Те се били ядосали на думите на Метраш, че ако общинският съвет не отпусне средства, той ще намери начин за финансиране.

„Като го е толкова грижа за Тополица, защо миналата година не успяха да съберат 1000 лева за ремонта на стадиона в селото”, контрира го Юзджан Юмер през Флагман.БГ.

На въпрос какви са настроенията в ДПС Айтос, има ли още отцепници и подкрепят ли хората Хюсеин Хафъзов и новия проект ДОСТ, имайки предвид влиянието му в Айтоска община, съветникът отговори така: „Хюсеин Хафъзов никога не е бил силна фигура. На парламентарните избори през 2014 г., когато той беше водач на листата на ДПС, имаше спад на гласовете за партията в неговото населено място.Той е помак и вместо хората от неговия етнос да го подкрепят и да има увеличение на гласувалите, те намаляха. Направете си сметката за какъв човек става въпрос и колко го обича неговият етнос. Той просто беше един парашутист. Никой не го познаваше в ДПС, назначен депутат от Централата на ДПС за водач. И това се случи, когато Лютви Местан беше председател на партията, като и сега са си заедно. Няма отцепници в ДПС-Айтос. Тези, които са били против формацията, те винаги се движат – веднъж при Касим Дал, после към ДОСТ, просто се въртят из пространството”.

За напускането на Салих Метраш общинският съветник коментира, че той също е бил спуснат в листата на ДПС от Хюсеин Хафъзов, с когото са братовчеди.

„Господин Метраш преди беше местен председател на партията. След това си подаде оставката, защото бил обиден, не е дошъл на едно събрание. След като през октомври 2014 г. братовчед му Хафъзов стана депутат, той отново се върна в ДПС. Метраш няма повече от една година членство в нашата партия. Те се назначават един друг. Направете си сметка какъв род са”, каза Юзджан Юмер, след като демонстративно напусна залата. Той изчака да минат дебатите по спорната точка за училището в с. Тополица, след което се върна да гласува.


Никаква силна фигура не е Хюсеин Хафъзов, каза пред Флагман.БГ общинският съветник от ДПС Юзджан Юмер (вдясно)

Страстите бяха утихнати от кмета на Айтос Васил Едрев, който припомни, че изборите отдавна свършиха и всички вече работят за гражданите на общината. Той обясни, че земята, където се намира училището, е общинска собственост и поради тази причина школото няма как само да кандидатства.


Политическите пристрастия са по време на изборите. Вече всички мислим в една посока – за гражданите и развитието на Айтос, каза градоначалникът от трибуната

Въпреки скандалите всичките 27 общински съветници гласуваха единодушно за отпускане на средствата. Гласуванията по другите докладни записки преминаха без излишни спорове и обидни изрази.

ОЧАКВАЙТЕ ИНТЕРВЮ СЪС САЛИХ МЕТРАШ

В категории: Айтос


11
Коментара по темата
11.
Ostar Benderovtci (R. Hasan)
30.06.2016 07:19:24
2
3
Vremeto na grupata Ostar Benderovtci (R. Hasan), sistoyast se ot svatanatci i badjanatci e kim priklücvane... Iznerveni sa, vece zagubili vliyanie i tejest usestat, ce okolo tyah politiceskata brimka vse povece se zatyaga.
10.
Цъ цъ
29.06.2016 15:48:27
1
3
Бургас отвя Варна по европари, Приморско – рекордьор<br>
<br>
<br>
По оперативните програми Бургас е получил 346 115 346 лв., като всеки човек в областта средно се падат по 835 лв. от ЕС, най-зле са в Айтос с едва 82 лв. на жител на общината, каза Евелин Кузманов<br>
20 Ноември 2014, Четвъртък<br>
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът<br>
<br>
На всеки бургазлия се падат по 835 усвоени лв., на варненец едва 357 лв.<br>
<br>
Бургас буквално отнесе Варна по усвояване на европейски средства с проекти за изтичащия програмен период. На всеки бургазлия се падат по 835 лв., а на варненец – едва 357 лв. Това стана ясно на пресконференция на управителя на Областния информационен център Евелин Кузманов.<br>
<br>
По оперативните програми Бургас е получил 346 115 346 лв., като всеки човек в областта средно се падат по 835 лв. от ЕС. В АЙТОС СА ПОЛУЧИЛИ&nbsp; САМО ПО 82 лв. на човек, а в Бургас – 815 лв., като градът е усвоил 172 630 лв. по оперативните програми. Рекордьор в това отношение е Община Приморско, която е усвоила 17 000 000 лв., като средно на човек се падат по 2 850 лв. Това са данни от изследване на Института по пазарна икономика.<br>
<br>
Общо 83 са проектите на Бургас през първия програмен период. По ОП „Околна среда” са одобрени и изпълнени 13 проекта, по ОП „Развитие на човешките ресурси” – 18, по ОП „Регионално развитие” – 38 проекта в различните общини на Бургаска област.<br>
9.
*********
29.06.2016 15:39:21
6
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Aytosliya
29.06.2016 14:35:55
6
3
Abe toz üzdjan za kakıv se pravi,ta toy e tolkova prost çe nomoje da bıde
Pionkata na rujdi hasan,ta toy nemoje dve dumi da kaje.Çovek ot pogleda ot figurata mu moje da razbere şto za gaden grozen viros e.Rujdi ako poiska jena mu toz üzdjan sıs sigurnost şte mu e dade.Ta toy lije zadnika na rujdi za nyakoy lev.Horata go pluyat a toy misli çe vali dıj.Abe prostak üzdjan kıde se sravnyavaş ti sıs Hafızov.Ot kolko godini si v dps laynoto, kakvo napravi samo se dvijiş do rujdi kato pingvin.Hafizov za 2 godini vi eba mamata.Daje ne zaslujavate imenata da vi se pişat s golyama bukva.
7.
Георги
29.06.2016 11:16:01
2
4
Салихчо скоро в 06:00 часа сутринта ония с качулките ще почукат на врататати нали знаеш със Хафъзчо дето ги вършехте в Сърница добре е да пратиш децатаси в първата жена ... !
6.
Мъка
29.06.2016 09:36:37
1
5
Verno li prechistvatelnata ngma da stane
5.
ОС
29.06.2016 09:34:12
0
9
Вижте града!Входовете са ужас- треви храсти боклуци !
Лоши пътища тротоари.
Мизерия.
Красота в сряда на пазара.
А общ.съвет по интереси гласува 27 ЗА.
Боже опази града ни!
4.
naturlih
29.06.2016 06:46:29
2
4
Ei mnogo eblivi kadunki ima po slanchev brqg , tolkova li majete im ne obrashtat vnimanie che hodqt da kacat na bulgarite.
3.
АБ
28.06.2016 22:56:06
5
4
Айкут айде изсери се и ти. Време ти е.Нали сте любовници с Хафъзов.Подмолна гадина си ти и там в канала ти е мястото.
Спри да ибеш Rai Petcoff - жената на твоя съсед Jik Petkov.
Срамота е
2.
Просветление
28.06.2016 22:39:25
9
5
На някого пука ли му въобще за айтос?Град преобладаващ с нискоквалифицирани "българи" от турски произход и гурбетчии....никаква перспектива
1.
марин
28.06.2016 22:23:17
11
11
Срамота. Рязаните, безмозъчни карабини да решават какво ще се случва в Айтос. Помаците от Тополица си гледаха лука, простите турчета работеха на полето, нижеха тютюн. А сега амуджите са по-тъпи от преди,а имат власт. Няма логика.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Канарските острови не издържаха, избухна протест срещу свръхтуризма Миналата година Канарските острови са посрещнали 16 милиона туристи, което е седем пъти над населението от 2,2 милиона души Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори