×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! ДСБ предложи Росен Плевнелиев за втори президентски мандат (допълнена)


Извънредно! ДСБ предложи Росен Плевнелиев за втори президентски мандат (допълнена)
Тъмносините призоваха всички проевропейски сили да се обединят около настоящия държавен глава
13 Май 2016, Петък, 15:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

До края на 43-ото Народно събрание остават броени месеци, смятат от ръководството на ДСБ


ДСБ призова всички политически партии с проевропейска ориентация да се обединят около евентуална кандидатура на Росен Плевнелиев за втори мандат като президент.
Това обяви лидерът на партията Радан Кънев на пресконференция в централата на формацията. Позицията е на Националното ръководство на ДСБ.
Тъмносините поискаха преди всичко ГЕРБ да се включат в инициативата по издигането на Плевнелиев за втори мандат в качеството му на независим кандидат.

Радан Кънев определи Плевнелиев като най-успешния демократичен президент на България по отношение изпълнението на конституционните му правомощия. След въпрос дали очаква ГЕРБ да издигне държавния глава за втори мандат, Кънев отговори, че оттам са казвали само добри думи за него.

„Президентът е основен конституционен гарант за външнополитическата ориентация на страната, отбранителната способност на армията и опазването на съдебната власт от политически вмешателства. Днешният български президент е пример за най-успешно справяне с тези предизвикателства”, се казва в позицията на Националното ръководство на ДСБ.

След въпроси към Кънев – дали той или Найден Зеленогорски не са удачни кандидатури за държавен глава, лидерът на ДСБ отговори, че в случая амбицията е много по-голяма от маркиране на Реформаторския блок като участник в изборите. И че Росен Плевнелиев може да бъде реална печеливша номинация.

След въпрос дали ДСБ като партия би издигнала Плевнелиев за кандидат, Радан Кънев каза, че не трябва да има партийни кандидатури.

А на питането какво налага обединяване на проевропейските формации около държавния глава, той посочи, че това произтича от опасността за обединение вляво. Според Кънев, ако десницата се яви разцепена на президентския вот, има вероятност левите да постигнат победа.
Лидерът на ДСБ каза, че не са водили разговори с Росен Плевнелиев, като призова ГЕРБ да поемат официално инициативата за това.

Радан Кънев заяви още, че краят на управлението и предсрочните парламентарни избори са на хоризонта и това ще се случи в близките месеци. Според него предсрочният вот може да е септември, може да е „2 в 1” с президентските избори през октомври, а може и да март догодина.

В изминалите шест месеца се провали политиката на динамични мнозинства, която беше в основата на застоя, наречен от управляващите „стабилност”. С напускането на АБВ мнозинството в 43-ото Народно събрание е разрушено, а управлението е подложено на атаки по геополитическа линия отвън и на популистки тежнения отвътре”, се казва в позицията на ръководството на ДСБ.

Тъмносините настояват в оставащите месеци живот на властта парламентът и правителството да доведат спешно до точка на необратимост ключовите геостратегически проекти, които според тях са интерконекторната газова връзка с Гърция, газовите проучвания в Черно море и програмата за модернизация на Българската армия. ДСБ заявяват, че тези проекти ще получат безусловно пълната им парламентарна подкрепа.

„В оставащите месеци от работата на 43-ото НС ние ще работим за въвеждане на ефективна антикорупционна система на правосъдие и промяна на съветския модел на прокуратурата, който е основна причина за провала в борбата с корупцията и организираната престъпност”, пише още в позицията на Националното ръководство на ДСБ.

От партията посочват още, че ГЕРБ, АБВ и ПФ са доказали, че нямат достатъчно воля за реформи.
„На управлението са нужни не нови договорки и съмнителни партньори, а силна реформаторска алтернатива. Политиката на договорки дава шанс на левицата и ДПС за възстановяване на политически позиции.
Призоваваме всички десноцентристки, реформаторски и проевропейски партии и структури на гражданското общество към силно организационно обединение и изграждане на единен политически субект (блок – по думите на Радан Кънев), който да гарантира реформи след неизбежните предсрочни избори и да изолира от управлението левицата, ДПС и всички форми на популизъм и антиевропейски национализъм”, се казва още в позицията на ръководството на ДСБ.

Радан Кънев каза, че формацията му остава категорично в опозиция и че ДСБ не биха приели участие в изпълнителната власт в 43-ото НС.

На пресконференцията присъстваше и председателят на Предизборния щаб на партията Стоил Яков, който стана ясно, че е подал оставка като шеф в „Терем”.

Радан Кънев призова всички представители на ДСБ на политически постове да подадат оставка. След въпрос на „Флагман” той обясни, че визира освен здравния министър Петър Москов, но и зам.-областните управители на Габрово и Видин.


ДСБ казаха, че са си променили отношението към д-р Москов. При излизането на партията в опозиция преди шест месеца те заявиха, че запазват политическата си подкрепа към него. Това обаче вече не било актуално.



В категории: Политика


Автор
15
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
15
Коментара по темата
15.
Dusebe
14.05.2016 07:48:23
1
2
Интересчийска и гейска партийка - какво умно може да се очаква от човек с пет грама мозтк в плешивата си триъгълна глава.
14.
така така
13.05.2016 21:49:14
2
3
росинееееееее изми ли дупарата селянджър такъв подлога и чехъл си ти
13.
До 11
13.05.2016 18:57:27
3
1
До 11: не си прав. Цената която е наложена над България е 3 пъти по висока. Целта е ясна. Да се завържат ръцете на Българите.
А за 50 години без технически книги от запад какво ще кажеш?
12.
До 11
13.05.2016 18:55:08
4
3
До 11: ясно е че сте рубладжия, предайте еврото, отивайте обратно във Владивосток да ядете пирожки.
11.
олеле мале до FREE BULGARIA
13.05.2016 18:52:53
2
7
трйната цена на газа става защото са се наредили много комисионери на редичката а не от това че Путин ти продава скъпо бе тъпак . жал ми е като ви чета глупостите. Че русия не ни е приятел това само баба ти не го знае ама и вие страхотни глупости пишете . Голями разбирачи сте
10.
Истината
13.05.2016 18:35:04
11
4
Единствения гарант за същестуването на България е НАТО. Видя се пак през 1944 години че не може да разчитаме на Русия която се опитва да ни трие от времето на Византия когато ни атакуваха във гръб. Този президент е единствения който се грижи за националните ни интереси! Росен е президента!!!!!! Съгласен съм със коментара на номер 7 долу.
9.
Lele male
13.05.2016 18:18:01
1
10
Абе вие луди ли сте. Оказахте се ДСБ еб...ти продажната шайка. Гнус ме е да слушам, камо ли да ви гледа. А като си помисля, че доскоро бях един от вас.
8.
FREE BULGARIA
13.05.2016 17:56:39
15
3
Много умно! Единствения Европейски президент от цар Борис насам! Единствения който критикува Путин за дето ни продава газ на тройна цена в са равнение с Англия например. Нали Путин са пише приятел, откъде накъде ще дава на Англия три пъти по евтино. А ние дори нямаме откъде да вземем руснацоте имат монопол не може да избягаме от убийствената хватка която ни души икономиката от 1944 година.
Да не забравяме че Руснаците ни обявиха война когато бяхме неутрални по време на войната а 3 години преди това Хитлер и Сталин бяха партньори и се поздравяваха един друг за нападането на Полша и Франция!!!
Да не забравяме че Русия отряза 30% от нашата територия Беломорието и старата ни столица Охрид за да ни мачка!!!!! Да не забравяме че уби 160,000 юнаци във лагери и ни дължи $168 милиарда във окупация!!!!!
Да не забравяме че от началото си Рудия води битки и унищожи Волжска България и Кримска България със лукавост и лъжи след като копира столицата на Стара България и взе идеята за Кремъл от нас! Да не забравяме че Русия не ни даваше 50 години да четем бизнес и капиталистическа и технологическа литература и само художествена имаше и някакви руски ебани книжарници --- нвмаше ни английски ни германски. Това са знаците на триенето и омразата. Да не забравяме че Русия помагаше на българите във Македония да почнат да се кАзват македонци, и на сърбите да ни атакуват в гръб за да ни вземат Македония.
Българино, не забравяй че си българин! Не забравяй че Русия чрез всичките горе факти има мисия да ни трие както изтри 2те Българии във Азия, както иска да изтрие Украйна и Грузия. След време Русия ще казва по същия начин че не е имало Българска държава и език! 50 години пропаганда виждам има още тролове тук които са руски шпиони ни се опитват да ни лъжат!!! 30% от територията ни отнеха и Царя ни убиха!!!!!!!!
Искат целия нефт на черно море затова мачкат Украйна и Грузия!
Само Плевнелиев защитава България! Само той търси подкрепата на НАТО! Останалите като вас се крият за две копейки ще продадете родината на първия турист!!!!!! На руските свини които убиха 20 милиона собсвени хора във злата си империя през войната. Руснака е варварин и необразована въшка. Във тяхната империя нито един един език и една държава не се обичат а са натирени да се преструват!!!!!!
Гласувайте за президента!!!!!!!
Върши си работата! Защити Българите зад граница!
Да живее България! Учете си децата да стават собственици на бизнеси и предпреимачи, не роби!!!!!!!
7.
1324
13.05.2016 17:35:33
6
7
Динко президент!
6.
фоби-фили
13.05.2016 17:21:30
14
4
Русия е една националистическа и агресивна държава, казва Плевнелиев пред Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Русия трябва да се научи да има партньори, а не васали и поданици, заявява Плевнелиев. Та за тези думи и отношение го критикуват от русофилските медии и ченгетата от ДС
5.
топ
13.05.2016 17:19:26
4
12
че за президент не става това е ясно на всички , но как обра немските си партньори . направо ги разкова
4.
Вили
13.05.2016 17:19:16
4
21
Хомосексуална номинация.Тя е обида и за самите гейове ама това е друга тема.
3.
000
13.05.2016 17:12:20
3
22
Тази партия дали си дава сметка какво предлага , какво иска . Толкова гафове на едно място от един човек държавен глава не е имало. та тои си позволява да изразява становище по държавни въпроси без да има съгласуване .. Сори , нямаме идея кои луд ще гоподкрепи /
2.
86
13.05.2016 16:57:28
5
31
абе тези не са добре на нас не ни трябва човек за президент който е кукла на конци и ни излага пред европа и света социолозите твърдят че и герб да го подкрепят няма шанс да спечели роско е бита карта
1.
ROSEN
13.05.2016 16:46:39
6
23
PREZIDENTCHETO HAHAHAHA
TEA SA LUDI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори