Майстор на чевермето пече 12 шилета на поляна край Петропавловския манастир
06 Май 2016, Петък, 11:49 ч.
Събрали сме се с колеги от 18 държави от Централна Азия и Европа, каза организаторът на събора на овцевъдите Симеон Караколев, а прочутият майстор се похвали, че е готвил и на Тато
Майстор на чевермето пече 12 шилета по родопски обичай на поляна край Петропавловския манастир, където са се събрали овцевъди от цялата страна, за да празнуват заедно Гергьовден.
Най-хубаво чеверме става от младите шилета, каза пред камерата на Нова телевизия легендата на чевермето – бай Манол.
„Печем ги на 3 огъня едновременно. Тънкостите са натрупани от житейския ми опит досега. Чевермето става най-хубаво, когато го сложиш на шиша и огънят е силен“, каза Манол. Той се похвали, че е готвил и на Тодор Живков. През 1963 г. съм му правил чеверме, добавя майсторът пред камерата на бТВ.
Организаторът на събора Симеон Караколев пък заяви, че сред гостите са негови колеги от 18 държави от Централна Азия и Европа.
В категории:
Животът








Влак с над 200 пътници се блъсна в паднало дърво в Германия
04/08/2025, Понеделник 22:00
1



Колко опасни са 75-годишните шофьори
04/08/2025, Понеделник 21:20
0



Баба от Хисаря даде 18 бона на ало измамник
04/08/2025, Понеделник 20:45
0





Румънецът, причинил катастрофата с шест пострадали, излиза на свобода срещу 20 000 лв
04/08/2025, Понеделник 19:57
1





