×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският кмет прободе нови две дупки...на колана


Бургаският кмет прободе нови две дупки...на колана
Кметът изслуша гражданин от Долно Езерово, после даде автограф върху листовката на Стойновски
01 Април 2011, Петък, 18:16 ч.
Автор: Калин ГЕОРГИЕВ
Източник: Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Besove.Bg видя и как кметът си взе близалка, както и други любопитни неща зад кулисите на първия предизборен митинг на неговия опонент Ваклин Стойновски
Малко преди финала на своя мандат кметът на Бургас Димитър Николов е пробол още две нови дупки на колана си, в момента го закопчава на предпоследната. Направил е разчет обаче, че и последната може да му потрябва до октомври, когато са изборите.

 „Да готов съм за още четири години – ще продължа да приемам проблемите на хората, както и досега“, отговори Николов на наш въпрос дали физически и психически ще издържи втори мандат, с което потвърди, че няма да дава заден ход и ще е отново кандидат.

Градоначалникът е свалил около 10 кг

от теглото си покрай грандиозните ремонти на централната част, заради неудобствата от които непрекъснато е атакуван от опозицията. Наш репортер видя в близък план, че и яката на ризата му е станала доста широка около врата. За разлика от яките на ризите на някои негови съмишленици в парламента и ОбС, които не могат да се закопчеят.

 „Това е положението“, каза ни кметът, акцентирайки на колана и броя на дупките пред нашия екип, веднага след митинга на опонента му за кметския стол Ваклин Стойновски. Протестът срещу разрастващата се икономическа криза в страната, високите данъци и такси, както и драмата с шапа в Странджа се състоя на площада пред общината в 18 часа вчера. Стойновски е първият, който заяви, че се изправя срещу Николов и ще му иска реванш преди втория мандат. През 2007 г. Стойновски стана четвърти след Николов, Валери Симеонов и екскмета Йоан Костадинов. Сега отново го атакува. Интересното обаче бе, че Стойновски беше смекчил тона и речта му не се родееше с това, което звучи по време на сесии на общинския съвет и на пресконференции. Той е най-активният сред опозиционните сили в общината и доста остро заплаши администрацията наскоро, че е сезирал ОЛАФ – европейската служба за борба с измамите, заради това, че при ремонтните дейности на главната улица са „прибрани“ чрез корупционна схема около 500 хил.лв. Тъй като 80% от средствата са по европейска програма, било редно именно ОЛАФ да види дали има злоупотреба.

Общинският съветник яко громи кмета

и подчинените му, че не искат да смекчат санкциите за неправилно паркираните коли, които са по-високи отколкото в столицата. Митингът като цяло обаче протече с цивилизовани изявления.

Всъщност вчера Стойновски можеше и да не получи разрешение за протест точно на площада, под прозорците на Николов, заради опасност от инцидент – точно там текат най-тежките ремонтни дейности в момента.

„Не исках да има административно съпротивление, затова разреших митинга“, каза миролюбиво кметът на финала, след като се ръкува с противника си пред трибуната (виж видеоматериала).

Николов изскочи изневиделица  на площада и направо втрещи медиите, защото подобни спектакли с опоненти навремето правеше екскметът Йоан Костадинов, но те бяха доста по-зле режисирани и несравнимо по-дилетантски изиграни. Припомняме как през 1999 г., в разгара на кампанията, Костадинов връхлетя върху гуруто на СДС Йордан Цонев на митинг на неговия кандидат за кмет Васил Илиев – разцелува го и го прегърна за пред фотоапаратите.

Николов вчера направо плуваше в свои води.

Макар и видимо изтерзан от главоболията, които има напоследък с масово разкопания град, той бе в чудесно настроение. Циркът бе пълен, защото гражданите щом го зърнаха, забравиха, че само до преди минути са скандирали срещу политиката му. Те го окупираха и почнаха да го молят за разни услуги. Оказа се, че това са обичайните досадници, които все мрънкат и са недоволни от властта. Както и че са негови отдавнашни познайници.

Градусът на настроението се качи още повече, след като узнахме, че Николов дори си взел близалка от турските, които раздаваха на митинга, за да подчертаят близостта им с евтините турски плочки, които се редят в центъра. После видяхме как на протестна листовка, на която пише „Кауза Бургас – заедно можем повече“, раздавана на митинга, един от гражданите го накара да му напише име и телефон, за да го посети в понеделник в кабинета. Независимо, че на листовката в едър план се виждаше миловидното лице на Стойновски. Докато се разправяше с върволицата недоволни, изведнъж Николов съзря общински съветник под прикритие. Това беше тв журналистът Валентин Касабов от групата на Независимите, който мрази Стойновски, но и той като него е в опозиция на днешната власт.

Касабов бе свалил костюма

и се сливаше с протестиращите в кожено яке, дънки и черна шапка с козирка. Истината е, че СКАТ бе пратила камера и репортери, за да набавят кадри от протеста, които биха им послужили както за битката срещу Николов, така и срещу Стойновски наесен.

Политическият паноптикум бе пълен, защото в този момент, приключил с ексклузивните интервюта за медиите, към компанията на кмета се присъедини и самият Стойновски. Двамата си размениха няколко реплики, в които имаше благопожелания. Кметът обеща да иде и на митинга на БСП пред Пантеона в неделя. Той обаче уточни, че лично препоръчал да се смени мястото, защото там било разкопано. Затова каза, че протестът на Столетницата ще е пред Летния театър. „Обещах на Дарчето, че ще съм там, ще уважа и БСП, сега бързам да си ходя – ще изпия една ракия“, пошегува се Николов, преди да влезе в служебния лексус. 

За пояснение – Дарчето е Дарина Стоянова и е пресаташето на БСП-Бургас, а кметът досега никога не е забелязван  да употребява алкохол, както на официални събития, така и в приятелска компания.



В категории: Опозиция , Политика


24
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
24
Коментара по темата
24.
До предния
04.04.2011 19:43:59
1
1
Ама никой не ти е крив че си измамен от бай ти Йоан и шайката му. 12 години лъжи и мъст, айде аз да не ти разкажа моята история, че не е писатески форум
23.
Член 56
04.04.2011 16:50:50
1
2
Набутай го на кметчето си. То е мършаво, според статията. И политиката му мършава, и решенията мършави и всичкото му! Какво мислиш, че печели един търговец на зеленчуци бе, умнико! Жена ми без яечници от студа остана, като имахме сергия на пазара. Отрязаха й ги. Гноясаха. Само и само да храни децата. А аз слугувах по строежите. Всяка сутрин в 4,30 ставах да ида на борсата да купя зеленуци. Да ги занеса, а вечер след работа да хвърлям брака. Събрахме пари за един павилион, сега и той отиде. С три шепи лекарства съм, жената също. А ти пишеш от някое офисче, наверно. Пуууууууууууу!
22.
onq s konq
04.04.2011 16:32:45
0
1
ei 4len 56 ako te nabutam nqkyde to4no takyv 4len 6te ti na6iq v myr6aviq selski gyz....nedoklaten div manaf are mar6 obratno v Strandjata
21.
запознат
04.04.2011 08:55:51
2
1
Кметът не пие ама Дарчето как пие и заради него дори и то в компанията на Катето Касабова.
20.
ГАГА
03.04.2011 23:04:51
0
0
Алесандро, Алесандро...Или който си там...Трудно се разделя с Далаверките
19.
Костадинов уточнение
03.04.2011 23:03:08
0
0
Като под наследник имам предвид Вакито с близалките. Цял небостъргач му измислих да го доведа. А вие само за свойта ДАЛАВЕРА мислите
18.
Йоан Костадинов
03.04.2011 22:56:13
0
0
Вижте сега членове. По мое време лапахте много. Ама за кампанията ми пари не дадохте. И Зартов влезе в затвора. Сега няма кой да спонсорира ни вас ни мен ни наследника ми, той е фалирал отвсякъде
17.
Член 56
03.04.2011 18:28:55
2
2
Питай кметчето колко прибира от МОЛ-овете за всеки наш ликвидиран павилион. Моят не беше барака и нямаше да ти подразни европейския поглед, натегачо!
16.
Член 56
03.04.2011 18:28:55
1
2
Питай кметчето колко прибира от МОЛ-овете за всеки наш ликвидиран павилион. Моят не беше барака и нямаше да ти подразни европейския поглед, натегачо!
15.
ЧЛЕН, ама надървен
03.04.2011 17:47:05
2
3
И какво му е голямата работа на Димитър Николов - като е голям мъж защо не махна копторите на циганите в меден рудник и защо си затваря очите за незаконната зеленчукова борса и що не кажи нищо за далаверите на заместниците си - защото е замесен вътре . На голям мъж в кавички никой не вика МОМА! Засега само прави кавали и не са го открехнали отзад ама май май и тва вече е станало
14.
До Члена долу
03.04.2011 16:09:13
2
4
Кой те кара, да слагаш павилиони където ти падне и както ти падне. Евала на Николов, точно за това, че разкара всички гнусни и селски сергии за зеленчуци, вестници и т.н. Повръщаше ми се от тея павилиони на всяка крачка и на всеки тротоар. Някъде другъде освен на Балканите ако го видиш това - евала! В нормалните държави хората имат МАГАЗИНИ. Спретнати и чисти, а не някаква скована барака, дето е пльосната на тротоара, по който трябва да вървят ХОРА. Всичките павилиони дано да срине със земята, че да не ви гледам грозобайските творения от картон и ламарини. Цигани с циганите ви. Нали ви направи нова и модерна борса, защо не ходиш там да си продаваш продукцията, ами плюеш срещу кмета, който реши проблема с циганията на тея павилиони, аман от мангали и плюшкини като вас!!!
13.
Член 56
03.04.2011 15:13:31
2
1
Много е успешен, няма що. Цялото ми семейство остана гладно. Събори ми павилиона за зеленчуци. Събаря с размах, сума ти останаха без работа. А на нашите места сложи свои хора. Навсякъде смени кадърните с хора от неговия кръг. Тия пари, дето ги харчи за града, не са негови. ЕС отпусна на всички кметове. Даже Кюстендил ни изпревари, ние копаем последни, както винаги. Не ми го хвалете тоя!
12.
dim
03.04.2011 15:03:59
2
1
Най успешния кмет на Бургас, мога само да го поздравя. Толкова правителства се извървяха и Бургас стоеше на последен план. Николов постигна това в условия на криза и труден период за страната ни. Който е бургазлия вижда постигнатото, само лумпели биха го плюли или поръчковци на БСП ДПС СДС или ДСБ - такива нещастници като тях няма.
11.
Мунчо
03.04.2011 09:39:37
1
1
Сменете си името на "укротени бесове", а също и вместо "да ги извадим на светло" напишете - свирки правим всякакви!
10.
Хаха
02.04.2011 20:09:05
0
1
Много некадърно го правят тогава. Язък за близалките.
9.
До Хаха
02.04.2011 17:16:46
0
1
Да ти кажа, за близането мисля че задникът който се ближе тук е само един - римувай края на името - и той е на ин
8.
Хаха
02.04.2011 10:50:27
1
3
Не вдявам защо сайтът се казва Бесове. Можеше по примера на другаря Зартов да е "Добри дела".Или "Ближем задници всякакви". Хахаха! Жал ми стана за двете дупки на кметчето. Но още повече за авторите на статията.
7.
До Гражданин
02.04.2011 10:48:38
0
2
Ма и ние като видяхме близалките се сетихме за Зартов
6.
Син
02.04.2011 10:47:12
1
3
Маруся плюс няколко цигани и клошари , платилим по 20 лева
5.
Не си прав
02.04.2011 10:45:18
0
1
Човекът чийто наследник е Ваклин го нямаше, нито пък другаря Зартов който от затвора така и не каза къде е дал милионите си, но Маруся Любчева беше
4.
Гражданин
02.04.2011 10:42:25
0
1
Този коментар е смешен само защото митингчето на Ваклин беше пълен ама пълен фарс. Не видяхме главния виновник за него - Йоан Костадинов, бащата на Ваклин който го доведе в Бургас и то представи с лъжата за небостъргача.
3.
Яница
02.04.2011 08:44:43
0
2
Някаква каша от слагачество, въртене на опашки - ако пак стане кмет дай да сме добре и с него, неумел опит за ирония.
Какво БЯС-но има в тази подлизурска статийка?
2.
непримирим
01.04.2011 23:19:43
1
2
Това е най-големия фарс, който съм виждал !
1.
Ружа Стойкова
01.04.2011 20:46:26
1
2
Сега пък задника на кмета ли ближете? Или ви плати да млъкнете?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори