×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско дава къмпинг „Атлиман“ под наем за 18 хил.лв. при съмнителни условия


Приморско дава къмпинг „Атлиман“ под наем за 18 хил.лв. при съмнителни условия
Кметът Димитър Германов е спокоен, зад него е монолитната група на ГЕРБ, а опозицията е твърде слаба и неподготвена
31 Март 2016, Четвъртък, 13:20 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Опозицията подозира, че бъдещият наемател ще приспадне наемната цена като обяви с фактури направени инвестиции и няма да плати дори един лев

Едно от райските кътчета по Южното Черноморие – къмпинг „Атлиман“ ще бъде отдаден под наем за срок от 10 години. Това решение взе на днешната си сесия Общинският съвет в Приморско. Парламентаристите одобриха предложението на кмета Димитър Германов търгът за 14-те декара на метри от приказния плаж да започне при начална тръжна цена от 18 400 лева.

Процедурата страда от известни пороци, което накара опозицията - Коалиция „Заедно за Община Приморско“ да гласува „въздържал се“. Основният им мотив бе, че по докладната не е предложен проект за договор.

Златин Бодуров(на преден план) и Илия Петков гласуваха "Въздържал се" по спорната докладна за наема на къмпинг "Атлиман"


Основните подозрения са, че общината ще признае за разход на бъдещия наемател всички инвестиции. Хипотетично може да се окаже, че ако наемателят още в първата година декларира с фактури, че е инвестирал около 200 хил.лв. в изграждането на канализация, ограда и облагородяване на терена, няма да плати нито лев на общината в следващите десет години. С евентуален гратисен период от една година за ремонт, договорът на практика ще се анексира с още 12 месеца. И така в следващите 11 години няма да донесе нито лев за общината.

Манол Манолов се завърна в ОбС след двумесечен воаяж в Тайланд. Пред Флагман.бг той опроверга градските легенди: "Нямам къща с веранда там, бях на хотел", твърдеше Манолов


В ОбС Приморско има само две групи – монолитното мнозинство на ГЕРБ от 9 съветници и Коалиция „Заедно за Община Приморско“ с 4.

От местната коалиция на екскмета Димитър Димитров настояха проектът за договор да бъде приложен към докладната, но мнозинството отхвърли искането, защото по думите им така процедурата щяла да се забави.

Другият порок на търга е, че е таен и по този начин няма да се постигне максимално висока за общината цена, коментираха пред Флагман.бг, специалисти, запознали се с докладната на кмета Димитър Германов.

Интересен факт е, че към нея е приложен и протокол от заседание на т.нар. Кметски съвет на Китен – неформален местен орган, който няма правомощия, а има само експертна роля. Въпросният Кметски съвет подкрепя предложението на Димитър Германов, но се оказва, че администрацията  проформа е бутнала в докладната протокол от старо заседание на съвета – от 13 февруари 2014 година. Мнозинството на ГЕРБ бързо я изтупа от прахта, обяви решението за актуално и се опита да създаде усещането, че идеята се подкрепя от жителите на Китен.

Припомняме, че процедурата за отдаване под наем на къмпинг „Атлиман“ се влачи от години. Още в миналия си мандат кмета Димитър Германов се опитваше да прокара докладна през ОбС, но тогава мнозинството  бе плаващо и предложението така и не се подкрепи.

По времето на екскмета Лиляна Димова също бе направен опит за задвижване на процедурата, но местната общественост се вдигна, заради това, че търгът се провежда без ясни правила.

Сред другите по-интересни точки от днешната сесия, бе предложението за утвърждаване на минимални и максимални цени за таксиметров превоз в Община Приморско. Те са съответно 1,80 лв на км.и 2.20 лв.на километър.

В категории: Приморско


22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
Атанас Атанасов
07.05.2016 18:23:23
0
8
ДО
МОН - СОФИЯ
РИО - БУРГАС
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ПРИМОРСКО

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА,
Изпращам ви приложен файл с едно писмо от учителка в СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско писано и разпространявано през 2001 г. Доста обстоятелствено учителката описва от своя гледна точка скандалното поведение на директора Стоян Налбантов, но се страхува да разкрие самоличността си. Ръкописът на писмото ми беше даден през м. януари 2001 г. от един работник в училището - Георги Людиев Георгиев, който тогава отговаряше за поддръжката в училището, продаваше закуски и имаше някакви други домакински задължения. Георги искаше от мен да набера текста на писмото на компютър и да го разпечатам на хартиен носител, за да можели после двамата с учителката да го разпращат до МОН, РИО и други инстанции. За целта ме заведе с колата си в Бургас в един компютърен клуб, където направих това, което той искаше - набрах писмото на хартиен носител и му го дадох. Георги държеше на това, името на учителката да остане в тайна, за да не загубела работата си и поради тази причина аз все още не знам коя е авторката му.
Междувременно, същият ден сутринта, преди да отидем в Бургас, се бяхме срещнали и с един родител, който искрено се възмущаваше от поведението на Налбантов и по-точно от някакъв случай, когато при среща с ученици на улицата Налбантов вместо да ги поздрави им казал: "Курец!" и децата останали много изненадани. А към едни момичета се обърнал с въпроса: "Растат ли ви циците?" Тези случаи се описват в писмото на учителката и затова предполагам, че тя е близка с този родител или най-малкото се познават. Когато набирах писмото Георги ми каза, че мога да го редактирам както аз реша, но аз отказах и оставих текста така както беше написан. Стилът и начинът на изложение на текста ми беше много чужд и много неща в него не одобрявах, затова не промених нищо. Така например, в писмото се описваше някакъв случай на изнасилване, което ми звучеше неправдоподобно. Казах на Георги, че това не може да е вярно. Познавах Налбантов и знаех, че той не действа по този груб начин. Обикновено предварително обработваше учителките като ги подлагаше на психически тормоз и умееше да им въздейства и да ги манипулира докато те постепенно се поддадат и отстъпят на атаките му. Но винаги така се получаваше и той така изкарваше нещата, че уж учителките сами идвали при него за секс.
Впоследствие Георги е разпратил писмото, но не знам дали е имало някакъв ефект - вероятно никакъв, защото беше анонимно. Около една година по-късно се случи така, че и аз започнах да изпращам писма до инспектората и МОН, които носеха мой подпис и за които поемах лична отговорност. Там описвах случки, на които аз съм бил свидетел, по-точно описвах това, което съм чувал лично от Налбантов, когато той се хвалеше пред мен и други колеги. Смятах, че не е нормално един директор на училище да си служи с такъв вулгарен и циничен език и да описва сексуалните си подвизи на всеки срещнат. За мен подобно поведение беше повече от скандално и затова считах, че е нужно институциите да вземат необходимите мерки и да отстранят Налбантов от поста му. На практика проверките не даваха никакъв резултат, защото никоя от учителките не си признаваше, че е правила секс с Налбантов. Повечето заемаха неутрална позиция и от страх да не загубят работата си отказваха да говорят против него.
През м. май 2003 г., във връзка с някакви публикации във вестници, е имало някакво брожение сред съпрузите на учителките и Георги ме предупреди да не се мяркам в Приморско, защото ме търсели и искали да отмъщават. Неговите думи бяха буквално следните: "Много те търсят. Внимавай да не ти направят някой кюляф!" Съветваше ме да спра, докато утихнели нещата.
Нещо подобно ми каза и учителката по химия Диана Янева (м. август 2004 г.). Чудеше се, как се разкарвам свободно по улиците, защото мъжете на учителките ме търсели. Веднага потърсих съдействие от полицията, след което, доколкото ми е известно, Янева е била привиквана в РУП и разпитвана за повече информация за заплахите срещу мен.
Впоследствие Георги напусна училището и вече не разполагах с информация за това, което се случваше там.
Имам основания да предполагам, че учителката, която е писала писмото от м. януари 2001 г. вече е напуснала училището и поради това, че вече не е заплашена от нищо, най-малкото от Налбантов, е възможно да иска да разкрие самоличността си. За целта трябва да се отнесете до Георги Георгиев, който да ви даде повече информация по въпроса и най-вече да каже коя е тя. За повече информация можете да го потърсите на адреса му в гр. Приморско...
Ще очаквам Вашите по-нататъшни действия по разследването на скандалните случаи с директора Стоян Налбантов!
Приемете моите почитания!

Атанас Атанасов
гр. Ямбол
21.
Проклето място
19.04.2016 09:28:41
0
3
до Кибарова 34
19.04.2016 05:36:39
В Приморско измираха деца и млади хора, не защото гъркинята ги прокле, а защото кръстът на църквата беше наклонен на една страна. Оправиха го за кратко време, но после той се наклони на другата страна и пак започнаха да умират!
34.
Ирина Кибарова
18.04.2016 22:27:00
Имаше едва гъркиня, на която детето й като умря в Приморско и крещеше и викаше: "Проклета да е България! Проклето да е Приморско!" Оттогава на Приморско не му върви и започнаха да измират млади хора. Това е причината хората да бягат оттук и да не милеят за града си.
20.
..
17.04.2016 13:43:59
0
2
тоз кмет що стои мирно
19.
Убиец
14.04.2016 15:47:18
0
8
Заради кмета някакъв човек се убил във Веселие. Това успя да постигне за цялото си управление, нищо друго!
18.
До 15
13.04.2016 20:34:36
1
0
Не чакай някой да се занимава с тъпи новини.
Тълпи от руснаци идват към нас това лято. Хотелите са пълни , стаите в къщите не стигат , търсят се походни легла.
Местните чистят , пребоядисват и стягат сутерени , гаражи и мазета .
Баничари , дюнерджии и всякакви търговци и цигани , масово се записват на курсове по руски език.
Кипи трескава подготовка.
Какви новини са те патили?
17.
до 14
13.04.2016 19:56:05
1
0
Да сме благодарни, че поне руснаци има и ще има!
Ако чакаме ГЕРБ да ни докарат американци , зимата ще лапаме само солена цаца и мухи!
16.
Върнете кенефа на Рикардо
13.04.2016 10:28:29
0
3
ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ДО КМЕТА НА ПРИМОРСКО

Г-н Кмете,
Ние, цялото село Веселие, подкрепяме искането на Рикардо да си върне кенефа, който беше в центъра на селото и който беше негова частна собственост. Освен това крайно належаща е нуждата в центъра на Веселие да има обществена тоалетна, затова ви молим да удовлетворите тези наши и на Рикардо искания!
И без друго няма с какво друго да ви запомним, затова направете ни това добро! Този кенеф ще символизира вас и времето на вашия мандат, а ние ще ви се отблагодарим като поставим там ваша снимка с посвещение и всеки ден ще идваме, ще ви споменаваме с "добро" и ще пикаем отгоре ви в знак на благодарност за добрата работа, която свършихте за нашето село!
Ваши верноподаници и гласоподаватели, жителите на село Веселие:
(следват подписите на цялото село)
____________________

РИКАРДО:

ВЪЗВАНИЕ
към Гихора - бъдещия кмет на Приморско

Гихоре, ще агитирам цяло Веселие да гласуват за тебе, ако ми върнеш кенефа, който беше в центъра на селото на площада! Този кенеф е бил наша семейна собственост построен на наша земя, но след 9 септември комунистите го национализираха, а след 10 ноември от кметството не ми го даваха. Ходих да се разправям с кмет и разни хора там, исках поне наем да ми дават за тоз кенеф, защото е на моя земя или поне да ми дадат да му вземам таксите за ползване... Е, не, та не! Мотаха ме, лъгаха ме, докато накрая ми писна. Взех брадвата и чуковете, отидох там на място и за един час го съборих... Какво толкова им се досвидя тоз кенеф, бе, сякаш беше златен или лайната в него от злато ли бяха, де да знам! Свидливо племе! И кво постигнахте? Сега нито вие имате кенеф, нито аз пари от кенефа...
Та, Гихоре, разбрахме ли се? Даваш ми кенефа и аз ти давам цяло Веселие!!! Пак ще си на кяр, кво искаш?
____________________
(коментар във в. "Флагман")
ВАСКО МИНЕТА (бизнесмен от Приморско):
Мамка му и кенеф! Не го дават, а? Такива са комунистите ве, Рикардо! Алчни търбуси! Само знаят да вземат, а не дават нищо насреща!... Но аз вярвам на г-н Димитров! Той винаги е бил отзивчив към страданията и болките на хората. Той ще ти върне кенефа, бъди сигурен!
15.
Липса на новини - цял месец
13.04.2016 09:41:23
0
2
Кмете, колко ти струва този медиен комфорт? С общински пари ли го плащаш или от джоба си?
14.
Вечна дружба!
07.04.2016 08:54:11
0
13
Обраха руския национален отбор по кану-каяк в Приморско...
Няма ли други руснаци, да оберем и тях?
13.
митничар
05.04.2016 19:36:28
1
3
Стига сте спали!
Почвайте да освежавате къщите си , че руснаците идат!
12.
Гочо
03.04.2016 19:26:06
2
2
Как какво, ще го направим най-новият квартал на Бургас! Така ще се "омеши",местната дефектна паплач с чистокръвна порода и след десет петилетки ще завърши култивацията на това забравено от Бога село.
11.
Направо не знам!
03.04.2016 18:06:25
1
8
Какво ще правим с това Приморско? Всичко загива! Няма туристи, няма млади хора... и кучета няма... Само Янко-Томовата Лора остана дето я разкарва нагоре надолу кат муха без глава...
10.
писна ми от анонимници!!
03.04.2016 17:56:31
0
9
тука има някои хора които пишат от името на милю ботев, на фанко ревизора или на бай джон, но това са други хора, а истинските бай джон , мильо и фанко нищо не подозират
9.
много лъжете бе хора!
03.04.2016 17:48:57
0
6
Колкото до многоуважаемия Минет, така наречен Васко, той не е никакъв минет, ясно ли ви е, а честен бизнесмен и личен мой приятел, който си изкарва хляба по честен начин, затова спрете да злословите по негов адрес.
и трябва да ви кажа че тези които тук са се писали като Чарка, Димо Бозев и Кондака съвсем не са тези хора. някой от ммц пише от тяхно име и всички му вярват, апък многоуважаемия Васил така наречения Минет, човека си гледа бизнеса и хич не му е до форуми, така че престанете вече
8.
туризмът ви загива!!!
03.04.2016 17:40:26
1
5
Няма ли някой друг лимон-мутант, че в тая община съвсем заспаха или някой пак да открадне нещо от отбора на руснаците - я мотор, я лодка... Чакаме такива новини! Иначе няма да дойдем на курорт, ще изберем Созопол и Царево!
7.
До 5 - безкусния
03.04.2016 17:34:12
1
5
Защо не ги интересува приморци? Защото са изроди, затова.
6.
СОУ "Н. Й. Вапцаров" Приморско
03.04.2016 10:52:34
1
6
Няма как толкова много фактология и подробности за Налбантов и учителките да бъдат измислени от един човек! Интересното е, че журналистите дотолкова са били подведени и лъгани, че в първия момент са повярвали, че всичко е било измислено, дори и имената на хората. После се оказало, че такива хора наистина съществуват, но пак си мислели, че това което се говори за тях не е вярно. После излезе, че много неща от изнесените са вярни и неоспорими като факти и дати, но уж другото, което се говори за тях не било вярно... И накрая ще излезе, че май всичко е вярно, само че е неудобно да се разпространява, точно защото е истина и защото хората са семейни - със съпрузи и деца и трябва да се пази доброто им име... нищо че на времето са вършели същите тези глупости, за които им се иска да не са вярни!
5.
БЕЗВКУСИЦА
03.04.2016 08:10:26
3
3
Флагман , голяма новина сътворихте , няма що .Има ЗОП и той задължително ще бъде спазен.Пък дали това се харесва на опозицията или не е без значение.Китенци искат къмпинг а приморци хич не ги интересува какво става в Китен.Събрали сте 4 коментара.Голяма новина.
4.
Фигурант
01.04.2016 10:39:17
1
20
Г-н Германов, щом от 5 години сте кмет и все още държите Налбантов в училището, значи никаква работа не сте свършили!
3.
до 2
31.03.2016 22:55:47
6
15
Германов беше от няколко село в Странджата ама забравих кое.
2.
Пенко
31.03.2016 19:20:47
16
8
Добре,че кореняк бургазлия като д-р Германов се е заел с нелеката и отговорна задача по "облагородяване и култивиране" на Приморчанина!!!
1.
раковски
31.03.2016 17:12:18
2
11
Смятам да спрат със тея глупости.
Нито един сериозен бизнес не се прави на плажа.

Тези хора докато не почнат да произвеждат ще са скални маймуни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори