×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Когато Мистър Перфектен е Мистър Средна работа в леглото, какво да направим?


Когато Мистър Перфектен е Мистър Средна работа в леглото, какво да направим?
Преглътни, или бягай
27 Март 2016, Неделя, 21:55 ч.
Източник: Космополитен

Вижте изповедите на няколко жени, попаднали на подобни мъже

Той е забавен. Умен. Сексапилен. Готин за компания. Разбира се добре с тайфата ти, облича се ОК и никога не ти казва, че задните ти части изглеждат декар и половина в онази рокля (въпреки че си е самата истина - действително изглеждат). Освен това те приема за неоспорима част от бъдещето си и те носи на ръце. Е, не си ли най-голямата щастливка на света?

Почти. Защото Мистър Перфектен си има един-единствен недостатък. В леглото се държи доста далеч от перфектното. Не че положението е пълна трагедия, но със сигурност не е онова сладко, кулминационно увенчано изживяване, което си вкусвала толкова пъти. И от което не си никак склонна да се лишиш - накъдето отиват нещата, докато смъртта ви раздели. Какво казваш, точно на теб не може да ти бъде сервирана подобна кофти изненада, така ли?

Истината е, че този сценарий е доста по-разпространен, отколкото предполагаме. И макар че наистина ни се стоварва изневиделица на главата, за него си има напълно разумно обяснение. Просто ние вярваме, че когато двама души се харесват, разбират се добре и искат да са заедно, страстта си идва като логична съставка. А ако не стане така? Ако твоят принц на белия кон се окаже Мистър Средна работа или направо Кошмар в еротично отношение?
ГОТОВА ЛИ СИ ДА ЖЕРТВАШ СТРАСТТА?

Уви, отговорът на този въпрос е... подточка в) и да, и не, зависи. Лора (27 г.) го коментира така: "Чудя се в рамките на последните 2 години и още не мога да отсека категорично. Парила съм се с мъже, с които в леглото е било невероятно, но не сме имали нищо общо. И за тези връзки мога да кажа, че няма смисъл човек да се надява картинката да се промени. Няма надежда и ако сексът е супер трагедия - тогава отношенията се разпадат от самосебе си до 2-3 месеца. Най-трудно е обаче да вземеш решение какво да правиш в средния вариант, точно както е при нас с Ангел. Ако беше чисто анатомичен проблемът - знаете, има и такива случаи - щях да съм си тръгнала. Обаче той си е ОК и физически, и чисто технически. Просто мен не ме въодушевяват нещата, които прави." Защо тогава Лора се примирява с положението? Ами, защото по собствените й думи тя е влюбена в Ангел и ужасно държи на него. Той е най-добрият й приятел и сродна душа във всяко отношение с изключение на плътското. Родителите и приятелите й го обожават, даже баба й го харесва, освен това той й готви и й прави масажи през вечер. А, да, и се появява с цветя и резервации за заведения, точно като в началото на връзката им. Цялата тази идилия плюс мисълта "Коя жена няма да е на седмото небе на мое място?" правят доста трудно признанието, че този перфектен мъж, който сам е паднал в краката й, просто не й пасва в чувствен аспект. На всичкото отгоре въпросният факт я кара да изпитва вина: "Имаме идеалните отношения извън спалнята. А виждам, че на него и там му е добре, обяснява тя. - Може би проблемът си е при мен. Не губя надежда, че нещата все някак ще се оправят, обаче щом досега не са... Само ме е страх, че може да срещна някой, който да ме привлече толкова силно, че да се изкуша. Обаче после си казвам: „Струва ли си да прецакам всичко заради единия секс?!" 

СТРУВА ЛИ СИ ДА ПРЕЦАКАШ ВСИЧКО ЗАРАДИ ЕДИНИЯ СЕКС?

Отговорът на този въпрос пък е адски лесен, ако спадаш към квотата жени, споделящи мнението на Даниела (24 г.): "За мен сексът не е водещото в една връзка. Тоест много по-важно е човекът, с когото съм, да ми дава нужното количество внимание и уважение. И да знам, че мога да разчитам на него. Ако това е ОК, значи всичко е наред. И ако се появят проблеми и се стигне до раздяла, ще е изцяло по негова вина или инициатива." Всичко в този живот е въпрос на приоритети, включително и отношенията с другия пол. Така че ако твоите приоритети не са подредени като тези на Дани и в списъка ти сексът категорично заема едно от челните места, а защо не и челното, значи решението на дилемата „гаджето ми не ми пасва достатъчно” при теб ще изглежда значително по-сложно и трудно.

И така, да започнем с лошите новини в твоя случай, стисни зъби: принципно сексът с някого или е хубав, или не е. Тоест ако химията помежду ви не сработва, няма да се събудиш една сутрин, да погледнеш твоя човек, който наистина се старае да те направи щастлива и те носи на ръце и неочаквано да се почувстваш като Скарлет О`Хара в "Отнесени от вихъра", попаднала в прегръдките на Рет Бътлър. Естествено, чисто технически нещата в леглото могат да се залепят, пардон, подобрят. Но това няма да промени генералната картинка. Прост пример: ако ви харесва различен стил секс, вие няма да се превъзпитате, колкото и съзнателни усилия на волята да вложите. Защото в крайна сметка става дума за инстинкти. И ако не усещаш онова магично привличане към него, което те кара да затаиш дъх и да изпиташ нуждата да го докоснеш веднага, няма смисъл да се заблуждаваш, че то може да се появи като с вълшебна пръчка. Понеже това е едно от малкото неща в отношенията между двама души, които не се оправят с търпение и с времето. Ако искрите не са прелетели още с първото сключване на устните ви, изводът е, че няма да се радвате на взривоопасна главозамайваща химия помежду си. Съжаляваме, но нещата стоят точно така.

Не бързай да увесваш нос обаче, а продължи да четеш, защото имаме и добри новини – всъщност доста по-добри, отколкото очакваш! Просто ги оставихме за хепиенд. Дори когато тръпката в секса ви очевидно не е налице, пак може да си създадете онази специфична атмосфера на близост, която носят дивите, страстни мигове. Нещо повече, при вас тя ще е по-здрава, благонадеждна и "истинска", понеже няма да е плод единствено на хормоните. И съответно не рискувате да изчезне, когато си се наситите и първоначалната еуфория отслабне, което рано или късно става. Вашият коз е, че вие вече сте здраво свързани извън спалнята. И обратно на общоразпространената логика на тази основа ще градите останалото. Тоест ще си изработите техники, които да разпалят атмосферата и да ви накарат да се почувствате значително по-гореща двойка. За целта е нужна съответната чувствена стратегия.

КАКВА Е ПЕЧЕЛИВШАТА ЧУВСТВЕНА СТРАТЕГИЯ?

Понеже у нас все още не обичаме да търсим специализирана психиатрична помощ, за сексуална пък въобще да не говорим, ще ти се наложи да се заемеш със ситуацията сама. Най-важното в цялата работа е да признаеш пред себе си, че има проблем, на който трябва да се търси решение. Формулата на Лора обаче „Не губя надежда, че нещата все някак ще се оправят” няма да ти свърши работа. Нещата рядко се оправят от самосебе си, а в деликатната зона на отношенията между двама души – направо никога. Следователно ще ти се падне нелеката участ да поемеш отговорността и тежестта по обръщането на положението. Внимание обаче: мислиш да проведеш Откровени разговори за изясняване с половинката си? Такива да ги нямаме! Защото сексът е ахилесовата пета на всеки мъж. И ако го настъпиш зле точно по това мазолче, ще направиш голяма, с дълготрайни или направо фатални последствия грешка. И така, за да дадеш нов старт на страстта ви, седни и си помисли как си представяш идеалното ви сексуално изживяване. Бъди откровена със себе си какъв тип любовник търсиш и какъв тип си ти самата. Упражнението е задължително, защото докато сами не сме наясно какво искаме в леглото и докато не си го поискаме, не можем да обвиняваме другия, че не успява да ни го даде.

Втората стъпка в чувствения ти план е прилагането на теоретичните ти умозаключения в практиката. Тук идва сложната част. Ако си в дълготрайна връзка като тази на Мария например – цели 4 години, е трудно изведнъж да започнеш да предлагаш и да прилагаш нови неща. Както самата Мария признава: "Едно, че онова, което си представям, ме е срам да го направя. И второ, не знам как би реагирал той, ако, да кажем, започна изведнъж да му шепна доста мръсни сюжети в ухото. Не сме правили нищо такова досега и съм сигурна, че ще ми вдигне скандал откъде съм го научила. Той е адски ревнив, направо ще превърти и ще реши, че му изневерявам. Каквото и да опитам извън рутинните неща, ще предизвика подозрение, убедена съм. Страх ме е да не го изгубя."

СТРАХ ЛИ ТЕ Е КАТО МАРИЯ?

Напълно нормално си е. Обаче дай да помислим в дълготраен аспект. Дали ако си продължаваш по старото еротично течение, в един момент няма да откриеш липсващата тръпка настрани? Няма начин да не срещнеш такъв магнит в даден момент. А много добре знаеш, че да изневериш, е сред най-сигурните начини да изгубиш някого. Значи трябва да направиш всичко възможно да се презастраховаш срещу този сценарий, като подобриш чувствения градус помежду ви. „Няма какво да се лъжем, сексът е част от всички онези неща, които те карат да се чувстваш страхотно, когато си с даден човек. И то съвсем немаловажна част - ако беше, природата и еволюцията нямаше да му отделят толкова централна роля”, както твърди Любомира (28 г.). Така че след като държиш да останете заедно, ще трябва да намериш начини да стоплиш чувствено ситуацията, без да събудиш подозрения и чувство за малоценност. Запази благоразумно мълчание по темата и спри да си повтаряш като Калина (24 г.): „Имам чувството, че вече е прекалено късно”. Никога не е, стига да имаш желание и търпение – ако ги нямаш, значи уви, просто не обичаш този човек достатъчно! А предлогът, под който да вкараш нещо ново в спалнята си, всъщност е най-лесното нещо - просто казваш, че си видяла идеята някъде, в Cosmo например. Най-много ние да си отнесем някоя „благословия”. Здраве да е, важното е, че изказването ти няма да му прозвучи като "Очевидно е, че не ме кефиш достатъчно, затова правя отчаяни опити да оправя нещата".

ОЩЕ МАЛКО ИДЕИ

Действай деликатно. Бавно и полека прокарай идеята. Като в идеалния случай трябва да успееш да извъртиш нещата така, че той да си мисли, че предложението е дошло от негова страна. Достатъчно е да подхвърлиш иронична забележка: "Какво, за секс туризъм ли намекваш?" и да го предизвикаш: "Не че е зле, обаче не сме ли твърде мързеливи за тая работа". После сменяш темата и готово. Когато му отлежи в главата, сам ще я повдигне пак. Или би искала да вкарате малко повече екшън, като той е в главната роля, тоест нямаш нищо против (даже напротив) да те завърже? Само не се появявай изненадващо в латекс, с белезници и с камшик в ръка, които пред смаяния му поглед да му тикнеш в ръцете. Пробвай стратегията "на час по лъжичка". Първо сама вдигни ръце над главата си в разгара на нещата, после го помоли да ги хване, защото "ще е супер така" и с картина, пардон, физиономия и звук му покажи колко ти харесва. Ако сам не се сети да предложи шалчета следващия път - те пък, на! Просто няма мъж, който да не харесва усещането за доминация в леглото. И колкото по-бързо открехнеш твоя човек за този прост факт, толкова по-добре  - не само за теб, но и за него!

Или вземи пример от Виолета (25 г.), която преди време отчаяно искала да вкара инжекция вълнение в спалнята си: „На фона на дивите, страстни изпълнения с лошите момчета за по месец, с които излизах преди, всичко издишаше. Но Момчил беше добро момче и аз бях твърдо решена да остана с него. Трябваше да направя нещо! И наех няколко CD-та с по-смели сюжети. Докато ги гледахме, му подхвърлих: "Какво ще кажеш да повторим ставащото на екрана?" Нещата се получиха толкова невероятно добре, че оттогава той коренно промени подхода си! И аз съм във възторг!" С други думи, балансът любов-страст най-сетне е перфектно изравнен!

P.S.

Независимо как изглеждат желанията ти, за да се случат нещата по „твоя” начин и да удържиш победа като Виолета, трябва да зарежеш всички съмнения „дали на него ще му е хубаво така”. Впрочем нищо чудно твоят човек да е доволен от ситуацията в спалнята ви и сега и ти да попаднеш в положението на Изабела (25 г.): "Когато той ми каза, че не е усетил да има проблем, направо ми увисна ченето от изненада. Сексът ни беше най-баналният и най-рутинният на света. Да му се не знае, аз влагам повече фантазия даже в гладенето!" Е, да, какво да се прави - за мъжете фактът, че получават секс, сам по себе си е сериозен повод за задоволство. А ако той е „подплатен” и с чувства, тогава по собствените им признания е страхотен. Без значение какви са чисто техническите параметри. Но когато ти поемеш инициативата и покачиш градусите с още няколко нива в името на собственото си удоволствие, той (с удивление и възхищение) ще забележи разликата. И ще ти е супер благодарен, така че смело напред!

ВИКНИ ЕРОТИЧНАТА МУЗА!
С тези 3 „полезни” правила.

Фокусирай се върху нещата, които той прави добре. Мисъл от сорта: "Обожавам да усетя устните му върху шията си" ще ти свърши доста по-добра работа, отколкото: "Уф, какво прави пета минута при ухото ми, по дяволите?!"

Мъжете не са коне с капаци и обичат да са наясно какво усеща партньорката им и доколко успяват да й доставят удоволствие. Друг е въпросът дали знаят как да попитат и как да й го доставят. Ами, обясни сама. Ако трябва - и покажи.

Остави мързела за друг път. Ако сама се скъпиш да не се „презориш”, как очакваш от другата страна да се раздаде докрай? Примерът заразява. Вярно, че е адски лесно да обвиниш него за липсата на тръпка, но нали не забравяш, че за хубавия секс трябва участие и на двете страни.

Точно както някои мъже делят жените на категория „перфектната любовница = диви страсти” и „материал за съпруга = благоприлични изпълнения”, някои жени робуват на логиката „дяволски добър в леглото, значи не е стока”. Това обаче е глупаво, понеже връзка между еротичния потенциал на даден човек и стабилността и надеждността му в отношенията просто няма.


В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
112
28.03.2016 02:21:38
0
2
В даоистката алхимия се смята, че жената „мисли“ посредством матката си, а мъжът „чувства“ с главата си. Когато матката не е в хармония и не е свързана с всеобщата циркулация на енергия в тялото, това води до непредсказуеми или хаотични проявления в живота на жената.
2.
Дора Н.
28.03.2016 01:47:00
0
1
За нас изгревските кофри не е важно как се справя, важно е само да е от Ямбол
1.
Лещански
27.03.2016 20:43:57
0
2
Горе под снимката пише ко да напрайш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори