×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тенката превръща в кошмар живота на съседите си в ж.к. „Славейков“ - докога ще го търпим?


Тенката превръща в кошмар живота на съседите си в ж.к. „Славейков“ - докога ще го търпим?
Въпрос на време да се случи да умре някой! Това ли чакаме, за да се задействат органите?! - жалват се съседите
25 Март 2016, Петък, 12:43 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: Флагман.бг

Отговорните държавни служби проспиват случая, може да настъпи голяма трагедия


Пожар отново вдигна на крак целия блок 68 в ж.к. „Славейков“ в Бургас. Огнената стихия лумна вчера следобед в апартамента на психично болния Димитър Тенев-Тенката (ВИЖ ТУК). За щастие пожарникарите успяха да овладеят пламъците, благодарение на което трагедията от фаталния петък 13-ти юни през 2014 г. не се повтори. Тогава късно вечерта десетки семейства от блока бяха заклещени в огнен капан. Пожарът тръгна от апартамента на 77-годишната Иванка – баба на Тенката, която живее в съседния вход, като по чудо се размина без жертви.

Живущите в блока обвиняваха психичноболния, че е подпалил жилището на възрастната жена заради конфликти между двамата. След инцидента Прокуратурата образува досъдебно производство, чието разследване установи, че следи от човешка намеса няма, а стихията е причинена от гръмналия телевизор на баба Иванка.

Тенката – кошмарът на съседите

39-годишният Димитър Тенев е освидетелстван. От години създава проблеми на съседите си, но няма сила на света, която да ги спаси от него, твърдят те пред Флагман.Бг.

Често се напивал, носел боклуци в блока, дори се изхождал между етажите. Самият той също признава, че злоупотребява с алкохола.

Нощите на живущите от сградата обаче са най-тежки. От ужас да не се случи нещо – те не могат да спят спокойно. Преди време те имали събрание на блока, на което са решили да сигнализират органите на реда за тормоза от психичноболния мъж, за да го приберат в психиатрична болница. Няколко пъти той е бил настаняван в здравното заведение, но баба му и майка му го отмъквали оттам.

Другата гледна точка

Когато огромният пожар изпепели няколко апартамента в блока, Иванка също зовеше институциите внукът й да бъде прибран за лечение в Психото.


Домът на баба Иванка след големия пожар на 13-ти юни 2014 г. Благодарение на добри хора сега домът й е ремонтиран

„Много ви се моля, помогнете ми. Искам Митко да се лекува. В болницата ще се чувства по-добре. Тук съседите постоянно го тормозят. Бият го и го обвиняват за всичко, а той е невинен“, категорична бе възрастната жена. Докато течеше разследването, Тенката беше настанен за месец в шуменската психиатрична болница, но сега отново е в „Славейков” въпреки настояването на комшиите му да бъде прибран за постоянно.

Вчера, когато огънят лумнал в апартамента на Тенката, той бил навън. Отишъл до магазин „Метро“, за да напазарува. Това твърдят пред Флагман.Бг както майка му Станка, както и самият той.


Майката на Тенката показва на екип на Флагман.Бг опожарения апартамент през сълзи

Всъщност вратата за неговия апартамент не се заключва от години, дори и не се затваря, тъй като е повредена. „Всеки може да влезе вътре и да го запали. Митко няма нищо общо“, каза през сълзи Станка.

Домът на ужасите

Така може да се нарече жилището на Тенката. Входът, в който той живее, мирише още от първия етаж и вонята се носи чак до последните. Хората се оплакват, че психичноболният мъж носи боклуци и ги пали в апартамента. Според тях това също може да е причина за вчерашния инцидент.

„Дори в нас мирише на смрад, която се носи от неговото жилище. Писна ни вече! Докога ще продължи това?! Носи боклуци и ги пали в апартамента си – понякога го прави от скука, понякога, за да се топли, че няма “, оплакват се съседите на Тенката. Те също са на мнение, че някой друг може да е запалил апартамента, тъй като психично болният мъж редовно имал гости – клошари, наркомани и пияници, с които редовно се черпели и вдигали непоносим шум.

Това не е нито първият, нито ще е последният инцидент в апартамента му, смятат ужасените съседи. Преди повече от 12 години той предизвикал пожар в неговия апартамент. Забравил си е цигарата, която подпалила килима. Тогава отново бързата реакция на пожарникарите е предотвратила огромна трагедия.

„Следващия път ще стане страшно, запомнете ми думата! Въпрос на време да се случи да умре някой. Това ли чакаме пак, за да се задействат компетентните органи?! Тогава ще си блъскаме главите, че не сме предприели мерки, но вече ще е късно“, жалват се хората пред Флагман.Бг

В категории: Животът


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
16
Коментара по темата
16.
ст
25.03.2016 21:47:03
2
6
Този малоуник от години ходи като платноходка из Славейков.Където го духне вятъра,там е.Аман от ненормални олигофрени.Ами да запали целия блок и тогава да се сетят институциите че този охлюв е за психото или лудницата,но не и сред обществото.
15.
ooo
25.03.2016 18:00:23
1
4
Kycoto mlqko deto izlyga 20 choveka za po 2 leva i stana prestypnik ....
14.
Blok76
25.03.2016 16:45:25
2
4
az negovata muza pres den me chuka bqsno v dupeto mi tqsno i ne chustvam az vina zashtoto moje da sum muj ama chustvam se jena i chustvam s tebe toplina zashtoto tenka obicham kato me potupad da sera i love youuu
13.
Blok 76
25.03.2016 16:38:59
3
2
O tenka tenka kaji mi ti sega zashto vchera s vazelin dupeto mi maza neska useshtam osahte tvoita toplina i pomni kogat se chustvash sam ela i dupe az shti dammm
12.
slaveikov 10ti blok
25.03.2016 16:36:11
2
3
tenka ti si moqqq angeel ti si moq boog ti me chukash na spirt vseki den tolkova jestook
11.
Blok 76
25.03.2016 16:33:33
3
3
Tenka az sum tvoq tatko ako imash problemi spodeligiiii s menn vupreki che za tvoqta bojeatvena priqtelka az sum neiniq adam
10.
Рснака без млякото
25.03.2016 16:31:58
1
3
Тенката и горанката са номер 1
9.
slaveikov 10ti blok
25.03.2016 16:31:36
2
2
chukah priqtelkata na tenkata s chorapa s koito q e ebal toi cwl jivot ahahahahhahahahahhahah
8.
Blok 76
25.03.2016 16:27:26
2
1
Zashto podqvolite go obvinqvafe v neshta koito ne e pravil po cql den piem spirt v parka i chukame priqtelkata mu mnogooo e qkaaa shte q prusna
7.
slaveikov 10ti blok
25.03.2016 16:23:42
3
3
tenqta e mn dobro momche i moi blizuk priqtel onzi den pihme bira s fanta v parka ne go obvinqvaite kato ne go poznavate ne e lut prosto chesto si piivame i sa praim neadekvatni
6.
и двете
25.03.2016 16:06:33
2
5
и майката и бабата са за трепане.Само чакат да му докопат пенсията.Като са толкова загрижени,защо не го вземат да живее в домовете си?А Тенията (стига с тази Тенка)само чака да докопа от някоя аптека спирт и да напие до безпаметност.
5.
Млякото Без руснака
25.03.2016 16:04:52
4
2
Тенктата Президент !
4.
До "Славейков"
25.03.2016 15:50:06
3
6
Само да те уведомя, че това е статия за вчерашният палеж, който Тенката отново сътвори.
Иначе аз Тенката го познавам от малък...не е опасен от гледна точка на нервни изблици,агресия и т.н. , но както се вижда наистина вреди на хората около него.
НЕ ГО ОБВИНЯВАМ. ИМА ХОРА, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА НЕГО, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПОМОГНАТ И НА СЪСЕДИТЕ МУ.
3.
Славейков
25.03.2016 15:18:00
10
8
Абе идиоти тъпи стига сте писали неща от преди 2 години малоумници такива на момчето му няма нищо вчера го видях до 4 поликлиника вървеше си съвсем нормално сигорно се лекува престанете да пишете за хората може да дойде и на вашата глава ! Тенката има Добро сърце и не прави на никой лошо и не се занимава с незаконни неща на всеки може да се случи да запали апартамент той да не е искал пък и това е от преди 2 години какво още го пишете !!!
2.
Zashtitnik na tenkata
25.03.2016 15:07:00
4
12
Tenkata moje da e lud prost i kav li ne no ima dobro sarce tva e vajnoto i teq hapcheta deto gi zima mu praqt mozaka na kasha sasedite ne im iznasq da imat pobarkan v hoda i gledat da go mahnat koi iska lud da mu e sased... ama vse pak e chovek daite da go ubiim .....
1.
комшия
25.03.2016 14:57:10
2
2
Преди 2 дни до 15 блок беше изпил половин шише ярко син антифриз. Как не се е отровил?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден 
Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори