×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местан: Кого ли е виждал Доган в огледалото, когато обяви, че Русия ще стане световен полюс – ако трябва и силово?


Местан: Кого ли е виждал Доган в огледалото, когато обяви, че Русия ще стане световен полюс – ако трябва и силово?
Светът е в тежка ценностна криза, твърди лидерът на ДОСТ
Ключови думи: Местан, Доган, ДПС, ДОСТ, Крим, Русия
27 Февруари 2016, Събота, 02:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Словото на лидера на ДПС от 17 декември е стратегическа грешка, отсече водачът на новата партия ДОСТ



Не декларацията, която прочетох в парламента след свалянето на руския самолет от турските ВВС, е стратегическа грешка. Стратегическа грешка беше словото на Ахмед Доган, което той произнесе на 17 декември 2015 г. На тази дата маските паднаха! Това го знаят и тези, които останаха в ДПС, но страхът ги е сковал. Това каза Лютви Местан при встъпителната си реч по време на учредителното събрание на партията ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност).
Събитието е в столичния гранд-хотел „София”.

По думите на Местан речта на Доган била ценностен вододел. Лидерът на ДОСТ подчерта, че анексията на Крим от Русия е недопустим акт в съвременния цивилизован свят.
Според него, живеем в разломни времена от геополитическа гледна точка и в най-тежката ценностна криза на цивилизационното многообразие на 21-и век.

Лютви Местан коментира ситуацията така: „От едната страна са правата на човека, свободата на човека, свободният свят, демокрацията и стремежът към общностен и индивидуален просперитет на основата на свободната конкуренция, построени върху принципите на националното и международното право.

От другата страна на този конфликт е нарушаването на международното право с брутални и агресивни действия, каквато бе анексията на Крим. Кажете ми как ви звучат в огледалото на този ценностен сблъсък думите на Ахмед Доган, произнесени на 17 декември – че Русия, ако трябва, силово ще намери мястото си като световен полюс. Кого ли е виждал в огледалото Ахмед Доган, когато е произнасял тези думи?”


Лютви Местан отличи фигури, присъстващи на учредителното събрание на ДОСТ, които по думите му били български патриоти, когато се борили срещу т. нар. възродителен процес.
Той прочете няколко арабски имена и ги обяви за герои от съпротивата, като изреди ключови периоди – от началото на възродителния процес (1970 – 1972 г.), през 1984 г. до Майските събития от 1989 г., които според Местан са подпомогнали дори свалянето на тоталитарния режим.

Лидерът на ДОСТ изрази опасенията си, че е възможно да бъде отказана регистрацията на партията му в съда. Според Местан, новата му формация е подложена на сериозен натиск от медиите-бухалки на Делян Пеевски. Разпространявал се мит, че партията ще е протурска.
Като контрапункт Лютви Местан цитира идеята на националния герой Васил Левски „за чиста и свята република” и свобода и толерантност за всички без оглед на етнос или религия, като я обяви за цел и на новата си партия.

Лидерът на ДОСТ каза, че се надява да бъде подкрепен от всички етноси – българи, турци, роми, евреи и дори арменци и руснаци, ако те са привърженици на либералното мислене и свободата.

По думите на Местан, обратното броене за ДПС вече е започнало.


Той каза, че дължат обяснение защо чак сега се отделят от ДПС и от порочния модел на управление на партията, който бил в духа на тоталитаризма.

„Виждахме, но си затваряхме очите. Правихме компромиси в името на единството”, каза Лютви Местан. Според него обаче на 17 декември с речта на Доган станало ясно, че ДПС е авторитарна и порочна машина, която проповядва непогрешимост на почетния председател Ахмед Доган. Това се потвърдило и на 24 декември с изгонването на Лютви Местан от партията. Тогава станало ясно как се взимат решенията в ДПС.

Местан подчерта, че ДОСТ ще е „радикална” натовска и евроатлантическа партия.




В категории: Политика


Автор
4
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
4
Коментара по темата
4.
edin
28.02.2016 12:17:40
0
0
Опитите Доган да бъде отъждествен с Русия е поредния опит на ДС той да бъде подменен с друг, по-послушен кадър.
Ибаче Доган, макар терорист и престъпник, не е правен в гъз като тях!
3.
Крумов
27.02.2016 21:48:28
1
3
Ей противен резак! Ти виждал ли си си отражението в оптика от Драгунов?
2.
Факт
27.02.2016 17:01:45
3
2
Доган е създаден от Русия.
1.
Айтозлия
27.02.2016 12:34:24
1
3
Айде сега и тук Айкут айтоския хулиган ще почне да хвали Местан и Хафъзов и да плюе Доган и Руждито.
Айкут,пиши за цената на газта,ний ще се оправим и без философ като тебе.
Айкут,докъде падна,да духаш на помак.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори