×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Бойко Борисов върза тенекия на работодателя си


Как Бойко Борисов върза тенекия на работодателя си
Министър-председателят се снима с посетители в Народното събрание, докато депутатите го чакат да влезе на парламентарен контрол
26 Февруари 2016, Петък, 10:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Премиерът не уважава особено разделението на властите


Министър-председателят Бойко Борисов за пореден път показа неуважителното си отношение към работодателя си – Народното събрание.

Премиерът в петък бе извикан на парламентарен контрол, което се случва доста рядко. Затова и председателят на Народното събрание Цецка Цачева често е упреквана от представители на опозицията, че отклонява депутатски въпроси и питания към премиера с формални аргументи.

Днес Бойко Борисов трябваше да отговаря първи на контрола. Той обаче не се появи за началото в 11 ч. Цецка Цачева пак трябваше да „покрива” премиера с обяснението, че той имал среща, която не е приключила.
Междувременно контролът започна с друг министър.


Борисов се появи в кулоарите на Народното събрание около 11,20 ч. Той показа любезност към чакащите го репортери и говори пред тях още около 6-7 минути. В следващия момент срещна посетители в парламента, с които реши да си прави снимки в Клуба на Народния представител.


Едва след това Борисов най-сетне благоволи да влезе в пленарната зала.


Така лидерът на ГЕРБ за пореден път показа пренебрежителното си отношение към народните представители, които в предишния си премиерски мандат дори нарече „безделници”.

Доколко Бойко Борисов е „работяга” и каква работа вършат той и правителството му в сравнение с Народното събрание, е спорна тема. Въпросът е, че България е парламентарна република, Народното събрание е работодател на правителството – то назначава и уволнява премиера и министрите, то ги и контролира. За лидера на ГЕРБ обаче явно междуинституционалните отношения са мъглява история.

Впрочем той доказа това и с поведението си спрямо кадровия орган на съдебната власт - Висшия съдебен съвет. Достатъчно е да си спомним „Яневагейт” и есемес-скандалите. Както и раболепното отношение на мнозинството от членовете на ВСС, когато премиерът нахлу и им „тегли конско” по време на тяхно заседание.

В категории: Темида , Политика


Автор
12
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
12
Коментара по темата
12.
baihui до №1
27.02.2016 12:24:01
1
3
Ей, Левски, що не си ебеш майката циганска ?!
11.
Будьони
27.02.2016 10:26:17
0
7
Буда е агент на КГБ, спонсориран от Лукойл!
10.
vesti
27.02.2016 09:05:15
0
5
Корупция, недостатъчно инвестиции, бавене на реформи, висока задлъжнялост на частния сектор, слабости в системата на обществените поръчки, дефлация – това са само част от проблемите, пред които е изправена българската икономика според годишния анализ на икономическите и социалните предизвикателства в държавите членки на ЕС, изготвен от Европейската комисия.

Запазват се предизвикателства по отношение на бизнес средата в България. Нестабилната нормативна уредба и ниското доверие в съдебната система възпрепятстват частните инвестиции. Корупцията продължава да буди значително безпокойство в България, а отговорът на националните власти продължава да бъде възпрепятстван от слаби институции, които не си взаимодействат. Бавното изпълнение на реформите в областта на обществената администрация и електронното управление не позволява значителни подобрения в бизнес средата. Оставащите слабости на системата за обществените поръчки ограничават използването на европейските структурни и инвестиционни фондове. Недостатъчният достъп до финансиране и липсата на подходящи рамкови условия за инвестиции в научни изследвания и развойна дейност възпрепятстват иновациите и конкурентоспособността. Забавянето на важни структурни реформи в ключови сектори като енергетиката би могло допълнително да възпрепятства конкурентоспособността, пише в доклада.

Според Европейската комисия се запазват заплахите, произтичащи от големите задължения на предприятията, както и пречките пред намаляването на задлъжнялостта, една от които е продължаващата дефлация.

Основните проблеми са в нормативната уредба и държавното управление.

Поради ограничения досега напредък в реформите, нормативната уредба на несъстоятелността предоставя ограничени възможности за намаляване на все още високото равнище на задлъжнялост на предприятията, без което отпускането на нови заеми и корпоративните инвестиции се очаква да останат ограничени, се посочва в доклада.
9.
раковски
27.02.2016 08:44:29
4
2
Да го духат московските хакери тук със минусите, 90% от Българите ще ви изритат ологарсите като лоши кози!!!!!
8.
Gocho
26.02.2016 22:39:02
0
12
Slushai ve - ,, istoria " i sas vsichkite ti tam nik imena ... !
Az zastavam sas imeto si i da ti kaja - ne sam nito rusofil , nito rusofob !
Az sam normalno mislesht Balgarin koito jalee za Rodinata si na hiliadi kilometri ot neia !
Ot nad 20 godini jiveia vav Vanuato , no vinagi Balgaria e bila v sartseto mi !
Bolu me za vsichko tova , koeto stava v Rodinata mi !
Boli me che shepa hora , sasipaha tova prekrasno miasto !
Boli me gaza za Rusia ili Amerika !
Balgaria e nad vsichki !!!
7.
История
26.02.2016 22:03:41
17
4
Руските хакери имат закъснение, гледам отне им 15 минути да се докопат тук долу да слагат минуси когато истината излиза. Виж ти колко обичал простия българин монголска москва (чува се повръщане във казанче) Манипулацията е пълна, те са в война със Европа и света от 2013та.
6.
Gocho
26.02.2016 21:44:24
2
11
Vasil Levski , Istinata , Iavor... ?!
Sprete interneta v psihoto !!!
Toia pak se razvihri !
Flagman !
Turete mu filtar !!!
Mnogo maloumnitsi kato nego , moje-bi mu viarvat?!
5.
Gochooff
26.02.2016 21:38:52
3
13
Ave oshte li ne go razbrahte ve glupatsi - ,, Balgari " ?!
Bate vi Bouko veche Ne se ibava sas vas !
Toi napravo si vi ebe !!!
I prez gashtite !
Prost narod ... !
Eeeeiii ... !!!!
4.
Явор
26.02.2016 20:27:42
30
8
Бог е Бойко.
Вчера когато беше в Израел и рекламираше България като бог, не писахте за него. Не бях виждал толкова убедителен продавач.
Направи страхотен маркетинг на България, другите могат само са се учат. Много добър цар, почва да стои здраво зад България.
3.
аххахах
26.02.2016 20:25:28
0
17
Много го мразя тиквата, но тук много сте се объркали, работодателят на всеки държавен служител сме ние гражданите, я сега ми кажете знаейки, че депутатите са представители на хората които са отишли на посещение в парламента, кой на кого е вързал "тенекия".
2.
Истината
26.02.2016 20:18:46
19
7
А защо не пишете как Путин бомбардира сирийците за да имигрират към Европа, и от колко време неговия диктатор Асад, платен и купен от Путин като 57-ма руска република, отколко време той прави геноцид срещу населението и забавя развитието им? Същите работи Русия правеше срещу България, Украйна, Грузия, Румъния, Балтиките. Варварите в Москва не са руснаци. Те са потомци на Монголските номади, убитаци и бели цигани.
1.
Васил Левски говори
26.02.2016 20:13:19
20
8
Най много да го духа КГБ и мръсното джудже Путинка.
Нашия премиер ще прави това за което сме го избрали. Ако иска ще говори със когото си иска.

А вие Флагман защо не принтирате статии които явно показват ръцете на Руската военна мафия която манипулира цените на петрола в България?

Защото взимате пари от Лукойл за реклама.

Подкупени сте предатели, пионки на КГБ сте.

Вчера КГБ критикува София че е независима и че прави комисия да разгледа кои са КГН шпионите в ДС. И казват, че те ни били освободили от фашизъм хахахаха.

20 милиона Европейци избити от Сталин, голямо освобождение!!!!

Никога не вярвайте на Русия. Пазара независимостта на България. Руснаците са кофти фалшиво племе, което завижда на всички които имат по добра система и по хубаво време.

Достатъчно е да напомня че Васил Левски, неговата смъртна присъда, бе подписана от Граф Игнатиев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден 
Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори