×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зловещи тайни: Отварят старо мегадело за екзекутиран преди 15 години митничар


Зловещи тайни: Отварят старо мегадело за екзекутиран преди 15 години митничар
Соченият за физически убиец на Дребчев – Божидар Атанасов
20 Февруари 2016, Събота, 20:28 ч.

Рокерът Малено издал килъра 10 дни преди изтичане на давността


Семейството на екзекутирания митничар Георги Дребчев най-сетне дочака съдебен процес. След няколко поредни отлагания в Пловдивския съд най-после делото стартира. Килърите имат лош късмет – полицията прави изненадващи разкрития 10 дни преди изтичането на давността, съобщава „Шоу”.

Показната екзекуция бе извършена преди 15 години. Убийството бе извършено на 13 юни 1999 година пред дома на жертвата в пловдивския квартал „Тракия”. Виновни не бяха открити, случаят потъна в забвение и мина в графата неразкрити тежки престъпления. До миналата година, когато изненадващо полиция и прокуратура в града под тепетата обявиха, че има арестувани за разстрела на митническия инспектор. Десет дни, преди да изтече давността за килърите, замразеният случай бе отворен, а соченият за физически убиец на Дребчев - Божидар Атанасов, бизнесменът от Съединение Иван Карабелов, за когото се смята, че е посредникът при поръчката, и Иван Шиеков, приятел на двамата, бяха арестувани. Според разследващите поръчител на екзекуцията е починалият преди няколко години при мистериозна катастрофа кмет на Съединение Евгени Маринчешки. Впоследствие Иван Шиеков бе освободен и стана свидетел.

Процесът стартира с показанията на сегашния шеф на сигурността в Областна управа - Валери Баранов. Той каза, че през 2000 г. пловдивският рокер Маленко Галев-Малено отишъл при него и заявил:

„Убиецът на митничаря е Божо от „Кючука”

Рокерът е визирал именно килъра Божидар Атанасов от квартал „Кючук Париж”. Станало ясно още, че Божо е застрелял Дребчев с пистолет, чиято цев е била сменена в оръжейна работилница в Пловдив, в квартал „Гладно поле”. Баранов тогава бил инспектор във Второ районно управление на МВР, докладвал оперативната информация на началника си. Според обвинението загиналият кмет Маринчешки е поръчал убийството на Дребчев

заради провалена сделка и неуредени финансови взаимоотношения с огромна пратка с дрога.

Той броил 60 хиляди лева на Иван Карабелов, който дал 20 бона на килъра Божидар Атанасов, а 40 бона задържал за себе си.
Нито майката на убития митничар Стоянка Дребчева, нито семейството на Маринчешки обаче вярват, че кметът е поръчал убийството. Нямало логика в това. Според сестрата на Евгени Маринчешки брат й е натопен, защото вече е мъртъв и така било удобно. Майката на митничаря свидетелства, че Георги Дребчев и Маринчешки са били приятели, живеели на една улица, помагали си, нямали са конфликти. Никой от свидетелите, които дадоха показания, не намеси името на кмета Маринчешки.

Хората в Съединение негодуват срещу обвинението

и говорят, че в процеса трябва да бъде разпитан бизнесменът Георги Тучев. Той бе призован като свидетел по делото, но изчезна мистериозно и не се яви в залата. Според запознати Тучев е духнал в чужбина и се е покрил. При показанията на един от разпитваните стана ясно, че преди години именно Георги Тучев е дал на Иван Карабелов на два пъти крупни заеми в размер на 320 хиляди евро, за да строи автосалон край село Труд. Парите не били върнати и до днес. Този свидетел също не посочи като съпричастен загиналия при катастрофа кмет Маринчешки. Показания даде и бившият шеф на митницата Димитър Толев. Той разказа, че когато Георги Дребчев бил назначен на работа, три години му е бил шофьор. Според Толев Дребчев е бил служител, който имал ограничени познания по митническо законодателство, винаги е работил в екип със свои колеги, нямал е нарушения и тогавашният му началник нямал данни за далавери или злоупотреби. Според запознати обаче тогава Дребчев е имал конфликт с шефа си, защото смятал, че Толев пречел на кариерата му и не му позволявал да израства в службата.

Дребчев имал апетити за поста на шефа си

На въпрос на съдията дали е бил запознат с тези амбиции на подчинения си Толев каза: „Вие сериозно ли?! - Такива неща може само да е сънувал”. Според Толев амбициите на Дребчев са били невъзможни, убитият е имал задължения единствено да преглежда товарните превози и не е разполагал с други правомощия.

Колежка и приятелка на застреляния митничар, която е била един от шефовете на пловдивската митница, директно заяви обаче, че разпра между Дребчев и Толев е имало. „Дребчев искаше да расте в кариерата, но Толев не му позволяваше. Искаше Дребчев да му остане шофьор!...”, каза Павлина Папазова. Няколко пъти убитият й бил споделял, че знае много за шефа си Толев и ако той го спре в израстването, щял да проговори. Папазова внесе яснота и за изчезналия бизнесмен Георги Тучев, чиито показания се смята, че ще са от голямо значение, но той се покри. Тучев има фирма „Готмар”, която тогава изнасяла огромни количества олио за Албания. Тогава Дребчев работил на митническата база на Сточна гара и оттам минавали пратките. Жената си спомни, че Тучев редовно ги притискал, оставали и след работно време, настоявал заповеднически служителите да бързат, да пускат камиони със стока и след края на работния ден. Пред „ШОУ” разследващи споделиха, че не е изключено Дребчев и Тучев да са имали някакви конфликти. Те намекнаха, че именно заради това през 2014 г. Тучев е бил привикан на разпит и може би оттам ще изскочи някакво сензационно разкритие. Засега обаче подробности никой не се наема да оповести.

През 2014 г. Тучев е бил привикан на разпит в прокуратурата във връзка с убийството. Какво е казал тогава, не става ясно. Каква е връзката между него и Дребчев също не става ясно, мъгливи са обясненията и на местните хора от Съединение защо именно Тучев трябва да бъде разпитван за екзекуцията. Казват, че

не искат много да говорят и ги е страх от отмъщение

Твърдят, че Тучев е изчезнал и се е покрил в ЮАР или Аржентина, докато отмине процесът. В къщата му в родопското село Забърдо живее единствено майка му, а хората там не са виждали отдавна бизнесмена.

През тази седмица делото продължава с разпит на важни свидетели. Все още не са проговорили соченият за килър Божидар Атанасов, който е в ареста, и Иван Карабелов, който е под домашен арест. Има тайни свидетели, които се очаква с разкритията си да изяснят мистериозния случай и да отговарят на въпросите кой, защо и по каква причина е поръчал убийството на митничаря Георги Дребчев. Родителите му присъстват на всички заседания. Майка му се нахвърли върху обвиняемите с думите: „Господ ще ви накаже. Как можахте да убиете детето ми?!?” Стоянка Дребчева е твърдо решена да получи възмездие за кошмара, в който живее вече 15 години. Тя и семейството смятат, че Божидар Атанасов и Иван Карабелов са екзекуторите на сина й. Ако обаче поръчителят не е кметът Евгени Маринчешки, на което твърдо се противопоставят и почернените роднини, и свидетелите, остава голямата въпросителна кой е броил парите, за да вкара в гроба митничаря.

В категории: Темида


Коментари
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори