×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бомба! Закъсалият бургаски футбол се завръща в новата Висша лига на България


Бомба! Закъсалият бургаски футбол се завръща в новата Висша лига на България
Феновете на "Нефтохимик" със сигурност ще се зарадват на новината. Насесен може отново да имат отбор във Висшата лига
18 Февруари 2016, Четвъртък, 08:54 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Трябва да се намери около 2 млн.лв. финансова гаранция и представи договор за лицензиран стадион

Бургас ще получи покана за участие във Висшата футболна лига на България, която трябва да бъде учредена през лятото. Това става ясно от думите на Атанас Караиванов, изп.директор на фирмата, която държи телевизионните права на шампионата "Футбол Про Медия".

Пред Диема Спорт той разви тезата, че новият формат на елитния ешалон трябва да се разшири до 16 отбора, за да не се затрива футболната карта на България. Сред тях ще бъдат 9-те тима, които ще останат в "А" група (включително и победителят от баража, б.а.), победителят в "Б" група, ще бъдат поканени и няколко отбора.

Без съмнения сред тях ще е ЦСКА и най-вероятно "Локо" (София). Според Атанас Караиванов трябва да се даде шанс и традиционни футболни центрове като Бургас и Велико Търново да намерят своето място на футболната карта на България. В тези градове има стадиони и с помощ на общините и бизнеса, те могат отново да гледат елитен футбол, аргументира се Караиванов. Думите му са светъл лъч за закъсалия бургаски футбол.

До този момент е ясно, че бъдещите участници във Висшата лига ще трябва да доказват с банкови гаранции, че могат да имат отбор в елита. Сумата не е утвърдена, но сред футболната общественост се коментира, че изискуемата гаранция ще е 2 млн.лв. Ще се изисква и договор за стадион с добро тревно покритие и осветление.

На този етап далеч по-реална е идеята "Нефтохимик" да покрие критериите за участие във Висшата лига. Годишната издръжка на отбора, който в момента играе във втория ешалон е около 1 млн.лв. Основното перо идва от спонсора Мартин Бошнаков. Ако той намери съмишленици, то със сигурност "Нефтохимик" ще подаде документи за Висшата лига наесен и както става ясно от думите на Караиванов ще бъдат одобрени.



В категории: На терена , Спорт


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
SS
20.02.2016 03:22:57
0
2
Каква висша лига бълнуват. Черноморец бе заличен от некадърния кмет, а някакво подобие на Нефтохимик още го крепят за да може кмета да препере още някой и друг милион е небезвъзмездната помощ на Бошнака, който е принципен - взима, ама не дава. Даже стадион нямат. В Българово ли ще играят или в Долно езерово. Щото на Лазур не става да се плаща наем с 15 човека публика. Смешки...
17.
до 15
19.02.2016 15:55:40
0
2
порточана направи стадиона но не го завърши а го продаде заедно с отборчето си което създаде на митю събев който от своя страна затри порточанското отборче на нефтозавода юридически няма нефтозавод няма и нефтохимик
16.
Оня
18.02.2016 20:22:23
0
2
15-ти,ти си толкова тъп,че в геометрията няма понятие за такова вдлъбване.Ти кое не проумя от това,че той нищо не е правил,а само е заделял от направеното от Нефтохим?И продължавай да защитаваш истинския защитник на разсипията в бургаския,защото той беше този,който раздели бургаските фенове,които преди това без проблем ходеха на мачове и подкрепяха и двата отбора,защото играеха за Бургас.Той докара Митко Събев,въпреки че знаеше какви ги е свършил във Варна.Той направи 919,за да се усвои спортната база в Акациите,така че не ми хвали истинския разсипник на футбола в Бургас.
15.
Ха
18.02.2016 18:52:39
3
3
А 14-тия бастун от някоя махала, като си тъп, ще ти обясня. Порточанов може да е крал, но направи на-хубавия стадион в България. Не е важно кой е дал парите, а че е направено нещо хубаво с тях.
14.
Оня
18.02.2016 17:37:15
1
2
13-тата пръчка от село дали е наясно,че стадиона го направи държавата много преди отрепката Порточанов да е наясно,че някога ще работи там,а след това държавния Нефтохим го обнови,затова и беше приватизиран наедно с комбината от Лукойл.Ако го беше направил Порточанов,щеше да е негов,а се оказа,че единственото,което е на Порточана,е някакъв частен отбор кръстен Нефтохимик,който се използваше за източване на държавното предприятие,затова и Лукойл се оказа с приватизиран стадион,но без отбор.Естествено интелигентните файтъри и всякакви други селски интелекти хукнаха да защитават крадеца,а и е видно,че и до ден днешен го правят изопачавайки истината.В крайна сметка вместо да има силен футболен отбор под крилото на Лукойл,който най-вероятно щеше да е станал шампион,а и със сигурност щеше да най-малкото водещ отбор,както е с отборите от всички останали колективни спортове собственост на Лукойл,то с подкрепата си за червения крадец Порточанов,приматите станаха една от първопричините в бургаския футбол да се намести още по-големия крадец Митко Събев.
13.
до 12
18.02.2016 16:40:42
2
5
мазута си имат стадион и добре, че навремето Порточанов го направи, че да има къде играят всички мачовете си. Ами къде е на Събев прехваления стадион и защо няма в затвора никой от тези които съсипаха базите в Бургас.
12.
селски пръчки
18.02.2016 14:28:53
12
5
мазута нямат стадион на к...а ми ли ще играят селяците
11.
Гела Кирчов
18.02.2016 13:27:30
0
11
Каква Висша лига,какви 5 лева като няма един стадион като хората,да не споменавам,че отборите,които могат да гарантират бюджет,че ще имат бюджет от 2 мил и нагоре за следващите 2-3 години се броят на пръстите на едната ръка като дори и те нямат база,която да отговаря на изискванията за приемане на мачове от групите на ШЛ,така че тази глупост дето я тъкмят от БФС е абсолютно безумие с цел да се облагоделстват изхвърлените от професионалния футбол шопски кенефи.
10.
До 7
18.02.2016 12:36:40
6
7
Много си прост за да си бургазлия...
9.
Do 7
18.02.2016 12:35:31
9
5
Marsh ot be ianbolski keltak
8.
До 3 кенеф
18.02.2016 12:33:48
6
6
Еййй,гнидо селска Черноморец винаги ще го има за разлика от селския ти временен отбор.
7.
ДО 2
18.02.2016 12:32:47
7
15
Какъв чернокожец ве смотаняк . НЯМА такъв отбор вече той иска да го канят. И ДА НЕФТОХИМИК е лицето на футбола в Бурагс проумейте го в празните си шарански кратуни!
6.
axaxxaaxaxaxaxxaax
18.02.2016 12:21:20
3
3
hahahahahahah te iskradaha parite v burgas kvo shte se zavrashta?::::
5.
ДО 3
18.02.2016 12:11:07
8
10
Овча главо викай си за смешния отбор на Киро гела или онея затънали в дългове селски (столични) отборчета и не се занимавай с НЕФТОХИМИК!!! Ще ви еба и смешните псевдо фенчета
4.
до 3
18.02.2016 11:49:31
3
17
за твое съжаление съществуват и по-добре за такива като теб да не се интересувате. блейте си като овце по тъпите шопски отбори.
3.
az
18.02.2016 11:21:14
19
7
тези отбори чернокожец и мазутекс съществуват ли още.Не съм се интересувал от тях много време.
2.
ЦСКА гние във В група
18.02.2016 11:16:26
4
22
По какъв признак некомпетентния шопар Караиванов разделя примерно третодивизионните ЦСКА и Черноморец-и двата отбора са пред фалит с 30-35 милиона задължения,а ще канят само отбора от югозападната В група...Като си спомня извънземното ниво на А група от преди един сезон с ЦСКА,Литекс,Локо Илиенци и Нефтокомик,тая висша лига е само в болните мозъци на панчаревските лузъри.
1.
Hihohaho
18.02.2016 11:12:25
7
6
САМООООООООО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори