×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Не считайте партньора си за своя собственост, а го уважавайте искрено и търсете хубавите му черти


Не считайте партньора си за своя собственост, а го уважавайте искрено и търсете хубавите му черти
Чувствам е като един малък Прометей, който дава знание на хората и ги свързва с небесната енергия, казва астрологът Ивелина Пенчева
13 Февруари 2016, Събота, 16:27 ч.

Влязохме в ерата на Водолея и към Земята започнаха да прииждат нови космически енергии-„Астрология на съдбата“ вече е на книжния пазар. Очаквах с голямо нетърпение първата ви книга, защото и като астролог, и като Рейки учител, вие ни отворихте сетивата за това, което остава невидимо за очите. Както казва Малкият принц на Екзюпери, „истински се вижда само със сърцето“. Вашата книга може да се нарече учебник за сърцето, защото в нея всеки може да намери практични съвети за любовта, за партньорството, секса, брака, зачеването и за спасението от венеца на безбрачието или от печата на самотата. Какво ви вдъхнови да я напишете?

-"Астрология на съдбата", както и следващите ми книги, които предстои да излязат в близко време на пазара, са започнати още преди години. Бях обаче много натоварена със служебните си ангажименти като главен счетоводител. Преди три години се реших на важната стъпка да приключа с професията и да се отдам на писането, т.е. на това, което ме влече и ми доставя удоволствие. Какво ме е вдъхновило преди толкова време почти не помня.

Вдъхновението винаги ми извира от вътре. Ако не съм вдъхновена в някой период, се считам за болна.

-Книгата не е написана за астролози, а за тези, които обичат астрологията. Тя е лесно достъпна и увлекателна за четене. На корицата обаче пише колекция „Езотерика“. Защо?

-Защото и следващите книги ще влязат в тази поредица. Те съдържат много информация и интересни знания, които искам да предам на хората. Мисля, че ще бъде полезна за мнозина и това би ми донесло голямо удовлетворение за труда ми. Пътят на живота ми е 3 - тройката, което като мисия ми дава себераздаване. В хороскопа ми също са заложени качества на учител и посланик на знанието, което искам да споделя с моите читатели.

-Много хора ви познават като пътеводител на съдбата. Известна сте и като учител по Рейки и Изис Сейким. Какво бихте добавила за себе си?

-Благодаря за хубавото определение. Искрено се надявам, че съм помогнала на доста хора да се ориентират и да открият своя път. Поне така са ме уверявали някои от тях. Рейки ми е другата любов (в това число влиза не само Изис Сейким, но и Рейки на виолетовия пламък и другите енергии, в които съм посветена). Обучението на учениците го извършвам с много уважение и любов. Не пестя знанията си, обичам да ги споделям, макар, че не всички са готови за тях.

-А може ли астрологията да ни спаси от травми като тези в комедията„Войната на семейство Роуз“? За да запазят любовта или къщата на мечтите си, много българи, подобно на Оливър и Барбара, стигат до насилие над домашните любимци и дори убиват децата си...

-В астрологията има методи за корекцията на съдбата. Лошите черти или качества могат да се променят, стига човекът да е готов за промяна. Аз така започнах да променям себе си, да работя с тези черти, които не харесвам. Самомоделирах се и повече се харесвам сега след промяната. Това дължа на астрологията, както и още безброй други неща.

-В началото на тази година Благой Сапунджиев застреля съпругата си, 5-годишната си дъщеричка и се самоуби. Подобна драма разтърси и София наскоро – мъж скочи от шестия етаж, след като уби две жени. Психолозите наричат тази лудост патологична ревност. Може ли властелинът на агресията и гнева – Марс или господарят на кармата – Сатурн да превърнат влюбения мъж в убиец?

-Влязохме, както всички знаят в ерата на Водолея и постепенно към Земята и хората започнаха да прииждат нови космически енергии. Заедно с това започна едно постепенно хомеопатично изчистване на негативните стари енергии. Обществото преживява лечебна изчистваща криза, след която ще настъпят по-добри времена и хората ще станат по-добри,  по-духовни, с нови ценности, но тази криза ще е по-продължителна. Космическите аспекти на нашето време съвсем не са случайни. Те подпомагат този задължителен процес. Повечето хора не могат да устоят на тези силни енергии и психиката им се срива. Затова се увеличи броят на убийствата. Влюбен мъж не може да стане убиец. Престъпници стават хора с увредена психика. В книгата си съм засегнала темата за наркотичната любов, която обзема някои хора и те са тласкани не от любов, а от егоизъм, ревност и омраза. Но, да Марс оказва влияние върху агресията, която наднича отвсякъде. Често си мисля, че хората са ужасно агресивни и настървени да убиват...

-Според източните мъдреци, любовта е хармонично съчетание от три влечения - на разума, душата, и тялото. Привързаността на душите ражда приятелството, на ума-уважението, на плътта – близостта. Това определение за любовта, която ни носи възторг, облекчение, нежност, е от „Камасутра“. Мъдреците пък казват, че чашата на любовта ще бъде винаги пълна, ако от нея се пие с наслаждение и с мярка. Вие какво бихте ни посъветвали, за да сме обичани и щастливи?

-Моят съвет е да не считаме партньора си за своя собственост и за даденост, да го уважаваме искрено, да търсим и откриваме хубавите черти в него, да не се поддаваме на негативни чувства, да прощаваме, защото и ние правим грешки, за които търсим прошка. Всеки човек има право да сгреши и да му се даде нов шанс да поправи стореното. Трябва да уважаваме свободната воля на всяко човешко същество. Не бива да се изкушаваме да влизаме в разни игри и да манипулираме чрез различни похвати. Трябва да се стремим да бъдем добри хора и да търсим доброто навсякъде. Това ще ни направи малко по-щастливи. Аз преживях такава трансформация на съзнанието. Най-лесно е да кажем: "Аз не мога". Всеки може, ако иска.

-А защо наричате любовната зависимост “наркотична любов”?

-Защото има аналог с наркоманията. Много хора си мислят, че са влюбени, но всъщност не си дават сметка за собствените си чувства. Ако ревнуват, значи обичат и точка. Това не е така. Пристрастеността към любимия човек е любовна зависимост, вманиачване, вкопчване, обсебване на другия. Коренът за това се крие в детството. Любовната зависимост е “глад, жажда” по любимия. Обикновено това са хора, които не са получили достатъчно любов в детството си и жаждата за това се прехвърля към партньора. "Ти ми трябваш, за да мога аз да съществувам, без теб съм никой, липсва ми самоуважение, самочувствие". Те очакват да получат всичко това от другия.

„Наркотичната любов“ упоява като наркотик, като алкохол, а „влюбеният“ изглежда като наркоман или алкохолик. Човек не може без любимия си, също както алкохоликът не може без чашката си. Това е болестно състояние.

-Във вашата книга пишете, че противоположностите се привличат понякога много силно, но е за кратко, а сродните души – постоянно, защото вибрират на една честота. Между хората, които се разминават по темпераменти поведение, възниква силен сексуален интерес, но ако се „бракуват“, животът им ще прилича на кратко приключение на птица с къртица. Как в този объркан свят да разпознаем своите сродни души?

-Различното от нас е един друг свят, който засилва интереса ни и естествено привлича по-силно. Чувстваме се като Алиса в страната на чудесата, но след задоволяване на взаимния интерес, „магията“ започва да отслабва и забелязваме нещата, по които се различаваме, приемаме ги за недостатъци и се дразним от тях, че не е като нашето световъзприемане. Ние искаме едно, другият желае нещо различно. При сродните души става постепенно влюбването, без гръм и трясък, привързваме се по-силно и по-силно, заради сходния начин на живот, философия и споделени ценности. Когато срещнете сродна душа, сами ще почувствате това.

-Оказва се, че любовта наистина е лудост, която често носи страдание и болка, но как влюбеният„наркоман“ да се излекува от тази зависимост?

-Без помощта на специалист, трудно може да стане. Психологът ще посочи причините, които тръгват от детството, хомеопатът също може да помогне. Необходимо е да се осъзнае проблемът и да стане трансформация на мисленето. Процесът е продължителен и сложен. Но с воля и усилие всичко става. Една психоложка предлагаше всеки път, когато се появи в ума ви образът и мисълта за любимия, да започнете да си повтаряте многократно: "ти си ми безразличен, безразличен си ми". Ако правите това около месец, наистина се освобождавате от любовта си към този човек и от чувството, което ви причинява болка. Но има хора, които си носят болката и изобщо не искат да се освободят от безполезната „любов“. Просто те нямат воля, а пътят към щастието е трънлив.

-Наричате Сатурн „нашата ахилесова пета“ и „слабото място в бронята ни“. Според Закона на Мърфи пък, „ако нещата вървят на зле, може да сте сигурни, че ще станат по-зле!“. Коя е най-добрата защита от ударите на съдбата?

-Каквото мислим, такова привличаме към себе си. Негативното мислене вече е довело до това нещата да станат зле. Затова и могат да станат още по-зле. Механизмът на мисълта, ако веднъж е задействан, продължава да работи. Аз съм привърженик на позитивното мислене, макар че някои вече го отричат като вредно. От собствен опит твърдя, че не е. Човек трябва да се надява и да вярва, че ще дойдат и по-добри дни. А иначе всеки има своите възходи и падения, животът криволичи нагоре и надолу. Добрата защита от ударите на съдбата включва ново мислене и разбиране на законите на живота, целесъобразен живот, правилни действия. Астрологията също поднася много възможности, които може би ще включа в друга книга.

-В „Астрология на съдбата“ отделяте специално внимание на проблема, наречен венец на безбрачие, който тегне като прокоба върху живота на много хора. Наричате го кармичен. Защо? И как най-лесно можем да се избавим от печата на самотата?

-Венецът за безбрачие е свързан с наложени негативни жизнени програми в наследство на децата от техните родители. Друга причина за това може да е целта да се прекрати съществуването на даден род или фамилия. Жените могат да получат венец за безбрачие също като кармично наказание за грубата намеса в чужд живот с помощта на черна магия. Всичко, което се прави с цел да бъдем обичани от определен човек, е магия. Повече с това се занимават жените. При това, ако при човек с венец за безбрачие, блокировката в любовните дела възниква в началния етап на създаване на отношенията, то при личността с печат за самота е в стадия на задържането им. Процесът за снемане на венеца на безбрачие и печатът на самотата е дълъг. Може да отнеме повече от година, ако го правим самостоятелно или се потърси специалист, който се занимава с това, но такива трудно се намират. В книгата ми е посочен един начин как сами да се справим с този проблем.

-Годишният ви хороскоп за 2016-та, който публикувахте в русенския вестник “Утро“, не е много оптимистичен, но пък казвате, че е време да се върви само напред. Ако правилно си използваме енергията, събитията ще ни понесат славно като кон. На 8-ми февруари обаче ни се „изплези“ маймуната. Кое е най-важното, което трябва да знаем, за да не изпуснем „юздите“ и да попаднем отново в ръцете на манипулатори?

-Аз не мисля, че прогнозата ми не е толкова оптимистична. Просто животът си продължава по старому. Нещата не се променят от днес за утре с магическа пръчка. С тях сме свикнали. Трябва всеки да се стреми на първо място да бъде добър човек. Както пее Богдана Карадочева в „Дано“: "Ако до всяко добро същество, застане по още едно, предвиждам такъв живот и само се моля, дано!". Важното е да бъдем хора, но се боя, че малко останаха такива. Според една индианска приказка, във всеки човек живеят по два вълка (нисшата и по-висшата природа). Кой вълк ще се прояви, зависи от нас, кой ще пуснем. Струва ми се, че повечето хора са пуснали по-лошия вълк напред, а доброто остава потиснато. За да не изпуснем юздите, трябва да не забравяме трите основни качества – чувство за мярка, трезвен ум и умение да се контролираме. Не бива да провокираме другите и да предизвикваме завистта им като афишираме успехите си. Важното е да се движим в правилната посока.

-Точно днес не се безпокой! Точно днес не се сърди! Почитай своите родители, учителите и по-старшите от тебе! С честен труд изкарвай хляба си! Отнасяй се с благодарност към всичко живо! Това са петте принципа на откривателя на Рейки д-р Микао Усуи, наричан от последователите си новият Прометей. Какво ви даде неговото учение?

-Даде ми толкова много неща, че не бих могла да опиша всичко. Помогна ми в духовното усъвършенстване, в промяната на новото ми положително мислене. Рейки е инструмент, чрез който можеш да си помагаш в личния живот, при решаване на сложни ситуации, при работа с мечтите ни. Достатъчно е да кажа, че не бих си представила живота повече без Рейки. И дано не прозвучи нескромно, но и аз в някаква степен се чувствам като един по-малък Прометей, който дава знание на хората и ги свързвам с небесната енергия.

-Кой е най-интересният ви случай?

-Много са, но ще ви разкажа за два. Синът ми се прибираше с автобус в казармата в Самоков. Пътуваше от Русе за София. При Обнова закъсват. Казват на пътниците да слизат и да чакат следващия автобус, защото няма да може да се отстрани повредата. Това става през нощта. Аз подавах Рейки така или иначе за безопасно пътуване и без да знам, това става във времето, в което е станала аварията. След като всички напуснали автобуса и се чудели какво да правят, автобусът изведнъж се оправил и ги извикали обратно да се качват. Другият случай е пак със сина ми. От казармата ми се обади и сподели, че го боли много зъб, а нямат обезболяващи, няма зъболекар в момента. Пак подавам Рейки от разстояние и зъбоболът му намаля. Чудесата са там, където вярват в тях и колкото повече вярват, толкова повече се случват, казва Дени Дидро. Истината пък е константна величина и съществува на много нива и честоти.

-След седем години неуморно проучване и 21 дни медитация, д-р Усуи е открил ключовете към лечебното изкуство на Исус и Буда. Символите, които предал на своите последователи, помагат за лечение, за сбъдване на желания, за изчистване на кармата, за хармонизиране на отношенията между хората, за предаване на енергия за бъдещи събития и миналото. Може ли обаче всеки да стане Рейки канал?

-Разбира се, че може. Необходимо е само да бъде настроен чрез символите от специално обучен за това учител - Рейки мастер.

-Един ден остава до Деня на влюбените. Всеки обича да получава подаръци, а изборът с какво да зарадваме любимия (любимата), не е никак лесен. Вие какво бихте ни препоръчала?

-Всеки жест на внимание, дребно подаръче, но от сърце, могат да зарадват близкия ни човек. Книгата ми "Астрология на съдбата" пък става както за жени, така и за мъже, и съдържа много полезна информация. От днес е по книжарниците.

-Какво бихте пожелала на читателите ни?

-Удивително е колко много хора има невярващи в себе си, в своите сили и възможности. Така животът за тях е винаги труден. Затова искам да им кажа: “Вярвайте си, доверявайте се на себе си, творете добро и любов!”. Вашият живот е ваше собствено творение. Със своите сили може да направете това, каквото си пожелаете. С всеки ден той ще става все по-добър. Вие заслужавате най-доброто в живота. Очаквайте от него само най–хубавото и то няма да се забави дълго. И разбира се, накрая желая от сърце да ги зарадвам с книгата си "Астрология на съдбата", да я харесат и дано да съм им била полезна с нещо!

В категории: Хороскоп


България Всички новини
Само във Флагман.бг: Досието на Недялко  - от гонка с ченгетата и автомеле до арест заради дрога Само във Флагман.бг: Досието на Недялко - от гонка с ченгетата и автомеле до арест заради дрога

Дали Недялко ще проговори и ще посочи кой е поръчителят на палежа срещу "Джи пи груп", този, който има пряк интерес фирмата да търпи загуби и изпуска срокове - ще стане известно съвсем скоро

Валери Симеонов посочи каква е разликата между НФСБ и другите партии Валери Симеонов посочи каква е разликата между НФСБ и другите партии

В политиката сме не да вземаме, а да даваме - изградили сме 14 паметника и голям храм, подчерта Валери Симеонов

Ето така се става известен! Семейство тип кифли от Пловдив: Ние сме големи гъзари, снимахме се с Флавио Бриаторе в Монако Ето така се става известен! Семейство тип кифли от Пловдив: Ние сме големи гъзари, снимахме се с Флавио Бриаторе в Монако

Нина и Боби като че ли на сериозно са се взели за големи знаменитости и твърдо са решили да поддържат да градят бляскав имидж, споделяйки с обществото подробности около цветния си и богат лайфстайл

Арестуван е съучастник на Пойзъна за палежа срещу „Джи пи груп”. Дали е посредник на поръчителя? Арестуван е съучастник на Пойзъна за палежа срещу „Джи пи груп”. Дали е посредник на поръчителя?

Задържан е 36-годишният Недялко Н., момичето на пейката е приятелката му Славена

Дъщерята на Хачо Бояджиев се омъжва за рапър Дъщерята на Хачо Бояджиев се омъжва за рапър

Мария-Луиза е дете от втория брак на Хачо Бояджиев - с актрисата Елена Маркова

Джино Бианкалана на розови хапчета от половин година Джино Бианкалана на розови хапчета от половин година

Психиката на тв звездата била силно разклатена след смъртта на баща му през май миналата година

Извънредно! Спецполицаи с бронежилетки отцепиха района около блок 96 в ж.к.Меден рудник Извънредно! Спецполицаи с бронежилетки отцепиха района около блок 96 в ж.к.Меден рудник

Тече претърсване в апартамент на последния етаж на бл.96, вход 3

Излива ли се бетон на плажа в Ахтопол Излива ли се бетон на плажа в Ахтопол

Проверяващите установиха, че концесионерът на плажната ивица - фирма „Л- Петрол Инвестмънт“ ООД – София, е положил бетонови основи и е започнал частично изграждане на метална конструкция за преместваем обект

Партията номинирала Евгения Банева за евродепутат оттегли подкрепата си, обяви я измамница Партията номинирала Евгения Банева за евродепутат оттегли подкрепата си, обяви я измамница

Семейство Баневи май наистина се оказаха комбинатори и измамници, каза лидерът Георги Георгиев

Съдбата на Местан ясна до дни, експертиза ще каже дали е виновен Съдбата на Местан ясна до дни, експертиза ще каже дали е виновен

Автомобилите на Лютви Местан и семейство от Кирковско се сблъскаха, а при произшествието загина 6-месечно бебе

Огромен скандал! Арестуваха Марадона в Аржентина Огромен скандал! Арестуваха Марадона в Аржентина

Властите закопчали Божията ръка на летище "Есеиса", след като към тях е подадена жалба от бившата му съпруга Росио Охеда

Извънземно нашествие на Луната, снимаха десетки летящи чинии Извънземно нашествие на Луната, снимаха десетки летящи чинии

Московчанин снима флотилия от НЛО край естествения спътник на Земята

Българка призна за подла схема за пране на пари в съда в Ню Йорк Българка призна за подла схема за пране на пари в съда в Ню Йорк

Тя била замесена в корупционни схеми за над 200 млн. долара 

Светът скърби! Почина легендата във Формула 1 Ники Лауда Светът скърби! Почина легендата във Формула 1 Ники Лауда

Легендарни остават битките му по трасетата във Формула 1 с британеца Джеймс Хънт

Много лоша новина от Google за всички с телефони Huawei! Много лоша новина от Google за всички с телефони Huawei!

Интернет гигантът е поредната американска ИТ компания, която ограничава връзките си с Huawei заради забраната на Тръмп

Тръмп: Война ще значи "краят на Иран" Тръмп: Война ще значи "краят на Иран"

Американският президент написа това в Туитър, в интервю обаче обясни друго. Ще последва ли отговор

Мистерия: Извънземни затварят хора в буркани със зелена течност Мистерия: Извънземни затварят хора в буркани със зелена течност

Американец се избавил от диабета след отвличане

За какво харчи парите си средностатистическият американец? За какво харчи парите си средностатистическият американец?

Πocлeднoтo изcлeдвaнe нa Бюpoтo пo тpyдoвa cтaтиcтиĸa в cтpaнaтa, пyблиĸyвaнo пpeз aпpил, пoĸaзвa ĸaĸ eднo cpeднocтaтиcтичecĸo дoмaĸинcтвo тaм paзпpeдeля бюджeтa cи

Mилиoнep: Mлaдитe днec нe пpaвят нaй-вaжнoтo, зa дa зaбoгaтeят Mилиoнep: Mлaдитe днec нe пpaвят нaй-вaжнoтo, зa дa зaбoгaтeят

B мaтepиaл зa СNВС тoй пocoчвa, чe cпopeд пocлeдни coциoлoгичecĸи пpoyчвaния caмo 37 пpoцeнтa oт млaдитe aмepиĸaнци нa възpacт пoд 35 г. ca пpитeжaвaли aĸции - в cpaвнeниe c 61 пpoцeнтa oт тeзи нaд 35-гoдишнa възpacт

4 знака, че трябва да напуснем работата си 4 знака, че трябва да напуснем работата си

Πлaтфopмaтa Реаkоn e изcлeдвaлa cвoятa бaзa дaнни c oтгoвopи нa нaд 34 милиoнa cлyжитeли, зa дa ce oпитa дa пpeдcĸaжe ĸoгa дaдeн чoвeĸ e вepoятнo дa нaпycнe, възocнoвa нa oтгoвopитe, ĸoитo дaвaт

Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Спортна зала, с обход, без филхармония не върви Виц на деня Виц на деня Срещат се двама наркомани:
- Христос воскресе!
- А, стига бе! Кога?!
- Не знам точно, мама сутринта ми каза.
Виц на деня Виц на деня Граничен полицай се обажда на дежурния:
- Ало, шефе, намерихме 170 кг кокаин.
- 120?
- 90, да!
- Не те чувам добре, прекъсваш! 50 ли каза?
- Да 30!
- Е за празни чували какво ме занимаваш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Какви капки да си капна в очите, за да не виждам идиоти?
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори