×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абе Иване, абе Ласкин, защо наистина не наби Пепи?


Абе Иване, абе Ласкин, защо наистина не наби Пепи?
Колко лева са здравните осигуровки на министъра? Кажи си, Пепи!
17 Декември 2015, Четвъртък, 17:05 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

В нормалните страни взимат отпечатъци на престъпниците. У нас на болните. Това означава ли, че болните са престъпници, или у нас е престъпление да се разболееш?

Актьорът Иван Ласкин вчера захапа като питбул здравния министър Петър Москов в профила си във Фейсбук.

Устатият Васко да Гама  и „Пепи“ били съученици, но досега никой не знаел този факт. В момента обаче на Ласкин му прекипя, докато гледа какви ги върши другарчето му от гимназията и избухна.  Гневът на актьора се стовари върху безумните  реформи, които от време на време  прави Москов и изнервя всеки, който има близък болен или поне грам здрав разум и гражданска позиция.
Този път реакцията беше срещу специалния код, който ще се слага на линейките..

„Линейката щяла да идва от 8 минути до 2 часа! И зависело от това  колко е стабилен или  пък нестабилен е болният?!“ – ядосва се Ласкин и пита: „Как баба Гинка например ще се прецени дали е стабилна или нестабилна? Как ще обясни на диспечерите колко я боли, много ли я боли, в кой код я боли и как те ще преценят какво й има?

Тя не е лекар, лошо й е, няма диагноза, не си знае кода, а трябва да обясни  на здравно-дебилната реформа, как се чувства, силна ли е болката, слаба ли е болката, от какво е болката и докато обяснява, а те изчисляват в коя зона да я сложат, като нищо може да се възнесе! И да облекчи реформата.
Кой олигофрен измисли  понятието “линейка до 2 часа?”  Знам го аз кой е и му казвам в прав текст:
„Пепи, в гимназията не те набих, обаче  сега се чувствам един такъв … нестабилен и те призовавам поне за два часа  да не гледаш като пингвин от телевизионния екран,  а да реформираш наистина Бойкомпота или по-добре Бойкомата, който ти е влязъл в главата и най-после да родиш нещо смислено и да се погрижиш за интересите на хората, които вече  26 години са лишени от адекватно и навременно здравеопазване“, пише ядосано  актьорът в профила си в социалната мрежа.

Постът му беше точен, като изстрел от куршум и предизвика стотици  одобрителни коментари и за един ден събра над 4000 харесвания.

Направихме си труда да проверим – Пепи нито го е прочел, нито го е харесал.
Само че и ние имаме въпроси към съответния „Пепи”.

Защо бе, Пепи, защо? Защо днес и Брюксел ни размаха пръст и ни разкритикува реформата и по-точно липсата на такава? Защо се оказахме последна дупка на кавала в раздел здравеопазване, когато ти денонощно бълваш идеи от телевизионния екран как да дисциплинираш българите и как да ги откажеш да се разболяват изобщо? А ако случайно го сторят, да не търяст лекари, а като в оня стар виц за радиацията  да наметнат един бял чаршаф и бавно да тръгнат към гробищата. Бавно, за да не създават паника!

Ето какво пишат за нас в ЕС.
Здравната система на Петър Москов предизвиква сериозни главоболия в цялата страна, въпреки мащабните инвестиции в здравеопазване, и най големия брой болници на глава от населението в ЕС, страната има най-високо ниво на смъртност в Европа, пише AFP.
С 15 починали на 1 000 души, България води в класацията за смъртност на ЕС от десетилетие. Но тя се надява нови, амбициозни реформи за по-добро разпределение на публичните фондове и разбиването на корупцията да подобрят нещата.
„Тази система се нуждае от болезнени реформи. Разходите за здравеопазване се увеличават , докато продължителността на живота пада, а болничния престои и нивото на смъртност се увеличават“


Защо, Пепи?

А ние, останалите и оцелели все още от реформите, седим и мислим, мислим и седим. И грам прозрение не ни осеня как така се пръкна и идеята да влизаме в болница с отпечатъци от пръстите? Как го измисли, как го роди, как те осени свише?
В нормалните страни взимат отпечатъци на престъпниците. У нас на болните. Това означава ли, че болните са престъпници, или у нас е престъпление да се разболееш? Ама така щяло да има контрол над лекарите. Как бе, Пепи? Като оперираните, или получилите инфаркт набързо дадат отпечатъците си преди да предадат Богу дух, или случайно ги спасят? А не трябва ли да има база данни преди това? И всеки ПРЕДИ да колабира, да получи инсулт и инфаркт   трябва да удари по един палец в Здравната каса?
И ако се съмняваш, че лекарите лъжат и източват безценната ни Здравна каса, както взе парите Симеон Дянков, намери начин да си контролираш лекарите. А не болните!
А вчерашното безумие с талоните? То пък как се роди? Разболява се някой днес, но талон за специалист може да получи след два месеца!  Нова безумна подробност от реформата. Дотогава го лекува джипито. Но джипито не е пенкилер, не е специалист и какво се получава? За два месеца болният като нищо става хроничен случай и отива право в ТЕЛК /ако не е умрял де/. След което отново се понася рев защо имаме толкова много трудоустроени. Ами като не са ги лекували навреме – ще имаме.   

Просто и логично. 
И още едно  малко съветче, ако позволиш, Пепи. От една безпристрастна гражданка и като всеки българин и пациентка.
Когато даваш идеята да плащат по-високи здравни осигуровки хапващите сланина, или пушачите, махни временно цигарата от устата си, докато произнасяш прочувственото реформаторско слово.
Най-малкото звучи неуважително, неубедително и даже нахално!
И няма кой да ти повярва.
ВЕрвай ни!

В категории: Здраве


Автор
27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
пораснало "чопърче"
23.12.2015 10:13:42
0
2
Илонка е ПИЧ! С уважение към перото и позициите на учителя ми и професионалиста, едно пораснало "чопърче".
26.
ей,пепиииииииии
19.12.2015 10:18:43
0
0
Пепиииииии,щата скъсам гъза от сръбска музика,много си готин
25.
Симеон
18.12.2015 21:36:10
0
0
Аз досега не видях един граматически правилен коментар. И вие ще коментирате здраве и медицина. Не, благодаря!
24.
NN
18.12.2015 11:31:09
0
6
А няма ли кой да застане пред болниците или министерството? Докога, народе, ще стоим с наведени глави?
23.
Българин
18.12.2015 11:11:09
0
7
Този търтей си постигна целта! Ще се лекуват само богатите, защото имат пари. Бедните да умират! Скрий се бе, наркоман!
22.
НИК
18.12.2015 10:44:21
0
7
БРАВО НА ИЛОНКА ИВАНОВА! БРАВО!
ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ,ЧЕ ТЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ИСТИНСКИ ЖУРНАЛИСТ ВЪВ ФЛАГМАН....ЧЕЛ СЪМ И ДРУГИ НЕЙНИ СТАТИИ В КОИТО СЕ УСМЕЛЯВА ДА ЗАДАВА ПРАВИЛНИТЕ КРИТИЧНИ И ТОЧНИ ВЪПРОСИ!!!!.....ЗА ДРУГИТЕ ОТ ФЛАГМАН .........ПРОСТО НЕ МИ СЕ ГОВОРИ.......ЕЛЕМ ЗА ИВАН КОЛЕВ??!!!.....И НЕГОВИТЕ "интервюта" ТИП ОБЛИЗВАНЕ НА НЯКОИ АНАТОМИЧНИ ЧАСТИ НА НЯКОИ ЛЮДЕ ОТ МЕСТНАТА ВЛАСТ В РЕГИОНА !!!!!.......А НАЙ-ВЕРОЯТНО НА ИВАН КОЛЕВ МУ Е НАРЕДЕНО ОТ ШЕФА МУ ВЕСЕЛИН ВАСИЛЕВ ДА СЕ ДЪРЖИ ТАКА СЕРВИЛНО КЪМ ОПРЕДЕЛЕНИ хора !!!
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПОЗДРАВИ ЗА САТИЯТА И ПРАВИЛНАТА ГРАДИВНА КРИТИКА ПОДНЕСЕНА ОТ ИЛОНКА ИВАНОВА!!!!!!!!!!.....ДАНО ИЛОНКА НИКОГА ДА НЕ НИ РАЗОЧАРОВА ,А ДА ОТСТОЯВА ИСТИНСКИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ СТИЛ!!!!
21.
иван
18.12.2015 08:39:43
0
10
положението е сериозоно .- москов хубаво - идиот а как се роят частни болници ,-как се вземат специализанти вместо специалисти ,как народа е тръгнал с бележка написана от джи пито при кой лекар да отиде и пациента не си знае правата ,че ако отиде в здравната каса и покаже бележката - ще получи новогодишен подарък ,че ще глобят джи пито с 500 лв глоба , как никой не се оплаче в болниците като им взимат 1000-5000 лв за дарение или екип а пазциента не знае кой го е оперирал професора или асистента му Мучо,как частните болници и областните болници са пълни с граждански договори на доверени лица или на пенсионери или полутрудови договори - т.е пенсионери на 1/2 длъжност или специалист от софия със 1-2 години неплатен отпуск с цел да отиде в периферен пристанищен град в бургас и да стане лекар със 3000 лв заплата ,а не може да работи на компютър и не може една програма да прочете или един диск да отвори да види какво има в него и много други - това са въпросите- затова народа сам си го е решил - който може който не може става строителен предприемач или научен сътрудник ,като Вергиев с диплома от бургаски университет и сега има поне три заведения и сучи сучи . и т.н.
20.
TOP
18.12.2015 08:12:49
0
11
Реформаторите реформират само собствения си ЖИВОТ
19.
До 5
18.12.2015 07:43:17
3
13
Пепи е кръгъл идиот!
18.
Ех..
18.12.2015 00:41:41
1
11
Този малоумник налага открит геноцид, а ние пак не реагираме, вместо да го наритаме на часа.Чак успя да заблуди и Слави Трифонов, като му гостуваше, че и той му повярва.
17.
Ех..
18.12.2015 00:41:41
2
5
Този малоумник налага открит геноцид, а ние пак не реагираме, вместо да го наритаме на часа.Чак успя да заблуди и Слави Трифонов, като му гостуваше, че и той му повярва.
16.
Ех..
18.12.2015 00:41:41
1
3
Този малоумник налага открит геноцид, а ние пак не реагираме, вместо да го наритаме на часа.Чак успя да заблуди и Слави Трифонов, като му гостуваше, че и той му повярва.
15.
Ех..
18.12.2015 00:41:40
0
4
Този малоумник налага открит геноцид, а ние пак не реагираме, вместо да го наритаме на часа.Чак успя да заблуди и Слави Трифонов, като му гостуваше, че и той му повярва.
14.
KMETE KMETE
17.12.2015 23:49:42
5
10
КМЕТЕ НАПРАВИ 2-3 УНИВЕРСИТЕТА !!!! ТАКА ЩЕ ДОЙДАТ СУПЕР МНОГО МЛАДИ ХОРА С ПЕРСПЕКТИВА ДА ОСТАНАТ СЛЕД ТОВА !!! ВИЖТЕ ЕДНА ВАРНА КОЛКО УНИВЕРСИТЕТА ИМА - УЛИЦИТЕ СА ПЪЛНИ С ХОРА ПОСТОЯННО , ИМА НОЩЕН ЖИВОТ , ИМА ПАРИ !!!!!! МОЖЕ ДА НЯМАТ УЛИЦИ , НО ГРАДЪТ Е МНОГО ПО-БОГАТ ОТ НАШИЯ !!!!! НЯМА НА ВСЯКА УЛИЦА РЕПРЕСИРАЩИ КУКИ С МАЛУМНИ ВЪПРОСИ - КЪДЕ ОТИВАШ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ !!!! КМЕТЕ ЗАМИСЛИ СЕ МАЛКО ОЛИГОФЕН ТАКЪВ - УНИВЕРСИТЕТИ ТРЯБВАТ НА ГРАДА НЕ БАСЕЙНИ !!!!!!
13.
Георги
17.12.2015 23:18:11
0
10
Повечето GP-та нямат специалност "обща медицина" или ако имат, обикновено е "педиатрия". Това означава, че са некомпетентни да лекуват каквото и да е, а единственото, което трябва да правят, е да разпределят пациентите към специалистите.
Тази "реформа" е ПЪЛЕН АБСУРД.
12.
biberonka
17.12.2015 22:59:06
1
11
Пепи - ОСТАВКА!!!!Пепи МАХАЙ СЕ !!!!!
11.
biberonka
17.12.2015 22:53:43
2
19
Москов да спре със идиотските си предложения!Ще погребе всички ни и пациенти, и здравни работници!Заплатите са ниски, и пенсиите са ниски! За какво увеличение на здравните осигуровки говори?Той като лекар май няма никаква представа за работата на един лекар или медицинска сестра!Аз съм здравен работник/медицинска сестра/ и заплатата ми е чисто 400-500лева и в нашата клиника работим на 3 етажа!Предлагам да си сменим с него работните места т.е.той на моето място и аз на неговото!Да видим как ще работи и как ще живее с моята заплата!Господин Москов КРЪВОПИЕЦ си!!!!
10.
DGF
17.12.2015 22:14:11
1
22
Два часа за линейка, два месеца за талон за преглед, двойна сума за осигуровки.
Да сложи и такса катафалка на задния вход на болниците - пълен пакет!
9.
аз
17.12.2015 22:09:05
1
11
ако бях на твоито място щях да го щибам и сега щеше да се сети и да проговори и даже да си каже кои го шиба и го ръководи УРОДА
8.
До Гларус
17.12.2015 22:07:31
2
25
Москов не е идиот - много си е добре този мазен гъзолизец ! Идиоти и полуидиоти сме ние , че си мълчим и нищо не правим при тези безумия , А Москов и Горанов са поредните кръвопийци на този изстрадал народ !
7.
Gogo
17.12.2015 21:49:19
1
20
Не разбирам едно нещо. Нали ДСБ са в опозиция? Защо тогава Москов е още министър?
Наркоман, алкохолик и явно луд?
6.
Фонд Джесика
17.12.2015 21:44:56
2
12
МОСКОВиц- популярна руска хазаро-еврейска фамилия.На иврит еврейски МОС-ТАКСА Разрешение КОВИТц-на еврейски СЪБИРАМ Колекционирам .Името на Руската столица МОСКВА е старо и идва наименованието което татарите -поюдейчини хазари от гр.Казан дават на мястото където са се издавали разрешителни и са се събирали такси за търговия с добитък.Здравния МОСКОВитц също събира такси за НОИ комисиони от поръчки за милиони с лекарства и консумативи
5.
Гларус
17.12.2015 21:28:06
2
22
Браво на Илонка!
И в този ред на мисли: идиот ли е Пепи или полуидиот?
4.
Чаршафче василка
17.12.2015 21:22:54
0
8
Пуска мръсни чаршафи щото има голяма пералня даже и бинго аутомат hayatbg com без пари му носят
3.
NN
17.12.2015 21:21:21
2
23
Този човек ще погребе здравеопазването. И всички мълчат, лекари, пациенти, политици...
2.
туазбтеаъзтеиэзбтуеибцэтуебицэнцеивэ
17.12.2015 20:52:02
1
10
АБЕ ТИКВА , ЗАЩО ПУСКАШ ВСЕКИ ДЕН МРЪСНИ ЧАРШАФИ ЕМИГРАНТИ В БЪЛГАРИЯ И ВЪПРЕКИ ТОВА ВСИЧКИ ТИ СА ВЪСХИЩАВАТ ..........
1.
дядо
17.12.2015 20:32:24
2
13
Странно,а Касабов и винкела го подкрепят,кой сега е правия бе флегман?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори