×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Захариева за имота на Плевнелиев на Червенка: Отговорих на Валери Симеонов, има си органи…


17 Декември 2015, Четвъртък, 20:03 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Казусът с Нели Куцкова показвал защо трябва да се въведе явно гласуване във ВСС


Бургаският депутат Валери Симеонов днес разпитвал предложената за министър на правосъдието Екатерина Захариева за имота на президента Плевнелиев на брега на морето в местността Червенка.
Лидерът на НФСБ открай време алармира, че постройката е незаконна, тъй като е на метри от брега.


Както е известно, Захариева е началник на кабинета на президента. Днес тя имаше среща и с парламентарната група на Патриотичния фронт, за да търси подкрепа за поста министър на правосъдието. След нея обаче стана ясно, че разделението в групата остава – хората на Красимир Каракачанов ще гласуват „за” нея, докато представителите на НФСБ – не.

На пресконференция в Народното събрание Екатерина Захариева обясни какво е казала на Симеонов.
Знаете ли, аз отговорих на Валери Симеонов. Аз много пъти съм отговаряла за връзката ми с президента Плевнелиев. Аз съм част от неговия екип дори и в момента. Имам страхотни отношения с него и му благодаря за доверието, което ми е гласувал през годините, в които сме работили заедно. Имаше неща, които няма как един министър на правосъдието да се ангажира - дали нещо е законно или е престъпление при положение, че има органи. Така съм отговорила”, заяви Екатерина Захариева.

Валери Симеонов питал още и дали съдиите е редно да протестират, както се случва тези дни. 
„По отношение на това дали имат право да протестират, смятам, че всеки трябва да има право на протест”, обясни Захариева.

Днес тя коментира, че направила консултации с четирите формации от управляващото мнозинство – ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ.

Направихме консултации с партиите, които подкрепят правителството. Разговорите бяха по взаимно желание. За мен, а и за тях беше важно аз да изложа най-важните неща, които трябва да се случат в съдебната реформа, да чуя тяхното мнение, за да знаем в каква посока тръгваме.

Всички срещи минаха в конструктивен, честен и откровен разговор, за което съм благодарна на народните представители. Каквито и идеи да има един министър или Министерският съвет, без подкрепата на парламента няма как да се случат реформите”, коментира Захариева.  

Тя добави: „Много, много, много спешно и важно са промените в Закона за съдебната власт. Те са подготвени от предишния екип на министерството. Има и законопроекти, внесени в  Народното събрание, но считам, че следва да стъпим на законопроекта, разработен от предишния екип”. Той обаче следвало да бъде коригиран в съответствие с приетите промени в Конституцията.

На въпрос дали се чувства подготвена за поста, тя отговори: „Ако не се чувствах подготвена, нямаше да приема тази номинация”.

Репортерът на „Флагман” попита Екатерина Захариева – какво мисли за приетото разпределение на квотите във ВСС, както и за днешното решение на ВСС отново да отхвърли кандидатурата на Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд.

Захариева обаче отговори витиевато само за казуса с Куцкова: „Вижте, аз в момента съм началник на кабинета на президента, не съм министър на правосъдието, не съм била на този ВСС. Не знам какво е станало, сега от вас разбирам, но съм голям радетел на явното гласуване във ВСС. Когато отхвърлиш или си „за” някой ръководител, или някой съдия да бъде повишен, всеки трябва да се мотивира защо „не”. Това е едно от нещата, които трябва да се случат в Закона за съдебната власт, а именно въвеждане на пълно явно гласуване във ВСС.”

В категории: Политика


Автор
1
Коментара
Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 2
1
Коментара по темата
1.
Теленор
17.12.2015 23:35:37
0
2
Валери Симеонов, гледах 10 години крадена телавизия от тебе шиле.
Сега разбирам, че не си плащал права.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори