×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фениксът Ивайло Дражев възкръсна за бизнеса! Иска да строи спортния комплекс в ж.к.“Славейков“


Фениксът Ивайло Дражев възкръсна за бизнеса! Иска да строи спортния комплекс в ж.к.“Славейков“
Това е една от последните снимки на Ивайло Дражев. Днес той е съвсем различен човек - отслабнал, поостарял, но се завръща с гръм и трясък в публичното пространство
16 Декември 2015, Сряда, 11:44 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив на Бургасинфо

Всички фирми в обединението са свързани с Ивайло Атанасов Дражев
Близо осем месеца след излизането си от затвора Ивайло Дражев се завръща в обществено-политическия живот на Бургас по фамозен начин.

Тази сутрин на редакционните пощи на бургаските медии, пристигна прессъобщение от името на „Консорциум Бургас спорт“(ВИЖ ТУК). Прелюбопитната информация касаеше инвестиционно предложение на дружеството за изграждането на модерния спортен център в ж.к.“Славейков“, който ще се използва от школата на „Нефтохимик“ и плувци и лекоатлети от бургаските клубове.

Накратко: От „Консорциум Бургас спорт“ дават публичност на предложението си – да си партнират с Община Бургас в направата на спортното съоръжение. „Бургас спорт“ се ангажира да осигури минимум 4,9 млн.лв., но не повече от 5,1 млн.лв. за комплекса, а Община Бургас останалата част до 8,25 млн.лв. От съобщението не става ясно кой ще провежда процедурите за избор на изпълнител и как ще се гарантира правилното разходване на публичните средства.

Предложението звучи екзотично и идва на бял свят по-малко от 24 часа преди сесията на Общинския съвет, на която трябва да се разисква кандидатстването за нисколихвен заем в размер на 13 млн.лв.за спортното съоръжение. На пръв поглед бие на очи разликата в СМР-ата – на общината, и на консорциума – над 5 млн.лв.

Проверка на Флагман.бг показа и друга любопитна подробност. Зад всички фирми в „Консорциум Бургас спорт“ изпъква фигурата на Ивайло Атанасов Дражев, бивш затворник, общински съветник, политик, президент на "Черноморец" и собственик на 6-7 клуба, които с наименованията си "Черноморец" и "Нефтохимик". В случая Дражев е като същински Остап Бендер и е вкарал в консорциума част от фирмите си, явно за да създаде илюзията, че целият бургаски спорт е зад този проект.

Така например, първият от изброените инвеститори е ХК „Черноморец Бургас“. Абревиатурата ХК не е хандбален клуб, а всъщност „Хотелски комплекс“, а дружество с такова намиенование „Хотелски комплекс Черноморец Бургас“ е еднолична собственост на „Хотелски комплекс Черноморец Приморско“. И двете фирми са свързани с Ивайло Атанасов Дражев, който е и собственик, и управител.

Друга от изброените в съобщението фирми - „Интертрейд инженеринг“ АД също е част от орбитата нефункциониращи дружества на Ивайло Дражев. Акционери в нея са „Българско вино“ ООД и Ивайло Атанасов Дражев. „Българско вино“ от своя страна е еднолична собственост на „Черноморец 919“ ЕАД. Свързаното лице в цялата верига е отново Ивайло Дражев.

Професионален футболен клуб „Нефтохимик“ е третият анонсиран инвеститор. Създава измамната илюзия, че става въпрос за играещия във втора дивизия „Нефтохимик“(Бургас), но всъщност зад дружеството отново изплува Ивайло Атанасов Дражев.

Четвъртият участник в обединението – ПФК „Черноморец 1919“ ЕАД може да се възприеме от широката публика за възродения „Черноморец 1919“ на Тома Томов и легендите. Всъщност дружеството няма нищо общо, а акционер отново е Ивайло Дражев. В Съвета на директорите се набива на очи и името на легендата Руси Гочев.

Петата фирма – Професионален спортен и футболен клуб „Черноморец Бургас“ дублира името на ПСФК  „Черноморец Бургас“ на Митко Събев, но няма допирни точки с акулите, които до преди два сезона играха в елита. Акциите в клуба са разпределени между Ивайло Дражев и фирмите му - „Българско вино“, „Интертрейд газ“ и „Булгарконтрола“.

Шестият участник в консорциума, изписан като „Благоустройствени строежи“ АД всъщност е „Благоустройствени строежи – Бургас“ АД и без изненада отново е собственост на Ивайло Атанасов Дражев.

В прессъобщението е вписано, че участва и фирмата „Бургас спорт“ ООД. Фирма с това име е стопанин на красивия комплекс под МБАЛ Бургас - „Каменица Арена“, а фактическите собственици са футболните легенди Милен Георгиев и Георги Чиликов. Не е ясно каква роля имат те в проекта и дали изобщо знаят за участието им. Потърсихме Милен Георгиев на мобилния му телефон, но той не отговаря на обажданията ни. От документите, които бяха изпратени до редакцията на Флагман.бг се вижда, че предложението от подписано с параф, наподобяващ този на Ивайло Дражев.

В категории: Бизнес


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Тревор
17.12.2015 11:46:02
0
8
Ти гледай само майка му да не си, че става още по-неприятно! Предполагам знаеш за какво говоря, щом си толкова запознат..
12.
Nafta
17.12.2015 11:37:15
9
1
AЗ съм лелята на Дражев , тревор ли си , осмак ли си , защо подскачате като опраскани , май Ивайло ви бърка с боксова ръкавица в задните части , Бошнаков и Николов откъде са им милионите , Дражев от 25 години го помним е фирмаджия .. Нещо дрогите на общинарите бързо ви навиха пружината , уплашиха се за комисионните...от 13 милионния кредит..
11.
Тревор
17.12.2015 11:10:33
0
8
Още нищо не е видял този! Има грехове, които тепърва ще му тежат! Вече няма кой да го пази.. Скоро ще е пак в затвора, но този път няма да е толкова леко! Помнете ми думите!
10.
До Нафта
17.12.2015 09:55:53
0
8
Ти трябва да си братът на Ивайло, който му осигуряваше магистрала за бизнес, докато Ивайло излежаваше смешно малката си присъда. Това ставаше и става, като братът громи мафиотите от екрана на една тукашна телевизия. Така на магистралата остана само един мафиот - Ивайло. На публично място брат му подскочи, когато това му беше казано, с думите: "Какъв мафиот е брат ми? Кой даде 1 милион лева за спасяването на Черноморец? Той!" Че откъде ги има тези пари, бе батко, от честната си дейност ли? Или тиму ги даде назаем....
9.
до 8
17.12.2015 09:46:15
0
8
Ти нормален ли си бе мухъл.или си ивайло?
8.
Нафта
16.12.2015 19:44:51
12
6
А кои построи ст Черноморец и 5 тренировъчни игрища , от 1999 до 2004 год благодарение на кой истинския Черноморец беше в А група - благодарение на ИВАЙЛО ДРАЖЕВ , а кой разруши стадиона и футбола Общината , Събев , Киряков , Мицов , Кметове и съветниците , предложението на Дражев е да Финансира с 5 милиона лева строителството , а не да участва в строителството и някои да му плаща , но никой от долно повръщащите дроги не е разбрал , от това Общината ще спести 9 милиона лева защото офертата му е с 4 милиона по-евтина от крадливите общински докладни...
7.
акула-1919
16.12.2015 18:57:12
1
11
На този боклук и цървул-никакви обществени поръчки-и без това брат му ни идва в повече!Мерил та премерил-оправи Черноморец,сега и Мастерите ще оправя!!!
6.
bss
16.12.2015 15:43:35
1
25
Дражев?Да строи?Пази Боже...Я по-добре да се зарива пак в пепелта..Може да вземе и брат си
5.
Бургазлия
16.12.2015 15:25:14
2
34
ДРАЖЕВ - ПРЕСТЪПНИК И ИЗМАМНИК
ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА ВЯРВАТЕ НА ТОЗИ БИВШ ЗАТВОРНИК
ЩЕ ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ И НИЩО НЯМА ДА ПОСТРОИ.
4.
Адидас Москва
16.12.2015 15:15:36
4
13
Дражев е от Партията Майка значи зад Дражев стоят Руските Батки-Капиталисти от Москва Ще построят спортния комплекс
3.
Дражев
16.12.2015 15:04:31
0
12
За сведение - името му е Ивайло Дражев Атанасов.
2.
Наблюдател
16.12.2015 14:53:32
0
30
Божееее, коледно време е, пак започват чудеса като тези от времето на любимият Йоан... Първо чудо - Съживяване на Мъртвеца!!! Чудо второ - Ново явление Ивайлово на бял кон... Но надали настоящият кмет и компания ще се вържат толкова лесно на Чудесата Дражеви...
1.
W
16.12.2015 14:51:20
1
48
Ебахте му мамата на бургаския футбол. Тоз дражев, от затвора не трябва да излиза. Другите фирми кой ги държи? Очите? Ваклин? Рижи, Горановци? Няма да се учудя. Само в тази скапана държава такива утрепки си правят каквото искат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори