×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реновирането на бул. „Богориди” е приоритет за нас, но ремонтът на ул. „Александровска” се отлага


Реновирането на бул. „Богориди” е приоритет за нас, но ремонтът на ул. „Александровска” се отлага
Искаме храм "Св. св. Кирил и Методий" да е готов за Великден, ще бъде устойчив и на земетресения, каза главният архитект Веселина Илиева
11 Декември 2015, Петък, 21:19 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Ще има подземна улица и на бул. „Демокрация” в участъка от ул. „Агоп Мелконян” до частта след ул. „П. К. Яворов”


- Г-жо Илиева, кога ще започнат ремонти в крайните квартали на Бургас?

- В момента разработваме проекти в зоните „Възраждане - Център”, „Меден рудник” и парковете в Бургас. В кварталите не сме забравили гражданите. Там се извършват допълнителни благоустройствени мероприятия. Една голяма част от тях се финансират и със средства от Община Бургас, така че във всички райони да има адекватна среда.

- Кога ще започне ремонтът на бул. „Богориди” и на втората част на централната ул. „Александровска”?

- В момента тече обществената поръчка за част от обектите за балансирана градска среда. Бул. „Богориди” е включен в първия етап. Надяваме се да получим добри оферти от изпълнителите, защото ако те не отговарят на нашите изисквания, няма да бъде сключен договорът. Ремонтът „Богориди” е приоритет за нас.

Към момента благоустрояването и реконструкцията на северната част на ул. „Александровска” са отложени за следващ период, предвид необходимостта от реализиране на други спешни проекти, които са по-належащи по преценка на екипа. Така или иначе за там имаме работен проект и при наличие на финансов ресурс ще може да бъде реализирана и тази част.

В момента е приключен и е предаден в Общината и проектът за реконструкция на бул. „Демокрация”. За мен той също е много важен. Проектът се финансира със собствени средства от бюджета на Община Бургас. Той предвижда подземно преминаване на „Демокрация” в участъка от ул. „Агоп Мелконян” до частта след ул. „П. К. Яворов”, така че транспортът изцяло да мине под земята, а на терен да остане приоритетно пешеходното движение. Така ще се осъществи тази свободна, директна и естествена връзка между пешеходната зона и Приморски парк.

Трите проекта – реконструкция на Приморски парк, реконструкция на бул. „Богориди” и проектът за реконструкция на бул. „Демокрация” са взаимно обвързани, абсолютно съобразени един с друг, така че да не си пречат и да можем да реализираме цялостна интегрирана среда.

- Кметът Димитър Николов на няколко пъти е казвал, че в широкия център се предвижда изграждането на големи буферни паркинги. Къде трябва да бъдат тези паркинги и кога ще започне строителството им?

- Този проект е съобразен изцяло с проучване по проекта за създаване на интегрирана транспортна схема на града. Всички предвидени реконструкции на улици са съобразени с бъдещите намерения за изграждане на паркинги в широкия център. Тази схема с предвидените места за паркиране и паркинги ще бъде представена скоро.

Колегите продължават да работят по прецизирането на размера и вида на паркингите, защото това също има значение. Важно е да се отчетат всички фактори, включително и собственост, за да можем да кажем къде какъв паркинг ще изградим. Обследват се възможностите за изграждане на паркинги на 1 ниво, полувкопани паркинги, както и такива на две или повече нива, където това е допустимо.

- Какви са първите изчисления за трафика на „Трапезица”, където отскоро има кръгово кръстовище, а не светофар?

- В момента това, което се изпълнява на „Трапезица”, е констатирано, че ще поеме изцяло трафика и няма да създава проблеми с проходимостта на кръстовището. Изграждането на пасарелките над транспортната зона от друга страна ще гарантира безопасността на преминаващите пешеходци и същевременно ще облекчи преминаването на транспортните средства, тъй като участниците в движението няма да си пречат взаимно. „Трапезица” във вида, в който се изгражда в момента, ще поеме изцяло трафика.

- Кога ще бъде завършена реконструкцията на църквата „Св. св. Кирил и Методий”?

- Реконструкцията на църквата се изпълнява. В момента са довършени дейностите по запълване на пукнатините. Технологията е сложна и нестандартна и изисква използването на специални материали. Изпълнени са всички дейности по укрепването и така нареченото „шиене на пукнатините с текстил от въглеродни нишки”. Допълнително са изпълнени мероприятия след констатиране на стари дефекти, които се появиха след свалянето на облицовките и мазилките на храма. Изпълнени са пробните дейности по укрепване на земната основа. Днес и утре трябва да се изпълнят още два пробни пилота, за да сме гарантирали качеството на постигнатия резултат. След изпитване на пробите, което ще стане в началото на януари, до края на същия месец трябва да бъде изпълнено цялостното укрепване отвън със специална система. Тази технология е много нова и гарантира стабилитета на земната основа. Освен всичко ще се постигне и устойчивост на църквата на земетресения, каквато тя не е имала никога.

Работи се по изпълнението на специалната система за напрягане отвън на фасадата. Първата зона е изпълнена, работи се на второто ниво. След приключването на тази дейност ще бъдат изпълнени мерките по изпълнение на конструктивни елементи в пода вътре в сградата. Работи се интензивно на обекта, но нестандартната технология изисква много внимание. Сградата е паметник на културата и всяка дейност се съгласува с Министерството на културата. Стенописите са съхранени и ще бъдат изцяло възстановени на старите си места. Надявам се, че работата ще приключи своевременно. Желанието ни е за Великден църквата да бъде готова, както и да е приключило и благоустрояването около нея.

- Кога ще започне изграждането на Подземния град?

- За да започне изграждането на Подземния град, трябва да има финансиране. Включен е в инвестиционната програма, и това предстои за Бургас. Да не бързаме с всички обекти. За Подземния град имаме готов проект и при наличие на финансиране ще започнем и работа по него.

*В интервюто са включени въпроси и на други медии.

В категории: Бургас


Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
27
Коментара по темата
27.
Hubava rabota
12.12.2015 09:25:35
0
1
Predpolagam che Bogoridi shte q pochnete Septemvri 2016 do Mai 2017 i za 520 metra ulica 9 meseca xaxaxa.Gorkite hora - targovci, personal i jiteli na grada!
26.
тото3
11.12.2015 17:22:54
0
6
off - Страх ги е да не нарушат мицела и гъбката да спре да расте...абе да те питам : Ти статията въобще чете ли я?
(Много трудно се работи с прост народ!!!)
25.
off
11.12.2015 15:45:35
4
2
Да направят колите да минават отдолу при гъбката в морската, че лятото задръстъка стига до гарата ама надали ще им дойде на акъла.
24.
dj
11.12.2015 15:17:12
0
10
Направете една зелена вълна на сфетофарите на гарата, че тапите там вече са огромни. Да не стане само "Бавна линия" накрая :)
23.
димо
11.12.2015 12:53:23
4
9
Всички харесват ул.Богориди;стига сте разваляли ул. Богориди; направете един подлез на ул.александровска ;махнете или отрежете тези големи дървета
ние да не сме втора ръка; колко години обещавахте?
22.
by the way
11.12.2015 12:02:24
5
21
По-големи крадци от бургаските кмет и общинари няма на света!Правят само простотии и крадат!Вижте новото кръгово в Русе и това безумие на трапезица и ще се убедите,че сте избрали едни малоумни и крадливи управници!
21.
Фонд Джесика
11.12.2015 11:42:58
2
13
Айде пак безмислици ПОДЗЕМНИ простотии а не можели с Евросредствата просто града да се развива и разширява посока Ветрен и МинБани а не да се окрупнява и презастроява и пренаселва
20.
Бат Бойко
11.12.2015 11:10:08
3
7
сега ще се обадя на николов да я маха от общината да се назначат млади хора учили в западна европа
19.
T
11.12.2015 10:19:54
8
2
Аз не те нападам, просто искам да ми направиш една свирка гратис
18.
do 16
11.12.2015 10:09:01
2
5
Хайде да не се нападаме и обиждаме, изразих мнение, не ангажирам никой с него.
17.
гошо
11.12.2015 10:02:56
2
7
Тая коза кога за последен път е специализирала в чужбина?
16.
До 14
11.12.2015 09:50:44
6
8
До 14 няма гратис. Сиренето е с пари. Ти що не се надупиш да ми направиш една свирка гратис?
Най мразя социалистите. Гратис.
Дори за гробище се плаща.
15.
Велев
11.12.2015 09:49:16
4
18
Ремонт, но защо го влачат 5 години, само дупки, слабо или липсващо осветление, навсякъде по всяко време е кошмар пътуването независимо пеша ли съм, с кола или с автобус. И за капак тези паяци, заради тях намразих кмета, отблъснаха много гости на Бургас.
14.
jeko
11.12.2015 09:45:20
7
17
Тези пък не спряха с тези ремонти, и с това безочливо крадене на пари. И този Николов като е такъв радетел на Бургас защо не направи без пари транспорта за деца и за пенсионери, защо на нашия празник Никулден не ни пусна гратис, а??
13.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
11.12.2015 09:39:42
3
17
Какво напрАви ти ма със дупката на Тройката? Защо е още там? Защо стария Бургас още не е реставриран????
12.
FREE BULGARIA
11.12.2015 09:33:48
7
13
Като я гледам тази ми е ясно защо храма не е оправен от 10 години.
Тя е заспала лелка.
Вземете един спортен мъж, вземете един китаец, ще ви построи нов град за 6 месеца!!!!
11.
Oпаа
11.12.2015 09:31:54
13
11
А кога ще има асансьори и на пасарелката до Джъмбо ??? Или вече приоритет е Трапезица???
10.
Гражданка
11.12.2015 09:28:46
1
33
Супер! Но стига с тия енергоспестяващи лампи! Нищо не се вижда - излизам сутрин в 6:20 еми то е толкоз тъмно! С тези лампи свети само леко точно под тях, нищо друго не е осветено! Ако ще са такива, нищо против - но по-силни купувайте! Вие там в Общината почвате доста късно сутрин, но пък вечер не излизате ли някъде?!? Искаме да е светло както преди! Не да се чудиш как и откъде да минеш, да трепериш някой да не те нападне!
9.
Кмета
11.12.2015 09:27:33
10
12
Нямали пари а пък половината апартаменти в града са празни. Почвайте по високи такси! Който има 3 апартамента да плаща тройна такса!!!!
8.
Гггг
11.12.2015 09:25:19
3
24
Досега не съм виждал американски бизнесмен да е седнал на големия си гъз със затворени ръце за интервю.
Тази май спи на това бюро!!!!
Какви глупости говориш ма, трябва икономически разтеж, къде са борсите и международния център за конгреси, къде са параходите до други градове в черно море, къде е разширеното летище, къде са китайските инвестиции????
7.
светофари навсякъде
11.12.2015 09:11:38
1
28
Затапиха града с тези безмислени светофасри навсякъде, посle ми обясняват как на Трапезица се минавало бързо,сега свършиха и парите.Защо не я попитахте за спортната зала в "Изгрев" какво се случва.Няма пари това е.
6.
стоян
11.12.2015 09:09:02
0
31
Какво става със Бургас Тек Зоната? Къде са зоните за млади предприятия и заводи!!!!!
Трябва икономика!!!!!!
Какво става с борсите!!!!!
Разширете борсите!!!!
5.
уууууу!!!
11.12.2015 09:07:17
1
17
Какъв подземен град вие надземен нямате красив, във мази ще ми стоите това са глупостите на някой гъз, дайте го на някой частник не хабете пари!!!!
4.
Холандската Преса
11.12.2015 09:01:55
7
21
Това за Демокрация е губене на пари и време, всичко си е ОК засега няма нужда да минава отдолу нищо.

По добре да направят 8 лентов път до Варна или Истамбул с тези пари!!!! Трябва икономика!!!!!
3.
Жорж Български
11.12.2015 09:00:07
8
16
Добре, Флагман добре я настъпихте. Чудя се що няма западни архитекти както навремето имахме италиански и швейцарски (1910-1944).
Тази коза ми изглежда прекалено стара и мързелива за такава работа. Тука трябва германска прецизност и дисциплина!!!!!
2.
ydistlsttaitatizoyzpyzyxlh
11.12.2015 08:53:41
6
26
ОТ ДУМИТЕ НА УВАЖАВАНАТА ГОСПОЖА ИЛИЕВА РАЗБРАХ СЛЕДНОТО ...........ПАРИ НЕМА (РАЗБИРАЙ ЕВРОФОНДОВЕ ) ДЕЙСВАМЕ , ДЕЙСВАМЕ СЪС СРЕДСТВА ОТ МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ , ТОЕСТ ВСЯКА ПРИЩЯВКА НА КМЕТА , ЛУКОВ , ГЕРБ , ДИРЕКТНО ЧРЕЗ НАШИТЕ ДАНЪЦИ
... (РОЗАВИЯ ПЕРИОД СВЪРШИ ) .....ТОЕСТ ....ИДВА СЕРВИТЬОРА СЪС СМЕТКАТА .......
1.
Smith
11.12.2015 08:52:45
4
22
Лелеее, що крадене, що лапане , пардон, усвояване на европари ще има....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда Алек наруши правилата на формата, смята Верислав Туджаров Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Оказа се, че Влади Караджов си живее живота – това личи по снимките, които споделя в социалните мрежи Гала се изложи много Гала се изложи много Тя уж слушаше гостите си с интерес, но по-голямо удоволствие сякаш й доставяше да бърка в купата и да поглъща пуканките, с което показа меко казано неуважение към всички, които гледат предаването й по Нова Тв
Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори