×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Девет невероятни неща, които ще ви направят по-здрави и по-бодри


Девет невероятни неща, които ще ви направят по-здрави и по-бодри
Снимката е илюстративна
02 Декември 2015, Сряда, 21:20 ч.

Мийте си зъбите, смейте се, пийте чай и дръжте любимия човек за ръка


Малки промени в нашите всекидневни навици могат да окажат голям ефект за организма ни – бързо и без усилия тонизират, повишават имунната защита, правят ни по-щастливи и уверени.


1. Подобрете кръвообращението си с 20%, като  СЕ СМЕЕТЕ

Смехът от сърце наистина е балсам за сърцето. Учени от Тексаския университет /САЩ/ установили, че когато хората се смеят, докато гледат комедия, увеличават за 24 часа напред проходимостта на кръвоносните си съдове с 1/5. Ако обаче гледат сериозен документален филм, артериите им се свиват с 18% (предпоставка за повишаване на кръвното налягане). Когато сте щастливи, организмът ви произвежда хормони, които оказват благоприятен ефект върху здравето ви.



2. Намалете риска от рак в областта на главата и врата с 400%, като
МИЕТЕ ЗЪБИТЕ СИ

Звучи невероятно, но правилното и редовно миене на зъбите и ползването на конец за зъби не ви осигурява само блестяща усмивка. Ново изследване на учени от Института за ракови заболявания в Бъфало, САЩ, показва, че хората, страдащи от хронична пародонтоза (възпаление на венците) са четири пъти по-застрашени от развитие на рак в областта на главата или врата (най-вече карцином на гърлото или в устната кухина). Рискът е също толкова дори при непушачите, ако са с пародонтоза. Заболяването се дължи на лоша устна хигиена. Тя позволява да се развиват бактериите, които образуват плаката, разяждаща венците.



3. Увеличете способността си да помните с 30%, като СИ ДРАСКАТЕ, ДОКАТО РАЗГОВАРЯТЕ

Английски психолози са установили, че хората, които си драскат нещо, докато прослушват съобщения или говорят по телефона, си спомнят с 1/3 повече подробности от казаното в сравнение с тези, които не го правят.

Специалистите обясняват, че рисуването на заврънкулки действа като бариера срещу разсейването и ни фокусира върху думите, които чуваме.



4. Намалете опасността от удар с 20%, като   ПИЕТЕ ЧАЙ
Запарвайте всеки ден по един чайник и пийте поне три чаши чай, за да предотвратите животозастрашаващ удар, съветват кардиолозите от Университета в Лос Анжелис. Няма значение дали предпочитате черен или зелен, защото и двата вида чаени листенца са от едно и също растение - Camellia sinensis, богато на мощния антиоксидант епигалокатехин галат и аминокиселината танин.
Те предпазват кръвоносните съдове и така намаляват опасността от сърдечен или мозъчен удар.

5. Стопете 50 мм от талията си, като ИЗХВЪРЛИТЕ ДИСТАНЦИОННОТО

Можете и просто да не го ползвате, а да ставате всеки път, когато решите да смените програмата, и да го правите с копчето на телевизора. Австралийско изследване е установило, че хората, които правят повече физически усилия, които наглед са леки и безпредметни като ходене до телевизора вместо ползване на дистанционното, са с 16% по-малка обиколка на талията си в сравнение с привържениците на екстрите, спестяващи движенията. 
Дори ставането на всеки час и обикалянето на помещението при дълго седене има подобен ефект. Отказалите се от дистанционното са с по-нисък индекс на телесна маса, нива на триглицериди и кръвна захар – всички тези показатели влияят положително на обмяната на веществата и намаляват риска от метаболитен синдром.

Други раздвижващи трикове на работното място в офиса са: ставайте всеки път, когато телефонът ви позвъни, минавайте по най-заобиколния път от бюрото си до тоалетната и обратно, протягайте се, докато четете всеки нов мейл.



6. Отслабнете с 2,5 кг, като   ПИЕТЕ МЛЯКО НА ЗАКУСКА

Установено е, че когато пиете чаша прясно мляко (дори нискомаслено) със закуската си, на обяд ядете по-малко (приемът е намален средно с 50 калории), отколкото когато пиете плодов сок със същата закуска. Обяснението е, че млякото ви държи по-дълго сити и не преяждате при следващото хранене.

В по-дълъг план това означава, че ако пиете мляко на закуска една година, ще отслабнете с 2,5 кг без диета и гладуване.



7. Намалете стреса с 200%, като СЕ ДЪРЖИТЕ ЗА РЪЦЕ С ПАРТНЬОРА СИ
Малки стъпки с голям ефект за здравето ни

Кратка прегръдка или няколко минути със сплетени пръсти с половинката си могат да понижат напрежението, което изпитвате, твърди доклад на Американското психосоматично дружество. Учените направили тест с двойки доброволци, помолени да разкажат някакъв стресиращ инцидент от живота си (това повишава кръвното налягане).

Тези, които го направили, без да държат ръката на партньора си, показали по-значително повишение на кръвното налягане по време на експеримента.



8. Намалете риска от деменция с 20%, като  ЯДЕТЕ РИБА

Ново доказателство, че рибата е храна за мозъка: изследване на повече от 15 000 души от целия свят показва, че любителите на риба, които хапвали редовно два пъти и повече седмично рибно ястие, били с около 20% по-малко застрашени от деменция в сравнение с хората, които изобщо не консумирали риба. Омега 3 мастните киселини (богати на тях са мазните риби като сьомга, скумрия и риба тон) предпазват нервните клетки в мозъка и намаляват възпалението, причиняващо деменцията.

Интересен факт е, че любителите на месо са с малко по-висок риск от деменция в сравнение с хората, които не ядат месо.



9. Живейте 5 години повече, като  ПИЙВАТЕ ВИНО

Датско изследване проследило 1300 мъже в продължение на 40 години и установило, че хората, които редовно пиели по 1/2 чаша червено вино, увеличили продължителността на живота си с половин десетилетие в сравнение с пълните въздържатели.

Учените предполагат, че същият ефект има и при жените – полифенолите в червеното вино влияят благотворно на сърдечната дейност. Алкохолът повишава нивото на добрия холестерол и един вид протеин, който помага за разбиването на кръвните съсиреци и така предпазва от животозастрашаващи сърдечносъдови инциденти.

Лекарите напомнят, че мъжете не бива да пият повече от 2 чаши вино, а жените – 1 чаша на ден.
Пулс.бг

В категории: Здраве


Коментари
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара Два влака са се сблъскали на Централна гара в София, има пострадали Два влака са се сблъскали на Централна гара в София, има пострадали Две жени са ранени
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори