×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зам.-председателят на ГЕРБ: Иван Алексиев преобрази Поморие


Зам.-председателят на ГЕРБ: Иван Алексиев преобрази Поморие
„В Поморие можем да се похвалим с успешен сезон. Заради новата визия на града освен руски туристи привлякохме и много българи”, коментира Иван Алексиев
14 Октомври 2015, Сряда, 15:18 ч.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта пред местните хора, че през първия си мандат градоначалникът е работил по европейски проекти на стойност над 120 млн. лв


Благодаря на поморийци, че през 2011 г. дадоха гласа си за Иван Алексиев. Убеден съм, че един депутат, който бе избран 2009 г. от Бургаски регион и който през 2011 г. се върна в родния си град, за да го преобрази, е отговорен човек и може да даде още много от себе си за развитието на Поморие. Затова на изборите гласувайте за централния нападател на ГЕРБ в Поморие Иван Алексиев с номер 9 в бюлетината, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. С Цветанов в Поморие пристигнаха народните представители  Димитър Бойчев и Иван Вълков.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта пред местните хора, че е благодарен на Иван Алексиев, защото през първия си мандат е работил по много европейски проекти на стойност над 120 млн. лв. Той посочи, че вече започва новият финансов програмен период. „За община, която има 20 млн. лв. бюджет много важно е да се възползва от тази европейска солидарност”, категоричен е Цветанов.

Той имаше възможността да разгледа успешно реализирани през мандата на управление на Иван Алексиев инфраструктурни проекти от важно значение за Поморие.

Едно от любимите места на поколения поморийци е Стария кей или както е известен Мостика. Той бе открит през юни по време на посещение на министър-председателя Бойко Борисов. Проектът е на стойност 741 871, 18 лв. , които са 100 % безвъзмездната финансова помощ, от еврофондовете. осигурена по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство".

Той разгледа и строящото се в момента рибарско пристанище. Проектът е на стойност – близо 12 млн. лв. евросредства, финансиран по ОП "Рибарство и аквакултури". Една от най-съществените дейности по проекта е укрепването на бреговата ивица и изграждане на два предпазни вълнолома. Новото пристанище ще разполага също с крайбрежен хелинг, както и досегашното, но новият ще осигури места за 36 лодки.

Заради непосредствената близост до градския център проектното решение предвижда хармонично вписване на пристанищната територия в градската зона и в структурата на централната градска част. Районът около пристанището ще бъде благоустроен и озеленен, с ново градинско обзавеждане и осветление.

„В Поморие можем да се похвалим с успешен сезон. Заради новата визия на града освен руски туристи привлякохме и много българи”, коментира Иван Алексиев.

„През годините ние имаме постоянна връзка с избирателите. ГЕРБ застава с лице към гласоподавателите и не се крие зад независими кандидати”, категоричен бе Цветанов в разговорите си с местните хора. Той пое ангажимент, че парламентарната група и ръководството на ГЕРБ ще подкрепят изработването на статуя на Свети Георги Победоносец, която ще бъде монтирана в града. Скулптурата ще е с височина 4 метра и в момента се изработва.

В категории: Поморие


24
Коментара
Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 2
24
Коментара по темата
24.
Екс-помориец
23.10.2015 12:24:06
0
0
До г-н Помориец 21 - напротив, трябва да се строи и променя, но трябва да се прави качествено. В София положението е същото - безкрайни строителства и ремонти, минават пет години, и построеното вече е за ремонт. Запазена партийна марка, тъй като явно трябва да се пълни и касичката. А за велоалеята - трябва да има велоалея. Там има платени стотици хиляди левове (или повече?), а алея дефакто няма. Кой носи отговорност за изсипаните пари в канала? Не става въпрос за злоба или завист - става въпрос, че тук има очеизвадна некадърност.
23.
Аз
16.10.2015 21:31:35
0
1
Да на този кмет и Не нито един от тези съветници ,както и не на реформаторската листа ,отделни личности за съветници.Хора с потенциал и ум.Жалко, Алексиев трудно ще ти е с чужди съветници но твоите са твоят провал!!!
22.
Кремена
16.10.2015 09:46:20
1
2
Не разбирам от евро проекти , но виждам ,че града се променя към добро , дали ще има консултанти или не , щом проектите разрешават да ги има да има!Вие ревете , че вашите фирми може би не са консултантите ?През мандат 2007-2011 също имаше евро проекти , но нищо не се правеше от страна на админстацията , представете си колко щеше да е напред града , ако се бяха реализирали някой от проектите още тогава?Не бъдете злобни , завистливи, а вижте хубавото и че хората са доволни от стореното. А и още нещо, относно велоалеята, докато е имаше ревяхте защо е има, сега ревете защо няма велоалея. За да се направи велоалея може би зависи и сот мястото с което разполага пътя и колко може да се отдели от него за построяването на такава.
21.
помориец
16.10.2015 09:29:33
0
2
Екс Поморииец, по твоете теории в Поморие нищо не трябваше да се строи и променя. Нали на тези консултанти ако въоще са някъкъв фактор трябва да бъде зададено какво трябва да се прави. Расъжденията ти са крайно изопачени и неправилни. Хората трябва да видят действително какво се прави за тях. Воден цикъл крайно необходим за остарялата канализационна мрежа трябва да се продължи и в останалата част на града ни, детските заведения които не могат да поемат децата в тази възраст, пристанещото затворено от години , новото пристанище което да поеме порасналия брой плавателни съдове, крайбрежната алея за която бившите кметове обещаваха но нищо не направиха, смяната на тротоари които през изминалите години се правиха избирателно според човека и други . За това че през изминалите години нищо не се правише само се имитираше някаква псевдо дейност. За един курортен черноморски град какво трябва добра инфрастуктура , канализационна система която през летните месеци да не създава проблени на нарасналия брой туристи, зони за разходка , градинки и много цветя ,чистота и плажове не като в момента хора които мислят че това е тяхна собственост и чрез предоставяне на места край морето строят бараки на плажовете и на тротоарите и морето не може да се види. Там Общината трябва да насочи вниманието да се промени тази картина.
20.
Екс-помориец
16.10.2015 01:15:43
0
0
До Dido: Факт, има видими постижения, в сравнение с ниската (или нулевата) летва на предишните двама. Но това не показва особен потенциал или замах. За да сбъркаш с консултанта си, значи или си много тъп, или нарочно не искаш да печелиш проекти. Консултантската дейност е достатъчно регламентирана, лесно може да се разбере кой консултант какъв процент от проектите си печели, а и то се знае къде трябва да отидеш, ако искаш да спечелиш проекта. Философия - нула. Общинските администрации много обичат да си приписват успехи, за които всъщност са платили, и основната работа я е свършил консултанта. Но това е нормалният начин за печелене на проекти. Виж изпълнението на проектите е друга бира - там администрацията си носи отговорността.
19.
Dido
16.10.2015 00:24:12
0
1
Постиженията на Алексиев са наистина видими за разлика от голите обещания и картинките на предните двама схемаджии...А относно европейските проекти, те не са особена философия, ако знаеш и можеш. Ако разчиташ на нагли и некадърни консултанти то предния кмет показа как не се прави!
18.
помориец до 15
15.10.2015 23:55:28
2
1
Янчооо, познах тее. Няма да гласувам за теб. Ще гласувам за Алексиев.
17.
Екс-помориец
15.10.2015 23:47:10
1
1
И понеже някой сигурно ще ме пита - ти какво си се разписал, след като не живееш в Поморие: Да, не живея в Поморие от почти 30 години, и се връщам доста рядко. Но се надявам след години като се пенсионирам, да си се прибера в Поморие. Надявам се и да намеря нормален, не-ориенталски град, с малко по-прогледнали хора в него. Засега градът на кметове и общинска администрация - все не случва.
16.
Екс-помориец
15.10.2015 23:31:17
2
2
Всъщност освен със завършените проекти по европейски програми, не съм сигурен г-н Иван Алексиев с какво друго може да се похвали. Прекалено малко се говори за проектите "100% провал", като Синята зона или прочутата велоалея. Те показват пълна липса на визия за заобикалящата среда и за бъдещето. Съдейки по кои са заместник кметове, много се съмнявам тази администрация да работи добре. Ако са верни "зловредните" слухове, че администрацията се е увеличила тройно в сравнение с предишния кмет, както и като се гледа броя на новите общински фирми, това също показва пълна управленска немощ. Местна икономика не се гради от кмета и администрацията, а общинските фирми в България са доказано неефективни структури, които често завършват с фалит и огромни загуби.
15.
Екс-помориец
15.10.2015 23:09:23
2
2
Моето мнение е, че управленските способности на г-н Иван Алексиев са силно надценени. Базата за сравнение, тоест предишните двама кмета, е изключително ниска, и явно на техния фон постиженията на г-н Алексиев изглеждат огромни. Европейските проекти не са особена философия. Има си консултанти, чиято дейност е одобрена и регулирана от ЕС. Отиваш при консултанта, предлагаш варианти, и той ти казва - това ще стане, това няма да стане. Консултатът си получава съответната комисионна, което също е напълно нормално. Консултантът ти казва какви документи са необходими, и твоята работа е да ги осигуряваш. След като се спечели проекта, идва частта, която зависи от местната власт, а именно - изпълнението на проекта. Нека поморийци сами оценят как поморийската администрация е изпълнила проектите, с които се хвали - водният цикъл, брегоукрепването, старият кей, рибарското пристанище, и т.н. За съжаление, подобни проекти са основен начин за пълнене на партийни каси, и това много влияе на качеството на изпълнение. Последващите ремонти не се покриват от европейски програми, а се плащат от джоба на поморийци.
14.
глас
15.10.2015 18:24:14
5
4
Алексиев е най добрия кмет от всички други. Тези другите нямат нито неговия потенциал нито неговивия замах огледнете ги само и ще разберете какво искам да Ви кажа. Радева, Славов или този на БСП имат живот и воля да свършат нещо добро за града ни. Който не признава това което е направил Алексиев за четири години много жалко за него. Колкото до кандидата от ДПС Широков ще кажа само че, всеки има глава на раменете си за да мисли какво прави.
13.
Помориец
15.10.2015 08:19:14
3
4
Преобрази го в лунен пейзаж. Мисля, че трябва да се вникне малко по-дълбоко в "постиженията" на Алексиев - как са реализирани тези проекти като качество и разходи, по колко пъти се прави едно и също нещо заради некадърност или умишлено, и колко завишени са разходите за тези "постижения". Може да отчетем и периода 2011-2015г., в който период няма село и град, които да не реализираха проект - не изкарвайте Алексиев градивна сила на промяната ;)
п.с. Къде е велоаелята между стария и новия град? Тези 300хил.лв на вятъра ли се изхвърлиха с разкопаването на улиците по повод Воден Цикъл ?
12.
issusa
15.10.2015 07:30:04
2
1
преобрази го да ,за сметка на останалите селища в общината,гласовете идват и от другите не само от поморие
11.
Помориец
15.10.2015 06:13:20
2
6
Май има малка грешка. Този кмет е център нападател от една друга партия(която изпълнява повечето обществени поръчки).
10.
ДанКолоф
15.10.2015 02:04:21
3
4
Вярно е кмете.... с теб сме, ти си човека!
9.
do
14.10.2015 21:49:09
1
3
zam predsedatelya na gerb . ХЮМНЕ ТИ ХОДИЛ ЛИ СИ В ПОМОРИЕ ДА ВИДИШ НА КВО МЯЗА ТВА ГРАДЧЕ . САРАЕВО ПРЕЗ ВОЙНАТА ИЗГЛЕЖДАШЕ МНОГО ПО ДОБРЕ ,И ТО ПРЕДИ 2О ГОДИНИ БЕШЕ ТАЯ РАБОТА
8.
БТР
14.10.2015 21:39:30
3
7
Всички тук коментират разни кандидат-съветници.Никой,обаче не отваря дума за Христо Широков,№ 5 в листата на ДПС.Той със сигурност ще влезе в новия общински съвет.
Дай боже, повече такива достойни граждани на Поморие да ни защитават интересите в новия местен парламент!
7.
Аз
14.10.2015 21:02:36
1
6
За този кмет Да ,но не и за тези съветници!
6.
NIKO
14.10.2015 19:31:47
5
6
доволен съм от управлението на кмета и отношението към гражданите, направи много през последните години и трябва да го подкрепим, за да се довърши започнатото
5.
do 4
14.10.2015 17:27:21
0
1
хаха. Да. Разбрах че третия от групата му - доктора Васил Костадинов нещо му е набил шута и му спрял финансите.
4.
до 3
14.10.2015 17:22:22
1
2
Ти как разбра, че е Стоян? Може да е един от двамата му поддръжници
3.
до глас
14.10.2015 17:13:30
5
2
Стояне, стига с твойте простотии. Ограничи си мнението до твоя жълто-зелен осквернен саит и спри да спамиш навсякъде. Досада такава!
2.
глас
14.10.2015 16:40:08
8
10
Алексиев с фес трябваше да бъде посрещне Цветанов.Стискам палци на всички Поморийци да не стане той кмет.
1.
Стоян
14.10.2015 15:49:14
13
9
С теб сме кмете! И сме много.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори