×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидат за общински съветник от Бургас е благодетелят на Донка от Дебелт и семейството й


Кандидат за общински съветник от Бургас е благодетелят на Донка от Дебелт и семейството й
Донка благодари на Николай Димитров, без когото трудно щеше да се справи в тежката ситуация
07 Октомври 2015, Сряда, 12:44 ч.

Много съм му благодарна, ако не беше той трудно щяхме да оцелеем, откровена е майката на Гошко
Помните ли Донка от Дебелт? Да, Донка, майката на Гошко. Същият този Гошко, който преди година цигани зверски изнасилиха в тоалетната на училището. Някои може би се сетиха за тази жена и за трагедията й. Други вече забравиха за инцидента. Но когато се случи  зверството доста родни политици си направиха пиар.

Ходиха в селото, снимаха се със семейството на Донка, обещаваха помощ. И след ден-два, просто забравиха. А жената с четирите си деца и с голямата си мъка продължи да се бори, продължи да живее и да преглъща ужаса. Продължи напред, заради семейството си. Разбрахме, че все пак някой през тази една година е помагал на Донка, и финансово, и материално. Помагал на майката да се справи с трудностите. Кой обаче беше този благороден мъж, остана пълна мистерия. Благодетелят запази анонимност, може би воден от идеята, че благотворителността е личен, интимен акт и около нея не трябва да се шуми.

Преди ден Донка се свърза с нас. Говореше по телефона много развълнувана. Искаше само едно, най-накрая нейният благодетел да излезе от сянката, тя вече искаше да назове името му. „Разбрах, че човекът, който не ме остави за секунда и ми помогна много,  сега се кандидатира за съветник в Бургас. Затова искам всички хора да знаят кой е този мъж с голямото сърце”, каза в телефонен разговор с нас Донка. И ни помоли в уречен ден и час да отидем до тях, за да разберем кой в крайна сметка й е помагал. Малко преди да се появи благодетелят вече бяхме в къщата на Донка. А жената не спираше да го хвали.



„Много съм му благодарна. Той е този, който организира мирния протест в Дебелт, след трагедията, която преживя моето дете и аз. Той ми помага много. Може би малцина знаят, че ние у дома, нямахме вода. Беше ни спряна от две години. Имахме изпълнителен лист от съдия-изпълнител. Той оправи всичко. Ходи до ВиК, разговаря с адвокати. И най-важното плати ни сметките за вода. А беше много тежко. Заради това, че нямахме вода, от социалната служба искаха да ми вземат две от децата. Защото нямало условия, за да ги гледам . Този човек е моят спасител. Плати всичко и сега вече няма опасност за семейството ми ”.-казва Донка и започва да плаче. След това със сълзи на очи  разказва как този човек е купувал учебните помагала на децата, ученическите пособия. Всяка седмица е зареждал хладилника с храна. И миналата зима й е осигурил дърва.

Тук нашият разговор прекъсна, защото се появи и самият благодетел. Това е небезизвестният търговец Николай Димитров. Да, точно този, който сега е кандидат за общински съветник от ЗС”Ал. Стамболийски”. Същият този, който поведе борбата срещу монополиста „Лафка”.

„Знаете ли, не исках да се шуми около това. Помагам, защото и аз страдам, когато има несправедливост, когато хората страдат. Не исках евтин пиар. И затова пожелах да не се говори пред журналисти за помощта ми към Донка. Дори сега ме изненадвате, че сте тук. Който ме познава знае, че аз кажа ли нещо, държа на думата си. След ужасната трагедия с Гошко, дадох дума,че ще помагам на Донка. Това е по-важното в случая, отколкото да търся реклама, да се шуми около това.”-каза Николай Димитров.

Само да припомним, че в началото на демекври, 20014, осмокласникът Бранко изнасили зверски 11-годишният Гошко в тоалетната на училището в село Дебелт. На следващия ден Николай Димитров организирал мирния протест и веднага пое закрилата към семейството на Гошко. Той е бил не само финансовата , но и моралната подкрепа на Донка. Защото предполага какво се случва в душата на една майка, когато посегнат на детето й. Николай Димитров винаги е търсил справедливостта. Той е заставал неведнъж зад различни каузи, защитавал е потърпевши. А и никога не е отстъпвал назад. Разказваме Ви всичко това, за да покажем, че , да,  в България има и такива политици. В Бургас има такива кандидати за съветници. Мъже с характер, но и с добри сърца.

Пред нас Донка покани Николай Димитров да стане кръстник на децата й, след изборите, разбира се. И как мислите, че реагира кандидатът за общински съветник. Прие. За него това било огромна чест и жест на признателност.

В категории: Бургас , Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
До "кварталния"
08.10.2015 06:29:46
0
4
Ти май си "Кварталната" или дежурната плювачка на група Болни мозъци които по сигнал храчат за пари.Вземете си търсете по престижна работа, щото вече никой не ви чете.
12.
До "кварталния"
08.10.2015 06:29:29
1
3
Ти май си "Кварталната" или дежурната плювачка на група Болни мозъци които по сигнал храчат за пари.Вземете си търсете по престижна работа, щото вече никой не ви чете.
11.
Славеико от КВАРТАЛА
08.10.2015 01:19:12
3
4
От масажите и проститутките, до земеделец-политикант и "благодетел" .......... Бедни ми, бедни Николайчо, ще не си стоиш на Изворище и да се замервате с шишета в двора на англичаните, дето ти разбиха и малкото останaл мозък от 2013г.
10.
Жабаров
07.10.2015 21:31:43
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=avR2QyurXlI&feature=youtu.be
9.
Ehaa
07.10.2015 19:56:13
1
6
Едни и същи "коментатори"??? И какво си мислите,че правите?
8.
456
07.10.2015 19:44:34
5
2
do 7: debelt ne glasuva za burgas ama se izpolzva za da se predstavi choveshkata stranna na vuprosniq chovek, koito e orkestriral vsichko predvaritelo..da prochete neshto za negovi profesinalni kachestva v statiqta?
7.
Поплювко
07.10.2015 19:37:43
2
5
Ами ще Ви трият коментарите защото са на една и съща платена група, която има задача само да плюе. И за малоумните ви определения да Ви вметна , че в Дебелт не гласуват за Бургас.
6.
Злати
07.10.2015 19:35:54
5
5
Николай....Ако не бяха момчетата от ОЗБГ там щяхте да сте само ти и семейството ти.....Нека поне те да те видят...патриот
5.
истински земеделец
07.10.2015 19:22:20
4
7
Николай, евтините сълзливи истории са много сериозен анти-ПиАр. Помагай не заради рекламата, известността и това да се видиш във Флагман, а заради самите хора. Спри да се изтъкваш колко си добър и щедър, когато дължиш пари и си завлякал толкова много хора. Засрами се.
4.
ivo
07.10.2015 17:16:19
5
7
5 pati iztrit komentar!!!!!!изтрихте ми коментара само защото изявих мнение че това е евтин пиар , нагласен още от преди година само с цел да се покаже предизборно! колко сте жалки никога няма да се оправиме докато тези "малки " детайли не се променят.
3.
..
07.10.2015 14:09:54
3
5
Flagman ne s tiq evtini nomera, kogato byde iztrit komentar ostava prazno pole i pishe "komentara beshe iztrit" tova moje da go napravite samo ot vashata redakciq !
2.
Ahmak
07.10.2015 12:00:19
2
6
Флагман , Къде ви е статията за БЕЖАНЦИТЕ НАТИКАНИ В БАГАЖНИКА НА ОПЕЛ ОМЕГА И МИКРОБУС ФОРД ТРАНЗИТ НА 09.07.2015 в 11 вечерта ПРЕД БОЛНИЦАТА ?!?!?!? ЗАЩО ПОКРИВАТЕ ?!?!?!?!
1.
Ali Bumaye
07.10.2015 11:56:26
6
13
Долу ГЕРБ !!!! Браво на Колио , ама защо не им помогна по рано ми трябваше изборите да дойдат ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори