×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защитих Сунгурларе от натиска и схемите на фирми около ДПС. Ще спечеля на първи тур!


Защитих Сунгурларе от натиска и схемите на фирми около ДПС. Ще спечеля на първи тур!
Колко пъти депутатите от ДПС дойдоха да видят хората в селата, а аз всеки ден съм сред тях. Вижте Манолич, инвестирахме там 16 млн. лева, каза кандидатът за кмет Георги Кенов
27 Септември 2015, Неделя, 12:46 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка и видео Иван КОЛЕВ

Тук ще има безплатни детски градини, възстановени училища, улици, водопроводи. Няма да допусна разцепление на верска основа и източване на средства!


-Г-н Кенов,  на старта на предизборната кампания сме. С какви очаквания влизате в нея?

-Реших да създам нов модел на управление. Желанието ми бе да събера хора-експерти. В листата на БДЦ влизат  бизнесмени, земеделци, арендатори и специалисти с добри идеи за развитието на Сунгурларе. Смятам, че това е печелившият отбор. Още повече, че не виждам и сериозна конкуренция. На първите ми избори, когато кандидатствах за кмет, БСП имаше 2500 гласа. На последните парламентарни избори останаха с 500 гласа. Дори сега те не издигат кмет, за което им благодаря. Това е едно уважение към мен.

-Това, че БСП няма кандидат, значи ли, че очаквате да подкрепят Вас?

-Не съм много сигурен, но така или иначе нямат кандидат. От друга страна ДПС номинира един странен човек (б.р. Васил Панделиев, който беше зам.кмет на Кенов, неколкократно се е явявал на избори от различни формации). Той работи с мен, не искам да му коментирам качествата. Наскоро ваши колеги, журналисти, ме питаха: Какво ще кажете за опонентите си? Аз не ги приемам за сериозни опоненти, защото тези хора не са на моето ниво. Зам.-кметът (б.р. Тинко Димитров) например се регистрира и вчера се оказа, че подписите му са невалидни и ОИК го заличи. Кметските избори са честно съревнование, в които кандидатите доказват себе си, но за да го направят трябва да имат авторитет. От 33 години в тази община, от които осем години като кмет, а останалите като лекар. Така че хората много добре ме познават. За мен властта не е самоцел. Но имам ангажименти към хората във всяко населено место. В последните два мандата със самочувствие мога да кажа, че успяхме да финализираме много проекти. Почти на 90 % сме усвоили европейските фондове, които са дадени на общината в стария програмен период. Имаме готовност за старт и новия. В момента финализираме проекти за около 7-8 млн.лева. Това са пътна инфраструктура за 5 млн.лв, както и водопроводът на село Съединение. Голямото ми желание е да превърна Общината в привлекателно място за живеене. Че сме стабилни показа и това, че преодоляхме икономическата зима, която ни постави на колене заради фалита на КТБ. Но ние не фалирахме, както някои предричаха, а напротив - общината поддържаше администрацията си и дофинансираше големи дейности, както детските градини с 300 хил.лв., социалния патронаж и битово-комуналните услуги. Това е политиката, която водим. За съжаление не мога да подмина и това, че ни създадоха проблем с общинските гори. Голямото желание на някои хора е да ги заграбят, но ако това се случи, то ще се наложи да затворим общината. ,

-Има сериозни интереси към общинските гори,  какви приходи носят на общината?

-Проблемите са много сериозни. Още миналата година прекратих договора на дърводобивните фирми, защото по данни на експертизите, те просто са съсипали общинската гора. Около 300 хил. лева дървесина седи в гората и ние не можем да я вземем. По този начин тя се похабява, не само, че ще загуби общината, но ще заразим и останалата гора с гъбичните заболявания, които се получават.

-А къде е проблемът – във фирмите, които извършват дърводобива ли?

-Проблемът е в две фирми. Едната на Кемал Бозов, а другата на Валери Арнаудов.

-Това ли е причината за конфликта ви с ДПС?

-Да, това е огромният проблем. Той възникна, когато им прекратих договорите, които ощетяваха общината. Те трябваше да платят авансово за пет години, плюс процент от печалбата. Оказа се, че за тези две години, въпреки голямото количество дърводобив, в общината не е постъпил нито лев. От момента на прекратяването на договорите имаме чисти около 1 млн.лв. приходи, с които оцеляваме. Другият проблем е, че връзките на Кемал Бозев с ДПС и най-вече с народния представител Хюсеин Хафъзов ни поставиха пред дилемата дали да възстановя договора или да ги прекратя. Аз защитих интереса на общината и жителите на Сунгурларе и ги прекратих. Тогава, моята заместничка Хаджитие Георгиева в рамките на година не е престана да пише доноси. Всеки ден сме в икономическа полиция и даваме обяснения заради нея. А истината е, че тази жена е злоупотребявала с доверието ми като зам.-кмет. Фалшифицирала е подписи за големи суми пред фонд „Земеделие“, подправяла е обществени поръчки, проваляла е такива е в големи размери с цел лични облаги. Заради некадърното управление на проектите имаме и финансови корекции. Обещавам, че след изборите ще предам всичко в прокуратурата. Разберете – това е тормоз. Готов съм да отида при главния прокурор и министърът на вътрешните работи. 30 години съм лекар, никога не съм бил на съд, а сега всеки ден съм в полицията. Вече не се издържа.

-Сунгурларе е община със смесено население, ще успеете ли без подкрепата на ДПС да спечелите изборите?

-Те самите се разцепиха. Той не е лице (б.р. кандидатът за кмет Васил Панделиев), което може да спечели подкрепа. Хората разчитат повече на личността на кандидата, не на партиите. Колко пъти народните им представители са дошли тук, за да погледнат как живеят хората. А аз всеки ден съм сред тях. Елата да видите какви са нашите села! Какво направихме с тях. Манолич не може да го познаеш. Инвестирани са над 16 млн.лв.

-Т.е. - единственото, което сте виждали от ръководството на ДПС е натиск?

-За централното ръководство не мога да кажа, но на местното това се получи. Вие не знаете, но когато се върнах зимата от Щатите, на 100-ина метра пред православния храм открих знака на радикален ислям. Беше 50-ина сантиметров. Това беше след атентата над Шарли Ебдо.

-Разбра ли се кой го е направил?

-Дадени са на контролните органи, но засега няма данни. Но аз категорично казвам, че няма да позволя в Община Сунгурларе да има подобни инсинуации и да се противопоставят хората на верска основа.

-Г-н Кенов, да завършим позитивно. Какво искате да довършите през другия мандат?

-Големи проблеми ни създадоха природните бедствия. Заедно с българската армия имаме уговорката да направим изкопи, които да са като байпас около селата и да отводнят прииждащите дъждовни води. Голям проблем е също и битовата канализация. Основното нещо, което ще направя в социалната сфера е, че от 1 ноември, ще направя безплатни детски градини, защото имаме много социално-слаби. Искам във Вълчин да открием детска градина,а  във Везенково ще възстановим селското училище.

-Очаквате ли ако се стигне до втори тур подкрепа от останалите партии? НФСБ например също имат кандидат. Логично е да се обедините срещу ДПС, ще създадете ли общ фронт?

-Не очаквам втори тур. Шест-седем пъти съм се явявал на избори и познавам обстановката. Нереално е да се смята, че ще има балотаж.

В категории: Сунгурларе


34
Коментара по темата
34.
do 31
16.10.2015 20:57:11
0
2
qzovira go darji svatanaka my diqn
33.
otvraten
10.10.2015 15:18:35
3
11
КЕНОВ СТЯГАЙ СЕ ЗА ЗАТВОРА.......
32.
аз
09.10.2015 14:05:23
0
7
По принцип язовира в Скала не се води язовир,но чрез подправяне на документация така наречения язовир се отдаде за доста години на роднина на Кенов. Карстов извор е езерото и не подлежеше на даване на концесия!
31.
skala
09.10.2015 05:29:16
0
5
Кой държи язовира в Скала?
30.
прогноза
09.10.2015 05:28:00
3
8
Този самохвалко може да отпадне още на първи тур.
29.
карнобат
08.10.2015 08:06:20
1
8
Всички в Сунгурларска община са мързеливи бухали изтрещели от пиене. Толкова мързеливи, че и кмет не могат да си изберат от общината, ако ДПС не им го намери. Стават само да чукат магарета на селския стадион, пардон градския. Добре, че ви пратихме Кенов да ви оправи малко генофонда и да разберат жените ви какво е секс. Марш да гласувате пак за него
28.
КЕНОВ
08.10.2015 00:03:53
8
3
МАЙНАТА ВИ ТЪПИ СУНГУРЛАРЦИ,ПАК АЗ ЩЕ СЪМ КМЕТ,РОМИТЕ И МАНОЛИЧ СА С МЕН!!!!!!!!!!!!!!!
27.
666
05.10.2015 22:03:09
2
10
Целия град,цялата община е потънала в дупки по улиците,а кво направи тоя!? Прибира парите от данъците на колите. Поне да беше ги вложил в запълване на тези дупки. Тъпак. Запълваше ги пръст и камъни! В този град и лукова глава да ви дадат за кандидат и ще я изберете! То материала лош в цялата държава,ама в Сунгурларе са оставили направо бракуван материал. Град създаден от изселници.
26.
аз
05.10.2015 21:57:15
1
6
Айде бе,пуснете нещо ново,че ми писна тоя да го гледам като първа новина! Още 20 дена и да се маха завинаги от там. Нищо не можа да направи за тези години,абсолютно нищо,освен да прибере стотици хиляди левове в сметките си! А,асфалтира паркингчето на центъра!
25.
ДО 25
02.10.2015 22:40:16
12
8
Абе умник,кажи кой искаш за кмет-лизача на турски гъзове Панделиев,алкохолика Мариян Чолаков,Рена Водева,която се предложи на Кенов за заместник кмет,няма други,защото сунгурларци сте свикнали да ви управляват все кенди гелени...Кенов е най подходящия,най умния и най талатливия между всички.След като отмъкна над 60 милиона и вси4ки му ръкопляскахте,ще си го търпите,Дано дотогава не го погне прокуратурата заради фалшивите доноси дето пишете срещу него и поп Димитър.Той ще оправи общината във всяко едно отношение.Има доста незадоволени женички на пияни сунгурларци,които чакат своя ред,Дерзай кмете,всички жени от региона сме с теб,не искаме алкохолици и педали да ни управляват,искаме теб бати Гошо!!!!
24.
реалността
02.10.2015 11:04:14
3
14
Осъзнайте се бе хора,тоя бандит краде краде ,лъга ,унижава кадърните и можещите хора толерира и даде власт на едни курви неграмотни да командват общината и да се подиграват с хората,много хора ще повлече със него, и тия дето им хвърли по едно парче хляб и си мислят че това ще продължи вечно ,докато пак не ги изгони или не ги ........ , реално мислещия и нормалния човек никога няма да гласува за тоя психопат, не хранете илюзии Кенов никога повече няма да е кмет, единственото което го чака е млада булка в панделата.
23.
Много учуден жител
01.10.2015 21:36:27
0
11
Браво на този кмет,има много висок рейтинг на полова шпага.Излиза че мъжете от цялата община сме с рога!!!!То че курвите в региона са много не е тайна,ама чак пък толкоз да е голям ебач,не ми се вярва,Все пак пазете жените си ,ако можете!
22.
SADIYE MUSEYBIEVA
01.10.2015 21:29:42
3
7
Прости хора сте Сунгурларци,това е най харния кмет за години назад.Ние жените от общината сме много доволни от тоз чувек,той направи всеки ден да е осми март.Която си е поискала,на никоя не е отказал.Само ние любовниците му и тези които са обладани от него еднократно да го подкрепим на изборите,пак ще спечели,харен и убав кмет е ,гласувайте за него,голяма ще е файдата за булките.Кенов обичаме те!b
21.
турчин
30.09.2015 23:00:52
1
20
И как ги спря? Като те издигнаха за втори мандат-това ги разправяй на ... Нали знаем,че фирмите на Цонев и Чакъров работеха до миналата година. Но забраниха на твоята изгора да краде от ресторанта, другата я направи зам.кметица да ти е под ръка....
20.
до Осман ходжа
30.09.2015 13:11:22
3
6
Ти скъпи ми Осман ходжа сигурно като Кенов си раздавал пари на бедните и за това на приемаш други кандидати, може би тези всички пари за които говориш са от нашия джоб - общински пари . Дано скоро да влезе прокуратурата в общината
19.
Ifbr
30.09.2015 13:07:35
1
9
Кенов само Манолич ли е селото в цялата община, аз мисля че има други села, но ти дори не си ги виждал през целия си мандат. Може би си виждал само някои от придворните си на които често им разтваряш краката. Стига лъжи ............... и празни обещания
18.
хайде стига
30.09.2015 09:32:54
1
14
Този Кенов е голям лъжец! Мисля, че това е психологически проблем и той трябва да се лекува. Не държи на дума, бяга от отговорност у дори и в прекия смисъл на думата. Какво да очакваме от него! Нищо! Лъжи , Лъжи и пак Лъжи
17.
1oo1
29.09.2015 22:03:07
0
4
a koga 6te pravite sunet na kandidata si
16.
djelil bajram
29.09.2015 21:10:11
0
5
A koito podkrepqme Pandeliqta,kade da dodim,za nas nqma li da ima po nesto?
15.
КАФЕ ЯМУКА
29.09.2015 21:06:54
5
6
Всеки който подкрепи кмета Кенов,да дойде на 05.10 от 18 часа да си получи полагаемия подарък в кафето.Ще има почерпка и томбола от бинго милиони.Заповядайте мили съграждани,входа е свободен!
14.
аз
29.09.2015 12:35:33
5
17
Еееей боклук долен хората не те искат никъде в Общината а ти говориш че ще спечелиш от първи тур. И Мадона да докараш да пее на народа му е все тая за теб,ТИ вече си минало и го знаеш най добре от всички/ господин/ Кенов.
13.
1234
29.09.2015 08:21:43
4
12
Кенов е педофил да знаете всички
12.
Прокурор
28.09.2015 23:32:26
1
13
"Фалшифицирала е подписи за големи суми пред фонд „Земеделие“, подправяла е обществени поръчки, проваляла е такива е в големи размери с цел лични облаги. Заради некадърното управление на проектите имаме и финансови корекции. Обещавам, че след изборите ще предам всичко в прокуратурата". А защо до сега тази заместник-кметица не е осъдена. А защо след изборите, ще предадем документите на прокуратурата? Заместничката е освободена преди една година. А ми сега? И аз съм за прокурор, обърках се с това платено интервю.
11.
Процента
28.09.2015 23:08:18
1
13
"Те трябваше да платят авансово за пет години, плюс процент от печалбата". Това с процента от печалбата го няма в договорите. За кого беше част от печалбата им? И колко е процента г-н Кенов? А прокуратура има ли в България? Цаца, цаца много цаца има в нашето море, черно море! Флагман, да не вземете да изтриете платеното интервю сега? И свидетели ще трябва да се явявате!
10.
Осман ходжа
28.09.2015 22:39:22
18
9
Ей тъпи сунгурларци,стига сте плюли Кенов,кой до сега от другите кметове е раздал повече пари на бедните-никой,всички само крадете още от времето на Батака.Ние сме от дпс,но няма да подкрепим каракачанина Панделиев,той е ненаяден и иска да смучи общински пари.Ние от Манолич сме с Кенов,през новия му мандат Манолич ще стане град и ще преместим центъра на общината там.В Сунгурларе ще идваме само на джамия,като стане готова на мястото на автогарата.Призовавам ДПС да подкрепи кмета Гошо Кенов,той си е наш кадърالله ه ق الشركة المصرية للاتصالات.Hayirli olsun Kenov efendi,
9.
за сунгурларе
28.09.2015 21:09:25
5
20
Кенав ти си за психиятрията бе мой човек! Може ли въобще да правиш сравнение между Хатидже Георгиева и твоята пачавра Павлева? Едната кадърна вершеше си работата , а другата освен да те придружава и да те .... друго прави ли?
8.
запознат
28.09.2015 17:00:48
2
17
Попитай те го господина с какво право влиза в детската градина в село Везенково, която от 5 години е затворена. Списъци , чистачки няма ли органи, които да го хванат и да се спре с това положение ??? Полиция, ОИК, Областен управител, журналисти СПИТЕ
7.
стига
28.09.2015 16:57:13
1
6
Днес прекалихте с този Кенов , айде стига с тази реклама ..20,30,50 хората парата ще я вземат то е ясно
6.
Anonimen
28.09.2015 16:53:24
9
9
Vodeva shte bade noviq kmet na obshtina Sungurlare
5.
наблюдател
28.09.2015 05:15:28
4
14
Ако не е Водева, в никакъв случай не трябва да е Кенов. Сега той е най-големият проблем на Общината.
4.
Anonimen
27.09.2015 21:04:58
13
14
Aidee Kenov i Vodeva.... Pandeliev da se maha karakachansko pse
3.
АЛТ
27.09.2015 20:19:47
7
20
Не смея да си отворя бирата, за да не излезе тоя от там.
По-добре да обединят тази община с Кт-без това за никакъв не стават, нито имат удобни транспортни връзки със селата от общината. Там освен данъчните не работи никаква институция.
2.
КЕНИНОВ
27.09.2015 18:00:14
9
29
и къде са тези 16-20 милиона в Манолоч????? Къде????
1.
КЕНИНОВ
27.09.2015 17:59:24
10
28
КЕНОФФ, КЕНОФФ НЯМА ДА СИ КМЕТ ВЕЧЕ, ОБЛЕЧИ СИ ОРАНЖЕВИ ДРЕХИ, ЗАЩОТО 25-ТИ НАБЛИЖАВА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ВиК ремонт затваря важни важни улици в Бургас, вижте къде ВиК ремонт затваря важни важни улици в Бургас, вижте къде Дейностите са ключови за строителството на новата детска болница Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Вносът им да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил, поиска Георги Гвоздейков Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Месечният размер на паричното обезщетение за безработица се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо От зоопарка в Стара Загора призоваха да се спазват правилата Какво е състоянието на патриарх Неофит Какво е състоянието на патриарх Неофит Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Претърсени са адреси в Симитли и София, намерени са над 25 кг марихуана,  екстази, кокаин, пико, амфетамини и патрони Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Утре се очаква жълт код за валежи в Бургаска област 4 причини да губим желание за секс 4 причини да губим желание за секс Ето кои са те  Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Доверието е от основно значение за брака, а потайността може да го подкопае
Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини Земетресение разтърси Ягодина Земетресение разтърси Ягодина Трусът е регистриран в 10:48 часа българско време е с епицентър на 230 км от град София и дълбочина 4 км Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Новаторската R&B певица израства твърдо решена да стане звезда и го постига Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Свещеник заяви, че това се дължи на отдръпване на вярата Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка Никой не иска да управлява Газа след войната Никой не иска да управлява Газа след войната Нито една арабска държава не е показала желание да контролира зоната, но повечето категорично осъдиха офанзивата на Израел, при която загинаха над 15 000 души „Има ли още секс в града?" „Има ли още секс в града?" Подготвят риалити за запознанства, вдъхновено от книгата „Сексът и градът" на Кандис Бушнел Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Победното листче купил от любимата си закусвалня Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Концесионните компании, ще обявят нова търговска политика за таксуване Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Не се знае как са се срещнали Шейнис и Хани, но съдейки по снимките, те се познават от много години и са учили в един университет
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня - Дъще, помниш ли като ти казах, че дядо Коледа не съществува?
- Помня.
- Сега седни да поговорим за принца на бял кон!
Виц на деня Виц на деня Блондинка към новото си гадже:
- Много съм слушал какъв любовник си. Той горделиво:
- Е, нищо особено...
- Да, точно това чух.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Любовник - това е мъж като всички останали... но не тупа килими и не мие съдове.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори