×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинска фирма се мести у нас, дава заплати от 1000 до 3000 лева


Украинска фирма се мести у нас, дава заплати от 1000 до 3000 лева
Шефът на компанията Влад Еллиас е украинец, но майка му е българка, снимка Блиц
19 Август 2015, Сряда, 17:53 ч.

ИТ компанията работи с телекоми от пет континента, оборотът й е милиони долари

Украинската компания SpeedFlow ще премести фронт офиса си от Одеса, Украйна в Пловдив, съобщи нейният шеф Влад Еллиас на пресконференция. Еллиас е украинец, чиято майка е българка. Въпреки че едва до 4-годишен той е бил в България той владее перфектно български език. До края на месеца се очакват 65 украинци да дойдат в Пловдив, за да се установят и да започнат работа на новите си места, информира „Блиц“.
SpedFlow работи с десетки телекоми на пет континента в това число – Великобритания, Германия, Испания, Аржентина, Мексико, Китай, Индия, арабските страни и други. Оборотът й е 39 милиона щатски долара, а годишната печалба е около 4 % от тази сума.
На въпрос към Влад Еллиас защо е решил да премести компанията тук и събитията в Украйна дали са основната причина за това, директорът на компанията заяви:
„Миналото лято съм бил снайперистки инструктор, смятайте дали бягам от войната. Карам автомобила си с калашник на съседната седалка. Моите хора обаче не искат да участват във войната”, заяви Еллиас. Той допълни, че решението за преместването на компанията от Одеса под тепетата е взел през април. Директорът е бил в редица градове – Варна, Букурещ, Будапеща и други градове в региона, но всички се влюбили в Пловдив.
Причината за местенето – всичко в града: въздухът, водата, инфраструктурата, манталитетът на шофьорите, на хората, на всички.
„Не може да си представите как в Одеса водата от чешмата не се пие, всеки ден нямаме ток по 2 часа. Инвестирам хиляди долари в генератори, инфраструктура, а тук всичко е наготово”, каза още директорът на компанията.
„Очаква се след септември да бъдат назначени 27 души на средно и висше управленско ниво. Те не трябва да са задължително IT специалисти, но да имат базови понятие по специалността. Основно изискване – езиците и най-вече английски, испански, мандарин и японски. Висше образование няма да е критерий. В компанията са добре дошли студенти 1-ви и 2-ри курс, които имат желание и боравят с езици”, обясни Еллиас.
Следващата вълна за наемане на работници ще от 23 души, които вече трябва да бъдат IT специалисти. Заплатите ще са между 1000 и 3000 лева, но таван на тях няма да има, обясни директорът на компанията.
Фирмата ще бъде разположена в новия бизнес център до хотел „Империал”, която е едина от малкото с офиси клас „А”.

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
7
Коментара по темата
7.
Флегман-та
20.08.2015 12:34:58
1
0
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2015/08/19/2593724_ukrainskata_softuerna_kompaniia_speedflow_mesti_ekipa/

Вижте как се прави журналистика и как се пише, тъпаци!
6.
Koraviq
20.08.2015 08:55:42
5
4
Ne e tap koraviq a e balgarin muhluvci a vie deto robuvate na chujdencite zato a i ciganite shte zavzemat balgariq i balgariq nqma da ima nqkii den zatova li nashte dedi sa se boreli edno vreme vijdam na koi mozaka e na 100 % gladak zatova sme na tova diredje zashtoto ima takiva prodajni kopeleta kato vas smotanqci
5.
гошо
20.08.2015 06:55:24
1
10
Пича е Българин, браво!!!!
Дай пример!!!
Ей цигани български сядайте да учите ако искате работа!!!!
4.
Mandarin
19.08.2015 23:31:42
1
8
Директорът е бил в редица градове – Варна, Букурещ, Будапеща и други градове в региона, но всички се влюбили в Пловдив. Връх на мисълта хаха

Koraviq - освен корав си и много тъп!
3.
vatakodi Хаджимушмороков
19.08.2015 19:04:09
6
10
Отчайващо тъпи коментари а мозъка на коравия е явно гладък 100% !
2.
Koraviq
19.08.2015 17:56:39
15
12
Che da nauchat te nashiq ezik shtom shte idvat v balgariq zashto balgarite da uchat vse chujdite ezici nikade nesam chuval v drigite darjavi da uchat balgarski v uchilishtata
1.
btw
19.08.2015 16:56:29
2
13
Изискването за "базово понятие" е култово. ИТ с базови понятия........ ко сте написали, ба...!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков катастрофира с автомобил на НСО Кирил Петков катастрофира с автомобил на НСО ПТП-то е причинено от внезапно изскочила кола от път без предимство 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Климатичните промени донесоха и нещо хубаво по нашите географски ширини Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Домакин и организатор на проявата е боксов клуб „Роял“, входът е свободен НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Мъжът може да получи до 20 години затвор
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори