×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов: Ако шефът на БНР не си оттегли идеята за турско радио в Кърджали, ще трябва да си ходи!


Каракачанов: Ако шефът на БНР не си оттегли идеята за турско радио в Кърджали, ще трябва да си ходи!
Красимир Каракачанов призова директора на националното радио Радослав Янкулов още на следващото заседание да си изтегли скандалното предложени за турско радио в Кърджали.
19 Август 2015, Сряда, 03:20 ч.

На кого прави услуга да турцизира българите мюсюлмани в Смолянска област? На ДПС ли, попита съпредседателят на Патриотичния фронт

Идеята за програма на турски език в БНР в Кърджали, Хасково, Смолян и Асеновград е провокация и ужасно безумие. Това каза в „Здравей, България“ съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той призова директора на националното радио Радослав Янкулов още на следващото заседание да си изтегли скандалното предложение. Ако не го направи, ще трябва да си ходи, подчерта лидерът на ВМРО.
„От СЕМ се събират на 18 август, т.е. по средата на всички отпуски, когато всички са малко поприспани, за да вземат решение за лиценз за турско радио в Кърджали. То обаче трябва да обхване Хасково, Асеновград и Смолян. Ако в Кърджали има хора, които говорят и разбират турски език, какви такива има в Смолян? На кого правим услуга да турцизираме българите мюсюлмани в Смолянска област? Ясно е на кого. Така се случи, че моят колега и евродепутат Ангел Джамбазки отиде на заседанието на СЕМ заедно с няколко момчета от ВМРО и настана паника. Всеки има право да присъства. Те не могат да вземат решение на тъмно, макар че точно това са целели да направят. Отива Джамбазки и както СЕМ е готов за заседание, се оказва, че шефът на радиото, който предлага турската програма, не идва“, разказва Каракачанов.
На председателя на СЕМ пък майка му се разболяла и затова и той отсъства от заседанието. „Два часа членовете на съвета се туткат като мишки в трици и не могат да започнат заседанието. За мен да правиш радио на турски език в България при Конституция, в която пише, че официалният е българският, е провокация. През последните 10-15 години България е обект на постоянна провокация и напъни от страна на съседката ни Турция за засилване на нейното политическо, религиозно и всякакво друго влияние. От пет години имаме проблеми с мюфтийството. То съди България за едни измислени имоти. В главното мюфтийство има двама политкомисари, които са изпратени от турското министерство, занимаващо се с религиите. Във всяко районно мюфтийство има поне един комисар от Истанбул. В същото време започва и тази програма в Кърджали“, добавя войводата.
„Вярно ли е, че шефът на БНР още през юни на среща с кмета на Кърджали е обещал, че ще има такова радио и че започва ремонт, макар да няма лиценз, даден от СЕМ? Кой има интерес от това? Това радио би дезинтегрирало българската нация. Ако предположим, че има хора, които лошо владеят български и искаме да ги интегрираме, нормалният начин да направим това е чрез нашия език и култура. Половин България е засипана с турски радиостанции. Шефът на радиото не си мърда малкия пръст, а е глобяван много пъти за това, че не си осигурява сигнал за българските слушатели, но много се загрижил да прави турско радио в Кърджали. Това е безобразие и провокация“, коментира Каракачанов.
Той подчерта, че ако от БНР бяха решили да открият българско радио в Скопие, би подкрепил идеята, защото трябва да защитаваме интересите на сънародниците ни в Македония. „В Кърджали се сетете сами чия подкрепа търси! На ДПС естествено. Човекът (б.а. визира Янкулов) прави един плонж към една политическа сила, която има влияние в България и отваря нещо, което ще им се хареса. Защо една трета от територията на страната ни е буквално заглушена от чужди радиостанции и БНР при толкова глоби и забележки, не взема никакви мерки? Какво направи БНР за българските общности в чужбина при положение, че бюджетът му го има и ние плащаме за това? Отделят се 300 000 лева за 4 месеца за турското радио, а българите в западните покрайнини и в Турция не могат да слушат БНР. Това не го разбирам. Обслужват се чужди интереси. Цели се дезинтеграция на хората и сепариране по региони“, заяви депутатът.
„Кой „умник“ измисли, че в Смолян хората знаят турски, заради което ще бъдат „наградени“ с три часа програма на този език? Там живеят етнически българи, изповядващи исляма. Защо не открием в Пловдив или в Некропол радио на италиански, защото там има католици? Предполага се, че и те не са българи, нали?“, попита Каракачанов.
„25 години българските политици разделяха нацията ни червени, сини, на атникомунисти и комунисти, на републиканци, монархисти, на българи, турци, цигани и т.н. Има обаче едни общи интереси, които ако не ги осъзнаем като нация и не ги решаваме заедно, ще стане страшно. Това разделение доведе до сепариране на райони. Там тече различен живот от този в страната и това е опасно. Нима забравихме какво се случи в бивша Югославия преди 20 години!? Там също се правиха подобни експерименти. В Босна се създаваше нова мюсюлманска нация, натрапваше се чувство за различие. Това доведе до кръвопролитна война“, припомня съпредседателят на Патриотичния фронт.
„Кипър бе пример за толерантността между гърци и турци. Стигна се до разделянето на тази прекрасна държава. Не се ли учим от грешките на другите или като папагали правим това, което е изгодно на този или онзи? От това, което се случва в Кърджали, печели Ердоган, който се стреми да натрапи неосманизма на Балканите. Целта е България и другите страни от бившата Османска империя да бъдат поставени под някаква форма на икономическа, политическа или друга форма на зависимост. Не желая това и затова призовавам ръководството на БНР на следващото заседание на СЕМ да си изтеглят проекта. Ако не го направят, ще трябва да си ходят“, каза още Красимир Каракачанов.
Членът на Съвета за електронни медии Мария Стоянова се съгласи с тезата му, че идеята за програма на турски в БНР е провокация и заяви, че трябва да има предавания, които да учат етническите турци на български език. Тя обаче призова патриотите да са по-сдържани и да не правели циркове на заседанието на СЕМ на 8 септември.

В категории: Политика


2
Коментара по темата
2.
SS
19.08.2015 10:40:29
1
13
Аз съм за свалянето на циганските новини по БНТ.
1.
Петров
19.08.2015 10:39:52
1
15
Знаете ли че ние тук по южното крайбрежие с мъка се провираме между турските станции и си е жив късмет ако чуем българска реч.Стига вече събуди се българска рая и наври в кучи гъз турските мекерета.А тоя от БНР в конски вагон заедно с Доган и цялата турска измет да се изпратят в Анадола.Да не пропусна и националния предател Борисов и неговите герберски псета
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори