×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Позорно! ГЕРБ търси алтернатива на неуспешния си кмет Георги Лапчев


Позорно! ГЕРБ търси алтернатива на неуспешния си кмет Георги Лапчев
В ГЕРБ сравняват Станислав Добрев (вляво) с бургаския кмет Димитър Николов като поведение, доверието от Лапчев е свалено основно заради процъфтяващия бизнес на Ангел Цигуларов (вдясно)
14 Август 2015, Петък, 17:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Бойко Борисов показа жълт картон на кръга около Лапчев, негласно подкрепа ще получи независимият Станислав Добрев

С много голяма вероятност ГЕРБ ще има алтернативна кандидатура за кмет в Царево, научи Флагман.бг.

Доверието към настоящия кмет от ГЕРБ Георги Лапчев е свалено, но за рязък завой вътре в самата партия вече е късно. Затова решението на Изпълнителната комисия е да го остави тихо да се „спасява“ заедно с тесния си личен кръг, с който управлява общината.

Лапчев ще се яви формално от името на партията, в която през последните месеци нямал подкрепа нито на национално, нито на областно ниво

Критиките към него са заради невиждано странния стил на управление на общината, обграден от верните си общински съветници, превърнали се за 4 години мандат в успешни бизнесмени. На първо място това е  председателят на ОбС Даниел Скулиев, следван от колегите си по благоденствие общинските съветници Ангел Цигуларов и Георги Атанасов.

Бойко Борисов има информация за случващото се в тази община и е вдигнал ръце от Лапчев. Той ясно му показа отношението си в края на юли, когато бе на обиколка в южната част на Бургаска област. Премиерът посети Приморско, за да обяви кандидатурата на Димитър Германов за втори мандат, обявявайки го за изключително успешен. До Германов застанаха бургаският кмет Димитър Николов и Панайот Рейзи – кметът на Созопол, който няма нужда ГЕРБ да го представя в собствената му община понеже там липсва каквато и да било конкуренция.

Преди това Борисов отдели повече от час за обиколка в Малко Търново, където застана до рамото на независимия Илиян Янчев и го представи на публиката като кандидатура на ГЕРБ. Вместо да мине за по пряко през Царево и да отдаде почит на своя съмишленик Георги Лапчев, премиерът буквално облетя територията му и се приземи в Приморско. Лапчев не бе забелязан да се появи в съседните общини в знак на уважение към лидера и колегите.

Игнорирането на южната община край морето бе подчертано, защото Борисов си запази време да отскочи дори и до община Средец, за да представи за втори мандат Иван Жабов. Силно впечатление при десанта на Герберовия актив начело с вожда правеше липсата на когото и да било от местната върхушка на царевци.

„Не крием разочарованието си от Георги Лапчев и Флагман правилно е забелязал нашето отношение. Вярно е, че търсим алтернатива чрез достойна фигура. И оглеждаме бившия зам.кмет по строителството Станислав Добрев“, заяви важен фактор от националното ръководство на ГЕРБ.

Източникът ни обаче предупреди, че не желае на областно ниво да  възникват публични раздори, за да не се увреди имиджа на партията. Ще се действа внимателно, като кръгът на Лапчев ще бъде изолиран, а вероятно впоследствие и предаден на компетентните органи.

Станислав Добрев бе член на екипа на Георги Лапчев около година и половина, след като титулярът на този пост от началото на мандата Васил Каридков внезапно подаде оставка. Това стана през 2013 г. - без никаква видима причина. По същия начин през януари т.г. напусна и Станислав Добрев.

34-годишният Добрев никога не е членувал в партии,  определян е като технократ, който може да обедини опозицията в Царево

Завършил е геодезия в УАСГ.

В навечерието на местните избори през 2011 г. той бе поканен в соцлистата, но с апаратни игри бе изтикан на седма позиция, след което си даде отвод. В случая това само може да му бъде от полза, защото е припознаван като свой и в редиците на БСП. А в БСП не са единодушни относно противоречивата кандидатура на Петко Арнаудов.

Станислав Добрев е човек, който може да обедини недоволните от статуквото. Маниерът му на работа е като на Димитър Николов и при всички положения, ако се кандидатира има много сериозни шансове“, каза пред Флагман.бг друг източник, добре запознат с политическите процеси в морската община.

Добрев до този момент не дава категоричен отговор дали би се впуснал в кметската кампания. Твърди, че Общината трябва да се управлява от екип, а не еднолично. Т.е. - пълна противоположност на Георги Лапчев, който смята, че трябва да е последна инстанция на всичко и се е обградил с кадри със съмнителни качества.

Пред Флагман.бг днес Добрев не отрече, че с него са водени разговори, но не конкретизира дали става дума за ГЕРБ. „Идеята не е лоша, но все още е  рано. Като експерт мога да бъда полезен в екип“, каза Станислав Добрев.

По думите му, ако участва на местните избори, то ще го направи като независим кандидат-кмет.
В Община Царево до този момент са заявени три кандидатури – на Георги Лапчев(ГЕРБ), Петко Арнаудов(БСП) и Дико Градев(от Патриотичния фронт).

Нито към Лапчев има доверие от страна на ГЕРБ, нито към Петко Арнаудов от страна на БСП. При Дико Градев ситуацията също не е много ясна. Той се самообяви за кандидат на Патриотичния фронт, но номинацията му все още не е утвърдена на централно ниво.

В категории: Царево


31
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
31
Коментара по темата
31.
kirov
19.08.2015 08:47:42
3
4
da si hodqt vreme e boklucite
30.
bg
18.08.2015 15:15:33
3
10
Нормално е да търсим промяна в община Царево, защото и ГЕРБ и БСП се видя че процедират по един и същ начин. Един дол дренки - както се казва. Като Лапчев с една идея по-добре се представя от Арнаудов. Лошото е за това ООД ГЕРБ, което се е заформило, новия Мосинов - Георги Атанасов "Джонката". Та нали от това Царевци избягаха преди 4 години, а сега се оказа че и това поколение е същата работа. Жалко за общината и дано се изгради силна алтернатива на порочния модел, който видяхме и от БСП и от ГЕРБ за последните 15 години.
29.
Spiro666
17.08.2015 12:18:02
11
10
Статия, достойна за номинация в категорията мръсен предизборен шантаж.

Нищо от написаното в статията не е вярно, освен имената на участниците.

Нито Бойко знае, че е сърдит на Царево, нито Станислав Добрев знае и иска да е любимец на ГЕРБ.

Съчинихте си мръсна история, за да обслужите кампанията на г-н Градев вероятно.

Дико, СКАТ и Бесове /Флагман/ ще те вкарат в мръсотия, която и ти не желаеш и не си предполагал.

Утре хората по улицата няма да можеш да погледнеш.
28.
"Интервюто на овцата" по Нова тв
17.08.2015 12:11:33
2
5
А сега по темата :

Както вече казах, нЕма такъв смЕх , като тези статии ...Аха!от изброеното кви щели да влезнат, отново се доказва, че случайни не сте взели, все платени или все нуждаещи се от реклама.Ама,важното е стадата да вярват.Така се отглеждат нови породи овце.
27.
възмутените наркобосове
17.08.2015 10:34:03
4
10
направо съм разтресен каква е тая пумия тука купени статии как може толкова неща се направиха за царево улици паркове мероприятия какво ли още не и в един момент не може така да става защото човека не е комунист.. а като бяха те какво направиха нищо... петко арнаудов го има в гоогле разследване за 100 дела направи си милионите че сега иска да хване власта чрез дико градев следващия изгонен от сверата си полицай...
26.
stanko lozenec
17.08.2015 10:21:57
4
8
ne moje da bude hora koito 10 godini ne napraviha nishto za carevo v momenta usporvat mnogo neshta koito svurshiha tezi momcheta za carevo
25.
pena
17.08.2015 10:16:32
4
7
ne moa da razbera lapchev napravi dosta neshta za nashiq grad koe ne vi haresa znachi predi 10 godini kogato nqmashe remontirana ulica nikoi ne skimteshe i izvednuj kogato mladi hora zapochnaha da se zanimavat s carevo ne vie dostatuchno
24.
SIS
17.08.2015 09:14:31
4
4
Доколкото познавам Станислав, след такава лъжлива статия ще е възмутен много. Момчето е амбициозно, но и умно.Ще излезе на сцената в най-добрия момент - когато има всички шансове и достатъчно съмишленици около себе си за да създаде екип. Сега е рано. Не му ползвайте името за кьорфишеци. Ако съм на негово място ще ви съдя.
23.
SIS
17.08.2015 09:14:31
2
4
Доколкото познавам Станислав, след такава лъжлива статия ще е възмутен много. Момчето е амбициозно, но и умно.Ще излезе на сцената в най-добрия момент - когато има всички шансове и достатъчно съмишленици около себе си за да създаде екип. Сега е рано. Не му ползвайте името за кьорфишеци. Ако съм на негово място ще ви съдя.
22.
*********
16.08.2015 21:35:10
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Бизнесмен
16.08.2015 00:16:48
9
12
Градев, освободете ни от рекета на един ,, герберист,, Разказа ни играта, този рекетьор. За разлика от Ангел Цигуларов, който е точен, почтен и си държи на думата, този е алчен и безскруполен. Казва се Георги Атанасов. Той е човекът, който дава благословията за акт 16, прокарването на водопроводи и елзахранване. Милиони направи от рушвети, а започна като доверено лице на руснаците, подгрявайки им колите през зимата. Той е човекът, който може да освободи от данъци, тези, плащащи си мизите на него. Негов роднина е, шефът на местните данъци и такси.
20.
777
15.08.2015 18:24:27
9
11
Критиките към него са заради невиждано странния стил на управление на общината, обграден от верните си общински съветници, превърнали се за 4 години мандат в успешни бизнесмени. На първо място това е председателят на ОбС Даниел Скулиев, следван от колегите си по благоденствие общинските съветници Ангел Цигуларов и Георги Атанасов.

Алооо,на кой ги приказвате тия простотии?Изброените господа са успешни бизнесмени много преди да дойдат на власт.Явно редакцията на този сайт си мислят,че в Царево живеят само неграмотници.
19.
"ТОВА Е МЕЧТА БОЙЧЕВ"
15.08.2015 18:17:16
9
11
Дико и бачо Петко се хванаха като удавник за сламка за това,че Бойко не бил посетил Царево?!?Само да напомня,че за последните 4 години е бил 3 пъти официално на посещение в града.Смешни сте!
18.
Ротшилд
15.08.2015 18:11:27
5
8
Флагман с тези платени пасквилчета няма как да заблудите нормалните хора в Общината.Начетохме се на всекидневните ви пумии,които бълвате 4 години по Община Царево.
Гаврите се не само с управниците,но и с нормалните и трезво мислещи хора.Хайде няма нужда!Ще ви изтраем още два месеца до изборите,ще ви траем и след тях ако трябва.Злобата ви няма край,но поне давате поле за изява на комплексарите и недъзите в Царево,а те не са малко.Евала!
17.
1
15.08.2015 16:22:18
2
1
Кръгът се стеснява... няма кой
16.
carevo
15.08.2015 15:07:02
9
16
знаете ли, лапчев какво направи за един мандат
улицата си с тротоари и ново осветление
покрива на къщата си
сложи си слънчеви батерии
в момента прави изолация и измазване на къщата си
стълби и двор отново на къщата си
на това му се казва успешен мандат
15.
Филип от Хасково
15.08.2015 11:51:17
4
18
Дико Градев докато беше милицинер, му вървеше бизнеса ... плажове, заведения и пр. Като го изпъдиха от милицията ... нещо секна далаверата. Сега пък стана политик ... че и разбирател от еврофондове ... А дано, ама на дали!
14.
ГОЛАТА ИСТИНА
15.08.2015 11:41:26
7
12
ГЕРБ - ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА.
МАФИЯ КАТО ДПС БСП НДСВ.
НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ Е МНОГОЛИКАТА РУСКОКОМУНИСТИЧЕСКА ОЛИГАРХИЯ.БЯГАЙТЕ БЪЛГАРИ КЪМ ТЕРМИНАЛ 2.МНОГО ОЩЕ ПАРТИЗАНИ ЩЕ ИЗЛИЗАТ ОТ БАЛКАНА.
13.
Борисов не иска и Алексиев в Поморие
15.08.2015 11:27:44
7
4
Почти идентична е и ситуацията в Поморие, с огромната разлика, че и зам.-кметът по строителство е в "трапа". ГЕРБ кметът е издигнат за втори мандат единствено поради липсата на алтернатива, но Борисов продължава да търси друг.
12.
skulieva.mazna.prodajna.svinq
15.08.2015 11:05:52
6
10
Skuliev mishkar izmislen vreme e da si platish za vsi4ki izmami carvul mrysen.
11.
кокото
15.08.2015 09:49:08
0
8
цената на петрола е 42 US $ за варел. онези педер... от Луковият Ойл що съ правят на неразбрали !? МАФИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ........
10.
ужас лапчев иде
15.08.2015 08:24:05
5
22
още 4 години лапчев и с царево е свършено. сега направиха нещичко предизборно ,ама след втори мандат и това няма да направят. просто трети мандат няма да им трябва. ГОСПОДИ освободи този град от тези крадливи некадърници.
9.
новите
15.08.2015 08:13:42
15
7
ГРАДЕВ Е ЧОВЕКА КОЙТО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ИНВЕСТИТОРИ В ТОЯ ГРАД. ЕВРОПАРИТЕ НЕ СА ТРУДНИ ЗА ОСВОЯВАНЕ, АМА ТРЯБВА УПРАВЛЕНЧЕВСКИ НЮХ И ВОЛЯ. ГРАДЕВ СЕ Е ДОКАЗАЛ В ТОВА И ЩЕ УСПЕЕ. 15 ГОДИНИ НЕКАДЪРНИ КМЕТОВЕ НАПРАВИХА ЦАРЕВО НАЙ-ИЗОСТАНАЛАТА МОРСКА ОБЩИНА. ЩОМ ГОРДОСТА НА ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ Е 1 ДЕКАР ГРАДИНКА ЗА 320 000 ЕВРО ,ЗНАЧИ НЕЩАТА СА МНОГО ЗЛЕ. СЕГА ИМА ШАНС ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ , ПРОСТО ХОРАТА НА ТОЗИ ГРАД ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДЯТ. ИНАЧЕ ЖАЛКО. ЩЕ СИ ОСТАНЕМ НА ДЪНОТО ОЩЕ ДЪЛГО.
8.
поздрав от хасково
15.08.2015 07:08:23
6
9
Фелипе, много плоска е постанонката. Всички маскари ... и Лапчев.... и Арнаудов .... хвалиш Б.Борисов .... и гербаджиите гласуват за Д.Градев ... Елементарно! Но няма балами вече. И се пази от Дико ... скоро ще те прецака ... внимавай при реденето на листата!?!
7.
Сашко
15.08.2015 00:45:39
15
7
След всичко тава на някой още да не му е ясно че Дико Градев ще еновият кмет.
6.
Бойковисти
14.08.2015 23:48:13
10
22
И Лапчев и Станислав са бити карти. Срещу двамата тече разследване за строителното разрешение на къмпинг Юг, ще им бъдат и повдигнати и обвинения. И двамата са прости момчета, Ургарци, които мислеха, че морето е до колене. Борисов е играч, правилно е преценил, че в Герб, няма място за селски бекове.
5.
Прокурор
14.08.2015 22:58:49
1
30
Какво ще прави сега Главния Архитект на Царево, като е съпруг на зам. Кметица на Бургас Атанаска Николова и си мисли, че законите за него не важат, но скоро и него ще приберем на топло!
4.
14.08.2015 22:52:24
1
26
Незнaм зa Лaпчев , но дaно е рaзбрaл , че нaй - големия провaл нa ГЕРБ в Бургaско е Жaбов !
Къщи зa гости нa всички приближени , безброй злоупотреби и от ГЕРБ сaмо мъчлчaние !
Жaлко , господин Борисов , че вaшaтa пaртия подкрепя тaкивa хорa и остaвя везмълвнa зa дaлaверите им !
3.
фен
14.08.2015 22:50:58
0
19
Петролът е най-евтин от шест години, до $49,18 за барел. питайте "Лукойл":))))) какво става , ЗАЩО ЦЕНАТА на бензина е толкова висока.???.
2.
Средец
14.08.2015 21:57:55
1
29
Бойко дойде при нас за 5минути,дано да е разбрал какъв пърдухъл е и нашия кмет и да го разкара щото иначе на изборите ще има изненади
1.
:)
14.08.2015 20:32:52
8
20
Съзираме опит за сплашване на Лапчев, да слуша повече :)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори