×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чадърите и шезлонгите на плажа стават безплатни от следващото лято?


Чадърите и шезлонгите на плажа стават безплатни от следващото лято?
Стремим се чадърите и шезлонгите на плажа да станат безплатни от следващото лято. Разработили сме примерна концепция, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.
06 Август 2015, Четвъртък, 15:15 ч.

Повечето от абсурдните изисквания, на които трябва да отговарят малките хотели, ще отпаднат, но и в новите има много недомислици, смятат хотелиери

Стремим се чадърите и шезлонгите на плажа да станат безплатни от следващото лято. Разработили сме примерна концепция. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.
„В процеса на разработване на концепцията сме се стремели да използваме максимално опита на всички държави, които предлагат почивка на море. Целта ни е сянката да бъде безплатна. Търсехме механизъм, който да позволи да не плащаме за чадър и шезлонг на плажа. Може да ползваме например опита на Гърция и Турция, където си плащаш, за да изпиеш кафе или сок и ползваш безплатно чадър или шезлонг. Надяваме се новите правила да влязат от следващото лято“, заяви Ангелкова.
За първи път от две години насам приехме новата категоризация на хотелите и ресторантите, похвали се тя.
Новата наредба трябва да улесни малкия семеен бизнес. Сегашните изисквания към тази категория хотели граничи с абсурда. Според тях, хотел в Слънчев бряг, който е само с една звезда, трябва да разполага с луксозна козметика. „Изисква се хавлиен халат и чехли за еднократна употреба. В категория с една звезда ние имаме изисквания за ВИП гости“, обяснява собственикът на хотел Атанас Терзиев.
Янко Янев, който пък има къща за гости в Равда с две звезди, се е разминал за малко с глоба. Според старите изисквания, стълбището и коридорите трябва да са остъклени, за да отговарят на противопожарните правила. Повечето от абсурдните изисквания, на които трябва да отговарят малките хотели, ще отпаднат, но и в новите има много недомислици, смятат от бранша.
Никой не консумира платени напитки от минибаровете и заради изискването да са заредени, се налага един безсмислен труд по зареждането на напитки, пояснява председателят на Съюза са собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова.
Изискванията за размера на телевизора също втрещи хотелиерите.
До края на февруари 2016 г. хотелите трябва да отговарят на новите изисквания.
Радостин Дачев от Клуба на хотелиерите в община Несебър заяви, че сериозен проблем за него и колегите му остава недостигът на кадри. „Ако преди 10 години за една бройка са спорили трима кандидати, в момента те са по-малко от 0,8. Това води до по-ниското качество на продукта, който предлагаме“, добавя Дачев.
Председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев пък припомни, че в момента се подготвят промени в ЗУТ и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които трябва да станат до края на годината. „Министерството на туризма трябва да се намеси, тъй като все пак статута с преместваемите обекти и с шума е време да бъде решен. Това е един бич за туризма, който носи лош имидж на нашата държава като туристическа дестинация“, коментира Николчев.
„Слънчев бряг“АД стартира премахването на преместваемите обекти. Необходимо е и кмета на Несебър да си изпълни своите ангажименти“, отговори министър Ангелкова. “Изискванията за къмпингите са минимални. Трябва да има електричество и течаща вода”, каза още тя.

В категории: Несебър


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 31/05/2024, Петък 16:43 0
5
Коментара по темата
5.
e
09.08.2015 13:10:59
0
0
КОЙ НЯМА ДА КУПУВА ГЛАСОВЕ???
4.
Запознат
06.08.2015 14:47:38
0
14
Златко Димитров махна сергиите по Кубанска алея докато мина Министъра на Туризма.После пак ги нареди ,нали племенника му и Бунара трябва да му напълнят джоба.Все пак е "кандидат Кмет" и ще КУПУВА гласове.
3.
Ценен кадър
06.08.2015 14:11:16
1
24
Работете вие на администрация за 500лв и в кухня за 550лв и в ресторант за 420лв ... И накрая на втория месец като получаваш тази смешна сума да ви викат халал да са ти. Все едно са дали част от себе си ...

Вдигайте заплатите вместо всяка година да си взимате най новия луксозен автомобил на годината...
2.
Ина Милева
06.08.2015 13:52:10
0
5
Много рано започна тази предизборна кампания...
1.
A
06.08.2015 13:08:16
0
4
Dai napravo ot 2020 godina.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Терзиев не пожела да отиде до средата на пътното платно, заради което гражданите започнаха да скандират „Оставка“ Хванали бай Тошо на калъп край морето Хванали бай Тошо на калъп край морето Бившият първи бил хванат от жена си в резиденция Евксиноград Вижте колко пари са пахарчили партии за реклама Вижте колко пари са пахарчили партии за реклама ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и "Възраждане" са хвърлили най-много за популяризиране  Земеделският министър обяви какви проекти ще финансира ведомството Земеделският министър обяви какви проекти ще финансира ведомството По думите на Тахов е много важна синергията между учени, земеделски производители, преработватели и потребители Пържена цаца гурме бие рекордите - 15 лева порцията по морето Пържена цаца гурме бие рекордите - 15 лева порцията по морето Минимума за 150 грама е 4 лв. в кръчмите край плажа   Приготвиш ли веднъж картофките по този метод, ще повториш… Приготвиш ли веднъж картофките по този метод, ще повториш… Ще забележите, че времето за готвене на картофите чрез този метод ще се намали с около 10-15 минути. Осмокласник удари учител, не го пуснал в клас без униформа Осмокласник удари учител, не го пуснал в клас без униформа Ученикът дошъл в училището по къси панталонки Произлизам от славен род на курвари Произлизам от славен род на курвари Митьо Пищова твърди, че е записал е 4000 красавици в любовния си тефтер
Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Измамата със социални помощи е една от най-големите във Великобритания Тя не е глупава, просто стана блондинка Тя не е глупава, просто стана блондинка Пълна промяна при Мария след Капките
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори