×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бой до кръв в БСП-Бургас за трите избираеми места в листата


Бой до кръв в БСП-Бургас за трите избираеми места в листата
Евгений Мосинов и Николай Тишев (вдясно) са в мъртва хватка за първото място, Мосинов не би допуснал да го прецакат само като кандидат за кмет
09 Юли 2015, Четвъртък, 23:20 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки архив Флагман

В събота общинската конференция ще подреди списъка, но без Бенчо Бенчев и други особено важни като него



В събота, в Драматичния театър „Адриана Будевска“  ще се разиграе един от срамните спектакли в историята на бургаската организация  на БСП. До последния момент ще текат търговски сделки кой колко и какво ще даде, за да попадне в избираемата зона. А тя, реално погледнато, се състои от първо, второ и трето място, предвид кондицията на партията в община Бургас. Последните години и особено в месеците след парламентарния вот Столетницата тук е в постоянен спад на доверие, предвид пълната невъзможност да излъчи истински лидери, които да се възползват от опозиционната й роля.

Изборът на кмет на 25 октомври ще приключи на самия 25 октомври с тоталитарна победа за Димитър Николов и ние не си правим никаква илюзия, че можем, дори и с обща кандидатура заедно с Патриотичния фронт, да стигнем до балотаж. Човек от нашите редици не можем да излъчим и това е видимо дори за най-непредубедените ни твърди членове. Още по-страшното е, че нямаме достойни хора дори за първите три места, а бурята вътре се разгаря с пълна сила, без някой да се замисли с какво като цяло ще се финансира и организира кампанията“, заяви един от активистите на БСП, загрижен за развоя на събитията в събота.

Дори и днес, към края на нормалния работен ден,

от „Позитано“ 20 продължавали да молят

по-изявени, но отвратени от вътрешните войни, фигури, да дават съгласие за номиниране като кандидат-кметове и като съветници, за да не е толкова голям резилът, който ще се очертае след гласуването.

Засега декларации като кандидат-кметове са подписали общинският председател Евгений Мосинов и неговият традиционен вътрешен опонент Йордан Георгиев. Никой друг не желаел да се жертва срещу Димитър Николов от ГЕРБ.

Днес д-р Бойко Миразчийски, който трябва да е обединителната фигура на БСП и Патриотичния фронт за кмет, е отказал да присъства на форума в събота, което автоматически означава, че зад него ще са само патриотите, а БСП трябва да излъчи свой и да се яви самостоятелно. Което означава, че е в дълбока криза.

Пленумът на партията  е взел решение кандидатът за кмет да не е водач на листата, което силно тревожело общинския лидер Мосинов. Той смятал, че първото място му се полага по право, тъй като това са местни избори, но за него упорито работел и областният председател Николай Тишев. Двамата миналото лято бяха сключили временен съюз за парламентарния вот и взаимно се подкрепяха, но сега били на нож – Тишев не искал да отстъпва, Мосинов още повече, узна Флагман от друг източник.
Всички правила за подредбата на листата, които червените опитали да скрепят в специален правилник на местно ниво преди месец, са били отхвърлени и

в събота гласуването ще е с непредвидими последствия.

Например, отпаднало е предложение да се въведе двумандатност за съветниците, което автоматически изхвърля зад борда Георги Киров и Чанко Мирчев. Отпаднало е предложение всички кандидати да са на възраст до 40 г., както и квоти за юристи, лекари, икономисти и т.н. Сега Мирчев, доволен от отпадането на забраната за двумандатност, не можел да спи нощем и обикалял всичките си потенциални привърженици, за да си гарантира достатъчно гласове на конференцията. В същата треска  бил и ген.Джелебов, който този мандат така и не разбрал защо изобщо ходи на сесии и за какво като цяло служи местният парламент, но много му се искало да изкара втори мандат. Най-малката привилегия е въведената преди две години - хубава заплата от около 600-700 лв. на месец – за подпиране на банката в залата и за ходене на раздумка, каквито са заседанията в постоянните комисии.

За досегашния зам.-председател на ОбС Георги Киров стана ясно, че е отказал да бъде номиниран за каквото и да било – нито за кмет, нито за съветник, тъй като бил дълбоко разочарован от процесите на разпадане.

За събота активно се стягат и обикалят своите привърженици д-р Красимира Каракашева, Дарина Стоянова, сестрата на члена на НС на БСП Георги Тодоров – Женя Илиева, Йордан Георгиев, и разбира се – Тишев и Мосинов.

Според Устава, след гласуването на подредбата на листата, само Изпълнителното бюро на общинската организация би могло да направи разместване, но това сега ще е невъзможно, защото местните не успяха да въведат правила.

Ситуацията е патова не само заради липсата на правилник

за предварителен подбор на партийните членове, но и заради това, че не е постигнато съгласие кои места ще се пазят за коалиционните партньори от дребните файтонджийски партийки и обществени фигури със специфични заслуги към БСП, като Бенчо Бенчев. Бенчев отсега бил готов да внесе своята финансова лепта, за да му застопорят трето или в най-лошия случай четвърто място, но не знаел на кое ядро да се довери – около Тишев, около Мосинов или около Йордан Георгиев, който пък винаги е водел собствена линия в организацията и има също доста поддръжници. Самият Йордан Георгиев бил на косъм да покаже, че може да излезе и със своя листа, но дал дума на „Позитано“ 20, че ще играе почтено в един отбор с другите. Очаква се сблъсъкът между него и Мосинов да е титаничен в събота, още повече, че двамата конкуренти са непримирими още от зимата, когато се състезаваха за лидерското място.

В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Miltco Dobrev Dobrev
09.07.2015 23:54:00
4
27
MNOGO STE MI INTERESNI S TOVA "CERVENI I KOMUNISTI" ...., AMI TE v GERB i NFSB, SA SYSHTITE - KOMSOMOLCI, CENGETA, DS KADRI, PARTIINI BKP CLENOVE I SEKRETARI !!!

HAIDE PISHETE SMISLENI NESHTA ZA KMETSKATA DLYJNOST I INSTITUCIQ. ZASHTOTO AKO VZEMEM ZA PRIMER GERBERA KOSTANTIN LUKOV - EKS KATADJIQTA IZGONEN PRI UPRAVLENIETO na SDS, MINAVASHT za QSTREB na GERB v OBSHTINATA, VSICKITE POD 50g v BSP, SA KYDE PO NACETENI OT NEGO I NE SA POLITICESKI CVETARKI.

DRUG E VYPROSA, CE NA PREDSTOQSHTITE IZBORI , NFSB SHTE PODKREPQT GERB za KMET, TOCNO KATO NE IZDIGNAT OBSHT OPOZICIONEN KANDIDAT. DRUG E VYPROSA, CE TOVA DA SI OBSHTINSKI SAVETNIK E PRIZVANIE za HORA S ZAKONODATELNA VIZIQ I INOVATIVNO MISLENE za RAZVITIETO NA BURGAS. TAM NE E MQSTO ZA VSEKI, SHTOTO BIL V RYKOVODSTVOTO na PARTIQTA. OSHTE POVECE DA SLAGATE V IZBIRAEMITE MESTA (PYRVITE 10) FIGURANTI DREMESHTI PO BANKITE I BEZ NITO EDNA SOBSTVENO NAPISANA I ZASHTITENA DOKLADNA , KATO PENSIONERA DJELEBOV i ZEMEDELSKIQ BOS BENCEV.
8.
Ha-ha-ha
09.07.2015 23:26:17
6
30
Мосинов?По добре да се застрелям.
7.
Smith 1
09.07.2015 23:15:59
7
38
Ояденото алчно прасе Мосинов, дето сърцето му не се знае дали ще издържи следващия алкохолен инфаркт или празноглавия ямболски гологлав червен боклук. Егати избора, който предлага "столетницата"!!! Може би двама-трима селски от комлука ще се вържат? Надали... И там вече не са ЧАК толкова прости!
6.
SANDA FLOROVA
09.07.2015 23:04:26
6
33
Нещастници,на Бургас не му е нужен червен кмет!Гладни кокошки,защо не се засрамите,достатъчно ограбвате хората на сегашните си постове!
5.
Миков
09.07.2015 22:30:19
3
17
Абе вие знаете ли че на позитано 10 няма БСП! Централа е на Позитано 20
4.
Диляна Попова Попова
09.07.2015 22:23:00
5
21
Никой не иска да изтърве кокала.Нещастници и некадърници виновни за разпада на БСП.Някой пое ли отговорността за последните избори.НЕ!И сега пак се натискат.
3.
Smith 1
09.07.2015 22:09:08
6
29
Червени боклуци! С тези две думи може да се обобщят всичките им душевни проблеми...
2.
у
09.07.2015 21:38:28
8
32
Вкарвайте във затвора комунистите за посегателство срещу частната собственост на Българите и за геноцид и предателство спрямо България, докато те със Русия изнасяха навън парите на държавата. Смърт на комунистите!!!! Никой не е над закона за частнста собственост!!!!!!
1.
bowoiavha
09.07.2015 21:29:16
5
20
plahove
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори