×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тежък инсулт повали бургаски шампион по бокс


Тежък инсулт повали бургаски шампион по бокс
Краси Чолаков е легенда в бокса. Той е богатство за българския спорт и гордост за Бургас
24 Май 2015, Неделя, 08:01 ч.

Бургазлията Краси Чолаков няма осигуровки, помогнете му да живее
Никой не може да повярва, че толкова тежък удар може да повали големия ни боксов шампион и страхотен треньор Краси Чолаков. Уви, истина е. В сряда, 20 май, инсултът парализира едно от големите имена в традиционния за България спорт. Краси е забелязан как стои неподвижен в залата на "Славия Спортес", където е треньор, и гледа в една точка през прозореца.

Не реагира на повиквания, не отговаря на името си, стои със стъклен поглед. След минути се установява, че най-живият от живите, най-енергичният и млад духом треньор е получил инсулт! Красимир Чолаков бива незабавно транспортиран в реанимацията на 3-та градска болница . Екип от най-добрите специалисти на болницата полагат всички усилия в момента за спасяване на живота на шампиона. Инсулт в най-тежката му форма поваля боксьора. "Беше толкова жизнен, никога не се е оплаквал от нищо, дори от елементарно главоболие", твърди приятелката му. Положението на бившия боксьор е критично не само в здравословен план, но и материален.

Оказва се, че поради непостоянност на доходите, както често става с бившите спортисти, Чолаков няма внесени осигуровки. Няма постоянен доход, което затруднява в момента лечението му, въпреки страхотните грижи на невролозите в 3-та градска болница. Състоянието на спортиста е повече от критично. Вероятно ще се наложи операция, тъй като няма подобрение от медикаментозната терапия. И тук идва въпросът за човещината, която би трябвало да живее във всекиго от нас. Хуманността и готовността да помагаме при нужда ни прави хора. А Красимир Чолаков определено заслужава това, тъй като няма бивши шампиони. Те са винаги настоящи, и нека с общи усилия помогнем на треньора да остане в настоящето!

Който желае, може помогне на шампиона по бокс Красимир Чолаков на следната банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
Банкова сметка: BG77FINV91501016489676
Ива Красимирова Чолакова


Красимир Чолаков е роден на 12.08.1961 г. в Бургас. Започва да се занимава с бокс на 16 години. 11 сезона е състезател на ЦСКА, после треньор в спортното училище на "армейците". Професионален състезател 3 години в Белград, две в Лион (Франция) и още толкова в Лондон. Носител на Световната купа и световен военен шампион по бокс. През 1994 г. играе мач за световната титла при професионалистите в Тайланд. Същата година оглавява ранглистата на планетата в своята боксова версия. С два сребърни и един бронзов медал от европейски първенства. Носител на пет републикански титли за мъже и две за юноши. Майстор на спорта.

За Краси залата е дом, а спортът религия

Вече 13 години бившият професионален състезател в категория 48 килограма е треньор в залата за бокс на фитнес център "Славия Спортес", където ежедневно готви младите боксьори, подготвяйки ги за шампионския ринг. Красимир Чолаков вижда в куп деца качества за традиционния за нашата страна спорт. Неуморен, пълен с енергия и сила той отваря залата рано сутрин и я затваря късно вечер. Сам твърди, че се чувства като момче на двадесет, а и изглежда на толкова благодарение на силния си дух. Красимир е изпълнен с живот и позитивна енергия, която предава на своите ученици. За него няма почивен ден.

Само в спорта Красимир вижда смисъл, а негов дом са залата и рингът. Всеки ден Чолаков е там с деца, юноши и младежи, които иска да отведе до "Спортните чудеса на България". Чолаков е патриот по душа. Лично закача българското знаме в залата и на ринга. Той е обичан и уважаван не само от учениците си, но и от всеки, който има късмета да се докосне до житейската му философия. Красимир Чолаков следи постоянно всичко, случващо се в света на бокса. Признава, че идолите му са Мохамед Али и Майк Тайсън, но се възхищава и на всичките им противници. Както и на нашия Кубрат Пулев, разбира се. Според него Кобрата притежава абсолютно всички качества да победи Владимир Кличко, а и всеки друг боксьор в тежка категория.

Боксът не е обикновен спорт за Краси, боксът е религия.

"Един боксьор трябва да вярва в себе си! Да следва 62-тe гледни точки в бокса! Ако не победиш, ще те бият. Затова по-добре бий, отколкото да те бият!", разкрива част от тайните на боксьорската философия Чолаков. Красимир ми е разказал за 16-годишен младеж, който му прави силно впечатление с нервността си въпреки крехката си възраст. А дали повечето от нас не сме станали именно такива - изнервени, стресирани и постоянно напрегнати? "Боксът е религия. Трябва да те измори до такава степен, че да забравиш къде си оставил сапуна си. От умората идват щастието и радостта", е отговорът на треньора на въпроса ми дали може боксът да се използва за избавяне от стреса и напрежението.

В дългогодишната си практика като треньор Краси Чолаков се сблъсква с постоянната дилема на начинаещите - какво ще им се случи като ходят на бокс, дали ще им счупят ръцете или зъбите. "Едно от най-важните неща е да прекрачиш прага на боксовата зала - това означава, че си готов, че си направил първата крачка. Останалото е да те науча да ме слушаш и да ме разбираш и помежду ни да има респект. След време научаваш, че ако не тренираш, вече нямаш апетит, нито ти се пие, нито ти е весело, нито ти е приятно. С всеки изминал ден, ако не идваш на тренировки, имаш чувството, че си станал дебел и пухкав.

Боксът оформя тялото, да се оформиш е по-хубаво, отколкото да отслабнеш. Аз ги оформям, а докато ги оформям, те отслабват." Боксът не само помага да се изгради тонус и мускулен ръст, но също така ви помага да се сдобиете с ментална сила. Това е голяма тренировка за стимулиране на ума, тялото и душата, твърди шампионът Чолаков. Именно тези качества той се стреми да предаде на новите български надежди. Целта му е - българското знаме да се вдига на европейските и световни подиуми, да сме непобедими.

В категории: Животът


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
до 6
24.05.2015 18:36:10
0
1
Първа инвестиционна банка=First investmant bank=Fibank
6.
Todor Belev
24.05.2015 14:34:46
0
1
Tazi smetka vav Fibank li e ?
... pitam ot chujbina ?
5.
асд
24.05.2015 13:25:17
1
12
Добре,че не го е плащал!Аз се осигурявам на 1100 лева и като ида на заболекар по здравна каса ми зима 50 лева за пломба и 200 за омъртвяване на нерв !!Сера на тъпите осигуровки
4.
Of
24.05.2015 12:44:12
2
8
Не мога да разбера само едно. Артисти, певци, спортисти защо нямат осигуровки? Те извън закона ли са и ако са, просто ги лекувайте като осигурени. Нека се оправи момчето, от сърце му го желая, но в това осигуряване трябва да се сложи някакъв ред..
3.
наско
24.05.2015 12:26:22
0
10
съжалявам ,че така се е получило с Чолачето,аз лично ще отделя каквото мога. Но има нещо ,което е написано некоректно- Краси никога не е боксирал за бургас и никъде ,ама никъде не е споменавал , че е от Бургас. Каква гордост е той за бургаския спорт,че не мога да се сетя!!! моля , не манипулирайте......иначе ,дано да се възстанови момчето!!!
2.
МАЙК ТАЙСЪН
24.05.2015 12:23:16
2
7
МОЖЕ БИ ОТ СИЛНИТЕ УДАРИ В ГЛАВАТА СЕ Е ПОЛУЧИЛ СПЯЩ АНЕВРИЗЪМ КОЙТО Е ТИКТАКЪЛ КАТО БОМБА. ДАНО СЕ ОПРАВИ
1.
Рашко. Ломски
24.05.2015 10:46:48
1
34
Благодаря на Флагман за тази публикация.Нека който има възможност да помогне на един голям шампион, и много скромен човек.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори