×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ в Царево се разцепи заради ресторанта на бившия зам.-кмет Васил Каридков


ГЕРБ в Царево се разцепи заради ресторанта на бившия зам.-кмет Васил Каридков
Кметът на Царево Георги Лапчев (в дъното на снимката) се хвана за главата и се чудеше как да задоволи интересите на съпартийците си, за да запази целостта на групата
30 Април 2015, Четвъртък, 05:13 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Двама от съветниците на мнозинството бойкотират докладната за отдаване под наем, други двама не присъстваха на заседанието

Монолитната група на ГЕРБ в Общинския съвет в Царево се разцепва месеци преди местните избори. На днешната сесия двама от съветниците на ГЕРБ – Ангел Цигуларов и Георги Атанасов, бяха на път да пратят в канала сериозна инвестиция на техния съпартиец и бивш зам.-кмет на Общината Васил Каридков. Двамата се изнизаха в най-важния момент на заседанието – по време на разискването на точка 15 от дневния ред – за отдаване под наем на преместваем обект ПИ 00878.501.695 в Ахтопол. С думи прости – красивото морско заведение на предмостовото пространство, собственост бившия зам.кмет по строителството Васил Каридков.

Там преди време имаше три преместваеми обекта, чиито договори бяха прекратени още в първата година, в която Каридков бе част от екипа на царевския кмет Георги Лапчев. През 2014 година, след като вече бе напуснал администрацията, той нае и трите петна.

Тогава на всички направи впечатление, че Каридков прави неразумно висока инвестиция за едногодишния си договор – излети бяха тонове бетон и направена солидна конструкция. Отвори се ресторант с общо РЗП – около 200 кв/м, заедно с кухнята и обслужващите помещения. Ясно бе, че Каридков има уверението, че дълго време ще стопаниства общинския парцел. Заради това и за никого не бе изненада, че на тази сесия, се внесе предложение за отдаване под наем за 10 години.

Георги Атанасов (вляво) и Ангел Цигуларов (вдясно) току-що са разговаряли с кмета Георги Лапчев. Дали им е обещано нещо - не стана ясно


Още в началото на днешната сесия бе ясно, че докладната виси, защото двама от съветниците на ГЕРБ не присъстваха на заседанието. Точно, когато започна да се разглежда точката, от залата един след друг по терлички се изнизаха други двама общински съветници от мнозинството – Ангел Цигуларов и Георги Атанасов, с което оставиха съпартийците си и кмета Георги Лапчев с вързани ръце и докладната не бе приета. Наложи се спешна почивка и спявка пред заседателната зала, за да може точката отново да се прегласува. Дали е обещано нещо на двамата отцепници – Ангел Цигуларов и Георги Атанасов – не стана ясно, но репортер на Флагман.бг ги видя на кратък разговор с кмета, след който те се върнаха в зала и чинно подкрепиха предложението.

На никому, извън ГЕРБ, не стана ясно на какво се дължи разцеплението в групата, което е безпрецедентно за този мандат. Политически анализатори отчетоха, че това е ясен знак за напрежението по подреждането на листата в партията. Васил Каридков е един от важните активисти на ГЕРБ в Община Царево. Той е строителен предприемач и се очаква да играе важна роля при подредбата на листата и финансирането на кампанията тази есен.

На днешната сесия се прие отчетът на бюджета на Община Царево за 2014 година. Направи впечатление сравнително слабото изпълнение на местните данъци и такси. За сметка на това е намалена инвестиционната програма, подчертаха от администрацията на кмета Лапчев.

Друга от по-любопитните точки бе отдаването под наем на лятното кино за 2200 лева за периода – 1 юни – 30 септември. Общинските съветници гласуваха единодушно увеличаване на бюджета на СОУ „Никола Вапцаров“ – Царево за 2015 г със сумата от 4500 лв. във връзка с поемане на част от разходите за обучение на ученици в космически център на НАСА

Заседанието се проведе в порутена сграда на ул.“Хан Аспарух“, където се помещава школата по пиано. Причината сесията да бъде изнесена е започналият ремонт на читалището „Н.Кондолов“.

В категории: Царево


13
Коментара
Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
13
Коментара по темата
13.
pencho
06.05.2015 10:03:46
3
3
cheta vi prostotiite i ne moga da se sdurja ot smqh ne moga da razbera kak razbrahte che se e razcepil kolektiva na gerb kato uchevidno ili diko gradev ili dvamata bliznaci ot ABV vi plashtat za da pishete otricatelnite si amatiorski komentari
12.
Радослава Кичикува
02.05.2015 22:46:59
6
5
Ами така е като съм силна и ви е много яд и ми завиждате ще пишете защото сте слаби.Но аз ще стана кмет на Ахтопол на пук на вас и ще видите вие............
11.
kampani
02.05.2015 22:35:21
0
3
kanpaniqta po4na , mn mai vie strah ot ko4ukova tq e esna rabotata 4e4 na esen e kmet na ahtopol vsi4ki e jelaqt dori i vaseto .
10.
от Зълвата на Общинската
02.05.2015 21:07:10
3
3
Къде беше бе моме хубава и не вдигна твоята ръчичка обличка и защо не гласува против или си получи твоите декари за мъжленчето ти и те командироваха в Бургас на кино?????? А може би си даваш сметка че повече нямаш шанс да влезнеш в политиката и сега грабиш като хишна хиена!!!
9.
чрен петър
02.05.2015 16:27:49
2
3
Какво очаквате от една даскалка и една представителка на тъмносинята идея от ярко червено потекло,това са представителките ни в Общински съвет,че юе отстояват някакви интереси на града'моля моля Царевци не ги броят за сливи даже,
8.
?
02.05.2015 10:07:40
1
3
значи излиза,че трябва да отидем и да зададем въпрос...къде?Пред Тото пункта ли...къде да се видим/?/...,или в градинката?Не е ли работа на общинските съветници да съберат хората и да ги запознаят какво се прави/гласува/ за града????
7.
Радослава Кичукова
01.05.2015 18:34:06
6
6
Аз ще застана с името си. Куку, досещам се кой си ти. Ако имаш въпроси към мен-ела и ме питай, както правят другите.Отговори давам винаги и по всяко време. Но на хора, които имат доблестта да застанат пред мен с лицето и името си. А като общински съветник -няма от какво да се срамувам или притеснявам.
6.
куку
01.05.2015 17:46:41
2
5
до номер 5
ти да не би да застана с името си
5.
до куку
01.05.2015 17:22:47
3
3
Ти май много злобееш и завиждаш. Ако нещо те интересува, попитай ги и ще ти дадат отговори. И двете са постоянно сред хората.Но така като гледам, нямаш смелост да застанеш с името си. Ами плюеш анонимно- долно и злобно.
4.
куку
01.05.2015 16:40:04
2
7
Кети и Радослава,видни Ахтополски съветнички псевдо общественички, май Ахтопол ви интересува колкото ланския сняг или собствения ви келепир е по важен за вас ама ще дойде време и трябва да давате отговори, мислете си.
3.
знаещ
01.05.2015 16:31:43
1
12
Васко е герой,стигане няма той,дето види келепир се превръща във Вампир,веднага се вкопчва и келепира закопчава.
2.
кхоссвепп
30.04.2015 20:38:27
4
18
знаете ли, лапчев какво направи за един мандат
улицата си с тротоари и ново осветление
покрива на къщата си
сложи си слънчеви батерии
в момента прави изолация и измазване на къщата си
стълби и двор отново на къщата си
на това му се казва успешен мандат
1.
КАНДАХАР
30.04.2015 15:49:44
3
28
Кой ресторантьор е по по най.:-) И в квартала вместо преместваем обект изникна двуетажно образование с 1,5 м. БЕТОНОВИ ОСНОВИ :-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му
Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори