×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ВМРО-Бургас иска отпадането на съкратеното съдебно следствие за убийци


ВМРО-Бургас иска отпадането на съкратеното съдебно следствие за убийци
Зам.-председателят на ВМРО-БНД и депутат от ПФ Искрен Веселинов(вдясно) обеща да внесе за разглеждане предложението на Георги Дракалиев и бургаските войводи
20 Март 2015, Петък, 12:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Присъдата преди всичко трябва да е справедлива, а не да се икономисва съдебно време, категорични са бургаските войводи
Убийци, побойници нанесли тежка телесна повреда, нападатели над длъжностни лица и пияни шофьори причинили катастрофа да не могат да бъдат съдени по реда на съкратеното съдебно следствие. Тази законодателна промяна поискаха ВМРО-Бургас. От местната структура са категорични, че извършителите на тежки криминални деяние не следва да се възползват от тази възможност.

Според действащия в момента Наказателно-процесуален кодекс, извършителите на каквото и да е престъпление може да признаят вината си и искат прилагането на чл.372, ал.1, което им осигурява редуциране на присъдата с 1/3. По този ред са осъдени десетки престъпници в Бургас. Случаят с най-голям обществен интерес е убиецът на хубавата Мария Златанова - Михаил Менашки, който се призна за виновен и вместо доживотен затвор получи 25-годишна присъда.

Трябва да се ограничи възможността за тези бонификации в присъдите, защото на първо място присъдата трябва да бъде справедлива, а да не е водещо икономисва на съдебно време“, мотириваха се от ВМРО-Бургас. Депутатът от Патриотичния фронт и зам.-председател на ВМРО-БНД Искрен Веселинов се ангажира да подложи идеята на разискване в парламентарната група и ако тя получи одобрение ще бъде внесена в пленарна зала.

Това е точният момент да предложим подобна поправка. Днес минаха промените в НПК на първо четене. Между първо и второ четене ще може да добавим и това предложение. Мисля, че то ще допринесе за по-справедливо правосъдие“, каза Веселинов.

Той акцентира и върху други законодателни инициативи, които в момента Патриотичния фронт подложи на разискване в пленарна зала. Сред тях са промените в АПК и ГПК. По отношение на Административно-процесуалния кодекс, ако предложението на ПФ бъде прието, се очаква да предизвика административна революция. Патриотите настояват мълчаливият отказ да бъде заменен с мълчаливо съгласие. Тоест ако имате молба или заявление за някакъв административен акт и ако го не се получи в срока, в който е подадено се смята за отговор „да“.

В Гражданско-процесуалния кодекс се предлага де се премахме спорния чл.410, допускащ гледането на делата в отсъствието на длъжника, както и изваждането на изпълнителен лист само по банкова книга.


В категории: Политика


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Путин
21.03.2015 22:50:11
0
0
Като дойда ще я отменя,и почвам от вас,със задна дата от 1989г.
6.
до № 2
21.03.2015 09:43:58
0
1
Голяма грешка правите първо в изчисленията на месечната издръжка, като я изчислявате най-малко два пъти надолу, второ в предполагаемият спонсор. Просто е: Ако има кмет в областта, за който този сайт пише негативно, означава,че този кмет не си е платил таксата "спокойствие". Когато това стане, сайтът млъкма, забравя за този кмет, или го хвали "случайно". Наблюдете тази схема и ще се уверите в думите ми. Така си живурка г-жа Касабова и заблуждава хората,че прави обективна журналистика.
5.
Малък Сашко
20.03.2015 23:10:32
0
0
ИЗВЪНРЕДНО!!!
4.
Нина
20.03.2015 20:06:33
0
4
Добра идея. Трябва и смъртно наказание за по-жестоките убийци!
3.
do 2
20.03.2015 17:52:01
3
2
bahti tapite vaprosi
2.
до Флагман
20.03.2015 17:45:55
3
4
искам да попитам сайта флагман как се издържа сайта ви? имате 7-8 журналиста.ако сметнем,че средната заплата на всеки е по 800лв това прави над 5000лв месечни заплати ,също и собственичката касабова не вярвам да не си докарва поне тройно колкото подчинените си като в крайна сметка сайта ви струва около 10 000лв месечно.не виждам кой знае какви реклами в сайта ви и се чудя кой или коя политическа партия ви издържа? всъщност не е трудно да се досети сам човек тъй като непрекъснато хвалите собственика на скат валерчо и плюете абсолютно всички конкурентни партии...
1.
ГРЕШКА
20.03.2015 16:42:30
7
5
Какво ВМРО в Бс?
Нищо добро не са донесли в Бг т.н."македонци" и "тракийци"
Нещо бъркат щата тия сплескани глави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права
Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори