×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Млякото и млечните продукти са виновни за честите бронхити и грип


Млякото и млечните продукти са виновни за честите бронхити и грип
С диетите Дюкан и Аткинс освен да отидете на хемодиализа, няма друго какво да ви се случи, твърди лечителката
12 Март 2015, Четвъртък, 21:21 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА Снимка и видео Иван КОЛЕВ


Месо консумирайте най-много веднъж седмично, съветва известната лекарка








- Д-р Емилова, все повече хора се интересуват от здравословното хранене, но останаха ли здравословни и истински храни по магазините ни? С какви продукти трябва да се храним, за да бъдем здрави?

- Ако човек се ориентира към вегетарианството, веганство или суровоядство има големи шансове за добро здраве, толкова, колкото ако консумираше някогашните чисти храни.  Днес, даже и да има някакви химикали в постните манджи, плодовете и зеленчуците, фрешовете, всеки може да премине към периодично прочистване на организма по някаква програма на лечебно гладуване. Било това програма по най-добрата българска ситема  с плодове, чай и мед или по-строги като гладуване с дистилирана вода, такива чрез приемане на смути и фрешове. Няма значение, човек може да се  прочисти от токсините, които е натрупал от приеманата от него храна. 

- Голяма част от зеленчуците и плодовете в магазините са внос от най-различни страни, някои тях са блъскани с ГМО. Какво е вашето мнение?

- Ако използваме българските храни, докато ги има естествено, можем да заредим организма си с много полезни вещества и енергия прана. Малко българи го правят. Често вървим покрай някоя черница, недоволстваме, че сме си изцапали краката от падналите плодове, но не се сещаме да откъснем истински плод. А това са едни от най-хубавите плодове с много полезни вещества, предпазват ни от рак и редица заболявания, но ние не ги използваме. Не се сещаме да си наберем билки, за да пием истински чайове. Не се сещаме да си купим истински български мед. Прибягваме до използването на някакви прехвалени чужди чайове, вносен мед, не умеем да се радваме на българската природа. Най-добрата медитация се оказва разходката сред природата, но колко българи съумяват да го направят поне веднъж в седмицата. Всеки има възможността да направи нещо за себе си, да живее природосъобразно и да не е в тежест на близките си.

- През последните години особено модерни сред обществото станаха био магазините. На пазара излязоха продукти като чия, амарант, киноа, елда, за които непрекъснато се тръби, че са много полезни. Мислите ли, че тези био храни ни гарантират доброто здраве?

- Няма гаранцията, че всичко, което се продава в един био магазин,  е прекрасно и чудесно, както и че ще повлияе добре на организма ни. Всичко опира до метода на проба- грешка.  В тези магазини има стоки, внесени от Китай. В едно съм сигурна, че трябва да използваме предимно българските продукти, тези, които са отгледани на наша земя. Можем да се възползваме и от чия, амарант, киноа, елда, но да ги съчетаваме с нашите храни. Важното е да се чувстваме добре и да сме заредени с енергия.

- От малки са ни учили, че закуската трябва да е обилна. Много европейски лекари, диетолози, фитнес-инструктори пропагандират точно това. В същото време на другия полюс са последователите на източните учения, които пък твърдят, че до обяд трябва да консумираме единствено плодове, за да се прочисти организма ни. Каква е вашата истина?

- Мисля, че вече умните и интелигентни млади хора имат достатъчната възможност да прочетат и разберат къде е истината. Всичко е и въпрос на личен опит. Ако аз сутрин ям обилно, ще ми се спи и ще се чувствам изтощена през целия ден. Ако изпия един билков чай с мед, малко по-късно изпия фреш или изям плод, аз ще чувствам крайно енергична.

- Мнозина твърдят, че гладуването е опасно за здравето. Някои учени даже стигат до крайности - в организма ни има много паразити, които ако ги лишим от храна, ще започнат да се хранят от органите ни. Споделяте ли това мнение?

- Паразитите напускат организма, след като ги лишим храна. Достигнала съм до този извод по време на дългогодишната си практика. Опасно е гладуването за хора, които пият много лекарства, бият си инсулин или предприемат лечение вкъщи. В нашия център имаме денонощно лекарско наблюдение, правим всички видове изследвания, лабораторни и инструментални изследвания. Всеки ден следим кръвното налягане и кръвната захар на пациентите, неколкократно през денонощието. Ако човекът е бил с висока пикочна киселина, следим всички показатели, чак тогава решаваме дали ще правим програмата. Всичко трябва става под строг лекарски контрол.

Ние намаляваме постепенно някои някои лекарства, но не ги спираме, защото може да е фатално.

- Какво ще посъветвате жените, които искат да отслабнат? Каква е най-правилната диета и какво ви е мнението за прословутата на Дюкан?

- Диетите Дюкан и Аткинс с толкова много сирена и меса... освен да си повредете бъбреците и да отидете на хемодиализа, няма друго какво да ви се случи. Получава се тежък хроничен запек, причина за 80% от болестите на хората. Човек отслабва, но изглежда ужасно, тъй като се е натъпкал с меса, сирена с всякакви химикали, хормони и отрови. Да му се чудиш кой ще го хареса, като изглежда толкова ужасно.

Най-добрият вариант е преминаване към лечебно гладуване. Искам да кажа, че за един много отровен организъм е крайно опасно гладуването с дестилирана вода. Може да се получи силно главоболие, повръщане, затова аз този метод не го препоръчвам.

- Много противоречиви са мненията за млечните продукти. Каква е вашата позиция?

- Млечните продукти ако са с добро качество, могат да се използват, но не трябва да се прекалява с количеството. Редовното използване мляко и сирене води до чести боледувания от грип, бронхити,  пневмонии, синузити, гнойни ангини... Особено кравето мляко съдържа едно огромна молекула казеин, която трудно се разгражда от организма и образува слуз. Тази слуз веднага се напада от болестотворни организми и те я превръщат в гной. Тази гной трябва да излезе като храчки, хрема, като гнойна ангина. Деца, които боледуват често, трябва да им се спрат временно млечните продукти. И след това да ги включват по малко. Колкото по-често ядем мляко и млечни продукти, както и месо, толкова по-голяма е вероятността от тежка остеопороза, за разлика от общоприетото мнение. Това е казано в доклад на Световната здравна организация още през 1990 година. При нас се приказват едни глупости... Не знам защо това се крие крие от хората.

- А мнението ви за пшеничните продукти и глутена?

- Не трябва да бъдем толкова крайни. Българите са били най-дълголетната нация преди сто години, тогава те са си яли това жито. Не бива да отиваме в другата крайност. Хора, които имат непоносимост към глутена, страдат от тежки диарии, газове и подувания, трябва да го избягват.

Аз също харесвам безглутенови храни. В нашия център приготвяме хляб от елда, но той е допълнение към другите храни. Можем да използваме лимец, който е най-старото жито. Това е също много добър избор. С него можем да си приготвим много хубави храни.

Най-важното е да изоставим храните, които са пълни с хормони, химикали и антибиотици. Необходимо е и децата да храним по този начин.

- А какво ще посъветвате тези, които не могат без животинска храна? Колко пъти седмично можем да консумираме месо, без това да ни навреди на здравето?

- Рибата е най-добрата храна за тези, които не могат без животинска храна, но не тази в рибарниците, а рибата в моретата и океаните, в реките.
Един път седмично ако се яде животинска храна, няма да се навреди на здравето. Но е хубаво животните да са домашни.



В категории: Здраве


15
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
15
Коментара по темата
15.
Таня
13.03.2015 15:19:05
2
3
Аз ям сирене всеки ден и не боледувам. ако не закуся стабилно пък нямам сили до обяд, за всеки е персонално.
14.
ВЕЛИК ДЕН
13.03.2015 13:41:07
0
2
Млякото и козунака за вас дебелани
13.
сис
13.03.2015 11:35:21
2
5
Колко невежество злоба и обиди сте изписали.Имали някой който се е доближил поне до жената или само приказвате.всички си погледнете 70г. баби и ми кажете коя изглежда по добре от нея.Засрамете се и ако няма какво да кажете по темата не се излагайте.
12.
Гергина
13.03.2015 08:38:01
2
7
Хубаво е,че всеки си казва мнението.
Нужно ли е обаче да се използват нецензурни и грозни думи?
11.
!
13.03.2015 02:39:27
3
10
Емилова, обясни на хората как от доктор в милицията се превърна в знаещ диетолог, че чак и съвети даваш. Какво завърши, къде, кога? Какви специализации имаш - къде, кога? Професор ли си, доцент ли си.....Гнусна печалбарка....кога ли ще свършат глупаците...нещо не изглежда да си спазваш лечението....осанката ти е на пълен мъж.
10.
Спиндермаан Фърга
13.03.2015 00:43:26
4
6
Абе знаем ги тея паразити Млякото и Руснака ,не ни занимавайте с тях.
9.
Фармацевт
13.03.2015 00:23:20
1
12
Докторке, докторкеееее, ако проф. Митов от катедрата по микробиология на МУ София ви прочете глупостта - "Паразитите напускат организма, след като ги лишим храна. Достигнала съм до този извод по време на дългогодишната си практика." , вероятно ще си скъса стотиците научни статии и ще се откаже да преподава тази дисциплина. То бива невежие вашето, ама чак избива на подигравки.
8.
фавиол сефери
13.03.2015 00:15:15
2
7
искам да се снимам с д-р емилова в някоя гъзарска кола и флегман да напишат няколко статии по този случай.....
7.
Руми
12.03.2015 23:59:49
3
12
Доктор Емилова е за затвор.Нека каже колко от нейните пациенти са починали,колко са развили диабет и гуша.Всеки ден линейки летят към Варна от нейния дебелариум.Време е здравното министерство да се заеме с нейното "лечение'само глупаци и неграмотни хора си дават парите при нея
6.
!
12.03.2015 23:28:16
2
16
Емилова....кажи кой ти построи дебелариума....не е ли една лелка от Мултигруп и ДС? Да те ебем в простата ченгелка, не си мисли, че хората са прости.....Ако има класация на "стоте най-противни личности в България" ти със сигурност ще си в челото.
5.
gb
12.03.2015 23:11:08
2
9
Баси Хитлера ... тая що хора е уморила от глад заедно....
4.
!
12.03.2015 23:10:23
1
1
*калций
3.
!
12.03.2015 23:09:43
1
18
И между другото.....може ли докторката да обясни примерно как стафилококите да кажем превръщат млечна молекула в гной? Гнойта не се ли получава при наличие на инфекциозен процес?! Ако не ядем млечни продукти стафилококите и подобните им няма да ни нападат или ще измрат от глад ли? Боже господи, такава простотия не очаквах да видя. Ако поради някаква причина попаднат вируси или бактерии в организма ви, то е много вероятно да се разболеете без значение храната. Единствената защита е силния имунитет. А той се изгражда и подържа чрез прием на нужните хранителни вещества. Липсата или прекаленото наличие на някое от тях води до проблеми. Но да се откажеш от почти всичко, защото било вредно е пълна смехория, ама пълнааааааа. Това как млякото се превръща в слуз е достойно за присмех. А това, че предразполага за по-голям брой вирусни инфекции е върха на простотията.
2.
!
12.03.2015 23:00:54
4
23
Общо взето казва нищо да не ядем.......Всъщност то на нея това й е "лечебното отслабване". По-голяма простотия от това, че като не се храним бактериите и паразитите сами ще ни напуснат не бях чувал. До колкото ми е известно остеопорозата е болест на костната система.....Млечните продукти и яйцата са богати на калции....Не виждам нещо връзката...Естествено нищо прекалено в този живот не е полезно. Хората от години знаят, че реално нито едно хранене не трябва да е обилно, не са случайни и повечето хранителни режими, препоръчващи често приемане на малки количества храна. Изобщо не мога да разбера тази какъв доктор е и кое учебно заведение е завършила? Или просто е чела книжки с източна медицина? То и аз мога да ви кажа, че ако не ядете ще отслабнете. Истината е, че при водене на един динамичен живот ще бъдете здрави.
1.
?
12.03.2015 22:51:55
6
13
Тая свиня за какви диети говори? Тя в огледало виждала ли се е? Сутринта едно чайче, ама после нагъва кифтаци с майонезка и изпъва гънките на корема.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори