Ето как да „обърнем наопаки“ сварено яйце (ВИДЕО)

Смяната на разположението се постига, като се опакова цялото яйце с тиксо и се сложи в тесен дамски найлонов чорап
15 Февруари 2015, Неделя, 17:22 ч.
Когато сваренто яйце се обели, виждаме антиприродна конфигурация
Японският готвач Яма Чахан показа в онлайн видео как като факир разменя местата на жълтъка и белтъка. Когато сваренто яйце се обели, виждаме антиприродна конфигурация - белтъкът е в сърцевината, а жълтъкът около черупката, пише в. "Дейли Мейл".
Смяната на разположението се постига, като се опакова цялото яйце с тиксо и се сложи в тесен дамски найлонов чорап. След като се дърпат едновременно двата му края, изтеглени като въженца, и яйцето бързо започва да се върти, като се постига нещо като йо йо ефект.
След това яйцето се пуска във вряща вода, както е опаковано с тиксото. След изваждането се поставя във вода с ледени кубчета.
Ефектът на размяната на местата се постига благодарение на обстоятелството, че жълтъкът е по-гъст от белтъка и при центрофугиране се залепва за черупката, а белтъкът остава в ядрото на яйцето.
Изненадата за гостите е гарантирана, дори ако яйцето не е въртяно достатъчно дълго време и не е станала размяната. Защото при обелването на черупката се вижда, че се е получило "бъркано" яйце.
В категории:
Животът






Вицепрезидентът с коментар за казуса с изтребителя F-16
03/05/2025, Събота 16:00
1

Глобяват ги с с 530 милиона евро
03/05/2025, Събота 15:41
0



Томислав Дончев: Второ и трето плащане по ПВУ - наесен, до август 2026 г - останалите шест
03/05/2025, Събота 15:21
1

Тези семпли дрешки по нея струват 1500 лева
03/05/2025, Събота 15:00
0



Може ли да повярвате, че е на 102 години и е ходила само пет пъти на лекар
03/05/2025, Събота 14:41
0

Става учител
03/05/2025, Събота 14:21
0

Нападател на "Лудогорец" излезе от затвора
03/05/2025, Събота 14:00
0

Череши от по 50 лева? Нормално ли е
03/05/2025, Събота 13:41
1



Ако сте гладни, хапнете си, иначе....
03/05/2025, Събота 13:21
0