×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подадени са 24 заявления за саниране на жилищни блокове, нямало риск хората да си загубят домовете


Подадени са 24 заявления за саниране на жилищни блокове, нямало риск хората да си загубят домовете
Разпространяват се анонимни листовки, които плашат хората. В тях пише, че ще плащат общи сметки, че има опасност да загубят собствеността си, но тези твърдения са неверни, каза Добрев
04 Февруари 2015, Сряда, 14:13 ч.

С анонимните листовки за риска се цели да се разколебаят хората, но това няма да провали програмата, каза председателят на енергийната комисия Делян Добрев

Вече има 24 заявления, подадени за цялата страна, за саниране на жилищни блокове, каза пред камерата на Нова телевизия председателят на енергийната комисия Делян Добрев.
На въпрос зададен от граждани, дали ще има прехвърляне на задължения и възможност членовете на новорегистрираните сдружения на собствениците на апартаменти да носят отговорност за чужди кредити, той отговори с „не“.
„Разпространяват се анонимни листовки, които плашат хората. В тях се твърди, че ще плащат общи сметки, че има опасност да загубят собствеността си. Тези твърдения са неверни и се правят с цел да се разколебаят хората и програмата да се провали. Това обаче няма да стане”, заяви Добрев.
Той подчерта, че формирането на сдружения се налага, защото етажната собственост трябва да има юридическо лице, което да я представлява. „Някой трябва да взима решения и да излъчи представителя, който ще комуникира с общината по време на изпълнението на проекта. Сдружението се създава с една единствена цел – участие по тази програма. След като бъде изпълнена, сдружението може да се закрие”, обясни бившият енергиен министър. Съгласно закона за управление на етажната собственост, обаче, това може да стане и от общото събрание.
"Сметките трябва да паднат с повече от 30%. Това ще го гарантира последващото енергийно обследване, което няма да плати на строителя, ако не се получи желаният ефект. По отношение на качеството на работа, общините ще изпълняват Закона за обществените поръчки. Колкото имаме съмнения за всяка друга процедура в тази държава, толкова имаме и за тази”, каза още Делян Добрев. Той призна, че след санирането може да се вдигнат данъците и даде пример с апартамент в Хасково, за който собствениците от 300 лева вече плащат по 305.

В категории: Животът


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
3
Коментара по темата
3.
Алексed
04.02.2015 20:14:50
1
1
Много неточно и некомпетентно написана статия. Четете малко повече когато пишете по този въпрос. Както пише един от коментаторите-безплатен обяд няма е истина. Има буквално заробващи клаузи. Но българина в болшенството си е прост и мисли , че това е една голяма далавера и въобще не разсъждава.
2.
Въпрос
04.02.2015 12:00:51
1
9
Защо е необходимо да се учредява СС /Сдружение на собствениците/ след като в ЗУЕС в раздел 2 е записано:

Раздел II
Общо събрание на собствениците
Органи на управление

Чл. 10. Органи на управление са:
1. общо събрание;
2. управителен съвет (управител).
Правомощия на общото събрание

Правомощия на общото събрание
Чл. 11. (1) Общото събрание:
.........
т.11. може да приеме решение за възлагане на дейности по поддържането на общите части на сградата на юридическо или физическо лице срещу възнаграждение, като определя и конкретни правомощия на управителния съвет (управителя), които могат да бъдат възложени за изпълнение на тези лица;
т.12. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) може да приеме решение за управление на общите части за получаване на:
а) кредити за извършване на необходим или неотложен ремонт;
б) кредити за извършване на полезни разходи;
в) безвъзмездна помощ и субсидии;

и т.н. до т.15 и другите членове и алинеи надолу, просто прочетете ЗУЕС...

1. ГЕРБ ДА ОБЯСНЯТ КЪДЕ Е УЛОВКАТА С ТОВА УЧРЕДЯВАНЕ НА СС, СЛЕД КАТО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ ИМА СЪЩИТЕ ПРАВОМОЩИЯ /чл.11, ал.1, т.11 и т.12-в/! ! !
2. ЗАЩО ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА МИ ОПРЕДЕЛЯ И НАЛАГА ФИРМАТА - ИЗПЪЛНИТЕЛ, СЛЕД КАТО МОЖЕМ НИЕ ДА СИ Я ИЗБЕРЕМ ? ? ?
3. ЗАЩО ТОЗИ 1 МЛД ЛВ ГО НЯМА ВСЕ ОЩЕ, НЕ Е ГЛАСУВАН В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И АКО ЕВЕНТУАЛНО СЕ ГЛАСУВА ЩЕ БЪДЕ ВЗЕТ КАТО ЗАЕМ, КОЙТО НИЕ ПОСЛЕ ПАК ТРЯБВА ДА ВРЪЩАМЕ ?
1.
БАРМАН
04.02.2015 11:24:32
2
8
БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори