×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семейство живее в гараж, защото съседите им зазидали входа към дома им


Семейство живее в гараж, защото съседите им зазидали входа към дома им
Семейство от Павликени живее в гараж, защото съседите им зазидали входа към дома им след лют скандал
Ключови думи: съседи, скандал, абсурд
30 Януари 2015, Петък, 14:18 ч.

Анка и Петко Христови изграждат нова входна врата, а старата преграждат с метална без ключ и дръжка, за да не могат Ангел и Ваня Ангелови да влизат в дома си

Семейство от Павликени живее в гараж, защото съседите им зазидали входа към дома им след лют скандал. Повече от година Ангел и Ваня Ангелови се молят на институциите за помощ, тъй като входът към втория етаж от къща, който са закупили в далечната 1978 г., е зазидан от Анка и Петко Христови.
Между двата етажа има стълбище, но и до днес двете семейства не могат да го поделят.
"Имаме нотариален акт, който ни дава право, че може да минаваме през входната врата, през стълбището, за да си стигнем до жилището. Преди една година щракнаха ключа. После започнаха да заграждат. Колко човек може да търпи", каза Ваня Ангелова пред камерата на ТВ7.
Христови са си купили първия етаж от къщата преди 20 години. Въпреки, че не живеят постоянно там, те изграждат нова входна врата, а старата преграждат с метална без ключ и дръжка. Така семейство Ангелови нито могат да стигнат до дома си, нито да вземат личните си вещи и документи.
"В моя нотариален акт пише така - целият първи етаж е собственост наша, а вторият етаж целият е собственост тяхна. Това не е вътрешно стълбище, това е имот в целия първи етаж, а те си въобразяват, че това е стълбище като в жилищни кооперации, общо стълбище. Както аз нямам работа в тях, така и те нямат в нас, след като не умеят да ме уважават и да ме слушат, така ще бъдат", каза Петко Христов в предаването „Добро утро, България“.
През март миналата година семейство Христови изготвят проект за изграждане на външно метално стълбище. Той обаче е отхвърлен от другото семейство и за да си отмъсти, Петко поставя металното заграждение.
Семейство Ангелови вече са подали няколко жалби до Районната прокуратура в Павликени, но и до момента досъдебно производство не е започнато. Свързали са се и с адвокат, като се надяват законът да е на тяхна страна и отново да заживеят в собствения си дом.
Не мога да кажа дали стълбището трябва да се ползва и от двете страни, тъй като за мен това е юридически казус, заяви главният архитект на Община Павликени Светла Цонева.
Така написаните нотариални актове не изясняват кои са общите части и начинът на тяхното ползване, каза още тя.

В категории: Темида


Автор
4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
empet65
05.02.2015 23:16:28
0
0
abe xapliuvci sled kato ne ste v 4as za6to pi6ete gluposti pomislete ako vie izlezete ot baniata i sre6to vas se okage kom6iata ako vie ako kuxniata vi i baniata vi se namirat v ka6ti i po koridorat po koito presi4ate za da vlezete v ostanalite stai se razxogdat 4ugdi xora 6te vi bade li priatno ne nali ako dadete 1500 leva za proekt na van6na stalba na tezi koito namat vhod za etaga si e kakvo pravim ne viarvaite na vsi4ko koeto 4etete bez da ste 4uli i dvete strani ako i na vsi4ko otgore i da6teria im e luda vie niama li da zazidate vratata aaaaaaaaaaaaaaa
3.
@
30.01.2015 18:54:04
0
1
Семейството от 1- ят етaж е изготвило проект зa външнa стълбa , a тези от 2- ят етaж отхвърлили.
Aми в гaрaжa , много ясно:)))
2.
оф
30.01.2015 13:09:05
3
2
Ама много си тъпа ма Тонке. Чети. Хората искат да си направят външно стълбище, но тия не дават съгласие.
1.
tonka
30.01.2015 12:02:56
4
1
napravete si stalba, ne struva koi-znai kolko,i problema svar6va .6to za gluposti,i inati,jivotat e kratak...........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори