Откриха защо месото разболява от рак
28 Януари 2015, Сряда, 21:56 ч.
Организмът го приема като враг и активизира имунната система безпричинно
Най-после стана ясно защо яденето на червени меса разболява от рак само човека, но не и други месоядни.
Те предизвикват токсична имунна реакция, тъй като са разпознати и атакувани като външен нашественик и това предизвиква възпаление.
Отдавна се знае, че свинското, телешкото и агнешкото повишават риска да
се развият тумори, ако се ядат в големи количества. Учените винаги са се чудели защо другите бозайници ядат по много от тези меса, без да се разболяват, за разлика от
човека.
Медици от Калифорнийския университет са разкрили загадката, съобщи в. “Дейли телеграф”. В тези меса се съдържат захарни молекули Neu5Gc, каквито не се синтезират в човешкото тяло. Тъкмо заради тях имунната система на човека атакува червените меса и произвежда антитела. Това поражда хронично възпаление
и води до рак.
При другите месоядни имунната система не се активира, тъй като Neu5Gc са естествено налични в техните тела./24chasa
В категории:
Здраве
По-просперираща ще бъде 2026-година за родените през тези дни
Над $100 милиона за леви екстремисти: защо САЩ обявиха европейски групировки за терористи
Доналд Тръмп обяви пълна блокада на санкционирани петролни танкери от Венецуела
Варненски пожарникари са моделите в благотворителния календар „Герои в сянка“
Шофьор издъхна след мистериозен инцидент в Аксаково
Още седем страни със забрана за пътуване до САЩ
Какво ще значи да си дизайнер през 2026 г.-тенденции, AI и нови умения
Край на спекулата с краткосрочните наеми: идва нов жилищен модел
Разплащанията в брой изчезват в Швеция, но какви са неочакваните рискове
Най-големият хедж фонд в света мести позиции от Лондон в София
Белгия замразява заплатите на депутатите за четири години заради нарастващия бюджетен дефицит
Батерии с 1000 км пробег и 9 минути зареждане: новата роля на среброто в електромобилите
