×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас и седмокласникът Недялко Чепов прерязаха лентата на спортния салон за 1,5 млн. лв. в ОУ “Княз Борис I“


Кметът на Бургас и седмокласникът Недялко Чепов прерязаха лентата на спортния салон за 1,5 млн. лв. в ОУ “Княз Борис I“
Това няма да е последната инвестиция в образователната инфраструктура. Продължаваме с подобни проекти в други училища, каза кметът Димитър Николов и преряза лентата на спортното бижу
28 Януари 2015, Сряда, 12:50 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Радостина ГЕОРГИЕВА

През цялата си 109-годишна история  учебното заведение никога не е имало физкултурен салон


Чисто нов физкултурен салон за 1,5 млн. лв. грейна в бургаското ОУ „Княз Борис І”. Децата в основното училище не могат да се нарадват на новата придобивка, тъй като до скоро караха часовете си по физическо в класна стая, пригодена за спорт.

Лентата на спортното бижу прерязаха седмокласникът Недялко Чепов и кметът на Бургас Димитър Николов. Съоръжението е разположено в самостоятелна сграда с разгърната площ от 383 кв. м.
„За мен е удоволствие да открия този модерен мултифункционален физкултурен салон, който придава изцяло нова визия както на ОУ "Княз Борис I", така и на цялата инфраструктура в централната част на града. Осигуряването на добра спортната база е еднакво важно за нас, както и обновяването на образователната инфраструктура. Още повече, че тази година сме избрани за Европейски град на спорта”, заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на новото спортно бижу, заедно със седмокласника Недялко Чепов.

Учениците бяха подготвили специална програма за откриването

Новата придобивка на училището беше осветена от протойерей Емилиян от храм „Св. св. Кирил и Методий“. Мажоретният състав към „Княз Борис I“ поздрави присъстващите, а възпитаници на учебното заведение направиха демонстрация на различни спортове в новия просторен физкултурен салон.

„Това няма да е последната инвестиция в образователната инфраструктура. Продължаваме с подобни проекти в други училища“, каза още кметът Николов, докато разглеждаше новата спортна база.
На откриването присъстваха зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, председателят на ОбС Костантин Луков,директорът на Дирекция „Образование“ Веселина Таралова, директорът на РИО Виолета Илиева, общински съветници и представители на училищното настоятелство.
През цялата 109-годишна история на ОУ „Княз Борис I“ учебното заведение никога не е имало физкултурен салон. Точно преди 1 година бургаският градоначалник направи първата копка.

Малките футболисти от "Звездичка" също показаха спортни умения

Модерният физкултурен салон, който е изграден с общински средства, разполага със съблекални за момичета и момчета, санитарни възли и душове, помещения за инвентар и  за преподаватели, бюфет.
Новата сграда е свързана с топла връзка  с основната сграда на учебното заведение. Оборудването на физкултурния салон позволява в него да се играе баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса, земна и художествена гимнастика, мини футбол.

Сградата се отоплява на газ, има два броя кондензни газови котли, топловъздушни апарати във физкултурния салон, слънчеви колектори /10 соларни панела/ за затопляне на вода и слънчева инсталация.


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖ ТУК.



В категории: Просвета , Бургас


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
8
Коментара по темата
8.
Mainakatwe
13.10.2016 08:19:05
0
0
Nedqlko ne vi supva toi va sasipvaa
7.
До 6
30.01.2015 13:48:44
0
2
Има някакво противоречие в думите ти,хем нямало ни едно парко място ,хем и гаражи давали под наем :D Пък и като гледам никои не е имал претенции ,че е в Центъра.По скоро коментират пръскането на пари по грешни насоки....и тяхното прибиране по джобовете.Ама ти като си си комплексар от д.Езерово или нещо такова какво друго да кажеш.
Въпроса е ,че градът ни има нужда от други неща но те не се правят.Защо му е на кмета да оправи ул.Шейново и Патриарх Ефтимий например(понеже са в района)Като може да направи площада и Градска спирка .за тях може да се говори много повече,проекта е по-голям и ''скъп''само по документи обаче.А ако смени плочките на една квартална улица ще видят само живущите на нея.
Та за това иде реч....и не е само в нашия град това ,а в цяла България.Точат се едни пари ,правят се градинки,пейки ,фонтанчета ,магистрали ,алейки и разни други ...то всичко хубаво но като седне човек гладен,жаден или просто угрижен от безпаричието и безработицата някак това фонтанче не му радва окото...
Една мислеща да емигрира
6.
бургас
29.01.2015 15:37:38
1
1
до 1
Най-сте ми смешни ревльовците от Възраждане, така наречения от вас център. Да сте плачкали на строителите, които на мястото на схлупените къщурки, вдигаха кооперациите в които се натъпкахте, без да направят нито едно парко място.Да сте плачкали, когато си давахте под наем гаражите, защото нали сте баровци от " центъра " .
5.
Кайсия Варсан и Ибраиим
29.01.2015 15:28:06
0
0
Ще бьде Неолиберална Планета пьлна с гладни Адидас чаавета и преобоядисани сини комунета най -ограбената от герб нещастна страна.Ще бьде детска Планета ще дьни яко чалга с маанета
4.
Гост
28.01.2015 23:07:49
2
7
Тази проста постройка да струва 1.5 млн. лв.?!?!?! Това е скандално, пладнешки грабеж! Вместо да се правят смислени неща за изстрадалия народ, се крадат данъците ни с надценение и неприоритетни проекти!
3.
Бръмбарче
28.01.2015 22:57:56
0
9
Само на мен ли ми се струва , че 1.5 млн. лв. са прекалено много за един физкултурен салон ? Явно в него ще се подготвят бъдещите ни олимпийски звезди.
2.
она
28.01.2015 20:40:05
0
6
Кметицата да обясни също така защо един частен селски отбор се превозва безплатно от общинската фирма БургасБус и защо не се предлага такова удобство и за останалите спортисти на територията на община Бургас?
1.
от Възраждане
28.01.2015 15:17:22
3
11
А кмета като е идвал да прерязва лентата дали е видял дупките,начупените плочки по тротоарите,паркираните върху тях коли ... а и да мине и довечера да види ,че няма никакво улично осветление .
Защото на стария площад му нямаше нищо но ние от години се прибираме в мрака чудейки се за кое да внимаваме повече,дали къде стъпваме та да не счупим крак или пък да си по нащрек за някой извратеняк.И в това време да няма къде да стъпиш от локви ,дупки и кал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България бе за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България бе за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори