×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лютви Местан разпали фронта срещу кабинета: Патриотите са антиевропейска партия. Вън от властта!


Лютви Местан разпали фронта срещу кабинета: Патриотите са антиевропейска партия. Вън от властта!
Лютви Местан в емоционалната си реч в Момчилград
27 Декември 2014, Събота, 21:38 ч.

Недопустимо е ксенофобията и национал-популизмът да участват в управлението на държавата", каза лидерът на ДПС пред симпатизанти в Момчилград
Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска мандат от митинга в Момчилград да поиска незабавното изваждане на Патриотичния фронт от управлението на страната, съобщи БГНЕС.

"Недопустимо е ксенофобията и национал-популизмът да участват във властта и искам този площад да произнесе своята присъда днес, като ми даде мандат да поискам незабавното изваждане на антисистемната, антиевропейската, анти-Натовската партия Патриотичен фронт от управлението на България. Ксенофобията и национал-популизмът не са запазена марка само на Патриотичния фронт и на Атака, днес се оказва, че някои политици от т.нар. Реформаторски споделят ксенофобските идеи. Нашите братя и сестри ромите са пълноправни граждани на България и те затова имат място и ще гласуват за ДПС, убеден съм", заяви от трибуната на възпоменателния митинг за жертвите на "възродителния процес" Лютви Местан. Той посочи, че днес по-важният въпрос е този за съвременните политически измерения на "възродителния процес" и запита ако жертвите на репресията бяха живи, щяха ли да бъдат доволни от днешна България.

"За 25 г. постигнахме не малко, но днес имаме основания и за много силни притеснения. Дължим на жертвите отговор на въпроса ще се понесе ли наказателна отговорност за престъплението "възродителен процес". ДПС е част от политическата система на България и представлява и жертвите му. Но фактът, че няма нито един осъден за това престъпление, за ДПС е болка. Отговорността обаче да няма нито един наказан е на специалните институции и органи на българската държава", коментира Местан. Той уточни, че партиите не разследват, не повдигат обвинения, не правораздават, а отговорността е на българската правоохранителна система и е проблем на специалните институции, на държавата и на усещането за държавност. "Затова ние сме против отпадането на давността на престъплението на тоталитарния режим, наречено "възродителен процес". Още в първия ден на 43-то НС внесохме законопроект за изменение на Наказателния кодекс за отпадането на тази давност. Нямаме претенции за авторство на закона, за написването му имат отношение и някои други партии от дясното, от които заимствахме някои идеи", отбеляза лидерът на ДПС. Той настоя законът да бъде приет незабавно, за да не бъдат покрити от давността тези престъпления. Местан припомни още, че единствената присъда, произнесена за тях е морална – с декларацията, приета от 41-то НС, с която се осъжда насилственото преименуване на турците.

"Премиерът Борисов напоследък твърде често и правилно говори за необходимостта от национално съгласие и единение. Но докато той говори за това, негови местни представители в съюз с ПФ и РБ провеждат точно обратната политика – на дискриминиране на част от българския народ, уличен, че споделя идеите на ДПС. Правят се тотални чистки в администрациите, наглостта им стигна дотам, че за пръв път в историята на организираното ловно движение самозабравили се местни чиновници и политици-народни представители разделят едно ловно поле по политически признак на три части, това е абсолютно недопустимо. Защото това поле е пълно с религиозни култове на святи хора, които са проповядвали точно единението", намекна Местан за тракийските светилища. Той изрази надежда, че премиерът Борисов ще чуе гласа на протеста не само на ловците, но и на цялата Кърджалийска област, и ще възпре "самозабравилите се чиновници и гавази".

Лидерът на ДПС обяви пред хората на площада с информацията, че всяка седмица получавал по едно наказателно постановление за това, че си позволява да говори на майчиния си език по време на публични прояви. "Не си мислете, че съм се уплашил", извика той от трибуната и продължи на турски. Стана ясно, че до момента са му връчени 7 акта на обща стойност 12 680 лева, които той обжалва в съда. Ако българските съдилища не ги отхвърлят, Местан ще стигне до ЕСПЧ в Страсбург и е убеден, че ще спечели. Той се обърна с призив към митинга да не допускат децата им да игнорират изучаването на турския език в училище.

Традиционният възпоменателен митинг се състоя в центъра на Момчилград пред първия у нас паметник на жертвите на тоталитарния режим. Само в този район разстреляните или пребити до смърт заради съпротивата по време на преименуването са 9 мъже.

В категории: Политика


9
Коментара
Пожар унищожи 22 яхти
Пожар унищожи 22 яхти 15/05/2024, Сряда 16:17 1
9
Коментара по темата
9.
wesito
28.12.2014 01:12:24
1
8
Ние сме за изваждането от парламента на анти-партията ДПС.

ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗВАЖДАНЕТО НА ДПС ОТ ВЛАСТТА ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО!!!!!
това е партия която се е доказала ,че работи против интересите на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
8.
ineto
28.12.2014 01:05:13
2
4
""""" Нашите братя и сестри ромите са пълноправни граждани на България и те затова имат място и ще гласуват за ДПС, убеден съм"""""

МЕСТАНЕ ТОЛКОВА СИ ПРОСТ!!!!

ЗА КАКВИ БРАТЯ И СЕСТРИ ГОВОРИШ БЕ ТЪП РЕЗАК.
Излагаш вече и република Турция .Само Ердоган да те чуе какви шменти капели ги говориш-"БРАТЯ И СЕСТРИ"
Да не те чуе Ердоган ,че ще ти спре парите ,които ти дава за подкупването на мало и голямо ,както и хората по махалите.Ще спре и твоите верни овци ,които всеки път като има избори дофтасват от Турция с автобуси платени от Ердоган.
7.
Dido
28.12.2014 00:47:09
2
8
И там в Родопите къде си вдигнал паметник на Анихан Бунак да го махаш щот мястото му е в Турция. Грозиш ни Родината измекяр, грозиш ни парламента с твоята сган, грозиш ни въздуха, грозиш ни живота, който живеем.
6.
www
27.12.2014 23:59:42
1
6
a bunowo mangal rqzan??
5.
БАЙ ТОШО
27.12.2014 23:39:12
1
7
Местане,време е за нов възродителен процес,за да си дойде всеки на мястото.Ако не пътя за Турция е отворен,там Ви чакат с хляб и сол...Най големия враг на българския народ,е ДПС,затова ВЪН от милата ни татковина!!!
4.
М - 1
27.12.2014 19:28:02
2
11
След като се определяте като турци....претенции в Турция ,тук е България ! ..ПИТАМ АЗ...ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА КЛАНЕТО НА ТУРЦИТЕ,КОИТО НАСИЛА СА ПОТУРЧИЛИ НАРОДА ?
3.
ААААА
27.12.2014 19:06:37
2
11
АБЕ МЕСТАН ВИЕ КОГА ЩЕ НИ ПЛАТИТЕ ЗА БАТАК ПЕРУЩИЦА ШИПКА ШЕЙНОВО ПЛЕВЕН ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ГЛЕДАЛ ЛИ СИ БЕ КЖО ТОЛКОВА ТЕ Е СТРАХ ОТ ФРОНТА БЕ ТА ПИЩИШ КАТО ЗАКЛАН ДОМУС
2.
алфа
27.12.2014 19:02:31
2
13
Абе Уроде-Местане що не се зариеш сам мамицата ти анатемосана да еба!Прост си като турчин ,прост си като политик,ако въобще си политик!турска невзрачна гърбава чуметино къв си ти да казваш кой да се закрие бе изтърсак на турската държава.Не прави мило и драго да приютиш циганите като твои гласоподаватели,щото знаеш ,че циганите ако не ги захранваш с пари,а само с голи обещания и в махалите няма да пускат твоите хора да ги зарибяваш с по 20лв.прост уроде на турската държава.
1.
koleto75
27.12.2014 18:47:25
3
7
Лидерът на ДПС обяви пред хората на площада с информацията, че всяка седмица получавал по едно наказателно постановление за това, че си позволява да говори на майчиния си език по време на публични прояви. "Не си мислете, че съм се уплашил", извика той от трибуната и продължи на турски....... TOVA NE E LI VIJTE KOLKO SAM NEDOSEGAEM
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване
Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори