×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Целта на „Движение 21” е да набележим бъдещия млад кмет на Бургас


Целта на „Движение 21” е да набележим бъдещия млад кмет на Бургас
Нашите активисти имат задачата да се оглеждат за хора, които са подходящи за общински съветници, а защо не и за кметове, каза лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева
14 Декември 2014, Неделя, 17:16 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Членовете ни не държат да бъдат депутати и общински съветници, да си в партията не е индулгенция за постъпване на работно място при благоприятна политическа конюнктура

- Г-жо Дончева, каква е Вашата лична позиция относно изчезването на Петко Сертов?

- Каква лична позиция? Не искам да имам никаква лична позиция и не искам нищо да коментирам. Дай Боже, да не стават лоши неща!

- Какво имате предвид под лоши неща? Каква ще бъде развръзката, според Вас?

- Не, не! Това няма да го коментирам.

- Подготовка за местните избори през 2015 г. ли беше срещата Ви с гражданите на Бургас /ВИЖ ТУК/?

- Срещата в Бургас беше, защото „Движение 21” в момента е в процес на създаване на структури. По време на изборите заради взрива в Горни Лом ние не можахме да дойдем тук за закриване на кампанията и трябваше преди края на годината да направим такава по-широка среща. Доволна съм, че имаше интерес и че хората толкова време стояха, чак се учудвам – цели 3 часа.

- Кои са хората, на които разчитате в Бургас – двигателите, които ще привлекат избиратели в областта?

- Формация като нашата е изградена на мрежов принцип, а не на йерархичен. По време на предизборната кампания ние представихме една листа. Тя беше съставена изключително от местни хора, без водача й Стоян Александров. Тези хора ще бъдат гръбнака и на местната структура, като се надяваме към тях да се присъединят още много други. Също така ще се радвам местната структура да възприеме идеята, че членуването в Движението не е индулгенция за постъпване на работно място при следваща благоприятна политическа конюнктура. В Движението са хора, които споделят политически идеи, искат да влияят върху процесите и в Община Бургас и в сферите, в които работят. За тази цел търсят съмишленици, подсказват проблеми, които имат за решаване, търсят хора, които биха могли да дадат тези решения. Нашите членове не държат непременно да бъдат депутати и общински съветници, а могат да работят и за други хора, но много биха желали да подскажат идеите, да работят върху визията и решенията.

- Подготвяте ли някой от тези хора за кандидат за кмет на Бургас – местните избори не са далече?

- Ние все още нямаме виждане дали в Бургас ще имаме кандидат за кмет, или ще подкрепим някой от кандидатите, или с други политически сили ще издигнем обща кандидатура. Но още отсега нашите активисти ще получат задачата да започнат да се оглеждат за хора, които са подходящи за общински съветници, а защо не и подходящи за кметове. В политиката не толкова често дебютът се увенчава с победа. Много често той е добро представяне, възможност да бъдеш забелязан, възможност да влезеш в тази дейност, а на втория и третия път вече да се постигнат и по-добри резултати. Всяка предизборна кампания е учене на това как се прави кампания. Така че да набележим някой бъдещ кмет на Бургас, на когото да дадем път сега, когато никой още не го е забелязал, това при всички случаи е в целите на Движението.
Вие знаете, че в предизборната кампания за парламентарния вот ние използвахме много млади хора. Няма да изневеряваме и сега на тези местни избори.

- Бургаският кмет Димитър Николов също е млад…

- Не, не. Имам предвид млади хора – 30-годишни.

- Кои са трите най-важни точки, включени в програмата на „Движение 21”? Вие говорихте пред бургазлии за неграмотност, за хаос в държавата…
- Първа точка – вън партийците от държавната администрация. Втора точка – реформа на съдебната система. И трета точка – образование и здравеопазване, които да направят българите конкурентни на Европа.

- Доволни ли сте от резултата на „Движение 21” от парламентарните избори в Бургас? АБВ беше с доста по-сериозна преднина пред Вас, отказахте се и по средата на кампанията?

- Срещата за Бургас беше предвидена в последния ден от кампанията, когато трябваше Стоян Александров да си закрие кампанията като водач на листа. Защо да сме се отказали?

- Каква е Вашата оценка за представянето на парламентарните избори?

- Като първо участие и пълен дебют за 200 души, които нямат никакъв политически опит, за една формация, която няма структури в огромната част от страната, това не се прави лесно. Кампанията на Движението се вмести в 200 хиляди лв., което мисля, че е световен рекорд. Ние не сме купили нито един глас. Имахме дори позиция по отношение на медиите. Знаете, че местните медии използват тези кампании, за да си набавят издръжка за няколко месеци напред, знаете, че художествено-творческата интелигенция използва кампанията също за да си набави някой лев. Ние обаче виждаме политиката по друг начин.

За това време, което сме имали, за тези пари, които сме имали, за правенето на кампания без структури и с толкова много дебютанти, ние не можем да им искаме резултат. Те залагат репутацията си за една кауза, в която са повярвали, без да очакват нищо в замяна. Резултатът на Движението му позволява то да има позицията на първата извънпарламентарна политическа сила, което беше изненада за наблюдателите. Второ – художествената част на кампанията беше харесана. Според всички специалисти, клипът ни беше хит. Фейсбук кампанията, която много традиционни партии не могат да използват, както трябва, беше успешна. За ресурса, който сме имали, за подготовката на хората, за времето, в което сме се създали, смятам, че не можем да си поставяме свръх цели. Изграждането на партията иска време, търпение, усилия и последователност.

- Отчитате ли някои грешки в тази кампания, трябваше ли да се направи нещо повече?

- Няма как да няма и грешки, но не е важно това. Важен е ентусиазмът, с който голямата част от кандидатите се включиха. Когато направихме тиймбилдинга след изборите в края на октомври, с участието на водачите на листи, на знакови кандидати, на пиарите и момчетата от щаба, 4 часа никой не излезе  да изпуши дори една цигара. Толкова бяха вглъбени в това да обясняват какво е добре да се направи, какво не е добре, как ще бъде по-добре, как не е. Смятам, че тази творческа обстановка в една партия, тази креативност, е много по-ценна от това да си даваме оценки и да си правим класиране.
Имаше места, където очаквахме по-високи резултати, но се получиха по-ниски, имаше места, където дебютантите ни изненадаха много приятно с бързината, с която навлизат в темите. Това е едно романтично време,  когато една формация сега прохожда. Но че тя направи впечатление и се запомни като участие, това е факт. Тя получи много по-малко гласове, отколкото би могла. Защото имаше много голям страх от това как хората ще си загубят гласа, как те не вярват на това колко души ще гласуват за формацията.
АБВ все пак имаше вече някакъв тест от евроизборите, имаше някаква базисна позиция, имаше значително по-голямо финансово обезпечение и това не е лошо.
И освен това – защо смятате, че едни идеи като нашите трябва да намерят прием веднага. Това не е възможно.
Освен това – промяна на статуквото – това не е никак лесна работа. После да не забравяме, че самото АБВ беше коалиция от 5 партии. Всички участници в парламентарните избори бяха едни многобройни коалиции от повече от 10 партии, всяка от тях. В крайна сметка – практиката ще покаже, че това е вредно.

- Имате ли структури в Бургас по места, как се подготвяте за изборите догодина в региона?

- В Бургас сега създаваме общинската организация. Със създаването й ще започнем и в другите общински центрове. И това е процес, който предстои в следващия месец, той ще върви. Има много хора, които се свързват с нас по Интернет, биха искали и самите те предлагат да създадат група около себе си. Има интерес.

В категории: Политика


Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
6
Коментара по темата
6.
Несъгласен
15.12.2014 13:17:53
2
4
Бургас си има кмет, г-жо Дончева! И не се бъркай там, където не ти е мястото! Няма ли нещо полезно, с което да се занимаваш?
5.
Ротари Адидас
14.12.2014 18:35:54
4
10
Ма я бегай в Габрово в Балкана -говорещ на миеееко Мулташки Юристконсул кьде ши го дириш ТОЯ млад кмет в Ел Кабел или в Ротари Клуб
4.
T
14.12.2014 18:10:37
7
3
A kakvo misli gospogata zatova che v surceto na Burgas ima Rusko laino , Alosha, pametnik na opresor i diktator.

Kakvo misli госпожата, коя западна фирма би дошла във един град който е пълен с бедни гета защото Альошата му уби и разруши капиталистете и след това го изолира от света като роб, какво мисли госпожата? Дано да има обяснение, щото гробовете на всички бедни хора показват простотията на Русия и предателите които все ни делят от истинско Царство На Велика Бълария.
3.
ivan
14.12.2014 17:53:23
3
6
кой и е казал на тази ......... да ни избира кмет? коя е тази ...... , от Бургас ли е? Какво търси тук?!?!?!?!?!? Това движение 21 е платено, и ще защитава определени интереси, нека видим чий син или внук ще предложат, 100% ще е на местен политик или бизнесмен!!!! Как така и домиля за Бургас на тази ..... ?!?!?!?!?!? да си ходи там от където е дошла, НИЕ БУРГАС САМИ ЩЕ НАПРАВИМ СВОЯ ИЗБОР!!!!!! Както си избрахме кмет БЕЗ НЕЯ преди, ще го направим и пак БЕЗ НЕЯ!!!!
2.
ivan
14.12.2014 17:52:58
2
5
кой и е казал на тази ......... да ни избира кмет? коя е тази ...... , от Бургас ли е? Какво търси тук?!?!?!?!?!? Това движение 21 е платено, и ще защитава определени интереси, нека видим чий син или внук ще предложат, 100% ще е на местен политик или бизнесмен!!!! Как така и домиля за Бургас на тази ..... ?!?!?!?!?!? да си ходи там от където е дошла, НИЕ БУРГАС САМИ ЩЕ НАПРАВИМ СВОЯ ИЗБОР!!!!!! Както си избрахме кмет БЕЗ НЕЯ преди, ще го направим и пак БЕЗ НЕЯ!!!!
1.
ivan
14.12.2014 17:49:22
2
6
кой и е казал на тази ......... да ни избира кмет? коя е тази ...... , от Бургас ли е? Какво търси тук?!?!?!?!?!? Това движение 21 е платено, и ще защитава определени интереси, нека видим чий син или внук ще предложат, 100% ще е на местен политик или бизнесмен!!!! Как така и домиля за Бургас на тази ..... ?!?!?!?!?!? да си ходи там от където е дошла, НИЕ БУРГАС САМИ ЩЕ НАПРАВИМ СВОЯ ИЗБОР!!!!!! Както си избрахме кмет БЕЗ НЕЯ преди, ще го направим и пак БЕЗ НЕЯ!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори