×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бюджетът ни ще бъде 30 млн.лв., продължаваме работата по стадиона и крайморския булевард


Бюджетът ни ще бъде 30 млн.лв., продължаваме работата по стадиона и крайморския булевард
Панайот Рейзи е доволен от новото управление на държавата. Министрите от кабинета "Борисов 2" били диалогични и всички го познавали
29 Ноември 2014, Събота, 03:20 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Поставяме си високи цели с новата финансова рамка, но такава е моята философия
-Г-н Рейзи, готов ли е проектобюджетът на Община Созопол и какви ще бъдат основните акценти в него?

-Не на 100 %, но все пак сме начертали основната рамка - около 30 млн.лв. Отново амбициозен бюджет. Това е самата истина, но няма как. Такава е моята философия – да си поставям високи цели. Опитваме се да заложим максимално обектите, които предвиждаме да реализираме. Виждате, че през последните години доста неща се направиха в Созопол.

-Какво е неизпълнението на приходната част в бюджета?

-Основното перо е от продажба. Там залагаме стойности от порядъка на 4-5 млн.лв. През тази година стигнахме до 3,8 млн.лв. Около 1 млн.лв не успяхме да изпълним. Но в крайна сметка това са приходи, които не зависят нито от администрацията, нито от нас. Те влизат от сделки с продажби на недвижимо имущество.

-Какви ще са основните проекти в капиталовата програма на Община Созопол за 2015 година?

-Нашата капиталова програма е на стойност между 6 и 8 млн.лв. Продължаваме строителството на стадиона. Знаете, че на нас ни предстои домакинство на европейско първенство за юноши и трябваше да изградим два нови два и допълнително игрище на стадиона. Трябва да увеличим и осветлението, защото луксовете не са достатъчни за такъв клас футболни срещи. В тази връзка, ще водим разговори с футболния съюз, за да ни помогнат. Другият важен проект е крайморският булевард, който ще свърже старото пристанището с яхтеното. Предвижда се в новия бюджет и асфалтиране около 1 млн.лв.за селата и 1 млн.лв.за Созопол. Запазваме и цялата социална политика: безплатните детски градини, 2 хил.лв.за новородено, социален патронаж.

-Очертава се да работите сериозно в изборна година, каквато е 2015 година. Не изглежда никак случайно.

-...Е, сигурно ще окаже някакво влияние, но това, че е изборна година, не означава, че не трябва да работим.

-През седмицата министърът на околната среда и водите Ивелина Василева инспектира работата по водния цикъл в Созопол. Остана ли доволна от извършената работа?

-Нормално е един министър като встъпи в длъжност да провери как вървят проектите, по които се харчат най-много пари. В момента се изпълняват 65 подобни проекта. Само нашият е 75 млн.лв. Министър Василева действително остана доволна от това, което видя в Созопол. В разговора, който проведохме по отношение на плащанията каза, че в момента министерството си е запретнало ръкавите и се опитва да изчисти старите задължения към общините. Каза също, че ще направи всичко възможно, за да го няма този проблем с неплащания към общините и съответно изпълнителите. Министерството бърза да отчете парите в Брюксел, за да не се загубят средствата по ОПОС. Виждам, че екипът на Ивелина Василева работи и мен лично ме обнадежди, че ще спасим програма.

-Как мотивирахте изпълнителите да продължат да работят по водния цикъл при положение, че парите по ОПОС бяха спрени, а вие очевидно не сте им плащали?

-При мен няма такъв случай – да не плащам. Винаги съм плащал. Имам безлихвен заем по ПУДОС, но на моменти се задъхвам. Така и сега. Ако министерството не ми отпусне някакви средства, не мога да си платя. Имам 2,5 млн.лв., а трябва да осъществя плащания за 8 млн.лв.

-Гарантирани ли са парите на Община Созопол в КТБ с Държавни ценни книжа(ДЦК)?

-Да, гарантирани са. Там успях да взема безлихвен заем от Министерство на финансите за 4,5 млн.лв. Нашите пари всичките са около 6,3 млн.лв. Водих разговори и с новия министър на финансите Владислав Горанов, който ме увери, че след актуализацията на бюджета, ще можем да вземе и останала сума.

-Ще стартирате ли процедура по избор на нова банка, в която да вложите общинските пари?

-Обслужваха ни две банки – КТБ и Инвестбанк. Веднага след случилото се, прехвърлихме всичките си сметки към Инвестбанк и сега само тя оперира с парите ни. Няма да има процедура за избор на друга банка. Ще работим с Инвестбанк.

-Г-н Рейзи, как работите с новите министри. Те са от вашето правителство – това на ГЕРБ?

-Лично аз ги познавам всичките, те ме познават също. Нямам проблем да работя с тях. Надявам се да си сътрудничим добре, но сами виждате, че няма стабилност в държавата. Всичките министри очакват актуализацията в бюджета, за да може да провеждат секторните си политики. Но знам, че амбицията на премиера Бойко Борисов е голяма и съм сигурен, че ще  правителството ще заработи успешно.

В категории: Созопол


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
11
Коментара по темата
11.
николета
03.12.2014 13:13:30
0
1
гласувайте си парички за стадиончета и какви ли не глупости нека ние се давим тука.Какво ще стане с бетствията ,паричките за 13-та заплатка ли ще отидат или в някой по дълбок джоб?Най-богатата община в българия не е обърнала внимание на бетстващите нито за миг.Пак вали и дали пак ще се наводним?До кога ли ще ни издържат къщите на този напън?Кога ще ни обърнете внимание господа общинари?Трябва ли да има жертви за да се стреснете?
10.
231
01.12.2014 13:52:08
1
3
Всеки краде според възможностите си.При бюджет от 28милиона няма как да откраднеш милиард, защото го нямаш, но нашето кметче не е за оплакване,добре кешира момчето. За оплакване сме ние- поданиците му, защото никой не обръща внимание на думите му, а те са потресаващи. При капиталова програма от 6 млн.лева, той планира продажби на общинско имущество за 4-5 милиона. Значи, продаваме имоти за да строим луксозно осветление на стадиона. Първо, стадиона е даден на концесия, но не концесионера, а ние плащаме. Второ- питам когато свършат общинските имоти и няма да има какво да продаваме, какво ще прави Созопол? Ако има някой, който знае отговора и той не е стряскаш, да го сподели. За мен, след още една година община Созопол ще фалира, защото няма да има и един сантиметър земя за спешни случаи. На нали ще са минали изборите, нали кметчето ни ще има нов мандат, останалото не е важно.
9.
123
30.11.2014 19:31:11
0
4
Прехвърлили парите в Инвестбанк - от трън на глог! Като че ли няма нормални банки в България... Мафияяяя... http://bivol.bg/wlbadapples.html
8.
mnbv
30.11.2014 14:40:54
2
2
ТЕ ОКРАДОХА МИЛИАРДИ ,ТОЙ ОКРАЛ НЯКОЙ ДРУГ МИЛИОН,ГОЛЯМА РАБОТА,да е жив и здрав,нашият обичан РЕЙЗИ.
7.
F
30.11.2014 10:24:24
1
3
Ei tupaci,
ne ni razseivaite sus tezi novini!

Bulgaria beshe slogena na posledno miasto v Evropeiskia po chistota na vuzduha.

V Burgas vuzduha e otvrat zaradi Lukoil I kolite.

Dokoga shte vi dishame mrusotiata, kmete? Dokoga shte ni trovite???

Sram!!!
6.
знаем те какви ги вършиш
30.11.2014 08:41:25
0
7
КОГА ЛИ ЩЕ ЛЪСНАТ ДАЛАВЕРИТЕ И НА ТОЗИ РАЗБОЙНИК????
5.
USA and Burgas loves Sozopol
30.11.2014 03:00:16
1
2
Davai Sozopol!!!
Napravete si letishte!!!
Mnogo na gusto stroite.
Davaite razvivaite se!!!
Burgas vi obicha!!!
4.
АНДОН КОМУЛАТА
29.11.2014 21:15:14
14
3
Шибани злобари,не можете да го стигнете-нямате неговите качества!!!Той за разлика от Вас има сърце и душа-запази ги !КЪДЕ СА ВАШИТЕ ЗЛОБНИ БЕсНи КуЧеТа?!!!
3.
жбр
29.11.2014 18:51:22
3
12
Вижте му само муцуната-като грабливо животно-надали се надява само на заплатата си
2.
ooohoho
29.11.2014 18:49:39
1
11
Охо,хо да ти се не види и разбойника безнаказан...нямам думи
1.
РРРРРРРРР
29.11.2014 17:16:58
1
15
ХОДИХ В ГОРАТА ЗА ГЪБИ..........................................................................ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ........................КРАДЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА....................
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори