×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вонящ клошар превърна Спешното на МБАЛ-Бургас в хотел, от два дни спи в него


Вонящ клошар превърна Спешното на МБАЛ-Бургас в хотел, от два дни спи в него
Христо лежи като куче на пейка пред регистратурата или направо на земята, завит с одеяло. Той категорично отказва да си тръгне – няма къде да отиде
31 Октомври 2014, Петък, 18:09 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимки: авторът

Лекари, социални и полиция се видяха в чудо какво да правят с него


62-годишен клошар две вечери поред най-безцеремонно спи във фоайето на Спешния център към МБАЛ-Бургас. Той лежи като куче на пейка пред регистратурата или направо на земята, завит с одеяло. От него се носи невероятна смрад. Лекари и сестри се опитали да го отпратят, обяснявайки му, че тук се лекуват спешни случаи, спасява се човешки живот, а не е хотел или приют за бездомници. Клошарят обаче категорично отказва да си тръгне – няма къде да отиде, съобщи  читател на Флагман.бг, втрещен от абсурдната ситуация.

Видях човек, който буташе възрастния си баща в инвалидна количка и тихо му каза: „Татко, много си се вмирисал“, без да забележи, че вонята всъщност идва от клошаря. Разбирам положението му, но какво ще стане, ако всеки бездомник си хареса някаква обществена сграда и се засели в нея“, допълва нашият читател.

Повярвайте ни, виждали сме трупове, престояли по няколко дни, дори те не миришат така ужасно“, споделиха санитари пред наш екип, дошъл да провери случая.

Клошарят, който се казва Христо, няма документи за самоличност, цялото му имущество се състои от патерица и шише с вода. 62-годишният мъж бил забелязан от съвестни граждани да лежи до контейнери. Те подали сигнал на тел.112 и на мястото веднага се отзовали полицаи, които от своя страна повикали Бърза помощ. Линейката откарала окаяно изглеждащия човек в Спешния център. Това се случило  вечерта на 29-ти срещу 30 октомври, малко след полунощ. Там лекарите се погрижили за него, но всъщност Христо не бил нито болен, нито пък тежко ранен. Затова сутринта бил изписан и освободен да напусне лечебното заведение.Той обаче не си тръгнал, а седнал на една от пейките пред регистратурата и казал, че остава тук на топло, защото нямал къде да отиде.

Така изглеждат краката на Христо - подути и обути в гумени цървули, прикрепени към ходилата му със сезал


Като видели, че не могат да го изгонят, лекарите се обърнали за помощ към социалните, които след дълги разговори със зловонния мъж установили, че няма как той да бъде приютен в дома, който се намира в кв. „Акациите“, тъй като бил от Варна.

Дойдоха, видяха го. Подготвиха документи, за да го откарат, той самият дори се подписа на тях, но се оказа, че бил от Варна и няма как да бъде настанен в наше социално заведение. Такава била процедурата“, каза пред репортер на Флагман.бг д-р Иван Събев, временно изпълняващ длъжността началник на Спешно отделение.



Така случаят на Христо трябвало отново да бъде прехвърлен на полицията. От Пето Районно управление обаче отказали да го транспортират до Варна, където мъжът да бъде временно приютен в социално заведение и клошарят днес около 11 часа преди обяд продължаваше да стои в Спешното.

Имах апартамент във Варна, но го продадох. Останаха ми малко пари, но ги пръснах по лекари“, каза ни лаконично той.

Сега искам да си отида. Имам сестра, тук наблизо живее, ще отида при нея“, добави Христо, но не предприе никакви мерки, с които да оправдае думите си.

Христо наистина има сестра, която по адресна регистрация живее в  ж.к. „Славейков“. Тя обаче не може да бъде открита от полицията и няма как да поеме отговорност за своя брат. Във Варна мъжът също имал роднини, те обаче не го търсят и нямат представа, че днес той  е бездомник, с подути крака, обути в гумени цървули, прикрепени към ходилата му със сезал. Въпреки, че вонята около него трудно се издържа, служители на болницата му носят храна, вода, дали му и одеяло.

Социални и полиция си подхвърлят топката и никой не иска да поеме отговорност. Ако беше котка или куче, сигурно 10 пъти вече щяха да са го прибрали. Станахме такава държава, че няма кой да се погрижи за хората в нея“, говореше се днес във фоайето на лечебното заведение.

Какво обясниха по случая на Христо от ОД на МВР-Бургас, както и от Агенцията за социално подпомагане, четете по-късно във Флагман.Бг.



12
Коментара по темата
12.
до всички вас
07.02.2015 17:29:53
1
1
къде искате да спи като няма дом ! вие къде бихте отишли
11.
glarus
06.11.2014 15:00:48
0
1
Как така хем няма лична карта хем е от Варна ??? Какви са тези идиотщини, защо ни хвърляте прах в очите ? Нали има приют за такива хора, да го преберат за ден поне да се изкъпе, изпере и нахрани, къде ни отиде човещината ?
10.
ревизор бг
01.11.2014 20:23:59
0
4
Коментарите показват липса на култура,особено 2 и 4!!!Къде са социалните служби,къде е червения кръст,къде са неправителсвените организации...?!Като е от Варна защо да не може да се настани в соц.дом?--това са измишльотини за да му откажат!Това не е медиц.проблем!!!Проблема си е социален!
9.
bg
01.11.2014 08:20:45
2
2
Като е продал апартамента и взел парите тогава нямаше нужда от помощ.
8.
служител
31.10.2014 23:12:27
2
6
А сега отново ли Мбал е виновна.Абре българче,осъзнайсе.Коментара на Gb е мн.точен.
7.
gresh
31.10.2014 21:47:35
4
13
Колко миришел,колко миришел,тва ли ви трогна най много-миризмата,а на Касабова и на другите мастии около нея....им миришат путките ...кучета убити.
6.
Era
31.10.2014 19:10:39
1
13
Трябва да се погрижим за бездомните ,не може да ги подминаваме и да извръщаме глави,тези хора съществуват и имат нужда от помощ,ако бяха котки и кучета отдавна щяха да са прибрани по приюти.Къде е човешката добрина и състрадателност?
5.
Димитър
31.10.2014 18:41:39
2
11
Защо да няма право да стои там човека,нали е обществена сграда,ама иначе може всеки месец да ни вземат от заплатите за здравно осигуряване,егати държавата. P.S Нямам думи за заглавието на статията,пълна помия като всичко в тая държава
4.
Теодора
31.10.2014 18:13:07
5
14
Колко сте жестоки! В самата статия го пише : "НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДЕ" Вие ако нямате къде да живеете,много ли ще се къпете в този студ ????
3.
gb
31.10.2014 18:00:35
9
12
В и около болницата е пълно с бездомни клошари, цигани и всякаква долна сган. Някой би трябвало да вземе мерки.
1. Да изгони дилърите на кръв от болницата.
2. Да блокира достъпа на не здравно осигурени до лечение и спешна помощ.
3. Да осигури качествена охрана на болничното заведение - вместо възрастен пенсионер-пазач да има някой по-млад и силен охранител особено в нощните смени в спешното когато цигански тумби налитат на лекарите.
4. Да въведе система с билетчета за чакащите болнична помощ.
2.
Костов
31.10.2014 17:51:01
2
22
Потресен съм от заглавието и от текста под него! Човекът явно се нуждае от помощ, а не от коментар колко и как мирише!
1.
hdhdh
31.10.2014 17:40:05
4
10
Ami nastanete go nqkade.i vie deto pi6ete za nego 6te ne go nahranete,izkapete i pomognete da go nastanqt nqkade,a ne samo da pi6ete kolko miri6el i t.n. flagman vie ste na hod da napravite ne6to dobro za sefte
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори