×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Майката на бургаската медсестра Валя: Дъщеря ми е отвлечена и убита!


Майката на бургаската медсестра Валя: Дъщеря ми е отвлечена и убита!
Според Пенка Иванова дъщеря й е отвлечена и се прикрива престъпление с цел да се покрие убиеца на красивата медицинска сестра
12 Октомври 2014, Неделя, 12:47 ч.
Източник: Blitz.bg

Прокуратурата търси двама мъже, които Пенка Иванова посочила
24-годишната медицинска сестра Валя Иванова, която изчезна мистериозно, а след това бе открита мъртва в морето, е била отвлечена и убита. В това е убедена майката на момичето - Пенка Иванова. Тя е споделила версията пред прокуратурата преди няколко дни. Жената е съобщила пред разследващите за двама мъже, които според нея имат връзка с изчезването и смъртта на дъщеря й. Валентина контактувала с тях малко преди да изчезне в нощта на 15 април. Заради новите факти, разкрити от майката, окръжната прокуратура в Бургас е разпоредила разследването да не бъде прекратено и работата по случая да продължи.
„Действително съм разпоредил извършването на нови разпити и други действия по разследването. Те бяха поискани от майката на Валентина Иванова и считам, че фактите, изложени от нея, както и версията й, трябва да бъдат проверени. На този етап нямаме никакви доказателства за насилствена смърт, но повече от това нямам право да ви кажа”, заяви прокурор Димо Маджаров. Той отказа да коментира дали разследването може да вземе друг обрат след новите данни, разкрити от майката. От прокуратурата уточниха, че на практика то е приключило още преди месец. Според събраните доказателства, Валя се е самоубила, като е скочила в морето. Когато са предявили на майката Пенка Иванова събраните доказателства, тя е отказала да ги приеме. Заявила, че не е съгласна със заключението, че дъщеря й се е самоубила, и е входирала официално искане с 10 подробно изброени точки. В понеделник наблюдаващият прокурор е одобрил пет от исканията на майката и е разпоредил разследването да продължи.

Кои са мъжете, с които медицинската сестра е контактувала

и каква е била връзката й с тях, не е ясно. Майката Пенка Иванова има няколко версии. Според едната от тях, Валя е дължала много пари на лихвари, които я притискали. Пред разследващите жената заявила, че тя самата не знаела за такъв дълг, но разбрала от журналисти. Пенка настоява версията да бъде проверена.

Другото подозрение на майката е, че красивата Валя е станала жертва на черна завист. Човек, който завиждал на дъщеря й, я примамил посред нощ в морската градина и я убил. Пенка Иванова е категорична, че момичето е отвлечено и хвърлено в морето.

Дали Валя наистина е станала жертва на убийство, ще стане ясно, след като разследването окончателно приключи. Близките на загиналото момиче се надяват, че новите разпити ще хвърлят повече светлина около мистериозното й изчезване. Предстоят да бъдат направени и очни ставки между няколко души, чиито показания се разминават.

„Пенка не вярва на нито една дума от разследващите. Тя е сигурна, че Валя е убита. Никой не знае истината, но действията на Валя в нощта, когато изчезна, са странни. Всеки познава най-близките си хора, знае какво могат да направят и какво никога не биха. Валя беше много страхлива, тя никога не излизаше сама по тъмно. Някой я е повикал, за да тръгне изведнъж с такси, след като вече си е била легнала. Ние се съмняваме, че тя е познавала човека, който я е повикал. Може да я е блъснал от моста във водата и тя да се е удавила. Била е облечена със зимни дрехи - с яке и ботуши. Потънала е за минути в студената вода”, разкри близка приятелка на семейството.

От прокуратурата обявиха, че е доказано по категоричен начин, че причината за смъртта е удавяне. Никой обаче не може да каже как Валя се е озовала в морето и дали наистина някой не я е хвърлил във водата. В студената априлска нощ край морето не е имало никакви очевидци. От камерите в района на моста е свален запис, който обаче е с много лошо качество и не може да се разбере дали освен Валя е имало и други хора.

Според запознати с разследването, приятелят на медицинската сестра Валентин Георгиев засега е извън всякакво подозрение. Майката изобщо нямала съмнения в него. Освен това той е дал подробни показания, а разследващите са проверили по минути и часове къде е бил и какво е правил в злополучната нощ на изчезването на Валя.

Една от тиражираните версии бе, че зад драмата стои лична драма с

любовен триъгълник

От прокуратурата обаче категорично са отхвърлили съмненията, че младата жена е имала паралелна интимна връзка.

В квартал Лозово, където Валя е израснала, се носят и слухове, че в семейството й е имало тежък проблем, който е подтикнал младата жена към самоубийство. Фамилната драма обаче се пази в дълбока тайна. Местните хора шушукат от ухо на ухо, но никой не желае да каже какъв е бил страшният проблем, който е отнел живота на Валя. „Как да кажем нещо, за което нямаме доказателства?! Никой не е видял нищо с очите си. Говорят се разни работи, ама може и да са измислени селски клюки. Не може да очерняме мъртвото момиче, ‘щото някой казал едно нещо. Каквото и да се разкрие сега – няма да я върне при живите...”, коментираха с половин уста съседи на семейство Иванови.

Три месеца, след като морето изхвърли мъртвото тяло на Валя, баща й Иван Иванов сложи край на живота си. Сломеният от мъка мъж се обеси в таванската стаичка на къщата си на ул. „Ружа” 22 в квартал Лозово. Според роднини, той не е могъл да преживее смъртта на дъщеря си. Бащата също не вярвал, че Валя се е самоубила. Няколко дни преди да увисне на въжето той споделил пред приятели, че никога няма да се разбере какво се е случило с детето му.

В категории: Животът


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
Diana
14.10.2014 06:05:07
0
5
Момичето е убито и после хвърлено в морето,това е от ясно по ясно!
20.
Спиро от Сусурлево
13.10.2014 14:07:32
0
6
Браво, Бакалов! Единственият, който не се страхува да излезе с името си и да каже ИСТИНАТА!!! Всички знаем, че Валя НЕ се е самоубила!!! Изобщо няма никакви записи от камери и тем подобни измишльотини! Ако беше така, много отдавна щяха да ги покажат, за да затворят устите на хората!!! Няма никакви рибари, телефони и цигари със запалки! И точно Валентин беше този, който каза, че НИЩО ОТ ПОДНЕСЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ НЕ Е ВЯРНО! И Валентин ли лъже, господа "сигурни, че Валя се е самоубила и че поднесената ни (удобна за НЯКОГО) версия е истина"???
19.
Георги Бакалов
13.10.2014 03:01:54
0
7
КАК ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ИСТИНАТА?!::: Ако Димо Маджаров не си направи сам ОТВОД, трябва ДА ЗАПОЧНЕ СЪВСЕМ НОВО РАЗСЛЕДВАНЕ БЕЗ ЧЕНГЕТАТА от 4-то РУП-Бургас!Трябва да възложи разследването на специалисти от ОДМВР-Бурас, ЗАЩОТО РАЗСЛЕДВАНЕТО Е ОПОРОЧЕНО ОТ САМОТО НАЧАЛО до откриването, разпознаването на трупа и прословутата „варненска експертиза!ЗАЩОТО::: 1.) СИГНАЛЪТ за изчезването е подаден и приет НЕПРАВОМЕРНО – преди да изминат 24 часа от изчезването и НЕ Е ПОДАДЕН от ЗАКОННИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ на Валя! 2.) В разследването се е НАМЕСИЛ НЕПРАВОМЕРНО Валентин, разпитвал е таксиметрови шофьори. Опитал се е да внуши на полиция и медии (или обратно) посока на изчезването към морската градина и „самоубийство чрез удавяне”! 3.) През това време ( до подаването на сигнал за отвличане от майката на Валя) ченгетата не са проверявали други причини за изчезването на Валя, не са проверявали с кого би се срещнала Валя в нощта на изчезването.
Ченгетата НЕ СА ДОКАЗАЛИ, че Валя е влязла в морската градина, нито, че е била на моста!” 4.) НЯМА абсолютно никаква информация за ДЕНЯ НА УДАВЯНЕТО (ако въобще става дума за удавяне). НЯМА информация за това, дали Валя е УДАВЕНА В СЛАДКОВОДНИ или МОРСКИ ВОДИ! НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВО за това, ДАЛИ удавянето е вследствие на НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ, на САМОУБИЙСТВО или на НАСИЛИЕ! От експертизата по никакъв начин НЕ Е ДОКАЗАНО, че не е УПОТРЕБЕНО НАСИЛИЕ! Убеден съм, че „варненската експертиза” НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ 100% УДАВЯНЕ, НЕ МОЖЕ да докаже, дали Валя е удавена в сладководна вода и след това пренесена в морето!Нека Димо Маджаров да представи на медиите КОПИЕ ОТ ЕКСПЕРТИЗАТА!!!Както и да постъпи Димо Маджаров, за умишленото бездействие НЯМА ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ!!!Какво ще стане ако Димо Маджаров не „влезе в пътя”?! ЩЕ ИМА НОВО РАЗСЛЕДВАНЕ, ИНИЦИРАНО от по-висша инстанция.ЩЕ ИМА – до РАЗКРИВАНЕТО на ИСТИНАТА!!!
18.
Do Anelia
13.10.2014 02:26:30
0
0
Kade vijdash takava snimka?
17.
Daniela
13.10.2014 02:05:52
0
1
Gospodin Bakalov, kak spored vas shte se stigne do istinata v sluchay, che chengetata ne otkriyat dokazatelstva za prestaplenie i papkata za tozi sluchay se zatvori?
16.
Георги Бакалов
13.10.2014 01:35:25
0
5
За № 13 "ДАНИЕЛА" : Нямаше причина да се включа с коментар, защото нещата са все същите – ПРОТИВОРЕЧИВИ!Цитирам МЕДИЙНИ информации, които ТРЯБВА ДА ВНУШАТ НА ОБЩЕСТВОТО „ИСТИНАТА”::: 1.) ФЛАГМАН ( 02 септември 2014 г.) „РАЗСЛЕДВАНЕТО за хубавата Валя ПРИКЛЮЧИ! Медицинската сестра се е удавила, ПРОКУРОРИТЕ СПИРАТ РАБОТА. Експертите са категорични, че НЕ МОЖЕ ДА СТАВА ДУМА ЗА УБИЙСТВО”?! 2.) „ДНЕС” и „24 часа” ( 2 септември 2014 )”Валя от Бургас се е удавила, но НЕ Е ЯСНО КАК” "Установено е, че причината за смъртта е удавяне, НО НЕ И КАК Е НАСТЪПИЛО ТО. Разследването е в напреднала фаза, но НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО", обясни прокурор Маджаров. 3.) ПИК ( 2 октомври 2014 ) Майката на Валя ни даде нови данни, НЯМАШЕ КАК ДА НЕ ПРОДЪЛЖИМ РАЗСЛЕДВАНЕТО за удавеното момиче” каза Димо Маджаров!!!МОЯТ КОМЕНТАР само и единствено относно медийната и прокурорска информация::: 1.) РАЗСЛЕДВАНЕНО ПРИКЛЮЧИ...
ПРОКУРОРИТЕ СПИРАТ РАБОТА (според ФЛАГМАН) 2.) „ДНЕС” и „24 часа” - „РАЗСЛЕДВАНЕТО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО”! 3.) Според едно прокурорско изказване (цитирано от ФЛАГМАН) „Експертите са категорични, че не може да става дума за убийство”! Споре други 2 медии „Валя се е удавила, но НЕ Е ЯСНО КАК” и "Причината за смъртта е удавяне, но НЕ Е И КАК Е НАСТЪПИЛО ТО”!!!
ФАЦИТ:::Колкото са ПРОТИВОРЕЧИВИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕНО (от самото начоло да откриването и идентифицирането на трупа), толкова СА ПРОТИВОРЕЧИВИ КОНСТАТАЦИИТЕ НА ПРОКУРОРА!!!Знам и имам писмени доказателства за това, как един прокурор укрива и винаги може да укрие противозаконни действия на полицай.До този момент Димо Маджаров е само ИЗТРИВАЛКА НА ПОЛИЦИЯТА! Ако Димо Маджаров не назначи ново разследване ( от начало до край и то – без участието на 4-то РПУ-Бургас ), ЩЕ ПРИКРИЕ УМИШЛЕНО и БЕЗНАКАЗАНО ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!Както вече заявих отдавна - НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО, ОБЩЕСТВЕНИЯТ ИНТЕРЕС Е ГОЛЯМ, ОБЩЕСТВОТО НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НА ЕДИН СЕРВИЛЕН ПРОКУРОР ДА СКРИЕ ИСТИНАТА!!!
15.
Anelia
12.10.2014 23:59:19
4
3
Prava e maikata, Valentin ne e vinoven, gorkiyat pak si sloji snimka s Valya vav facebook, taguva, sarceto me zabolyava kato si mislya kakvo prejivyava tazi dushica... :(
14.
Siana
12.10.2014 23:02:18
0
3
A zabolekaryat proveren li e?
13.
Daniela
12.10.2014 22:49:43
0
0
A Georgi Bakalov kakvo misli, zashto ne se e vkliuchil oshte?
12.
Приятел
12.10.2014 20:15:42
0
7
То беше ясно че някой познат или много близък я е примамил да излезе посред нощ и да хване такси от центъра на Лозово,а не от дома и това ме шокира може би да не разбере баща и че излиза посред нощ!
Това е някой близък на който тя се доверява.Може да я излъгал че приятелят и е с някоя друга ела да го видиш и тя веднага се е вързала защото вярва на този човек!Проверете близките и хора приятелки,брат и т.н.!!!!С непознат не би тръгнала и никога не би се доверила,това човек на когото има голямо доверие!Помислете внимателно!!!!!!!!!!!
11.
d
12.10.2014 18:40:36
4
0
Kato se mahnaha turistite -- lusna istinata -- che v Burgas giveiat samo bedni porobeni ot Chervenia Pametnik dushi.
Pametnika vi izdava.
Koi postroi pametnika, hahaha, USSR.
ZATOVA NIAMA DA VIDETE ZAPADNI TURISTI!!!
10.
?
12.10.2014 14:39:15
0
7
Kak ot zapis s nisko kachestvo se vidya, che Valya 2 chasa i polovina e pushila i si e svetela s telefona, a sega se okazva, che dori ne e sigurno, che e sama na mosta?! A kak e vazmojno maika i da ne e znaela za dalgovete, a tvardi, che sa imali silna vrazka?
9.
до 7
12.10.2014 14:24:35
1
5
Да така е и Вие сте прав/а, но може би човекът си е напатил от лошо отношение. Всеки ден се срещам с различни хора и мога да потвърдя на 90 % това, което той казва. Да начина на изказване не е от най-правилните, но нека да си признаем, че малко останаха добрите хора. На всеки животът е труден, но това не означава, че трябва да сме лоши.
8.
do 7
12.10.2014 14:22:28
0
3
Do 7: ami kagi da ima edna novina v tozi gayski burgaski Flagman, za naukata, ili tehnologiata -- ili sa vse klukraski, ploski, neshta koito ne praviat edna civilizacia velika, a shte ia napraviad rodina na varvarite.
7.
До 5
12.10.2014 14:20:38
1
12
Разбира се че всички нормални хора сме съпричастни към трагедията сполетяла семейството на Валя и подкрепяме майка й в търсенето на справедливост, но човека под № 2 да поставя всички бургазлии под общ знаменател и да ни нарича - гадни, злобни, грозни , непрочели една книга и още един куп простотии - не смятате ли че не е нормален?
6.
do Kiro
12.10.2014 13:30:17
0
7
Kiro, Kiro ne dai si boje nikumo ne pod vola tele, mi pod slona, muha shte tarsish. Ti za pari si sednal da mislish
5.
д
12.10.2014 13:20:40
1
30
Искам да Ви кажа, че подкрепям номер 2. Така е Бургас е градът с най-злобните хора. Никога няма да видиш някой да помога, всеки гледа да ти направи лошото. Злобата е по лицата на всеки един. Иска ми се понякога да избягам, защото знам какво е в друга държава, но семейството, приятелите ми са тук и единствено това ме спира. Защо го нападате човека, няма значение как е написал коментара си, важното, е че е прав, колкото и да не ви се иска да повярвате. Бургас и като цяло и България не отива на добре. Пример мога да дам, защо всеки иска да гони сирииците, какво са виновни те, че ние сме така. От кога сме така от както те дойдоха ли, и те идват от война не защото искат да разгледат България. Да не дава Бог ние да сме в тяхното положение, никоя държава няма да ни иска, защото сме лоши хора. България ще се оправи, едва когато проблема се оправи вътре в самите нас, но българина винаги гледа някой да изкара виновен. Какво Ви пречи жената, да търси справедливост за детето си. Майка е и никой явно не знае каква и е болкта, щом се е усъмнила нека да бъдем съпрачастни, даже и ако можем да помогнем. Били взимали пари от държавата ни, а ромите не взимат, управляващите не ни ли грабят. Нека една българска майка намери покой, за рожбата си. Злобата Ви ще ви унищожи един ден!
4.
do 3
12.10.2014 13:02:33
13
7
do 3: A vie v Burgas ste dolni cigani, vig kak giveete v komplexite kato Syria i Afghanistan.
Otkakto doide Lukoil v Burgas, poveche i poveche ciganska sgan idva v Burgas -- bedna i prosta.
3.
до № 2
12.10.2014 12:26:46
6
18
Прав ти път! И ние нямаме нужда от такива като теб!
2.
do 1
12.10.2014 12:11:28
27
10
Zaradi prednia komentar, az napuskam Burgas.
Vie ste grozni, zlobni hora tuk v Burgas.
Vigte si kmetovete, gadni grabenici.
Vigte se vas.
Koga za posledno ste cheli kniga ili hodili na niakakuv kurs da si podobrite poznaniata.
A iskate da ste Evropa. Vie ste varvari kato rusnacite. Sgan.
Vie ne ste traki, ne ste rimliani.
1.
kiro
12.10.2014 11:26:58
28
2
Стига с тази Валя , бе хора. Решила е да се самоубие момичето. Сега под вола теле търсите за пари от държавата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дезинфекцират по два часа пощенските клонове в Бургас, утре започва изплащането на пенсии Дезинфекцират по два часа пощенските клонове в Бургас, утре започва изплащането на пенсии

Охраната на всички пунктове ще следи по колко човека влизат  в салоните и дали спазват нужната дистанция чакащите пенсионери

Идиоти: Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена - при джипито Идиоти: Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена - при джипито

Случаите са от 3 април и са в София-област

Загадъчното убийство на Марата остана неразкрито, 15 години след екзекуцията му разследването е във "фризера" Загадъчното убийство на Марата остана неразкрито, 15 години след екзекуцията му разследването е във "фризера"

Срещу мен се готви покушение, предупредил сикаджията няколко дни преди смъртта си

Лили Иванова продаде апартамент за 190 000 евро дни преди пандемията Лили Иванова продаде апартамент за 190 000 евро дни преди пандемията

Естрадната прима обяви за продан имота си в „Кръстова вада” миналата есен

Специалистите от медицински център „Дева Мария“ преглеждат по стандартен график Специалистите от медицински център „Дева Мария“ преглеждат по стандартен график

„Важно е хората да разберат, че в момента забранени са профилактичните прегледи, а не прегледите изобщо", казаха от здравното заведение

Българи в чужбина помагат на УМБАЛ-Бургас Българи в чужбина помагат на УМБАЛ-Бургас

Дарени са 6500 ръкавици, 600 маски за многократна употреба, 29 шлема, 15 литра гел-дезинфектант.

Служителите от РУО-Бургас даряват от заплатите си за интернет за деца в нужда Служителите от РУО-Бургас даряват от заплатите си за интернет за деца в нужда

Директорите ще подават списъци с деца, които имат нужда от финансова помощ

Депутатът Николай Тишев: В актуализацията на бюджета няма предвиден нито един лев за общините Депутатът Николай Тишев: В актуализацията на бюджета няма предвиден нито един лев за общините

Това е неадекватна реакция на реалната ситуация в страната, категоричен е народният представител от БСП

60-годишен отмъкнал към 3000 лв. от баби, мамил ги с еврозоната 60-годишен отмъкнал към 3000 лв. от баби, мамил ги с еврозоната

Представял се за служител на "Социално подпомагане" 

Нов модел за финансиране на болниците заради кризата Нов модел за финансиране на болниците заради кризата До 85% ще се обезпечават лечебните заведения, заяви финансовият министър Владислав Горанов
Тигрица се е заразила с коронавирус от служител на зоопарк? Тигрица се е заразила с коронавирус от служител на зоопарк?

Положителната проба е от Ню Йорк

Австрия започва да отпуска мерките срещу коронавируса Австрия започва да отпуска мерките срещу коронавируса

Вдигането на ограниченията ще става при строги условия

Руски бърз тест дава резултат с 94% точност Руски бърз тест дава резултат с 94% точност

Общата численост на заразените в Русия е 6343

Сложиха Борис Джонсън на апарат за дишане Сложиха Борис Джонсън на апарат за дишане

Задухът на британския премиер се влошил през нощта

В разгара на епидемията: В Новокузнецк се роди Ковид В разгара на епидемията: В Новокузнецк се роди Ковид Семейство кръсти първородния си син на коронавируса Лепа Брена с онлайн концерт (Видео) Лепа Брена с онлайн концерт (Видео)

Във видеото балканската звезда изпълнява един от най-големите си хитове

Турската лира се срина Турската лира се срина

Валутата отслабна до най-ниските нива след кризата през 2018-а

Как поколението на незнаещите създаде коронавируса Как поколението на незнаещите създаде коронавируса

Пандемия има и хора наистина умират ежедневно от нея. Спор в това изобщо няма, но също няма спор и в това, че светът е преживял подобни кризи и преди,  при това в много по-големи мащаби

Трагедия! Лекарят на Реймс се самоуби заради COVID-19 Трагедия! Лекарят на Реймс се самоуби заради COVID-19

60-годишният медик е бил диагностициран с коронавирус и поставен под карантина заедно със съпругата си

Спипаха 50 кила българска дрога в Истанбул Спипаха 50 кила българска дрога в Истанбул

Заловената в Истанбул марихуана е на стойност около 1 милион лева.

Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ И карантината раздели народа ни. По-простите хора по цял ден си разменят мемета, а интелигенцията си разменя миймове.
Виц на деня Виц на деня Настана време, в което човек може да спаси света, седейки у дома по пижама Виц на деня Виц на деня Глaвeн лeкaр извършвa визитaция.
- Кaк e пaциeнтът c пoдoзрeниe зa кoрoнaвируc?
- Нoрмaлнo, изoлирaн e в oтдeлнa cтaя, нaзнaчихмe му cпeциaлнa диeтa.
- Кaквa диeтa?
- Хрaним гo c биcквити.
- Нo зaщo c биcквити?
- Aми caмo тe минaвaт прeз прoцeпa нa врaтaтa.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Какво е извънредно положение: Жените добиха представа какво е казармен режим, а мъжете - майчинство
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори