×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даниел Вълчев: В Бургас съм, за да подкрепя Живко Табаков от Реформаторския блок


Даниел Вълчев: В Бургас съм, за да подкрепя Живко Табаков от Реформаторския блок
Бих гласувал с номер 7 и преференция 2, защото Живко Табаков показа уважение към водача на листата и същевременно - индивидуални качества, каза бившият министър на образованието Даниел Вълчев
02 Октомври 2014, Четвъртък, 12:58 ч.

В политиката се прави точно така - играеш за отбора и заедно с това имаш силни индивидуални прояви


- Господин Вълчев, в края на предизборната кампания сме. Това ли е поводът за посещението Ви в Бургас?

- Аз съм роден в Бургас, така че не мисля, че ми е нужен специален повод да дойда в родния си град. Но в случая наистина има конкретен повод да съм тук и той е да изразя подкрепа на моите колеги от Реформаторския блок за предстоящите избори.

- Но през  лятото Вие напуснахте ръководството на Движение България на гражданите и на Реформаторския блок? Ангажиран ли сте с този проект?

- Да си публично ангажиран човек не значи непременно да си кандидат за публична длъжност. В момента просто имам други житейски планове. Но аз от цялото си сърце подкрепям каузата на Реформаторския блок. България драматично се нуждае от дълбоки реформи поне в няколко ключови сектора - здравеопазване, пенсионна система, енергетика, продължаване на реформата в образованието. За три и половина години ГЕРБ не се наканиха да почнат сериозни реформи. За останалите - да не говорим. Искрено се надявям, че Реформаторският блок ще има такова представителство в следващото Народно събрание, което ще му позволи да бъде ключов фактор в едно бъдещо дясно-центристко управление.

- Но Реформаторският блок  поставя условие на ГЕРБ следващият премиер да не се казва Бойко Борисов.

- Такава позиция е израз на комплекси. Когато малкият крещи силно, той не става по-голям, а само подчертава, че още не е пораснал. Но по-важно е друго. Днес ГЕРБ това е Борисов. И ако някой не разбира това, той е или глупав, или по-лошо - страда от лицемерие. Такава позиция има за цел само да успокои хората, които не харесват Борисов, да вдигне мизата при бъдещи преговори, а накрая все пак да се отстъпи "от немай къде". Това не е честно към хората, които подкрепят Реформаторския блок. Честната позиция е: ние ще участваме в едно реформаторско мнозинство, защото България има нужда от такова управление. В името на това сме готови да направим и компромиси. Ако трябва, ще платим с личния си имидж, с личното си политическо бъдеще. Това е нелеко решение, но нека пак да повторя - България има нужда от такова управление.

- Какво мислите за преференцията при гласуване?

- Аз лично ще гласувам с преференция и мисля, че това е нещо добро. Така Реформаторският блок  ще разпери едно по-широко ветрило и ще събере по-голяма подкрепа. Аз съм в Бургас, за да изразя и моята лична подкрепа за един човек, когото много харесвам и ценя. Това е вторият в листата на Реформаторския блок - Живко Табаков. Живко е млад, но много сериозен човек. Той е високо организиран и много коректен. Успя да направи кампания, в която показа уважение към водача на листата и едновременно с това фокусира вниманието върху своята кандидатура. Това не е лесно, но в политиката се прави точно така - играеш за отбора и заедно с това имаш силни индивидуални прояви. Така че ако гласувах в Бургас, моят избор би бил номер 7 за Реформаторския блок и преференция 2 за Живко.

- Какви са вашите очаквания за резултата от изборите?

- Не съм нито социолог, нито врачка, нито тази странна кръстоска между двете, която се появи през последните години. Хората ще решат. Но ако искаме България да се развива успешно, нужни са реформи. И затова естественият избор е номер 7 - Реформаторският блок.



10
Коментара
Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 5
10
Коментара по темата
10.
gost
04.10.2014 08:32:36
0
1
Възхищавам се на реформаторите ,интелигентни хора ще сътворят интелигентни дела.
9.
Стойко
02.10.2014 18:18:19
10
6
Бургас избира ГЕРБ и номер 9
8.
Anonimus do 6
02.10.2014 17:11:13
2
11
Без думи , за вашата глупост , просто няма определение отговарящо изцяло на това, което представлява!Чудя се кога и как ние българите загубихме сетивата си и връзката им с мозъка най-вече, че дори и да се занимавам с подобен трол като теб и другите под теб !
7.
Дедо Барт
02.10.2014 16:11:04
13
11
Не се занимавайте с глупости - Бургас избира ГЕРБ и номер 9 а всичко друго е залог за куци коне !!!
6.
до №5 anonimus
02.10.2014 15:38:40
12
7
Много добър ник си си избрал, такъв си и в реалния живот анонимен невежа, който се пука от завист, че хората могат, а той е некадърен.
Да ти припомня, седянката е раздигаше Орешарски, а Вълчев седеше до него. Ако го познаваше щеше да знаеш, че високо интелигентен човек като него не би си позволил да каже подобни думи. Колкото до Табаков - какво са завлякли Диневи????? Едни от най-успешните бизнесмени в страната, а и вече извън нея, давайки хляб на стотици семейства. Навсякъде ги ценят хората извън Б-я, само тук мижитурки като теб се осмеляват да плюят по хора, които не знаят, че съществуваш. Самият факт, че Табаков им управлява бизнеса е показателен, че е експерт и специалист, защото случайни хора около Диневи няма. А ти можеш да продължиш да си плюеш във форумите и да ръсиш "бисери" във формата на лъжи седейки пред компютъра си и ръфайки филия с лютеница, но, ако си мислиш, че една идея по-образованите от теб обръщат внимание на коментарите ти, тогава е дошло време да се гръмнеш.
5.
Anonimus
02.10.2014 15:18:19
5
19
Абеее еййй ако взема едно дърво и припомня кактози същия Д.Вълчев заедно с Орешарски "раздигаха седянката" А Живко Табаков поредния псевдо бизнесмен подлога на братята Пъпеши (Диневи) от Влас ... Гласувайте с 2 ръце за олигархията завлякла държавата с милиони ДДС..
4.
Бургас
02.10.2014 15:03:59
12
5
Браво на г-н Вълчев! Значи в града ни все пак са се родили и сериозни хора, не само овчарови, цоневи, скатаджиите българоубиици и пигмеите от абв...
3.
USA
02.10.2014 14:57:38
12
7
Hora bulgari!!!!
Glasuvaite za Reformatorskia blok!
Ne slushaite Boko, toi niama vizia, hubav chovek e, no nazapad ne mu davat nishto shtoto smiatat che e malko mutra.
A za levite duma da ne stava. Te i tiahnia "komunism" sa prichinata decata da izbiagat zashtoto komunistite razrushiha Bulgaria.
Taka che ako ste pro-Evropeici, zabravete za Boko i BSP, reformatorskia blok za nai dobrata alternative. Uspehi!!!
Evropeiska Bulgaria!!!
2.
БРАВО
02.10.2014 14:44:42
11
7
Браво - много умни думи. Впечатлена съм от бившият министър на образованието . Аз съм от Бургас и тук ще гласувам. Плътно стоя зад Даниел Вълчев и неговите убеждения - и моят избор е номер 7 за Реформаторския блок и преференция 2 за Живко Табаков
1.
ок
02.10.2014 14:38:38
13
9
Така се прави - големите говорят за теб, а не сам да се хвалиш, както някои особи от листата на Реформаторите в Айтос. Вълчев е най-добрият министър, който сме имали в образованието и такъв човек да говори по този начин за Табаков, можем само да се възхищаваме. И аз съм бюлетина 7, преференция 2, г-н Вълчев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Ето кои са обектите Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България, допълни той Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Чаровната Бетани Хюз и екипът й беше посрещната от зам.-кмета Андрей Николов Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Отличени бяха и призьорите от конкурса в направление "Природо-математическо" Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба Чудото се случило на рождения ден на тв водещата Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Очаква се решаващ сблъсък на национални лидери днес и утре Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Това, което се случва в момента с какаовото зърно, никога преди не е било - пазарът е в паника, посочиха производители и технолози Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Община Царево с подкрепа към инициативата 1 SEA
Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори