×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Расмусен хвърли вината за боевете в Украйна върху Русия, зове за нови санкции


Расмусен хвърли вината за боевете в Украйна върху Русия, зове за нови санкции
Русия не е направила и най-малкия жест да стане възможен мирът в Украйна, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в Уелс, където се провежда среща на върха на страните членки на алианса.
Ключови думи: НАТО, Украйна, Русия, санкции
05 Септември 2014, Петък, 10:05 ч.

Започват преговорите за мир в Минск

Русия не е направила и най-малкия жест да стане възможен мирът в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен на пресконференция в Уелс, където се провежда среща на върха на страните членки на алианса, съобщава БНТ.
Расмусен се обяви за сурови санкции срещу Русия и допълни, че Украйна сама трябва да реши как да изгражда бъдещите си отношения с пакта. На срещата участва украинският президент Петро Порошенко, който изрази предпазлив оптимизъм за сключването на примирие в Източна Украйна.
В Минск започват преговори за примирие между воюващите страни. Днес е вторият ден от срещата на върха на НАТО. България е представена от президента Росен Плевнелиев, който ще участва в двете сесии на алианса на равнище държавни и правителствени ръководители.
Днес се очаква ЕС да реши дали да наложи нови санкции срещу Русия заради кризата в Източна Украйна. Междувременно министрите на земеделието на страните от съюза се събират извънредно в Брюксел, за да обсъдят последиците от руското ембарго за внос на европейски селскостопански продукти и какви мерки трябва да се предприемат.
На заседанието България ще бъде представена от служебния ресорен министър Васил Грудев.

В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Демокрация или бандитизъм
05.09.2014 19:15:10
0
2
Ако ти погледнеш историята, не можеш да ОТКРИЕШ някой, който е агресор. Разбира се победените ВИНАГИ са агресори, защото те НЕ могат да ПИШАТ историята. Победителите ПИШАТ историята. Ако Хитлер беше победил, историята щеше да бъде ДРУГА. Тогава той щеше да бъде "спасителят на света", а не агресорът. тогава Чърчил и Рузвелт, и ДРУГИТЕ съюзници щяха да бъдат "агресори" и щеше да е добре, че "те са унищожени". Но понеже Хитлер НЕ МОЖА да победи, той е " агресорът", а Чърчил и Рузвелт, и Сталин, и ДРУГИТЕ съюзници "спасиха човечеството". Не само за хората, но и за ВСИЧКО останало, което НИЕ правим - като нации, като раси - важи СЪЩАТА логика. Ние сме нещо различно, а и ДРУГИТЕ са нещо различно. Никой не е различен, ако ти ВИЖДАШ тук и сега, ти тогава ЗНАЕШ, че всички са еднакви, затова, ако преценяваш себе си по ЕДИН начин, моля, направи СЪЩОТО и с ДРУГИТЕ. Ако критикуваш ДРУГИТЕ, след това приложи СЪЩОТО и към себе си. Не създавай ДВОЙНИ стандарти. Само единният стандарт е СПРАВЕДЛИВ и ти за ПЪРВИ път МОЖЕШ да се ИЗПРАВИШ срещу реалността, такава каквато е. Запомни само едно - ВИНАГИ победителя ПИШИ историята и по този начин МАНИПУЛИРА безусловно ВСЕКИ човек. Ето защо историята никога НЕ е истина, а е само една манипулация. Няма ДОБРО или ЗЛО, има само ПОБЕДЕНИ и ПОБЕДИТЕЛИ. Винаги ПОБЕДИТЕЛИТЕ пишат(налагат) кое е добро и зло. Когато НЯМА победители и победени, тогава НЯМА добро и зло, а ИМА това което е. Това е ВСИЧКО.
5.
Човек или роб
05.09.2014 19:13:42
0
1
Никой НЕ ТРЯБВА по никакъв начин да ПРЕЧИ на живота на другите и никой НЕ ТРЯБВА да разрешава на останалите да ПРЕЧАТ на живота му. Ето как трябва да ДЕЙСТВА човек, да НЕ се ОПИТВА да поробва другите и да НЕ ПОЗВОЛЯВА на другите да го поробят. Човек ТРЯБВА да живее свободно и ТРЯБВА да разрешава на ДРУГИТЕ да живеят свободно. Има само ЕДНА смелост и това е смелостта да бъдеш САМИЯ себе си. Бъди смел, имай куража да бъдеш САМИЯ себе си! Не се безпокой за НИКОЙ друг, освен ако НЕ ПРЕЧИШ на живота и свободата на останалите - САМО тогава се възпирай. Държавата би ТРЯБВАЛО да съществува САМО за да ГАРАНТИРА на ВСЕКИ неговата СОБСТВЕНА свобода - свободата да се занимава със СОБСТВЕНИТЕ си неща. Държавата НЕ би трябвало да е положително явление, тя трябва да е ПРОСТО негативно явление - негативно в смисъла, че ти ТРЯБВА да се наслаждаваш на живота си, но има и ДРУГИ и те също като теб ТРЯБВА да се наслаждават на своя живот. Ти НЕ ТРЯБВА да ПРЕЧИШ на живота им, а те НЕ ТРЯБВА да ПРЕЧАТ на твоя. Това е ВСИЧКО, за което е предназначена държавата. Тя НЕ е, за да СЪЗДАВА ред, тя служи САМО за да ОТСТРАНЯВА безредието. Това е ВСИЧКО.
4.
Демокрация или бандитизъм
05.09.2014 19:12:52
0
1
Републиката предполага избор на лица, които извършват управлението на държавата ВИНАГИ уж от името на гражданите, но без да имат гражданите РЕАЛНА възможност за пълен, постоянен и прозрачен контрол. Следователно идеята за демокрация НЯМА нищо ОБЩО с идеята за република. Реалната демокрация е исландската пряка демокрация, ДИРЕКТНО участие на гражданите (суверенна) в управлението. Републиката се проявява и като ОТКРИТА демократична диктатура - Хитлер е законно избран канцлер на Германия, но държавата приема тоталитарен характер. Републиканската форма на управление се проявява и като СКРИТА демократична диктатура, маскирана като свобода и демокрация, и тя ВИНАГИ включва ОГРАНИЧЕНА форма на демокрация. При която ПЪЛНИТЕ й права се ДЪРЖАТ винаги от определена шепа хора, които НИКОГА не подлежат на пълен, постоянен и прозрачен контрол от страна на гражданите (суверена). Това е така наречената представителна демокрация (скрита диктатура). Единствената реална и работеща демокрация за ВСЕКИ гражданин е пряка демокрация. Защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е само едно - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ човек ВИНАГИ носи индивидуална отговорност за своите действия. Представителна демокрация (скрита диктатура) е - ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, винаги ЦЯЛАТА власт е в ръцете на определена ШЕПА хора УЖ от името на гражданите, но НИКОГА шепата хора НЕ носят индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Следствието от това е, че представителната демокрация се изражда ВИНАГИ в различни форми на диктатура, НАЛОЖЕНА от ОПРЕДЕЛЕНА шепа хора само и ЕДИНСТВЕНО чрез насилие (физическо, ментално и емоционално) върху ВСЕКИ гражданин, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.
3.
13$
05.09.2014 19:12:05
0
1
Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО - РЕАЛНА ВЛАСТ И РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ В РЪЦЕТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват всички тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да ПРЕХВЪРЛЯТ ДРУГИМУ ПРАВА, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се ПРИЛАГА БЕЗ УГОВОРКИ. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ - ПОСТОЯННА ВЛАСТ И РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това не е свобода. Свободата е да се упражнява ВЛАСТ ОТ ВСЕКИ ГРАЖДАНИН и да се носи ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки. Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те не протестират, а упражняват ВЛАСТТА си. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от ВСЕКИ гражданин винаги и ВСЕКИ ден(ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално, а не само в мислите Ви - "СВОБОДА" и "ДЕМОКРАЦИЯ".
2.
fds
05.09.2014 16:30:40
0
2
ЧИЙ ГО ТЪРСИТЕ В УКРАЙНА БЕ РАСМУНЕ ,МИ ТОВА Е РУСИЯ,,МАЙ РУСИЯ ВИ Е МЕРАК ДА ДЕМОКРАТИЗИРАТЕ ,,НАГЛЕЦИ..
1.
baihui
05.09.2014 08:15:11
1
0
Кой ми сра в гащите ? Педерасти долни !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори