×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг: Вижте имотното състояние на водача на БСП в Бургас Петър Кънев


Само във Флагман.бг: Вижте имотното състояние на водача на БСП в Бургас Петър Кънев
Водолазът Петър Кънев край лятната му резиденция в Резово. Гигантската почивна база „Демакс“ в Ахтопол явно не се води частна собственост
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Август 2014, Сряда, 15:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Личен архив

Едно е ясно – идва богат и няма да се налага да убеждава електората, че ще си пълни тепърва джоба от властта
Имотното състояние на водача на листата на БСП Петър Кънев е главозамайващо. Той и съпругата му Невянка имат 44 имота, собственици са на апартаменти в столицата, вили в планинските курорти, къщи за отдих по морето, гаражи, ателиета, имат яхта. Декларираната стойност на закупуването им е над 500 хил.лв, а освен това семейството има 12 ниви в софийското поле на Панчарево и Ковачевци. Правим уточнение, че тук става въпрос за лично благосъстояние, а не фирмено. Активите в проспериращите дружества на Кънев са за десетки милиони левове. Едно е сигурно – идва в Бургас богат и няма да се налага да убеждава електората, че няма да се възползва от властта.

На практика  водачът на листата на „БСП Лява България“ за Област Бургас е бил един от най-заможните депутати в 42-ото Народно събрание.

От публичната му декларация, подадена пред Сметната палата през 2013 г. става ясно, че той е собственик и на 4 терена в балнеоложкия център Панчарево, Софийско, закупени през 2003 и 2004 година. Кънев със съпругата си Невянка Кънева са придобили собственост върху 15 дка земи за 8260 лева.

През 2010 година Кънев купува семейна вила 180 кв/м РЗП в село Горна Василица, Община Костенец за 183 535 лева. Водачът на листата на БСП за Бургас има сериозни интереси в Община Костенец, където притежава още къща с двор в село Пчелин и шест парцела. Петър и Невянка Къневи са собственици и на вила в прочутото със своята лековита вода село Горна Василица. Притежава и лятна резиденция в Резово, както и още два парцела в селото.

Собственик е на два апартамента в столицата от по 60 и 115 кв/м., както и прекрасна къща с 2 дка двор и 375 кв/м РЗП. Семейството има и няколко ателиета и гаража в столицата.

Петър Кънев не е декларирал собственост на автомобили, но за сметка на това е притежател на лична моторна лодка  АХ-253, с която пори вълните от 2010 година. Лодката струва 40 174 лева.

При влизането си в политиката Кънев е декларирал, че има два банкови влога от общо 712 хил.лв., а съпругата му има спестени 16 154 лева. В последната си декларация пред Сметната палата през 2014 г.  Петър Кънев е допълнил новото обстоятелство в депозитната му сметка - 36 875 лева на свое име и 9 555 на името на съпругата Невянка.

Петър Кънев има акции в „Демакс“ АД, „Демакс Холограми“ АД, „Булпап“ АД и „Ротопрес“ АД“, където е основен акционер, както и в „Демакс Ди Пи Ай“ АД. Също така той  е собственик на 100 % от дяловия капитал на „Фолекс“ ЕООД, 50 % от „Матриксс“ ООД и 25 % от „Чала“ ООД. Огромната хотелска база „Демакс“ в Ахтопол очевидно се води на една от фирмите му.

В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Asparuh
21.08.2014 14:58:30
2
4
Ami toi dali shte ima vreme da stroi za gragdanite, kato negovite 40 proekta go razseivat. Da shte stroi v levia job, mrusna mu komunisticheska lisica.
11.
Ели
21.08.2014 10:53:04
5
3
Добре де, като има пари да си посипе с пепел главата, да ги раздаде на бедните и завиждащите и да са доволни всички? Не завиждайте и не правете чуждите сметки, за това вашите не излизат!
10.
Благой
21.08.2014 10:38:20
4
7
Бедни ми бургазлиьо. Прост, недоучен мързелив и гладен, не завиждай на успелите хора.
Не може проблема на човека да е че е в листата на БСП /без да им е член/.
9.
1
21.08.2014 10:12:14
9
5
Имам честта да го познавам лично и мога да ви осведомя,че сте в дълбока грешка за личността на този човек.Един от малкото мъжкари в политиката,много човечен и отзивчив,изключително кадърен бизнесмен.Той е от гражданската квота на БСП и за разлика от номенклатурчиците в тази партия той влезе депутат като бизнесмен,а не стана бизнесмен от депутатство,както много други.Това е човек ,който дарява много,без всякакъв шум около себе си.Сред тая измет той наистина е достоен човек.Не плюйте преди да го опознаете!
8.
Smith
20.08.2014 22:45:03
6
17
За тази ли червена измет трябва да гласува отрудения пролетариат в Бургас? Освен изпаднал, беден и очукан, трябва да си и много прост, да дадеш гласа си за тоя ДС-измекяр...
7.
mapmalad
20.08.2014 20:26:21
6
29
И тоя ще ми се бори за правата на пролетариата и бедните пенсионери ?
Смях в залата!!!
Та това си е червената олигархия!
Ако и това не са прозрели ,жалко за тях!
6.
вън номенклaтурчик
20.08.2014 19:25:07
4
24
aмaн от червени номенклaтурчици,мaхaйте се измет неизметенa в герб се нaсaдихте,цял живот от помия не може дa се отървем
5.
пешо
20.08.2014 18:36:42
2
30
Той коли и беси в ИААА-София!Шефовете на агенцията са на хонорар при него ! Печатането на листовките , а сега и софтуера за листовки,изпити и софтуера на фирмите за обучение на водачи на МПС са негови ? Ако не харесвате шофьорите , той е главният отговорен за тях! Всяка година, гарантирано от ИААА-София, печели над милион лева само от ваучери за услуги , защото изнудват да си купуват всички желаещи да бъдат изпитани за шофьори , независимо , че малко хора ги ползват ? Около 200 хил. изпита всяка година, по 5 лв. плюс разходи от всеки изпитан, са над един милион ?Десетки милиони от доставката на некачествени таблети и камери, поддръжка на софтуер за изпити ?
4.
до 3
20.08.2014 17:11:33
14
14
Има печатница човекът,не виждаш ли колко фирми има. Поразрови се, потърси - не може всичко смляно да ти го дават. Да не си малък. Голям мързел.
3.
Флагман
20.08.2014 17:03:09
6
34
То точно тези дето имат пари крадат още повече,защото парите дето ги имат никога не им стигат.Отделно никъде не споменахте с какъв легален бизнес се е замогнал въпросния човечец
2.
свежо лево
20.08.2014 17:00:59
3
47
Ако написаното е вярно??? Има сериозно "екзистенциално противоречие", между благосъстояние и "левите идеи" които въпросният "свеж полъх" изповядва и ще опитва да спечели с тях местните бабета!?
Объркана работа, "левите-десни", "десните-милиционери". Оправия няма!
1.
bgman
20.08.2014 17:00:34
6
32
Богат депутат=по-големи рушвети
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори