×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жесток удар по българския туризъм: Русия ни наказва, спира туристите си!


Жесток удар по българския туризъм: Русия ни наказва, спира туристите си!
Огнян Донев пък изтъкна, че санкциите на Русия няма да се отразят изобщо на бизнеса с лекарства и ги определи като удар срещу руския народ.
08 Август 2014, Петък, 09:13 ч.

Ударът на Путин е върху собствения му народ, руският потребител ще се почувства като върнат в 70-те години, коментира Огнян Донев

Русия удря с контра санкции туризма по нашето Черноморие. След като Западът и Москва започнаха да се замерят с наказателни мерки, по предложение на руския сенатор Николай Журавльов, който е и заместник-шеф на Комисията по бюджета и финансовите пазари в Съвета на федерацията, може да се увеличат таксите за руски туристи, идващи на почивка у нас. Това идва като допълнение на другата информация от вчера за край на българските храни в Русия. На въпроса ще пострада ли сериозно България от санкциите президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че страната ни можела да загуби само около 20 млн. евро.

„За миналата година износът за Русия е малко над милиард евро. Ударът обаче е около 2% от нашия износ за федерацията. Хората, които се занимават с търговия на суровите плодове и млечните произведения за Русия, може да имат проблеми, но като цяло става въпрос за 18-20 милиона евро“, уточни синдикалният лидер.

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Огнян Донев пък самодоволно изтъкна, че санкциите няма да се отразят изобщо на бизнеса с лекарства, в който е и той самият.

„До този момент няма ембарго, което да е въведено върху лекарствата. Ако някой управляващ иска да подложи собствения си народ на геноцид, то лекарствата са подходяща тема. Аз съм съгласен с някои анализатори, които нарекоха това мероприятие наказание на собствения народ от страна на Путин. Руският потребител ще се почувства като върнат в 70-те години“, коментира Донев.

Пламен Димитров коментира и темата за огромните задължения на НЕК. „Проблемите в енергетиката не са от вчера. Преди да дойде правителството на Орешарски, дупката беше над 2 млрд. лева. Задълженията на НЕК към системата пораснаха с още около милиард. Отдавна предупреждаваме, че това е сериозен проблем и той създава предпоставки за трудности в целия енергиен сектор и за сигурността на доставките към индустрията и към домакинствата“, каза синдикът.

Дойнов пък допълни, че когато популистки се намаляваше цената на тока, той и колегите му сигнализирали, че ситуацията не е такава, която да позволи това, а трябва да се търсят други методи, за да се защитят социално слабите слоеве на населението.

„Предупредихме правителството, че такава популистка мярка само забавя, но прави по-голяма кризата след това. Прогнозирахме, че ще има драстично повишаване на цената на тока до 12 месеца“, заяви фармацевтичният бос.

„Надявам се поскъпването на електричеството да не е драстично. Само с повишаването на цената на тока не е възможно да се компенсират загубите. От самия регулатор казаха, че половината от средствата не могат да бъдат калкулирани в себестойността на електроенергията поради това, че са заради АЕЦ „Белене“ и аферата „Цанков камък“, които ние като данъкоплатци и платци по закон не можем да платим, но могат да бъдат дадени от бюджета, т.е. пак ще бъдат взети от нас“, коментира Димитров.Той припомни, че представителните организации на бизнеса и на труда са излязли с обща позиция и за КТБ.

„В декларацията казваме, че проблемът е сериозен, но в никакъв случай не може да се твърди, че има банкова криза. Търсим решение с конкретни механизми и експерти. Предложихме на гуверньора на БНБ да създаде независим надзорен орган, който да наблюдава и да помага на квесторите. Той обаче не се съгласи. Вчера четирите организации на бизнеса и двата синдиката се събрахме и създадохме обществен консултативен съвет с участието на независими експерти като Емил Хърсев, Красимир Ангарски, проф. Вучева, проф. Валери Димитров и други, които са работили дълго време в банкова система. Те ще направят анализ за реалното състояние на нещата“, заяви лидерът на КНСБ.

Дойнов пък допълни, че експертите ще са като една обществена камбана. „Те ще казват кое се прави правилно и кое не. Информацията, която ни се подава, е толкова избирателна и насочваща в погрешна посока и затова се шегуваме, че говорим за откраднати милиарди, а накрая може да излезе едно джакузи. Затова експертите, които са сред най-добрите представители на академичната мисъл в България, трябва да кажат своето мнение“, каза още Огнян Донев.

В категории: Животът


10
Коментара по темата
10.
Георги Бакалов
09.08.2014 17:37:08
0
2
ЗАГЛАВИЕТО Е НЕ САМО ПОДВЕЖДАЩО, ТО Е НЕКОРЕКТНО И ЗАБЛУЖДАВАЩО!!!В действителност няма и помен от някакви санкции в туризма!А нито Огнян Донев, нито Пламен Димитров са тези, които могат компетентно да коментират темата!По същата телевизия имаше коментари на български производители, включително млекопроизводители, които коментираха с тревога глобалното отражение на забраната.Например от 2 дни Полша наду главата на ЕК за компенсации, а полският износ е огромен.Огромен е износът на много други подкрепили санкциите срещу Русия европейски и неевропейски страни!Тук ВЪПРОСЪТ СЪВСЕМ НЕ Е, КОЙ ОБИЧА ИЛИ МРАЗИ РУСНАЦИТЕ, А КАКВО КАЗВАТ ТЪРГОВЦИТЕ!!!Винаги, винаги от вечни времена насам ТЪРГОВЦИТЕ СА ОПРЕДЕЛЯЛИ ПОЛИТИКАТА!!!Така ще бъде и сега!
9.
Динамо
09.08.2014 17:20:47
2
1
Дано никога повече не стъпват в България тая мръсна и гнусна руска сган.
8.
suka
09.08.2014 13:52:52
2
0
Не искаме блядове!!! Гадни, нагли, надути до безкрай. За блядовете ние сме отрепки. Така се отнасят към обикновения българин, който се грижи да им предостави приличен комфорт докато осмърдяват черноморието. И все търсят "скидка"... е каква полза имаме от такива бушмени дето стискат копейките?!?!
7.
xax
09.08.2014 13:21:34
1
3
Без руските туристи ще умрете от глад, тъпаци
6.
baihui
09.08.2014 12:46:46
2
3
Да та еба в тъпата селянка !
5.
burgazliika
08.08.2014 15:30:57
6
5
Дано не идват повече тия надуди въшки у нас,не ги искаме,само главоболия създават
4.
Nazi
08.08.2014 12:10:17
0
11
Прост народ - слаба държава, това сме ние.
3.
mda
08.08.2014 09:40:42
0
22
Некадърник написал неграмотно и подвеждащо заглавие. Така не се става журналист а жълтур.
2.
Иван
08.08.2014 09:36:09
0
22
Подвеждащо заглавие... Вдигането на таксите не значи забрана.
1.
alfa
08.08.2014 09:35:37
8
18
Ншата въшкарска страна щяла да загуби някави си 20 мл.Да му мисли Русия.Ега си нагляри те.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори