×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Задържаха 90 души по време на протести в Париж
  • Повреда в локомотива наложи престой на бързия влак от София за Свиленград
  • От 10 000 до 100 000 лева глоба за БНР заради „замлъкването“
  • Изработват стратегия за безопасност на движение по пътищата
  • Катастрофа на 139 километър на магистрала "Тракия" в посока Бургас затруднява движението
  • Тайфунът „Тапа“ рани 4 души в Япония, стотици полети са отменени
  • 4 души загинаха в Тексас при наводнения заради тропическата буря Имелда
  • Да се забрани отглеждането и умъртвяването на животни с цел добив на ценни кожи от 2021 г. - предлага депутатът от БСП Михаил Христов
НА ЖИВО

Нагъл, по-нагъл, Данчо Ментата


Нагъл, по-нагъл, Данчо Ментата
Йордан Цонев има самочувствието на голям играч. В погледа му се чете решимост, заплаха и ... омраза. Последното чувство съпътстваше всички въпроси, които не му харесваха. Омразата е предназначена въобще към всички, които питат за Пеевски
04 Август 2014, Понеделник, 13:35 ч.
Автор: Огнян СТЕФАНОВ
Източник: frognews.bg

Раздразнението Цонево днес си има обяснение. Сценарият, който се опита да реализира неговият аркадаш Пеевски спрямо КТБ и банковата система като цяло, е на път да се спука като цирей

Един от българите в ръководството на ДПС - Йордан Цонев, известен още с прякора Данчо Ментата, даде урок по наглост в сутрешния блок на Нова телевизия. Почиствайки с език остатъците от закуската в устата си и облизвайки се непрекъснато, председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, се хвърли на амбразурата да защитава Делян Пеевски и не отговори на нито един въпрос, сързан с обществените съмнения около дейността на последния.

Изключвайки фактът, че Пеевски от една година не е стъпвал в Народното събрание, което е негово задължение, той го оневини априори за всичко, в което е замесено неговото име. Нямало фирми, близки до Пеевски, същият нямал сметки или близки до него фирми в КТБ, не бил замесен в никакъв скандал с мажоритарния собственик на банката Цветан Василев, нямало конфликт на интереси, ДПС никога не била свързана с КТБ, нито с фирми, работили с КТБ, ДПС нямало нищо общо "с това нищо" - разбирай Василев.

Може и така да е, а може и да не е. Едно птиче от ДПС (разбирай от средите на магистратите) сподели тия дни, че не е лошо медиите да попитат Цонев и Пеевски дали имат нещо общо с фирма "Вили вист" ЕАД, която държи Транстрой - Бургас. Същата била обявена в несъстоятелност от КТБ, заради необслужване на кредити. И ние питаме, макар да знаем, че на такива въпроси хора като Пеевски и Цонев винаги отговарят: "Ама не, ама как може! Това е провокация! Ние сме декларирали надлежно всичко, което притежаваме." Аз лично им вярвам. Защото не може да лъжат и хората да ги избират отново и отново за техни народни представители. Освен това, както е известно, повечето политици не са свързани пряко с бизнеси и фирми за печелене на поръчки и европари, това става чрез подставени лица, финансисти и юристи, за да е всичко по закон.

Оттам насетне, пред смаяния поглед на водещия Виктор Николаев, Цонев обвини КТБ в криминални престъпления и заяви, че Цветан Василев ще бъде съден. Заяви също, че в КТБ са извършени криминални престъпления. Прокурорите още не знаят, но Цонев знае! И не е въпросът само за КТБ и Цветан Василев, а по принцип. Никой няма право да издава присъди и да опрделя деяния като престъпления, освен съда. Цонев над съда ли е, драги магистрати? Ако е така - кажете, та да знаем към кого да се обръщаме за справедливост, възмездие и наказание.

Едновременно с това депутатът бе категоричен, че ДПС е конструктивна партия и ако има някакви проблеми, то те са в другите партии. Каза също, че електоратът на БСП я е наказал, затова ДПС са променили своето отношение към правителството след изборите за европарламент.

Заяви също, че Делян Пеевски ще бъде депутат и в следващия парламент, ако местни структури издигнат кандидатурата му. Същото се отнасяло и за него самия. Не отрече, че това вече е сигурно.

Йордан Цонев има самочувствието на голям играч. В погледа му се чете решимост, заплаха и ... омраза. Последното чувство съпътстваше всички въпроси, които не му харесваха. Омразата е предназначена въобще към всички, които питат за Пеевски и не са влюбени в ДПС.

Цонев има основание да се държи по този начин, защото сме му го позволили ние, които се смятаме за част от гражданското общество. Проблемът не е в Ментата, а в нас. И в тези, които гласуват за него. 

Давам си сметка, че депутатът ще се ядоса на това, че споменавам няколко пъти прякора му и ще потърси съвет от адвокати как да ме накаже за нахалството ми. Разполага и с други лостове, с които да упражни натиск върху мен и всички други, които си позволяват подобно "отношение". Арсеналът е познат и варира от фалиране на дейностите, с които се занимаваш, изпращане на целенасочени проверки и ревизии - до съвет/предупреждение чрез посредници за корекция на отношението или оплюване в определени медии. Тези хора не си поплюват. Виждал съм как се държат с активисти от местните структури и в регионите, откъдето са избрани. Жестовете и думите им силно наподобяват тези на Сталиновите любимци Ягода, Ежов, Олберг и др., които от негово име са колели и бесили в партията и извън нея. Страх и безпрекословно подчинение на икономическа основа. Ако слушкаш си добре, ако имаш собствено мнение - оставаш без работа и бизнес. Затова и българските турци нямат практическа възможност да издигнат за депутати хора от своите среди, а са принудени "от все сърце" да предлагат спуснатите им от центъра имена. Няма дори нужда от техни признания, че е така - то е видно и от самолет. Цонев може да вярва на това само ако някоя варненска "чафка му е изпила акъла", както казва народът.

Раздразнението Цонево си има обяснение. Сценарият, който се опита да реализира неговият аркадаш Пеевски спрямо КТБ и банковата система като цяло е на път да се спука като цирей. Заедно с гнойта обаче ще излязат наяве и доста факти за тайния бизнес на Пеевски и ДПС. Сценарият пък зацикли, защото срещна отпор от експерти и граждански структури. Първоначалният замисъл операция "кражба на банка" да приключи за седмица-две - рухна. Няма как да му харесва това на Цонев, калкото и манипулативно да цитира европейската позиция по въпроса. Затова и сипе обвинения, каквито, според закона, не би трябвало да си позволява. Става въпрос за открития призив към всички вложители да си изтеглят парите от КТБ, защото тя щяла да бъде фалирана. Ако имахме истинска, а не бутафорна прокуратура, Цонев вече щеше да дава обяснения за очевидното подбудителство.

Трябва да сме реалисти. Неприятно или не, Йордан Цонев има основание да се държи по този начин. Той и немуподобните наглеци са недосегаеми за правоохранителната и правораздавателната система у нас. Прокурори тях не ги разпитват, а изпълняват чинно всяка тяхна прищявка. Ето ви само един пример. В началото на май 2013 година по време на полицейска акция във Варна е разбита организация за купуване на гласове. От офиси и жилища са иззети списъци с около 50 000 имена на гласоподаватели. Фигурират и техните ЕГН-та. В списъците надлежно е отбелязано, на кои вече е платено и на кои предстои да се дават пари. Иззети са също над 200 000 лв. В грандиозната афера били замесени двама кандидат-депутати от ДПС. Вероятно е съвпадение, че самият Йордан Цонев е депутат от ДПС избран от избирателен район Варна. Не казвам, че той лично е организирал въпросното престъпление, но предполагам, че е подучул нещичко по този въпрос. Въпросът е, че оттам насетне събраните списъци, показания, свидетелства и доказателства по случая са прибрани някъде и никой не прави нищо повече, за да се разнищи случая. А той е знаков, защото ако съдът докаже, че ДПС не са купували хиляди гласове във Варнеско, значи движението е чисто и всички упреци към него са безпочвени. Но ако се окаже обратното - Цонев и компания би трябвало да отговарят пред Темида както всеки друг.

Цонев обаче не се безпокои от подобно развитие, защото просто няма никакво развитие. Да не би протестите, с които толкова се гордяхме, да поискаха отговор от магистратите за тези нагли погазвания на закона при купуване на гласове?

Ще кажете: протестите искат смяна на статуквато. Добре, ама за каква смяна ми говорите, когато типове като Цонев ни заявяват, че каквото й да правим, той и Пеевски пак ще са в парламента и отново те ще решават съдбините ни?! И 20 души да се самозапалят, сто селища да потънат под вода, хиляда доказателства да се приведат, че има заговор за банковата криза - виновни няма да има, а управлението ще се дирижира от хора като тези двамата.

И все пак. Не е лошо, докато си гукат сладко на по чашка ракийка, Цонев да попита Пеевски дали знае как се осигуряват моделки и манекенки за секс с баровци, например. Не казвам, че Пеевски се занимава с такъв бизнес, нито че Цонев има слабост към чуждото, опазил ме Господ, но от обща култура да го попита. И двамата са известни със своята интелигентност и диапазонът на обсъжданите теми вероятно е от Хайне и Моцарт до е хее... Що да не поговорят и за изкусителни курви, както и за един кадър в МВР, който осигурява "чадър" над този бинес, например. Ще им дам жокер: прякорът му е Г.за. Или за един икономически директор в една медия, известен като спец по тия въпроси. Той вече споделил тук-там някои пикантни детайли по темата. Нали ДПС беше инициатор преди време за приемане на закон за проституцията. И след като Делян Пеевски и Йордан Цонев бяха вносители на Закона за офшорките, защо същият тандем да не ни озари и с още една значима законодателна инициатива? Както се казва: кой, ако не вълка знае най-добре ползата от овцете...

И още нещо. Сталиновите любимци Берия, Ягода, Ежов, Олберг и др. са обвинени в предателство и ликвидирани физически по нареждане на техния бащица. Употребени, те вече са ненужни.

Освен това ние може и да не знаем кой пръсна черепа на Ахмед Емин, защо изчезнаха Христо Бисеров и Емел Етем, защо хора като Осман Октай, Касим Дал и Корман Исмаилов се отцепиха от ДПС и Доган, но Цонев със сигурност знае. Знае също, защо напусна СДС и бе приютен в ДПС. Едва ли е заради естетическите му вкусове при избора на очила.

Г-н Цонев сигурно е пророк, защото заяви в бъдеще време, че една банка ще бъде фалирана, а собственикът й съден за криминални деяния. Не е нужно да имаш подобни качества обаче, за да си направиш прост анализ и да предвидиш, че г-н Пеевски и г-н Цонев еин ден ще влизат  в прокуратурата, следствието и МВР по коренно различен начин от сегашните теманета и ибрикчийски вдъхновения. Защото и там не всички са корумпирани като един висш прокурор да речем.

Никое царство не е вечно, казвал Дарий (Великият цар), който е управлявал над 40 години...

В сградата на ЦРУ има надпис: "Които предадоха нашите - утре ще предадат вашите". Често цитирам тази мисъл, защото доста български политици се вместват в нея.

В категории: Политика


Иска ли Тръмп война с Иран
Иска ли Тръмп война с Иран 21/09/2019, Събота 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
ИБ
08.08.2014 09:57:20
0
0
ГРОБ ДЖОБ НЯМА.И ЗА ТАЗИ СВИНЯ ЩЕ ДОЙДЕ КОЛЕДА.МОЛЕТЕ СЕ ДА СТАНЕ ПО РАНО.КАЗАХ.
11.
до 8
05.08.2014 19:36:03
1
1
Синът му се казва Георги.
10.
БУРГАС
04.08.2014 22:55:17
0
12
Затвор за този КРАДЕЦ !!!
9.
Георги Бакалов
04.08.2014 22:09:00
2
27
САМО С ПЛЮЕНЕ НИЩО НЕ ПРОМЕНЯ НЕЩАТА!В Бургас свещи му палеха, като го избираха за депутат за СДС - документирано е БНТ, ЧФ и други медии.Имахме си областен управител от СДС, който открито се наричаше "Данчоцоневист" - виж архивите на СКАТ!И какво от това?!Десетки журналисти се упражняват в плюене, но кой от тях представи нещо годно за прокуратурата?!Хитър е, МЕНТА Е!Знаем го от "тошово" време!Всеки барман, всеки кръчмар на капачне или управител на ресторант в Слънчев бряг беше ченге, а на Данчо БИЗНЕСЪТ МУ БЕШЕ В КАЗИНОТО!Какво да говорим за позицията му?!Намери ли се един грамотен журналист, който да извади списъците на Балкантурист и да проследи развитието на кадрите след 1990 г.?!В колко партии се покриха?!И да плюем и да не плюем, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ - само, че в България не го лаят кучета, а го БЛЕЯТ ОВЦЕ!!!
8.
Учител на Валентин Цонев
04.08.2014 22:06:25
1
15
Синът на Ментата Валентин вече се хвали на съучениците си,че имал спестени 25 милиона лева.Браво на момчето,добре работи,наша гордост е,на баща си се е метнал...
7.
бургазлия
04.08.2014 21:54:19
0
15
Ментата купи и улица "Колхозна" в жк "Изгрев" ( единствената павирана улица в Атанасово) и сега срои ЖИЛИЩНА КООПЕРАЦИЯ за ПРОДАН, защото е алчен и подъл ИБРИКЧИЯ...

Между впрочем какво стана с неговото ПРИЯТЕЛЧЕ - Бисеров...КЪДЕ се ПОКРИ...??

Но ... където и се се крият ТОЙ гледа и всичко вижда - кървави сълзи и червата им ще се влачат на тези нечовечни създания...дето и грам мозък нямат..а ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАТ..!!!
6.
несебър
04.08.2014 18:05:33
1
21
много им е сериозно обкръжението. във всяка община си имат местенолигарх налапан с много власт и бизнес. В Несебър например е Динко Пицата. Шантаж кражба на бизнес изнудване и т. н. Трудно ще пуснат кокала
5.
зле зле много зле
04.08.2014 18:01:38
0
11
ще изгубят кокала само ако България приеме върховенството на закона на друга държава (например Вйрховният съд да бъде съдът например в Германия) но това е загуба на Суверинитет и съответно никога няма да се приеме. и ниеш ще си тъпчем на едно място. Иначе таксата за решение на върховен съд в България е 8 процента от материялния интерес но не по малко от 20 000 лв. Всеки оважаван себе си адвокат го знае.
4.
burgas
04.08.2014 17:46:25
0
30
ГНУСЕН ПИШКОБЛИЗЕЦ Е ДАНЧО МЕНТАТА!!!
3.
bale
04.08.2014 17:36:09
0
22
Всички един ден ще висят на въжето с локум в устата!
2.
ДС заедно
04.08.2014 17:35:20
4
16
Връзката НФСБ и ВМРО е обединение на мазни боклуци и тарикати от прехода-ДС-боклуци.
Лапачите казват тяхната лъжа и нищо не са направили за България!
Какво ще кажеш за това другарко Касабова????
1.
Триата
04.08.2014 16:34:40
12
24
Касабова, защо се правиш на наивна???
На кой е Трия Бургас????
Като пишеш пиши цялата истина,половина няма.
Ама нали си селска тарикатка от НФСБ-Боклуци!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Влюбен до уши, бащата на Чочо Попйорданов тръгна да обикаля Земята Влюбен до уши, бащата на Чочо Попйорданов тръгна да обикаля Земята

Режисьорът е категоричен, че ще покаже на младата Диана колкото се може повече места по света

Алекс Раева отмени първото участие Алекс Раева отмени първото участие

Певицата роди дъщеря в началото на август

Източна Европа изпуска възможността да намали трудовата миграция Източна Европа изпуска възможността да намали трудовата миграция

През последните 30 години посткомунистическите държави трансформираха икономиките си, а сега зората на гиг икономиката предлага шанс за нова стъпка напред

Димитър Николов: Софтуерът, който ще превърне Бургас в "умен град", е почти на 100% готов Димитър Николов: Софтуерът, който ще превърне Бургас в "умен град", е почти на 100% готов

До края на годината предстои да започне и ремонтът на бул. "Демокрация", обяви градоначалникът

Мистериозен ухажор загражда Яката дупара с червени рози Мистериозен ухажор загражда Яката дупара с червени рози

На едно от последните си участия Гери-Никол едва смогваше да поема романтични жестове

Певица събира погледите с мегаджуки Певица събира погледите с мегаджуки

Певицата събира погледи с пищни джуки и дълбоки деколтета  

Огромна трагедия с български шофьор на камион в Щатите Огромна трагедия с български шофьор на камион в Щатите

Слави Иванов от Димитровград оставя момче и момиче сирачета 

Цял живот сме мили неправилно косата си. 12 съвета от лекар Цял живот сме мили неправилно косата си. 12 съвета от лекар

Мнозина правят груба грешка и мият косата си с твърде гореща вода

Италианска компания насърчава бургаските си служители да ходят на работа с колело Италианска компания насърчава бургаските си служители да ходят на работа с колело Турнирът по културизъм "Мечката" събра сила и красота в Бургас, вижте призьорите Турнирът по културизъм "Мечката" събра сила и красота в Бургас, вижте призьорите

Приза в категория „класически бодибилдинг“ бе заслужено спечелен от Галин Марчев

Иска ли Тръмп война с Иран Иска ли Тръмп война с Иран

Накратко: атаката е приета като саудитски проблем, който не уврежда американските интереси

Cъceдĸaтa нa Бългapия, в ĸoятo вcичĸи иcĸaт дa oтглeждaт мapиxyaнa Cъceдĸaтa нa Бългapия, в ĸoятo вcичĸи иcĸaт дa oтглeждaт мapиxyaнa

Ceвepнa Maĸeдoния е напът да се превърне в нaция нa oтглeждaщи ĸaнaбиc зeмeдeлци

Защо ЕС продължава да е политическо джудже на глобалната сцена? Защо ЕС продължава да е политическо джудже на глобалната сцена?

Много важен проблем са икономическите и финансови взаимоотношения в рамките на блока, посочва политологът Георги Киряков

Чудовищно: Майка надруса бебето си до смърт Чудовищно: Майка надруса бебето си до смърт

33-годишната Кимбърли Нелиган убила едногодишната си дъщеря, давала й фентанил 

Паника в германско градче след убийството на 18-годишния български студент Паника в германско градче след убийството на 18-годишния български студент

Младежът беше открит тежко ранен с нож, а по-късно почина в болница

Австрийско селце с най-неприличното име с призив към света Австрийско селце с най-неприличното име с призив към света Facebook е спрял десетки хиляди приложения заради риск за личните данни Facebook е спрял десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

Социалната мрежа е извършила тази проверка след скандала с Кембридж Аналитика (Cambridge Analytica)

Германия обмисля как да вдигне цените на горивата и въглеродните емисии Германия обмисля как да вдигне цените на горивата и въглеродните емисии

Управленската коалиция на Ангела Меркел работи по нова система, която да „коригира“ отоплителния и транспортния сектор
 

Военноморските сили на САЩ потвърдиха: Тези три видеа с НЛО са напълно автентични Военноморските сили на САЩ потвърдиха: Тези три видеа с НЛО са напълно автентични

На кадрите се виждат странни обекти, които не се държат като нищо, обяснено от модерната авиация

Бриджит Макрон се завръща в класната стая Бриджит Макрон се завръща в класната стая
Иван Костов, бивш премиер Иван Костов, бивш премиер Уязвими сме от Русия! БСП, Сидеров, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите Виц на деня Виц на деня - Мамо, познай къде съм!?
- Сега не мога. Обади се по-късно!
- Не може, имам право само на едно обаждане...
Виц на деня Виц на деня На брега на остров с канибали океанът изхвърля списание "Плейбой". Двама го разглеждат внимателно и единият казва възхитено:
- Ей, много са напред с менюто тия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Автомобилите учат мъжете, че жените въобще не са най-капризните същества на света
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори