×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смъртен враг на Митьо-Очите пита следовател Иван Христов как си построил хотел „Авеню“ в Слънчев бряг


Смъртен враг на Митьо-Очите пита следовател Иван Христов как си построил хотел „Авеню“ в Слънчев бряг
Входящият номер на молбата на Толупа до Върховна касационна прокуратура, с която ще иска възобновяване на процеса за тройното убийство през 2001 г. и изясняване на благосъстоянието на следовател Иван Христов
14 Юли 2014, Понеделник, 14:15 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Флагман.бг

Толупа вярва, че днешната прокуратура ще го оправдае за тройното убийство от 2001 г., а в процеса ще разобличи корумпирани магистрати


Осъденият доживот поръчител на най-знаковото тройно убийство в Бургаска област - Стоян Димитров-Толупа е входирал молба за възобновяване на процеса за бомбения атентат срещу Димитър Желязков Очите през 2001 г.

Самият затворник изпрати до Флагман.бг текста на молбата и входящия номер до Върховна Касационна Прокуратура. След 13 години в килията, поръчителят на убийството, в което погрешка загинаха жената на Очите, брат й и техният бодигард заяви, че иска нов и честен процес.
„Осъден съм доживот неправомерно, защото Очите плати на корумпиран следовател и прокурор”, заяви Толупа пред наш репортер. Той е наел добри адвокати и смята, че може да обърне нещата. Особено ожесточен е срещу следовател Иван Христов от РУП-Слънчев бряг.


Стоян Димитров – Толупа гние в бургаския затвор, но вярва, че може да излезе, докато е още млад


Припомняме че на 9 ноември 2001 г. кола бомба разтърси улица „Отец Паисий” в Несебър. Взривът разкъса съпругата на Димитър Желязков Тянка. Другите две жертви са нейният брат Славчо Дерелиев - Рамирес и бодигардът на Очите Николай Бъчваров - Бъчи.
Арестувани са Стоян Димитров, Александър Юриевич Погосян – Кероп, Иван Рибов и Петко Петров. Разследването сочи Стоян Димитров - Толупа като поръчител,  Кероп Погосян и Иван Рибов като извършители, а Петров като съучастник. До момента на взрива извършителите и поръчителя не се познават. Това се случва в ареста.

„Митьо плати да ме вкарат в затвора и така стана. Следователят по това дело Иван Христов  стана горд собственик на хотел. Кой следовател има хотел?! Като си тръгне от работното място в РУП-Слънчев бряг, пресича улицата и си влиза в хотела. Хотел „Авеню“. Как един следовател изведнъж се събужда богат хотелиер? Митьо Очите полежа в затвора чак, когато нашите бургаски бопаджии тръгнаха по него. Иначе в Слънчев бряг Иван Христов му е като бащица”, разказва Стоян Толупа, разполагаме с магнетофонни записи. Толупа е обявил от затвора война на следовател Иван Христов като го счита за основен виновник да лежи зад решетките до края на живота си.
„Аз поръчах убийството на Митьо, а той е жив и здрав. Ако извършителите бяха взривили детска градина пак ли аз щях да съм отговорен?! Ако Митьо беше убит тогава можеше да понеса, че съм с доживотна присъда. Не съм поръчвал жена му, брат му, бодигарда им. Как да се примиря сега обаче, когато не съм замесен в убийството на трима души, за които съжалявам, че са станали невинни жертви! Нека прокуратурата, която днес е различна от преди 13 години, преразгледа случая. И да отговори защо задържаният с положителни натривки по ръцете  Продан Христакиев също не е подведен под отговорност. Въобще има сериозни пропуски по това дело”, настоява Толупа.


Най-сериозни били пропуските за лицето Петко Петров. Според Толупа той е направил пълни самопризнания като е казал, че взел бомбата от Ямбол и я занесъл във вилата на майка си. След това я предал на осъдения като физически извършител Иван Рибов в Шумен. След което Петров е пуснат под гаранция, а след това е свалено и обвинението срещу него.

Иван Христов и до момента е следовател в Несебър. Заради работата по бомбения атентат срещу Димитър Желязков – Очите е награден от тогавашния министър на вътрешните работи Георги Петканов с пистолет Глок.
Следовател Христов твърди, че обвиненията срещу него са безпочвени. В изявление за столичен вестник преди доста години той казва, че събрал пари за хотела, докато работел като участник в умиротворителна мисия в Камбоджа. Това било преди да стане следовател. При покупката през 2002 г. теренът е буренясала ливада в края на Слънчев бряг. На търга се явява  Валя Стефанова – близка приятелка на магистрата. Тя печели 250 квадрата и плаща за тях по 71 долара на кв. м. Взела е спестванията на следовател Христов от Камбоджа, за да се разплати с Общината. Ипотекира и земята срещу банков кредит, отпуснат от съпругата на Христов -  Костадинка, която пък е шеф на банковия трезор в Несебър.
Първоначално хотел „Авеню”  се води собственост на фирма „Кастоли – Костадинка Христова”,  регистрирана на домашния адрес на следователя  в Несебър. След развода с Костадинка хотелът е прехвърлен на Валя Стефанова и нейната фирма ЕТ „Веронели – Валя Стефанова”, отново с регистрация на домашния адрес на магистрата.
След раздялата на Иван Христов с Валя Стефанова, през декември 2009-та година,  хотелът става собственост на сина на следователя – Христо, тогава на 27 г.


Иван Рибов в днешна дата, той също смята, че трябва да се преразгледа процеса


Братът на Иван Христов също е магистрат. Бил е обвинител в Бургаската окръжна прокуратура, казва се Станимир Христов. Днес той е съдия. 

Около престъпленията, които разследва следовател Иван Христов от РУП-а в Слънчев бряг се носят легенди. Повечето са  изключително тежки, свързани с  Димитър Желязков-Очите.

Последното, около което се шушука тези дни за Иван Христов, е съпричастността му с подменена кръв на пиян шофьор на полицейски автомобил, катастрофирал в извънработно време. Злите езици твърдят, че ако се намери доблестен служител на МВР и Съдебната система, ще се разбере кой и защо е подменил пробите, след което обаче трябва да паднат поне две глави – едната от висшия ешалон на ОД на МВР, другата – от Прокуратурата.
Мастодонтът хотел „Авеню“ в Слънчев бряг се рекларима в интернет като разположен срещу сградата на МВР и на 150 м от морето

 


В категории: Крими


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
жената котка
05.04.2015 02:27:10
4
2
Иван христов е наи мразения в сл.бряг....как така иследовател можи да си позволи хотел и бара до хризантемата...и тои ми бил полицаи та тои е един крадец коронпиран :@ наи мразения тои дори в него няма и цовечество тои трябв да се махне от полицията....заплашва си персонала с електрошоци и пистолети
17.
cunde
17.07.2014 16:13:24
4
2
Те първо бяха набедили Пламен Дишков за бомбата, ама се оказа ,че не е той не ми се вярва службите да са си измили ръцете със Стоян Димитров само и само да има виновни !!!Тука става въпрос за голям атентат !!!
16.
dezdemona
15.07.2014 20:11:42
1
0
A kakva e vrazkata na Hristov s Mila i bat DancoIvanov?
15.
Парис
15.07.2014 15:33:23
6
3
Тез двамата и по ТВ 7 ревяха, сега си намериха долнопробно ел. издание и пак същата песен на нов глас. И много интересно защо точно сега се сетиха, че са преебани. Да не би Мила Георгиева пак да ими е дала фора.
14.
фейчо
15.07.2014 09:12:13
4
8
И както при случая с разговорите на един прокурор и бати Б.Б. никой не гледа дали и как е построул този огромен хотел един следовател- на голата пиляна в центъра на Сънито, а дали е виновен Толуп,Молуп и т.н.Ами ако се разрови и се окаже, че има гнило в нещата.
13.
Фея
15.07.2014 08:45:39
6
7
това е толкова тенденциозно написана статия,че всеки който има поне малко понятие от журналистика ще разкрие явната пропаганда и субективизъм в статията. И точно по тази причина просто съм убедена че явно този Тулопа си ви е платил някаква сума Х за да го онеправдавате, което искренно не ви прави чест.
12.
kelemeto
15.07.2014 07:01:23
4
3
Bil sajalqval che ubil 3ma vse edno tova ima znchenie. Da si gnie deto mu e mqstoto otvrat. I kato vsqka paplach iska nov proces da se oprvdava nqmaa proshka za takiva. Daje da gi ekzekutirat takiva
11.
kelemeto
15.07.2014 07:01:22
6
2
Bil sajalqval che ubil 3ma vse edno tova ima znchenie. Da si gnie deto mu e mqstoto otvrat. I kato vsqka paplach iska nov proces da se oprvdava nqmaa proshka za takiva. Daje da gi ekzekutirat takiva
10.
чочка
14.07.2014 21:05:23
0
13
А кой разследва запаления друг Камбоджанец Петко, хвърлил бомба на терасата и докъде стигна следователя- май Христов?
9.
hm
14.07.2014 21:05:15
0
11
kak moje toq petko da e na svoboda kakva darjava sme samo podmolna ,a i s pravo iskat horata vryshtane na deloto ta to ot dalech si lichi kolko e mazna fizionomniqta i korumpirana na toq policai i ne edin go znaqt tova dori kolegite mu go znaqt ot mvr sl brqg...da se se zaeme i s nego sega prokuraturata ta da vidi kak e ot drugata strana kato i toi samiq si e prestypnik .
8.
КубАнка
14.07.2014 19:45:03
1
20
Из статията по-горе: "през 2002 г. теренът е буренясала ливада в края на Слънчев бряг". Айде де! Що ми се струва че и през 2002г. това си е било пъпа на Сънито?! Какъв край, каква ливада?!
7.
123
14.07.2014 16:00:13
1
26
А Емил Христов колко пари вкара в чужди банки след процеса, а?! Съд!!!
6.
батман
14.07.2014 15:59:00
2
26
Абе тоя следовател дето му викат Камбоджанеца урежда на Митьо всичко. Цвинаров и Боко да не се правят на незнаещи. Цацарооооов провери го това изгоряло МВР и несебърска служба!!!
5.
spinderman
14.07.2014 15:50:07
8
10
щом е вкарвал хора в пандиза много ясно че няма да го обичат
4.
Joro
14.07.2014 15:49:44
1
18
Прав е Толупа за нов процес. Да го върнат. Да видим дали ще има същите доказателства. И Петко да си носи отговорността. Не да пие бира на плажа!
3.
Ivailo
14.07.2014 15:48:24
3
33
Иван Христов е собственик и на един дргоерник, а именно бар Вира пред хотел Хризантема. Това е най-корумпираният следовател в Бургаско и най-мразен от колегите си.
2.
rerere
14.07.2014 15:35:03
1
9
tova e ivan ribov be flegmaniiiiiiiiiiiiiiii
1.
xxx
14.07.2014 15:32:52
9
1
Tova ne e tolupa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори