×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас: Нямаме вина за спрените пари по "Регионално развитие", всичко друго са злонамерени интерпретации


Кметът на Бургас: Нямаме вина за спрените пари по "Регионално развитие", всичко друго са злонамерени интерпретации
Димитър Николов даде извънредна пресконференция, след като стана ясно, че парите по ОП "Регионално развитие" са спрени
Тема в развитие
виж още
скрий
04 Юни 2014, Сряда, 15:10 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Проблемът е в разминаването между българското и европейско законодателство, категоричен е Николов

Кметът на Бургас Димитър Николов коментира дипломатично проблема със спрените европейски пари по Оперативна програма „Регионално развитие“ на извънредна пресконференция днес. Тя бе дадена часове, след като стана ясно, че плащанията по две от осите на ОП се замразяват по искане на Европейската комисия (ЕК) заради проблемни проекти на Бургас, Асеновград, УАСГ и МВР.

Още снощи политически анализатори бяха категорични, че дори и да има проблеми те едва ли са толкова съществени, че да се наложи спиране на европейските средства.  Това е по-скоро опит на Европейската комисия да накаже правителството заради „Южен поток“, смятаха анализатори.

На днешната пресконференция (виж видеото) кметът Димитър Николов на няколко пъти отбеляза, че подкрепя Министерството на регионалното развитие (МРР) и вижда проблема в разминаванията между родното и европейско законодателство.

Така например според Закона за обществените поръчки (ЗОП) закупуването на документи по процедурите трябва да спре до 10 дни преди отварянето на техническите предложения, според европейското законодателство обаче документи можели са се закупуват до последния ден. Община Бургас все още не се е запознала с доклада на ЕК, но смята, че констатираните нередности са от това естество.  Засега се знае само, че проблемите са с мегапроекта за Интегрирания градски транспорт.

„Този проект беше нов не само за България, но и за страните от Балканския полуостров и затова се наложи екипната работа между община, държава и европейски експерти. Сигурен съм, че пропуските, които са установили от ЕК са или технически, или произтичат от непълната синхронизация между европейското и българското законодателство“, категоричен бе кметът на Бургас.

Той се надява, съвместно с МРР да се аргументират и защитят по всеки пункт от констатациите пред ЕК. Николов все пак припомни, че преди време отново имаше проблем със средствата по ОП "Регионално развитие", но тогава Министерството на регионалното развитие автоматично нанесе плоска корекция и реши кардинално проблема, без да го прехвърля към общините.



В категории: Бургас


11
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
Мая
04.06.2014 21:43:10
0
4
Кмета, гледам се е попритеснил. Хах, рано или късно винаги излизат кирливите ризи...
10.
лефер
04.06.2014 20:58:09
3
1
Българи, свиквайте,появи ли се тройната коалиция и европарите секват.......
9.
лефер
04.06.2014 20:58:03
3
1
Българи, свиквайте,появи ли се тройната коалиция и европарите секват.......
8.
жони деп
04.06.2014 20:56:37
1
5
проблемни проекти , ха,ха,ха ДЕМЕК НАГЛАСЕНИ ТЪРГОВЕ И ПРИБРАНИ БАЯ КОМИСИОННИ ,ба си майката ,лельо . АШКОЛСУМ НА ТЕЗ КРАДЦИ ,ЕБАХТЕ МАМАТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ АЛЧНОСТ НЕРЕАЛИЗИРАНИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП .тъпанари
7.
Тина
04.06.2014 19:17:33
3
7
Кмете нещо почна да миришеш нмапоследък и хората около тебе
6.
Българин
04.06.2014 18:57:21
1
3
БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ = ЦИГАНИ
КРАДЪТ , ЛЪЖАТ - НАРОДА ПЛАЩА
АНАРХИЯ
5.
независим
04.06.2014 18:52:54
0
7
Айде,стига сте го обръщали на политика.Дали е добър екипа на кмета или не ,не знам.Хората от ЕС си имат собствен независим одит и са преценили ,че за сега пари нямя да има.Това какво значи,че някъде в редицата нещо не е както трябва.Не става дума само за Бургас.Парите се спират за всички общини по програмата.Не сте жертви ,просто проверявайте поръчките и фирмите.Това е!
4.
kmeta
04.06.2014 16:59:55
5
8
Ще следим кой тихомълком ще бъде уволнен от евро екипа на кмета.То виновен гербер има ли ?
3.
red red red
04.06.2014 15:53:19
8
13
Кой изобщо очаква пари за Бургас - докато това правителство и на власт няма да има и стотинка на нашия град
А вие естествено сега ще започнете да плюете без изобщо да помислте с какви пари Бургас се промени изцяло
2.
alo obstinata
04.06.2014 15:20:00
20
18
ТЕ МУ КАЗВАТ ЧЕ Е КРАДЕЦ ТОЙ ВИКА АА НЕ, ПРОСТО НЕРЕДНОСТИ!?!?!?!
1.
toljo
04.06.2014 14:37:00
25
19
Mite ,otcapahte ja be!Kakto vsi4ko teparva shte izliza, 4e i v Pangoto moje da se ozovesh
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника 
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори