×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уволняват двама надзиратели заради бягствата от затворите в Бургас и София


Уволняват двама надзиратели заради бягствата от затворите в Бургас и София
Бягството от затвора в Бургас било класическо, ще бъдат наложени наказания заради нарушения на пропускателния режим
10 Май 2014, Събота, 10:02 ч.

Ще разгледаме поведението на всяко едно длъжностно лице, каза директорът на ГД "Изпълнение на наказанията" Росен Желязков

Двама постови служители от ГД „Изтърпяване на наказанията” ще бъдат уволнени, заради бягството на двамата затворници от Софийския градски затвор и един от затворническото общежитие в Бургас. Това стана ясно по време на пресконференция в Министерство на правосъдието при представяне на междинните резултати от проверките в местата за лишаване от свобода.
Бягството от затвора в Бургас е извършено чрез преодоляване на охранително съоръжение, без задействане на други технически сигнализации, това е класическо бягство, каза на пресконференция комисар Росен Желязков - директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", предаде Фокус.
„При така описана фактическа действителност без санкции няма как да се размине. Към настоящият момент се водят дисциплинарни производства по отношение на 13 служители. Ще разгледаме поведението на всяко едно длъжностно лице”, допълни още главен комисар Росен Желязков.
„Ще бъдат наказани директорът на затвора в София с порицание, зам.-директорът по надзорно-охранителната дейност, началникът на сектора по сигурност, дежурният главен надзирател, който е бил в момента на смяна и който е трябвало да осъществява контрол върху постовете. За конкретната вина за бягството на тримата затворници в лицето надзорно-охранителния състав, който е осъществявал пропускателният режим на транспортния портал на Генерал „Столетов” и в затворническо общежитие Строител в град Бургас, ще бъде наложено наказание – дисциплинарно уволнение. Нарушени са всякакви разпоредби относно пропускателния режим”, заяви зам.-министърът на правосъдието – Илия Ангелов.



8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
kris
10.05.2014 17:28:33
0
4
Mnogo sa,mnoogoo...Ama I nie si mal4im Kato p...i.Chte ni mashckat winagi:(:(:(Ne trqbva da e taka!!!!
7.
shopara
10.05.2014 16:44:26
0
2
А за кадровиците на Бургаската дирекция и в часност господина Семов не е ли време да си ходи на първо място е некадърник на второ място е подкупен когато се назначават нови полицаи и така си тълкува закона както на него му е удобно и назначава негови хора. Тая мижатурка долна е най големия плевел и трябва проверка от София за да му блеснат всички керливи риза.
6.
niakoi
10.05.2014 16:11:21
0
5
ДВА БУШОНА ИЗГОРЯХА И ДОТУК ДРУГИ ВИНОВНИ НЯМА
5.
до колегата
10.05.2014 15:57:28
2
0
Хоро не щеш ли да играем?
4.
kolegata
10.05.2014 15:56:08
1
2
Vseki tri meseca da se pokriva normativ ot policaite kakto v kazarmata beshe 6 koremni licevi oporo bqgane i t.n.
3.
kukata
10.05.2014 15:36:04
0
3
Време беше за проверка,колеги...ма те направо се осраха..пенсионират хубавите хора,и налагат некви пълни нещастници,мислещи се за Богове!Вън некадърниците,станахме за смях пред боклуците заради тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
ПИСНА МИ
10.05.2014 15:27:33
1
6
А за парашутиста К.Б.С.(приятел на М.Д.от детинство)какво да кажем...много станаха,мамка му..валят като пролетна градушка!!!Браво,колеги,завиждам Ви за куража,писна ми от некадрници!Не на страха!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
trapera
10.05.2014 13:13:59
1
13
Господа и дами, под това писмо се подписваме двадесет и седем служители на Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в гр. Бургас, служещи в отдел “Противодействие на престъпността”. Уведомяваме ви, че ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НА ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ, ЩЕ ОКУПИРАМЕ СГРАДАТА НА ОДМВР БУРГАС, ако не излезе наяве цялата истина за “пенсионирането” на нашия дългогодишен началник комисар Купенов. Днес той беше накаран да излъже, че се пенсионира доброволно, а всъщност е позорно отстранен от незаслужено носещия дръжността Директор – Милен Димитров. Имаме информация, че до дни Купенов ще стане изкупителна жертва за всички престъпления и закононарушения, извършени от Димитров през годините. А самият М.Димитров ще излезе сух за пореден път.

Длъжни сме да ви информираме, че от края на април 2014 г. до към днешна дата в ОДМВР на гр. Бургас тече проверка, разпоредена централно от МВР. Тя касае главно директора Димитров и е в следствие на множеството жалби срещу него, за които вашите сайтове писахте. Тук е мястото да Ви поздравим, че изнасяте цялата истина за поръчките, чадърите и всички други престъпления, които и ние като служители волно или неволно сме принудени да вършим по заповед на Димитров и в полза на хората, от които той получава нерегламентирани възнаграждения.

Или казано директно – хората от престъпния свят в София и Бургас, които му плащат стотици хиляди, докато ние мизерстваме с по-малко от 1000 лева на месец. Всичко, което пишете е истина, дори е много малка част от истината за спуснатия с парашут Милен Димитров, на когото сме длъжни да се подчиняваме.

Сега Димитров опитва да излезе сух за всички свои прегрешения, като ги прехвърли на комисар Купенов, когото пенсионира, за да заличи следите си. Това с пенсионирането е стар трик на Димитров. Като има мръсна работа за вършене, той я възлага на свой доверен подчинен с обещание за щедра компенсация, а когато работата е изпълнена, изпълнителят бива скоростно пенсиониран. Така постъпи в началото на годината и с наш колега от РСПАБ, който в разрез с всички норми подписа разрешително за работа на пристанището “Бургаски корабостроителници – южен кей Л”. Когато оторизираните държавни органи тръгнаха на проверка, колегата беше пенсиониран и изпратен в забвение, нищо че целия си живот посвети в служба на бургазлии. Днес Димитров прави същото и с нашия началник Комисар Купенов.

Тук е мястото да кажем, че Купен Купенов е мъж на честта и полицай за пример, който мина през всички стъпала на йерархията в МВР и дълги години носеше пагона с достойнство. Никога не си е позволявал своеволия, никога не е работил за престъпници и мутри, никога не е вземал пари от закононарушители. Той е един от хората в служба БОП, които посветиха в полицейския занаят и сегашния директор Милен Димитров. А за благодарност, днес той ще превърне Купенов в престъпник.

Ежедневно чуваме слухове, как вината за необоснованите акции и проверки, които се съмняват, че сме извършвали, ще бъде прехвърлена на Купенов. Ще бъде вменено, че той е прикривал престъпления, ще бъде изкаран корумпиран и некадърен. Уверени сме, че след пенсионирането ще му бъде спретната и проверка, а като нищо и наказателно дело, само и само Милен Димитров да излезе чист.

Това няма да го прочетете никъде, но когато си вземаше довиждане с нас, последните думи на комисар Купенов бяха, че отива курбан за да е добре началника.

Но дами и господа, трябва да ви кажем и друго. Ние, служителите на МВР сме мъже, свикнали да играят в екип и възпитани в респект към водача в този екип. Такъв водач за нас е и комисар Купенов. Ето защо, няма да позволим Милен Димитров да си избърше мръсните ръце с името и професионализма му. В интернет много хора наричат Димитров подлога. Но ние ви гарантираме, че няма да станем негови подлоги.

Ако трябва, с нашето неподчинение ще го свалим принудително от длъжност, но няма да позволим да ни жертва в своите игри повече.

Моля, предайте тези думи в министерството и лично на министър Йовчев и направете така, че те да стигнат до всички граждани на Република България и най-вече до нашите колеги от другите областни дирекции, които са в нашето положение. Нека знаят, че трябва да сме единни, ако искаме тази държава да бъде правова и законна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори