×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ и БСП се сблъскаха за председател на РИК в Бургас за евровота, а ДПС и Атака – за секретар


ГЕРБ и БСП се сблъскаха за председател на РИК в Бургас за евровота, а ДПС и Атака – за секретар
Жечо Станков от ГЕРБ и Николай Тишев от БСП не отстъпиха от искането си за председател на РИК по време на консултации за състава на комисията, които се състояха при областния управител Павел Маринов
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Март 2014, Петък, 08:55 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Партиите не постигнаха съгласие за ключовите места в комисията

ГЕРБ и БСП се сблъскаха за председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас за предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент. Представителите на партията – общинският съветник от ГЕРБ Жечо Станков и областният лидер на БСП Николай Тишев не отстъпиха и крачка от предложенията си за шефското място по време на консултации за състава на комисията, които се състояха днес при областния управител Павел Маринов. Станков предложи председател да бъде юристът Стоян Арнаудов, а Тишев – Георги Михов.
От ГЕРБ смятат, че мястото трябва да бъде отредено за партията, тъй като това е най-голямата политическа формация в българското Народно събрание, има най-многобройно представителство и в Европейския парламент. От БСП пък контрират, че бургаската РИК трябва да следва разпределението на силите в Централната избирателна комисия и изтъкнаха като довод, че правителството е излъчено от тяхната партия.
„Знаем какви бяха резултатите от последните избори в Бургаска област и какво е мнението на хората тук, както и преднината, която имаше ГЕРБ на местните избори. Това показва, че ситуацията на национално и местно равнище е напълно различна”, каза обаче Жечо Станков.
Нито той, нито Тишев приеха възможността да се откажат от предложенията си и да приемат други постове в ръководството на РИК, затова и срещата приключи без да бъде постигнато съгласие.
Спорове нямаше за броя на членовете в комисията – ГЕРБ поиска 7 места, БСП - 6, Синята коалиция – 1, ДПС – 2, Атака – 2, НДСВ – 1.
Сините предложиха техният представител – адвокат Иво Баев, да бъде зам. председател. От другите формации нямаше предложения за този пост. Затова пък Атака и ДТС не успяха да се разберат за секретарското място. И техните представители не отстъпиха от предложенията си.
Областният управител Павел Маринов прие документите на партията, а разпределянето на местата ще стане служебно от ЦИК. През последните дни имаше серия скандали за състава на комисията на национално равнище и участниците в днешната среща за РИК в Бургас предположиха, че начина, по който беше наредено ръководството на ЦИК ще бъде повторено и в Бургас.

В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
бургазлия
29.03.2014 21:42:07
0
2
Каква дясна партия са ГЕРБ ? Те са една мутренска и популистка партия.Хаъде стига с Вашите глупости!ЕНП също са наясно ,че няма нищо дясно в ГЕРБ, но за тях са важни мандатите в евро парламента.
6.
гласоподавател
29.03.2014 18:21:47
3
2
В една толкова синя област като Бургас е ясно кой трябва да е председател на РИК. Еми малко е несериозно и безсмислено да говорим за БСП специално в Бургас... Нали всички знаме че тях отдавна ги няма в тази област
5.
Румен Петков
29.03.2014 10:19:16
2
1
То в Бургас и Монтана БСП няма има само АБВ! Какво са натиска недорасляка Тишев!
4.
коко
28.03.2014 18:01:03
1
1
Какво разбиират от от избори Жечо Станков и Николай Тишев, млади натегчи на партиите
3.
антикомунист
28.03.2014 16:22:05
3
7
Ало, червените, не разбрахте ли, че в Бургас пак ще паднете, сигурно и в цялата страна!!!!!!!!!!!!!! От цялата работа само ще пратите Станишката в Европата, засрамете се бе!
2.
Катя
28.03.2014 14:40:57
8
10
Хаххаха, те явно са решили да действат по сценария на ЦИК, но в Бургас специално едва ли ще им се получи. Тишев да си гледа пристанището и круизните кораби
1.
Миро
28.03.2014 14:35:03
8
11
БСП пък къде претендират за председател, та те специално в бургаска област нямат думата. Ей няма да спрат с наглите си поведения ей.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола" Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Времето за реакция огнеборците е много ограничено и всяка минута е от значение, но не и ако дадена улица е блокирана от джигит Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Журналистът Петър Волгин със сигурност е основното острие на Възраждане на предстоящия вот Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Иън Гелдър влезе в образа на Кеван Ланистър още в първия сезон на "Игра на тронове" След въздушния Шенген: 6 деца са били изведени извън страната без съгласието на другия родител След въздушния Шенген: 6 деца са били изведени извън страната без съгласието на другия родител Съгласно правилата на Шенген не се извършва граничен контрол при извеждане на деца в рамките на шенгенското пространство Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите След приемането на конституционните промени работата по законодателната програма спря, защото предстояха промените в службите, каза Соколов
Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели
Люба КУЛЕЗИЧ Люба КУЛЕЗИЧ Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори