×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майката на психаря от Лясковец също стреляла!


Майката на психаря от Лясковец също стреляла!
Петко и майка му имали интимни отношения, твърдят съседи
23 Март 2014, Неделя, 10:26 ч.
Източник: ШОУ

76-годишната Стефанка гонела всичките му гаджета, искала го за себе си

Странни и ненормални – така съседите на Стефанка и сина й Петко от Лясковец описват отношенията помежду им пред „ШОУ”. Двамата показвали болезнена привързаност един към друг. Когато бъдещият килър спрял да излиза от къщата си, майката изглеждала доволна от това и сякаш тя самата го карала да продължава да си стои у дома!!! “Страхувахме се от тях, защото са много агресивни! Определено има нещо странно в това как се държат един към друг. В апартамента им от години не е влизал чужд човек. Имало е случаи жени от кооперацията да канят Стефанка на гости, но тя отказваше, като казваше, че трябва да се грижи за Петко.

Говореше, че един ден той ще стане известен и ще се прочуе

„Моят Петко” - така го наричаше тя”, разказа пред „ШОУ” съседка на семейството.

До този момент полицията не е обявила официално, че има вероятност възрастната жена да бъде привлечена като съучастник заради трагедията, при която загина полицаят Емил Шарков. Още при първия й разпит полицаи са взели натривки от ръцете й, защото е имало съмнение, че тя също може да е стреляла по баретите.

Самата Стефанка се хвалела пред съседи, че също може да борави с огнестрелно оръжие. При един скандал с комшийка тя се заканила: “Ще взема една от пушките на сина ми и ще те гръмна!”. Всичко това било разказвано и в полицията много преди да се стигне до злощастната акция в Лясковец. Никой обаче не взел мерки. Старицата активно е съдействала на сина си и е заблуждавала всички, че той е наред с акъла. Тя даже пазарувала на лудналия си син боеприпаси.

Баба Стефана беше арестувана за кратко и пусната. Все още няма информация дали проверката за барутни частици по дланите й е дала положителен резултат. Ченгета обаче предполагат, че тя е помагала на сина си в стрелбата, защото изстрелите са идвали едновременно от противоположни посоки. Старицата обсебила напълно сина си още преди години. Тя възпрепятствала всички негови опити да се задоми и дори гонела приятелките му. От две години Петко Савов не си подавал носа навън, а майка му уверявала органите на МВР, че е събрала всички оръжия в една торба и ги е изхвърлила. „Синът ми е безобиден, лежи болен на легло и се грижа за него“ - така Стефанка обяснявала пълното отсъствие на сина си в редките случаи, когато разговаряла с някой. Някои съседи дори започнали да си говорят, че Петко е умрял. Това казала и самата баба, когато баретите щурмували апартамента: “Махнете се, синът ми е мъртъв!”.

Странната двойка майка и син отдавна будела различни трактовки. Бивши приятелки на Петко Савов подозират, че

двамата са имали сексуална връзка

Същото допускат и съседи, повлияни от звуците, които се чували периодично от отворените прозорци, които наподобявали на животински стенания. При обиска в къщата на “Капитан Дядо Никола” 12 полицаите са открили и голяма колекция от порнофилми и списания.

След арестуването й и най-вече след запечатването на жилището, в което предстоят още следствени действия и проверки, баба Стефанка е настанена в приюта на пастор Христо Благинов в Горна Оряховица. Там тя твърдяла, че е невинна, била много притеснена, но разговаряла охотно с останалите жени от приюта. “Тази вечер я докараха полицаите, нахрани се, каза ни, че е уморена и отиде да спи. На този етап е спокойна. Не изглежда и да има психични отклонения”, разказа пред „ШОУ” Петър Благинов, синът на пастор Христо Благинов, който помага на баща си в стопанисването на приюта. И добавя: “Тя твърди, че всичко се е случило не така, както обясняват от полицията. Казва само: “Много съм притеснена, не сме виновни аз и Петко”, разкрива още Петър Благинов.

Това баба Стефанка е твърдяла и по време на разпитите в полицията. Възрастната жена давала противоречиви показания и дори опитвала да изкара нещата така, че не синът й, а тя е убила полицай Емил Шарков.

Още от настаняването си в болницата Петко Савов е отказал да контактува с външни лица освен с персонала и с разследващите, които се опитват да стигнат до истината за тази

дълго прикривана трагедия

Разговорите с психолог са показали, че маниакът осъзнава отлично какво е сторил и не изпитва никакво съжаление за убийството на Емил Шарков, който бе погребан с почести в София. Петко Савов бил разочарован единствено от това, че майка му не може да е край него.

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за умишлено убийство на полицай на Петко Савов Петков. При стрелбата ранени от него бяха още трима служители на реда, като неофициално се говори, че има още 4-ма по-леко пострадали. След стрелбата Петко е настанен в реанимацията на Великотърновската болница, където му е премахнат увредения от куршуми бъбрек.
Петко и майка му са знаели, че предстои да бъдат атакувани. Поне от няколко дни районът е бил наблюдаван от полицаи. Съседи от кооперацията дори коментирали, че най-накрая ченгетата са дошли за майката и сина. В очакване да бъде атакуван от спецполицаите Петко смъкнал радиаторите и запречил прозорците с тях, за да не го гръмнат през стъклата.

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е спрял хода на първата акция през 2012 г., водена срещу стрелеца от Лясковец, съобщи ТВ7. В "Животът и други неща" на БНТ водещият Асен Григоров цитира редакторите на предаването, които са се опитали да вземат позицията на ексглавния секретар. Пред тях той отрекъл да има отменяна на акция по негово време и прехвърлил отговорността на настоящия екип на ведомството. От прокуратурата обаче съобщиха, че действително е имало предвидена операция, която е трябвало да се проведе на 15 март 2012 г. В нея е било планирано да участват СОБТ и Института по психология на МВР, а задачата на мероприятието е била да се задържи и доведе за разпит Петко Савов Петков в съдебно заседание. Според прокуратурата обаче с разпореждане именно на главния секретар на МВР операцията не е била реализирана. Същото каза на изслушването му в парламента по случая в Лясковец и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

За мерки срещу психично болния мъж настоявал директорът на училището, който поискал органите на МВР да се намесят заради непрекъснати заплахи от страна на психаря, че ще стреля по децата, от чийто тормоз и шум се оплаквал. Сигнали за заплахите е имало както от страна на училищната управа, така и на родители, които били обезпокоени, че децата им може да станат жертва на превъртелия мъж, научи „ШОУ”. През март 2012-а имало разписана заповед до командира на Специализирания отряд за борба с тероризма Кирил Димов, с която нарежда да се окаже съдействие на полицията във Велико Търново по случая. След получените доклади от психолози обаче се решава да се търсят други начини за изваждането на Петков от къщата, които да са с по-малка степен на риск. Така опасната операция била отсрочена и провалена.

Информацията за Петко е противоречива

Според едни източници той е работил в БДЖ и в Англия, според други е бил в Търново и е помагал в аптека, а трети пък твърдят, че се чалнал, когато му отказали да го вземат в Чуждестранния легион. Жена, която е имало пререкания с убиеца, споделя, че пред нея той е твърдял убедено, че е бил легионер. Преди двайсетина години тя била на купон с приятелки в София и се озовала заключена в стая с „легионера” Петко, както се представял той в компанията. Мъжът се нахвърлил на потърпевшата

и се опитал да я изнасили

като я заплашил с пистолет. В джоба си носел и белезници, с които заявил, че ще я закопчае за радиатора, но жената проявила съобразителност и успяла да го разубеди да не я закача, след като го излъгала, че е болна от венерическо заболяване. Петко отначало не искал да повярва на това, но след това се разколебал, че може да е истина, и зарязал жената. По-късно станало ясно, че никой не е имал представа по какъв начин легионерът се е нахендрил в компанията, всички отричали да е бил канен. По същия начин Петков имал навика да се присъединява и към компании в Студентския град, където винаги разигравал версията, че е бивш командос, като разказвал с подробности какви ситуации е преживял в легиона.

Баба Стефанка била единственият човек, с който в последните две години Петко си комуникирал. Майка му пазарувала хранителни продукти за двамата и чайове от местен билкар, които хвалела, че много му помагат. Билкарят Цецо бил самозван лечител, когото старицата посещавала с искане за „цяр за нерви”, който давала на сина си. Тя също така разпращала кореспонденцията на сина си, в това число и заплашително писмо до директора на училище „Максим Райкович”, в което се заканвал да стреля по деца и учители, които не спирали да му шумят.

Две карабини, автомат и пушка притежавал психарят, който е трябвало да бъде освидетелстван принудително още през 2012 г. На 10 февруари Районна прокуратура – Горна Оряховица, на основание чл. 155 от Закона за здравето е отправила искане до съда за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов Петков, изявявайки мотивите за постъпили множество жалби от Петков срещу негови съседи и обратното. При извършените проверки обаче са събрани данни, че вероятно лицето-жалбоподател страда от психично заболяване и се нуждае от лечение, тъй като е опасен за себе си и околните. Съдът е постановил принудително довеждане на Петков. Спецоперацията обаче е отменена като рискова.

След още няколко месеца – на 17 юни 2012, изтича разрешителното на Петко за оръжие, но той не се отзовава на поканата да се яви доброволно в МВР за подновяването му, което отново е щяло да послужи за повод да бъде изкаран от дома си и да се назначи обиск в негово отсъствие, за да се изземе бойният арсенал. Петко отказал да предаде наличното си оръжие и заявил този, който иска, да го посети и да се опита да си го вземе, явно показвайки още тогава, че няма да сдаде карабините и пушката си без бой.

През октомври 2012 г. Районна прокуратура – Горна Оряховица, образува срещу Петков досъдебно производство за това, че от 18 юни до настоящия момент в дома си в гр. Лясковец е държал огнестрелни оръжия – един ловен автомат, една ловна пушка и две ловни карабини, без да има надлежно разрешение (престъпление по чл. 339 от НК). На 13 март 2014 г. Районна прокуратура – Горна Оряховица е уведомена за поредния подаден сигнал в РУП – Г. Оряховица, този път от граничещото в съседство с имота училище. В сигнала Николай Кожухаров цитира заканите за физическа саморазправа. Районната прокуратура отново иска от съда да даде разрешение за обиск в жилището и изземване на незаконния арсенал. Такова разрешение е дадено и на същата дата случаят вече е докладван и разпределен във Върховната касационна прокуратура. На следващия ден още при началото на акцията Петко Петков е подготвен – с радиатори на прозорците и чака спецполицаите да се появят, за да ги хване на мерник...



Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори