×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлии намериха цаката на паяка


Бургазлии намериха цаката на паяка
Ако при репатрацията не се уведоми КАТ отстраняването на нарушител се превръща в обсебване на чужда собственост
13 Март 2014, Четвъртък, 17:44 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Дядо от каменското село Полски извор вдъхновил общинския председател на БСП Евгений Мосинов да предложи промяната в наредбата
Бургазлии намерили цаката на паяка и могат да освобождават колите си без да платят нито стотинка, разкри днес по време на заседанията на комисиите към Общински съвет-Бургас председателят на местната структура на БСП Евгений Мосинов. По думите му все по-често шофьори, чиито автомобили са репатрирани, пускали сигнал в Районна прокуратура, откъдето разпореждали незабавното освобождаване на МПС-о. Това било обичайната практика.

Оказва се, че има сериозни пропуски в наредбата, а и много често общинските служители вдигали автомобилите без да известят ОД на МВР-Бургас. По този начин действието им вместо отстраняване на нарушител, се превръща в обсебване на чужда собственост, което подпомага за безпроблемното освобождаване на колите от наказателния паркинг, разказа пред сащисаните погледи на колегите си Евгений Мосинов.

Общинският съветник е вносител на предложението за промяна на общинската наредба в частта, касаеща заплащането на глобите за репатриране. Според Мосинов далеч по-удачно и от юридическа гледна точка, и от чисто човешка, е колите да могат да се освобождават и без плащане на таксата за репатрация на момента, каквото е условието сега, а да се търсят други правни способи за събирането на сумите. Лидерът на БСП-Бургас даде пример със събирането на глобите към КАТ, наказателните постановления на УКОРС и други подобни актове.

По ирония на съдбата кантората на мастития бургаски адвокат се намира точно срещу наказателния паркинг на „Оборище“. Общоизвестен факт е, че той е най-големият противник на синята зона и „паяка“ и при сегашната ситуация Мосинов има ежеминутен поглед върху случващо се на наказателния паркинг. Там преди време той среща пенсионер „с чепка грозде“, който очевидно го е вдъхновил, за да предложи промените в общинската наредба.

В комисията по спорт отхвърлиха предложението за промяната на наредбата за репатриране на автомобили
„Видях възрастен мъж, който беше съсипан. Дошъл е от село Полски извор (б.а. Община Камено), за да отиде на лекар. Спрял е до пазара на Краснодар, за да си вземе чепка грозде и веднага са му вдигнали колата. Вървял е пеш до наказателния паркинг на ул.“Оборище“, защото е нямал пари. Имал е 10 лева, с които да зареди гориво. Щеше да припадне като чу, че трябва да плаща такса за репатриране и глоба, за да вземе колата си. Откъде този човек в точния момент да ги намери тези пари? Нито може да се прибере в Полски извор, нито да си плати глоба. Какво трябва да прави?“, разказа Евгений Мосинов, видимо заинтригуван историята на човечеца от каменското село. Колегите му в комисията обаче не бяха толкова въодушевени и завършекът на историята така и не стана известен.

Докладната на БСП пък не срещна подкрепата на мнозинството, макар и сериозно да разбуни духовете в комисията.

В категории: Бургас


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
Царевски Зет
14.03.2014 15:11:32
1
2
Най-голямата калинка е един от шефовете на паяка - Милчо Михайлов от град Царево. Кой го назначи без образование и конкурс? Кой? Колко е богато предприятието " Паркинзи и гаражи", че плаща горивото, за да пътува шефа - г-н Михайлов всеки ден?
25.
Бургазлия
14.03.2014 13:37:55
1
5
Мосинов, ти си нещастен популист който никога няма да бъде избран за кмет на Бургас. Най-малкото което е трябва да се засрамиш като представител на трибуквието БСП И ЗАРАДИ ОТКРОВЕНО ОРЯЗАНИЯ БЮДЖЕТ НА РОДНИЯ НИ ГРАД!
24.
Зина
14.03.2014 11:21:39
0
3
Трябва да не се искат пари на ръка на хората не само на наказателния паркинг, а и при слагане на скоби - имаш глоба - плащаш я така или иначе. Ама ако наистина нямаш пари в момента - какво правиш? А? Но трябва да се случи на жената на кмета това и тя да е без GSM и да няма на кой да се обади, за да им дойде в главата акъл на общинарите.
23.
Александър
14.03.2014 11:18:19
1
4
Никой не спори има ли нужда от паяк за пречещи автомобили. Но има начини за събиране на глоби. Да не ви се случи паяка да ви вдигне колата само защото била паркирана маааалко по- накриво, а в това време болното ви дете да реве и виде да се чудите от къде да вземете пари хем за такси, хем за наказателен паркинг... И то заради общинския рекет.
22.
stanislav
14.03.2014 11:04:31
0
3
Ей, Димитров! ЗАНЕШ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВА ПОНБЯТИЕТО ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ? ЗАЩОТО ТОВА ПУСТЕЕЩО МЯСТО Е ТОЧНО ТАКОВА! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ Е ПРОДАДЕНО ПРЕДИ ГОДИНИ НА СТРОИТЕЛНА ФИРМА! И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ОТ ГОДИНИ ЗА НЕГО СЕ ВОДЯТ СЪДЕБНИ ДЕЛА! ДОБРЕ Е ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА ЧЕТЕШ, А НЕ САМО ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ! И НЕ САМО ТИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
21.
леля Иванка
14.03.2014 10:44:29
3
3
И аз га дойда у града и имам само 10 лева бегам на пазара да си купа чепка грозде...
20.
by the way
14.03.2014 10:15:43
4
3
Ot tazi tupa gerberastka izmislica obshtinarite samo si pulnat gushite!
19.
оня с коня
14.03.2014 09:44:45
11
7
МАМА ВИ СЕЛСКА ПРОСТА, ТОВА ДА НЕ ВИ Е КЪРА БЕ ЧУКУНДУРИ. ДА СИ ПАРКИРАТЕ КЪДЕТО И КАКТО ВИ ДОЙДЕ...АРЕ В ЗАДНИЦИТЕ ДА ВИ ГО СЛАГАТ .... ЩЕ ПРОМЕНЯТ НАРЕДБАТА И ПАК ЩЕ ВИ ШИБАТ В ПРАЗНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТИКВИ.....НЕЩАСТНО, НЕЧИСТОПЛЪТНО, ТЪПО ПЛЕМЕ
18.
Димитров
14.03.2014 09:05:45
2
7
В района на Краснодар и Възраждане , задължително трябва да се намери начин , да се направят мин. два обществени паркинга ! В района проблемите с паркирането и автомобилите са огромни На ъгъла на Фердинандова и Гладстон стои пустеещо место???????? Репатриране в краен случай.
17.
hristo
14.03.2014 08:20:17
4
9
Най-големите шматки са тея с паяците дали им малко власт и се мислят за голямата работа!!!
16.
mosin
14.03.2014 06:37:41
2
6
abe toq mastit advokat ot byrgas da si pazi mazniq zadnik da nqma my6 dolen izmamnik kolko pari mi okradi toq zadnik sega dqdotyo grozdeto da e.a maikati mizerna mrasna svinq podmolna
15.
Гошо Мъдито - форумен хейтър
13.03.2014 23:44:18
17
8
Бургъзлии са болни от гербавост. Тва се лекува с бой и йебан!!!
14.
stanislav
13.03.2014 23:27:07
7
14
АМИ КАТО СИ ТОЛКОВА ВЪЗМУТЕН Я СЕ ПОСТАВИ ОТ ОБРАТНАТА СТРАНА! ЖИВЕЕШ НА ОЖИВЕНА УЛИЦА, ИМАШ ГАРАЖ ИЛИ ПАРКОМЯСТО В ДВОРА! БЪРЗАШ ЗА РАБОТА! ОБАЧЕ СНОЩИ, НЯКОЙ Е СПРЯЛ ТОЧНО ПРЕД ГАРАЖА ТИ! НИТО ГО ЗНАЕШ КОЙ Е, НИТО СИ ВИЖДАЛ ПРЕВОЗНОТО МУ СРЕДСТВО НЯКОГА! И КАКВО ПРАВИШ? ХВАЩАШ СИ ТАКСИ ИЛИ АВТОБУС. ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ТАКИВА "УМНИЦИ" КАТО ТЕБ СА ОСЪДИЛИ ОБЩИНАТА, КОЯТО Е ОТМЕНИЛА СИНЯТА ЗОНА И ПАЯЦИТЕ! ВСИЧКО ТОВА Е ПРОСТО ХИПОТЕЗА....ЗА БЪДЕЩЕТО...!
13.
ПОТЪРПЕВШ
13.03.2014 22:52:49
12
22
А аз съм й СЪРБАЛ СУПАТА на тези ненаяли се БИРНИЦИ..не оставили места за ПАРКИРАНЕ пред БОЛНИЦИ, Учреждения, държавни инстанции, ПОЛИКЛИНИКИ, въоръжили с телефони "ИНФОРМАТОРИ" за бързо реагиране ( времето е 10 мин.) и

ПАЯКА е ОБСЕБИЛ частна собственост !!! На какво основание ги ПИТАМ ??? Да поставят СКОБА, да СЪСТАВЯТ АКТ чрез ПОЛИЦИЯТ, ако си ВЪЗПРЕПЯТСТВАЛ ДВИЖЕНИЕТО или си СЪЗДАЛ предпоставки за ПТП...

НО да ти КАЧАТ СОБСТВЕНИЯ АВТОМОБИЛ, подчертавам С О Б Т В Е Н И Я автомобил

и с него да ПРЕПУСКАТ по БУРГАСКИТЕ УЛИЦИ с тресящи се върху платформите автомобили ( ЗАЩОТО БЪРЗАТ - телефоните на информаторите им звънят !!!) и те само бакноти виждат ...

и след това АВТОМОБИЛЪТ ожулен, ОДРАН и ТЕ се КЪЛНАТ в ДЯВОЛА , че не е от ТЯХ !!!

И показват снимки направени от ТЯХ на НАКАЗАТЕЛНИЯ ПАРКИНГ, след като вече са свалили АВТОМОБИЛА ....

А КОЙ ви дава ПРАВО да го ПИПАТЕ и ОБСЕБВАТЕ...нали знаете в НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ как се защитава частната собственост...ако НЕ ЗНАЕТЕ, НАУЧЕТЕ СЕ... !!! и ВНИМАВАЙТЕ.....
12.
Гласът на народа
13.03.2014 22:25:30
10
6
до 10-ия коментар: духай ве пишок.
пръдлив
11.
Stoyan
13.03.2014 22:00:10
7
15
Таксата на обществения паркинг на ул. "Ген Гурко" е 1 лв. на час!!!! Един лев на час за незнаещите аритметиката! Ако автомобилът не се ползва повече от 8 часа цената за целият престой е 3 лв! Три лева! Таксата за синята зина е 1 лв. на час + 12 ст. СМС! И така: има ли някой, ползващ автомобил ежедневно, д ане може да си позволи няколко левчета на ден за паркинг? истината е много по банална и се нарича мързел! на човек, свикнал да ходи до тоалетна с автомобил не му се ходи пещ няколко стотин метра! А синята зона не винаги е свободна точно под прозореца ти! какъв ужас само!!!! Другарят Мосинов, ползващ бял Мерцедес за няколко десетки хиляди лева да каже къде си паркира автомобила през деня и много ли са му примерно 40-50 лв на месец за паркинг! Има изключения, да! като този човечец! само че само 50 метра след забранената за паркиране улица Калоян има синя зона, където за половин час таксата е 50 ст! Значи може да си купи чепка грозде за левче, но не може да си плати синя зона???!!!! Без коментар!!!!!
10.
мишок
13.03.2014 21:02:00
15
22
Мосинов малоумник и антиевропеец.
По цивилизовано нещо от синята зона няма.
Това че ние не сме възпитани да спазваме правилата си е наш проблем.
9.
харабейшо
13.03.2014 19:52:49
7
20
Ако България беше нормална държава - имената Мосинов, Марков и Николов трябваше да се чуват само от затвора! До тогава - уви, мизерията ще продължава до гроб.
8.
valko
13.03.2014 18:54:03
7
5
А МЕН ВЧЕРА В АВСТРИЯ МЕ ГЛОБИХА НА ЕДИН ОГРОМЕН ПАРКИНГ ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ СТРАХОТНИ ИДИОТИ И ТАМ ИМАТ ДАТИ ЗА ПРЕЦАКВАНЕ И СЪБИРАНЕ НА ГЛОБИ
7.
kkk
13.03.2014 18:49:08
9
23
Какво да прави питал Мосинов. Ами ти си уж мастит юрист бе Мосинов. Отговора е много прост - трябвало е да спазва правилата и закона, а не да паркира където му падне, защото не е в Полски извор а в центъра на Бургас, където и без него е пълно със селентия, която паркира където и падне по тротоари,кръстовища и градинки за да не си плати 50 стотинки за паркинг и да отиде за чепката грозде на Мосинов. А великия юрист дето се загрижил за нарушителите, за какво е за анархия или ред, и е общински съветник отгоре и председател на съвета искаше да стане. Да беше му платил на човека таксата като е толкова загрижен. Бълха го ухапала Мосинов, що народ изрева от него дето им "отряза главата" като клиенти без да има резултат по делата им. Айде холан популизъм. Като стане кмет догодина да закрива сините зони, наказателния паркинг и паяците и да живее анархията. И заплата като кмет да не получава обаче!
6.
......
13.03.2014 18:33:38
4
20
Интересно защо все по избори се сещат за паяка???И при комунисти и при гербери и при всякаква управленска сган го е имало и ще го има паяка. Веднага след избори всички си забравят обещанията. Друго е ,че паяка не се ползва само за да вдига неправилно паркирали автомобили. Ползва се и при съдействие на МВР ,на ВиК, на ЕВН. Ползва се и по сигнал на граждани на които са им запушили гаражите или подходите към тях.
5.
toi
13.03.2014 18:33:30
1
4
Koq e kalinkata KOI KOI go predloji! Pak idva golemiq vapros KOI KOI KOI???????
4.
Просълзен
13.03.2014 18:33:09
5
16
Другарят Мосинов обслужва Община Камено, съответно и този човечец му плаща, чрез данъците си. Така че, редно беше да му даде някой лев за глобата, а после да си ги пише в разходите. Да не обеднее.
3.
ПЕКОВ
13.03.2014 18:31:30
5
10
каква синя зона и какви правила може да измисли една калинка ,МИЙ МНОГО ЧУДНО
2.
gencho
13.03.2014 18:12:36
2
8
vleze li kolata v parkinga vednaga se yvedomqva 1 raiionno ypravlenie
1.
Дядо Митю
13.03.2014 18:06:41
8
21
кой ГАЛФОН е измислил тази наредба , калинки,калинки безчет
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори